Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@06:10:01 GMT

اربعین، زمینه ساز تشکیل تمدن اسلامی است

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۹۱۷۳

اربعین، زمینه ساز تشکیل تمدن اسلامی است

فرماندار شهرستان لنجان گفت: ایجاد نهضت هیچگاه خود به خود رخ نخواهد داد و نیازمند حرکت مردمی است، و اربعین به عنوان یکی از منابع قدرت نرم اسلام می‌تواند زمینه ساز تحقق تشکیل تمدن اسلامی باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حمیدرضا محمدی فشارکی در نشست ستاد اربعین شهرستان لنجان با بیان اینکه حماسه عاشورای حسینی جایگاه بسیار والایی را در تحقق ارزش‌های تمدن اسلامی دارد، اظهار کرد: اربعین ریشه و سرآغاز تمدن نوین اسلامی است، و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند راهپیمایی اربعین می‌تواند زمینه‌ساز تحقق نهایی هدف امت اسلامی، یعنی تشکیل تمدن عظیم و نوین اسلامی را رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اربعین را حرکتی پربرکت در تداوم نهضت عاشور دانست و افزود: ایجاد نهضت هیچ گاه خود به خود رخ نخواهد داد و نیازمند حرکت مردمی است، و در این میان اربعین حسینی و حضور میلیونی زائران حسینی در راهپیمایی اربعین به عنوان یکی از منابع قدرت نرم اسلام می‌تواند زمینه ساز تحقق تشکیل تمدن اسلامی باشد.

فرماندار شهرستان لنجان با بیان اینکه حجت بسیاری از مسلمانان جهان، امروز سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) است، تصریح کرد: برپایی موکب‌های متعدد با حضور کشورهای مختلف به ویژه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی را در پویایی و عظمت این مراسم عظیم ایفا می‌کند چراکه وحدت زائرین، روحیه همکاری و همچنین اتکا به نیروی جوانی که از شاخصه‌های تمدن نوین اسلامی است در این راهپیمایی خودنمایی می‌کند.

وی اضافه کرد: طی سال‌های گذشته موکب الشهداء شهرستان لنجان با همکاری فعالان فرهنگی و حمایت مردم شهرستان لنجان باهدف تأمین بخشی از نیازهای زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در پیاده‌روی اربعین و استقبال از زائران در کشور عراق در مسیر پیاده‌روی نجف به کربلا اقدام راه اندازی موکب کرده و به خدمت‌رسانی به این زائران مشغول می‌شدند.

محمدی تصریح کرد: براساس تصمیمات اتخاذ شده اربعین امسال نیز شاهد برپایی این موکب در مسیر پیاده‌روی نجف به کربلا خواهیم بود از این رو نیاز است تدابیر لازم درخصوص پشتیبانی از این موکب اتخاذ شود از این رو ستادهای فرعی در شهرهای ۹ گانه شهرستان تشکیل شده و برنامه‌ریزی لازم در این خصوص انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به استقرار صنایع بزرگ در شهرستان لنجان، انتظار بسیار زیادی از این صنایع در راستای تامین نیازهای موکب این شهرستان وجود دارد و برهمین اساس باید با انجام نیازسنجی و اولویت‌بندی نیازها به سمت تامین آنها گام برداشت.

فرماندار شهرستان لنجان با بیان اینکه اصناف برای حفظ اسلام و انقلاب اسلامی هیچگاه دست از تلاش و همراهی برنداشته‌اند، گفت: در کنار صنایع بزرگ، واحدهای صنعتی و همچنین اصناف که همواره در عرصه‌های مختلف پیش قدم بوده‌اند می‌تواند در پشتیبانی از موکب شهرستان لنجان نقش آفرین باشند از این رو انتظار می‌رود با برگزاری جلسات مختلف با معتمدان و نخبگان به گونه‌ای عمل کرد که اصناف شهرستان به میزان بضاعت مالی خود مبالغ و یا اجناسی را برای پیاده‌روی اربعین در نظر بگیرند.

