Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد الحکیم» تحلیلگر مسائل عراق در تشریح دلایل و ابعاد اعتراضات در بغداد و ورود مجدد معترضان به پارلمان این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: وضعیت فعلی عراق به صورت واضح، خروجی یک تضاد سیاسی  و درگیری حزبی به حساب می‌آید که حالا اوضاع بیش از حد به سمت بحرانی شدن رفته است. این که عده‌ای فکر می‌کنند «محمد شیاع السودانی» می‌تواند به عنوان نخست‌وزیر عراق انتخاب شود و دولت تشکیل دهد ،به نظرم نه تنها یک تحلیل غلط به حساب می‌آید بلکه باید آن را چیزی شبیه به یک معجزه الهی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان چارچوب هماهنگی شیعیان عراق باید در همانموقع که جریان صدر و نمایندگانش در پارلمان عراق به دنبال استعفا بودند، جلوی آنها را می‌گرفت و مانع از این اقدام می‌شد. تمام تحلیلگران و حتی سیاسیون عراق می‌دانستند که خروج ۷۳ نماینده جریان صدر از پارلمان می‌تواند یک روز برای آنها تبعات جبران‌ناشدنی به وجود بیاورد که حالا دقیقاً این اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: این که در کمتر از ۷۲ ساعت پارلمان عراق دوبار توسط صدری‌ها تسخیر می‌شود و خیلی راحت وارد مجلس این کشور می‌شوند نشان می‌دهد که امروز دقیقاً همان تحلیل‌های چند هفته پیش به وقوع پیوسته است. این درحالی است که بسیاری از پست‌های کلیدی دولتی و غیر‌دولتی عراق در اختیار نمایندگان منتسب به جریان صدر عراق است. اما بحث اینجاست که این جریان به دنبال سهم‌خواهی بیشتر است. واقعیت غیرقابل انکار این است که صدرِ خارج از حکومت و ساختار دولتی، بسیار خطرناک‌تر از صدرِ حاضر در رأس حکومت است و به نظرم وارد شدن جریان صدر به پارلمان را باید یک سناریوی ادامه‌دار دانست. خروج نمایندگان این جریان از پارلمان اساساً ساختار سیاسی عراق را متزلزل کرد و حتی کُردها و اهل تسنن هم به این موضوع واکنش نشان دادند، اما در نهایت وضعیت آنگونه که با خوش‌بینی تحلیل میشد، پیش نرفت.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: بزرگ‌ترین سناریویی که در شرایط کنونی احتمال دارد عملیاتی شود ابقای الکاظمی در ساختار سیاسی عراق به عنوان نخست‌وزیر است؛ چراکه کُردها، شیعیان و همچنین اهل‌تسنن با الکاظمی هماهنگ هستند و به همین دلیل معتقدم که احتمال دارد او مجدداً نخست‌وزیر شود. سناریوی دوم هم این است که رییس قوه قضاییه عراق یا الکاظمی دولت موقت را هدایت کنند و در نهایت سناریوی سوم یعنی انتخابات زود هنگام خواهد بود. در این راستا کشورهای منطقه مانند عربستان، امارات و ترکیه هم مایلند که نخست‌وزیری مصطفی الکاظمی تمدید شود و در آمریکا هم دقیقاً همین اتفاق نظر وجود دارد. بر همین اساس معتقدم احتمال ابقای او در ساختار سیاسی عراق بسیار قوی‌تر از گذشته خواهد بود. نکته‌ای که در این بین باید مورد توجه قرار بگیرد این است که وضعیت فعلی عراق عملاً از سال ۲۰۱۶ تاکنون براساس یک روند مشخص سیاسی جلو رفته و در این میان سینوس‌های متغیر حزبی، طیفی و جناحی را شاهد بودیم.

حکیم گفت: از گذشته اهل تسنن با هم اختلاف داشتند و حتی چهره آنها در زمان ظهور داعش مخدوش شد و کردها هم اختلافات خاص خود را تجربه می‌کردند و اما حالا با تمامی این تفاسیر، پای اسراییل هم در میان است. شک نکنید که تل‌آویو در حال حاضر نظاره‌گر اوضاع فعلی بغداد است و بدون شک آنها در پشت‌صحنه تحرک دارند. اسراییل درکنار گوش خود تجربه حزب‌الله لبنان را دارد و نمی‌خواهد عراق به دست شیعیان متمایل به حشدالشعبی و سایر جریان‌های اینچنینی بیفتد. اینکه ما می‌بینیم دفاتر جریان منتسب به حکیم از سوی طرفداران صدر و با شعار (به دستور ملت تعطیل شد) بسته می‌شود، به نوعی نشان می‌دهد که یک اختلاف چندضلعی در عراق به‌وجود آمده که ادامه آن می‌تواند یک پرونده لاینحل را روبه‌روی احزاب قرار دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در داخل بغداد هم شنیده شده که آیت‌الله سیستانی اعلام کردند احزاب نباید مشکلات خود را به مردم و خیابان‌ها سرایت دهند و به نظرم آیت‌الله سیستانی می‌تواند فصل‌الخطاب این مساله باشد. حال باید دید که ایشان برای آرام اوضاع کردن کشور به این مساله ورود می‌کنند یا خیر. از منظر دیگر طرفین خارجی هم به دنبال آن هستند تا بتواند با ادامه این روند، صدر و طرفداران او را مقابل نیروهای نظامی و امنیتی قرار دهند اما به نظرم باید منتظر یک ایده و میانجی جدید باشیم تا مشکلات حل شود، وگرنه تَر و خشک با هم می‌سوزند. البته اختلاف از سوی کُردها هم همچنان ادامه دارد و در این میان آنها هم نتوانستند نامزد خود را برای ریاست‌جمهوری معرفی کنند و به همین دلیل صرفاً نمی‌توان تقصیر را بر گردن شیعیان انداخت.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پارلمان عراق عراق عربستان سعودی مقتدی صدر کردهای عراق مصطفی الکاظمی چارچوب هماهنگی شیعیان عراق محمد شیاع السودانی جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «عباس المالکی» فعال سیاسی عراقی تاکید کرد که سفارت آمریکا در بغداد به دنبال گسترش انحرافات اخلاقی در جامعه عراق و اجرای پروژه های مخرب خود است.

وی افزود: مخالفت آمریکا و انگلیس با تصویب قانون مبارزه با فحشاء در عراق به این دلیل انجام می شود که واشنگتن از انحرافات اخلاقی به عنوان وسیله ای برای اجرای سیاست های خود در برخی کشورهای منطقه از جمله عراق استفاده می کند.

المالکی تصریح کرد: آمریکا و انگلیس از عمله های خود در عراق که مشکلات اخلاقی دارند برای تحقق اهداف سیاسی و ناامن کردن کشور استفاده می کنند.

وی گفت: این کشورها از عناصر منحرف حمایت های مالی به عمل آورده و به آنها ویزا و محل اقامت در برخی کشورهای همسایه می دهند. سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی به شمار می رود. این مرکز عناصر مشکل دار را دور خود جمع کرده و آنها را به کشورهای دیگر اعزام می کند.

روز گذشته نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق تاکید کرد که «النا رومانسکی» سفیر آمریکا در بغداد قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده است.

وی افزود: سفیر آمریکا در امور داخلی عراق دخالت می‌کند که بدین ترتیب مفاد توافقنامه امضا شده میان بغداد و واشنگتن را نقض کرده است.

التمیمی اضافه کرد: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشاء در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

کد خبر 6092951

دیگر خبرها

  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • کسی که صدای حامیان فلسطین را خاموش کند، حیوان و هیولایی درنده است