Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@03:31:04 GMT

دست‌های خالی

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۸۲۳۲

دست‌های خالی

با حذف این آثار انتظار می‌رفت فیلم‌هایی مرتبط با حال و هوای محرم روی پرده بروند ولی فقدان تولید آثار باکیفیت عاشورایی سبب شده از نظر اکران محرم، بسته ویژه‌ای نداشته باشد. 
البته برخی زیرمجموعه‌های دولتی سینما کوشیده‌اند با اکران ۱۰‌باره فیلم‌هایی مانند «روز واقعه» و «پرواز در شب»، بیلانی مؤثر برای خود بتراشند ولی ای کاش به جای این بیلان‌سازی، دست‌کم به سمت پالایش تصویری فیلم‌های عاشورایی برگزیده می‌رفتند و مثلاً نسخه فول اچ‌دی و حتی فیلم‌هایی مثل «سفیر»، «روز واقعه» و «به خاطر هانیه» را استخراج کرده و شرایط اکران آن‌ها را فراهم می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مزیت‌های تراکم اکران
با ورود به ماه محرم، اکران تابستانی به لحاظ تعداد فیلم روی پرده به یکی از متراکم‌ترین دوره‌های اکران بدل شده چون تقریباً همزمان حدود ۲۰ فیلم روی پرده‌اند که هر چند برخی از آن‌ها فقط دارای سانس‌های محدود در شهرستان‌ها هستند ولی به هر حال از نظر کمی، ایام پرترافیکی برای اکران ساخته‌اند. 
اگر بخواهیم براساس آمار فروش فیلم‌ها ارزیابی کنیم باید بگوییم این تراکم اکران چندان سودی برای همه آثار ندارد چون به غیر از معدودی از آثار تازه ‌اکران، مابقی نمی‌توانند به فروش مطلوبی دست یابند و برای همین است که جدول فروش سینماها مواجه است با ده‌ها فیلم که حتی یک میلیارد هم نفروخته‌اند! 
تراکم اکران یک مزیت دارد و آن هم روی پرده بودن گونه متنوعی از آثار است از ملودرام گرفته تا فیلم دلهره‌آور، جنایی و کودک و نوجوان. در حال حاضر گونه‌های متنوع ملودرام‌ «تی‌تی»، فیلم‌های جنایی «علف‌زار» و «طلاخون»، فیلم دلهره‌آور «زالاوا»، فیلم‌های کودک مثل «بازیوو»، «والدین امانتی» و «مجبوریم» با رگه‌های تند و تیز اجتماعی، آثار زندگی‌نامه‌ای استراتژیک مانند «هناس» و فیلم معناگرای «بدون قرار قبلی» روی پرده سینما هستند . 
این گوناگونی اکران بیش از هر چیز مرهون همان تراکم اکران است و اگر برنامه‌ریزی مناسبی توسط سینماداران صورت بگیرد مطمئناً می‌تواند عاملی برای رونق گیشه باشد ولی از آنجا که در ساختار پخش فیلم بیش از هر چیز قابلیت پخش‌کننده برای ارتقای اثر است که اهمیت دارد برخی از این آثار خوب دیده شده و برخی نیز فروش متوسط داشته و اکران شدن یا نشدن بسیاری از فیلم‌ها فرقی نداشته است. 

 اکران‌های قابل قبول
مثلاً فیلم‌هایی مثل «علف‌زار» یا «زالاوا» در دو گونه مختلف با پخش مؤسسه خانه‌فیلم به مدیریت سعید خانی توانسته‌اند اکران قابل قبولی داشته باشند. این دو فیلم که هر دو در دوره‌های مختلف جشنواره فجر تحسین شدند، شاید در نگاه نخست ظرفیت مخاطب چندانی نداشتند ولی مؤسسه خانه فیلم توانست با طراحی راهبردی مناسب برای معرفی آن‌ها به بدنه مخاطب، شرایطی را فراهم کند که هر یک به اندازه کافی مخاطب داشته باشند. 
فیلم‌هایی مثل «هناس» و «بدون قرار قبلی» در گونه آثاری جای می‌گیرند که دیریاب هستند ولی این دو فیلم که یکی روایتی دارد از زندگی شهید رضایی‌نژاد و دیگری روایت زندگی مهاجری است بازگشته به وطن با نوعی همراهی با مخاطب در ارائه بلیت‌های با قیمت شناور، سهم خود را از اکران برداشتند. «هناس» در کنار طراحی تبلیغات متمرکز بر رگه‌های عاشقانه و زندگی‌نامه‌ای به جلب مخاطب پرداخت. 
«بدون قرار قبلی» با تمرکز بر ویژگی‌های غربی- شرقی و وجه امام رضایی فیلم توانست آن دسته از مخاطبانی را همراه کند که سال‌هاست چنین فیلم‌هایی برای آنان تولید نمی‌شود. 
فیلم «تی‌تی» ملودرامی با خط داستانی نه چندان تازه بوده ولی فیلمیران به مدیریت علی سرتیپی با تخصیص سانس‌های متنوع و در عین حال اکران‌های مردمی متعدد به فیلم شرایط فروش مناسب آن را رقم زد. 
فیلم «مجبوریم» با نگاه رئالیستی و خاص به پدیده حاشیه‌نشینی از دیگر فیلم‌هایی بود که با پخش فیلمیران روی پرده رفت و برنامه‌ریزی رضا درمیشیان سازنده اثر برای معرفی پله به پله فیلمش به مخاطب سبب شد فیلمش حتی تا اکران برخط در بورس توجهات باشد. 
فیلم کودک «والدین امانتی» که ترکیبی است از فانتزی و ماجراجویی با پخش مؤسسه رسانه فیلمسازان به مدیریت حبیب اسماعیلی از باسابقه‌های حیطه پخش توانست شمایل فیلمی را به خود بگیرد که هم می‌تواند مورد توجه خانواده‌ها و هم کودکان واقع شود و به این طریق بخشی از جامعه کودکان را به سینماها آورد. 

فیلم‌هایی که در اکران شکست خوردند
ولی همه فیلم‌های روی پرده چنین اکران‌های نسبتاً موفقی نداشتند و کم نبوده و نیستند فیلم‌هایی مثل «پیتوک»، «طلاخون»، «روز ششم»، «پدر و دختر»، «سلفی با دموکراسی» و... که به دلایل مختلف و از همه مهم‌تر کمبود پخش‌کنندگانی که بتوانند به معنای واقعی برای آن‌ها سالن بگیرند و امکانات تبلیغی فراهم کنند، دیده نشدند. 
البته بحث درباره ربط شکست با کیفیت آثار، بحثی دیگر است و آنچه اینجا محل بحث است تراکم اکران است که به نفع برخی آثار و به ضرر برخی دیگر شده است.  شکست یا پیروزی در اکران فقط تابعی از تراکم نیست چون در همان عید نوروز که فقط معدودی فیلم روی پرده بودند باز هم آثاری بودند که فروششان به نیم میلیارد 
نرسید.  تراکم اکران می‌تواند عنصری باشد برای رقابت و فروش بهتر، منوط به اینکه صاحبان اثر، هوشمندی لازم در پیدا کردن پخش‌کننده و معرفی درست محصول را داشته باشند.

خبرنگار: حامد مظفری

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اکران فیلم ماه محرم عاشورا فیلم های عاشورایی فیلم هایی مثل تراکم اکران روی پرده فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۸۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد،اما باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حمیده محدث درباره خالی‌شدن شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر (ع) مشهد اظهارکرد: پس از اعلام شیوه‌نامه «خانواده میزبان» که شهریور ۱۴۰۲ ابلاغ شد، قسمت جدیدی در سامانه «فرزندخواندگی»، به خانواده‌های میزبان اختصاص یافت.

وی در تشریح طرح خانواده‌میزبان بیان کرد: ممکن است خانواده‌ها قصد و شرایط دریافت فرزندخوانده را نداشته باشند، اما برای میزبانی از فرزندان، تمایل داشته باشند، این خانواده‌ها از طریق موسسات خانواده‌محور شناسایی می‌شوند یا افراد متقاضی در درگاه خانواده میزبان ثبت‌نام می‌کنند، پس از آن، فرایند ارزیابی خانواده‌ها، مصاحبه با متقاضیان، ارزیابی روانی-اجتماعی انجام می‌شود و در صورت تایید موارد فوق، افراد می‌توانند عضو طرح خانواده‌میزبان شده و از کودکان میزبانی کنند.

محدث افزود: برای فرزندخواندگی تا سن ۱۶ سالگی و برای خانواده میزبان تا سن ۱۸ سالگی امکان درخواست کودک وجود دارد، در طرح خانواده‌میزبان، خانواده‌ها و فرزندان، هر دو آگاه هستند که این شرایط موقت است، اگرچه در شیوه‌نامه‌های ابلاغ‌شده برای طرح «خانواده‌میزبان» محدودیت زمانی ذکر نشده است؛ ولی به محض انتقال فرزندان به خانواده‌ها، تیم‌های مددکاری ما تلاش می‌کنند تا امکان بازپیوند فرزند به خانواده زیستی یا خانواده فرزندپذیر فراهم شود، اولویت بهزیستی، بازپیوند فرزندان به خانواده‌های زیستی است؛ مثلاً ممکن است کودک به دلیل اینکه پدرش در زندان بوده یا مادربزرگ مسکن مناسبی نداشته، در مراکز ما حضور داشته باشد و حالا که مسکن تهیه شده است، فرزند می‌تواند در خانواده خودش حضور یابد، چنانچه شرایط خانواده زیستی فرزندان مهیا و آماده پذیرش نباشد، کودکان به خانواده‌هایی که در صف پذیرش فرزندخواندگی هستند، منتقل می‌شوند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های وابستگی نوزادان و کودکان به خانواده‌های موقت در طرح خانواده‌میزبان، اظهار کرد: در شیرخوارگاه هم این وابستگی برای کودکان ایجاد می‌شود، نوزاد به مربی خود که آن‌ها را در آغوش می‌گیرد، کودکان به مربیانی که همراه آن‌ها هستند، ممکن است وابسته شوند اما قطعاً فضای یک خانواده از محیط‌های اردوگاهی و شیرخوارگاهی بهتر است، فرزندان در خانواده با مفاهیم بیشتر وارتباطات موثر آشنا می‌شوند، ضمن اینکه زمانی که قرار است کودک از خانواده میزبان به خانواده دائمی بازپیوند شود، این مراحل در یک فضای کارشناسی‌شده اتفاق می‌افتد که مشکلات روانی برای آن‌ها ایجاد نشود؛ به‌عنوان مثال خانواده میزبان و خانواده فرزندپذیر در جلسات متعدد با یکدیگر ملاقات خواهند داشت، فرزند از روی پای مادر میزبان به مادر فرزندپذیر منتقل می‌شود، گفت‌وگوهای اخلاقی و رفتاری مختلف انجام می‌شود تا فرزند به خانواده جدید وارد شود.

محدث ادامه داد: پیش از سال ۱۴۰۲ نیز طرح میزبان به صورت استانی و در هماهنگی با دادسرا در حال اجرا بود، اما در آن زمان یک شیوه‌نامه مدون و کشوری وجود نداشت. ایرادات در مدت معین گرفته شد، همکاران ما تجربه کسب کردند، موسسات خانواده‌محور مشخص شدند و اکنون ذیل شیوه‌نامه‌ای که وزارت دادگستری ابلاغ کرده است، فرایند و اجزای مختلف در هماهنگی با یکدیگر کار را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به خالی‌شدن شیرخوارگاه مشهد خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد ولی باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست. شیرخوارگاه همچنان به کودکانی که در خانواده‌های میزبان حضور دارند، خدمات پزشکی و پرستاری، لباس، پوشک ارائه می‌کند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی با تاکید بر اینکه نباید با پذیرش فرزندان در خانواده‌های میزبان، باری بر دوش خانواده‌ها افزوده شود، خاطرنشان کرد: در شرایطی هستیم که فشار اقتصادی روی خانواده‌ها زیاد است؛ مثلاً درآمد یک خانواده کارمند با سطح حقوق متوسط، مشخص است و زمانی که فرزندی را پذیرش می‌کنند، باید برخی از نیازهای کودک توسط مراکز ما تامین شود تا خانواده‌ها با مشکل مواجه نشوند، هدف ما این است که فرهنگ زیبای میزبانی از فرزندان گسترش یابد و با توجه به محدودیت‌های اقتصادی، فقط به یک طبقه اجتماعی جامعه و اقشاری که تمکن مالی دارند محدود نشود.

محدث افزود: بنابراین با انتقال نوزادان و کودکان به خانواده‌های میزبان، فقط محل زندگی کودک تغییر می‌کند. اگر بچه احساس کسالت و بیماری یا نیاز به دارو و آزمایش داشته باشد، توسط شیرخوارگاه حمایت می‌شود، لباس و پوشک کودکان نیز در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد. همچنین وضعیت کودکان به صورت مرتب توسط پرستارهای ما بررسی می‌شود.

معاون بهزیستی خراسان‌رضوی با بیان اینکه همچنان به همکاری مردم نیاز داریم، گفت: بنابراین با خالی‌شدن موقتی شیرخوارگاه از نوزادان، این‌طور نیست که مجموعه تعطیل شود، به شدت به حمایت‌های خیرین نیازمندیم، به جز این خدماتی که به خانواده‌های میزبان ارائه می‌شود، شیرخوارگاه‌ها همچنان پذیرش دارند، اما ما سعی می‌کنیم چرخه خانواده‌میزبان، بازپیوند و پذیرش مجدد در خانواده میزبان را حفظ کنیم، کمیته‌های فرزندخواندگی و تیم‌های مددکاری ما به شدت فعال هستند و به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا پس از پذیرش فرزندان در شیرخوارگاه، آن‌ها به خانواده‌های میزبان منتقل شوند و سپس شرایط بازپیوند آن‌ها به خانواده‌های زیستی یا فرزندپذیر فراهم شود.

کد خبر 749433

دیگر خبرها

  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • نورافکن: پرسپولیسی‌ها دق دلی خود را سر من خالی می‌کنند!
  • تداوم عملیات خط‌کشی محوری معابر مناطق ۵گانه ارومیه
  • شکار تمساح با دست خالی!
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • «همه مدیون شما هستیم» برای روز معلم در شهر اکران شد
  • سکوهای خالی: بدترین استقبال فصل از بارسا
  • جای خالی آقای حرف حساب