کد خبر 592381

منبع: ایمنا

کلیدواژه: لنجان فرماندار شهرستان لنجان اربعین راهپیمایی بزرگ اربعین برپایی موکب در اربعین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرستان لنجان تمدن اسلامی تشکیل تمدن زمینه ساز پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۹۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در آستانه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، با اشاره به قرارگیری در آستانه نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران، گفت: ویژگی متفاوتی که آئین نود سالگی دانشگاه تهران نسبت به برنامه‌های هفتاد و هشتاد سالگی دارد، این است که تلاش کردیم قدمت نهاد علم در ایران را به سابقه دانشگاه تهران ضمیمه کنیم.

رئیس دانشگاه تهران به سابقه سنت دانشگاهی در ایران از جندی‌شاپور تا دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: این سابقه حتی در بین دانشگاهیان هم مغفول مانده و کمتر به آن توجه می‌کنیم. از این رو در سال ۱۴۰۲ طی مکاتبه‌ای رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شد تا این سابقه به نوعی به تاریخ و قدمت دانشگاه تهران ضمیمه شود. جندی‌شاپور نماد نهاد‌های علم در ایران بوده و در سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی یونسکو به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان با ۱۷۵۰ سال سابقه معرفی شده است که البته این رکورد پیش از آن متعلق به دانشگاه بولونیا در ایتالیا با نزدیک به ۱۲۰۰ سال قدمت بوده است.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: افتخار بزرگ تعلق گرفتن پایه‌گذاری سنت دانشگاهی به ایران، در حالی مورد اذعان جهانیان است که خودمان کمتر در خصوص این داشته‌ها و هویت ایرانی- اسلامی مطالعه کرده و کمتر بر روی آن تبلیغ و فعالیت‌های ترویجی انجام داده‌ایم و جوانان ما کمتر از این سرمایه‌های ملی شناخت دارند. از دانشگاه تهران انتظار می‌رود که به‌عنوان دانشگاه پیشگام و نوآور بیشتر به این موضوع توجه داشته باشد و به تقویت هویت ایرانی-اسلامی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی از طریق دانشگاه تمدن ساز که در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بپردازد؛ و بدون شک آثار ارزشمند علامه شهید مطهری منبع بسیار ارزشمندی برای حرکت در این مسیر است.

مقیمی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تمدن سازی دانشگاه، فراز‌هایی از کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران اثر شهید مطهری درباره نقش تمدن سازی نهاد علم در ایران از جندی‌شاپور و اذعان ویل دورانت که جندی‌شاپور را محور تمدن ایران در دوره ساسانی می‌داند را یادآوری کرد و بیان داشت: اینکه بگوییم دانشگاه تهران با قدمت ۹۰ ساله، نماد آموزش عالی ایران است، با واقعیت خیلی فاصله دارد. درست است که ۹۰ سال از قدمت مجموعه ساختمان‌های فعلی نماد آموزش عالی کشور که در سال ۱۳۱۳ ساخته شده است می‌گذرد؛ ولی وقتی به سیر تکامل و زنجیره چرخه عمر دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران را بررسی می‌کنیم، در مرحله قبلی به دارالفنون می‌رسیم و هر چه که به گذشته برمی‌گردیم به نهاد‌های آموزش عالی همچون ربع رشیدی، نظامیه‌ها و در نهایت به جندی‌شاپور می‌رسیم.

وی افزود: بر اساس مصوبه اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳ که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی مأموریتی به دانشگاه تهران سپرد تا برای اینکه دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه تهران نقش محوری تمدن سازی را ایفا کنند، طرح جامعی ارائه شود و برای ارتقای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی بر محور نهاد علم تلاش شود. اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران می‌توانند نقش‌آفرینی ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: وقتی به سیره نظری و عملی شهید مطهری نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که ایشان استاد و معلمی در تراز دانشگاه تمدن ساز است و شخصیتی است که نقش تمدن سازی را به اندازه چند نهاد علمی ایفا کرده است؛ لذا انتظار می‌رود اساتید دانشگاه همین نقش را ایفا کنند تا بتوانیم به اهداف تمدن سازی دانشگاه نائل شویم. آثار و نوشته‌های شهید مطهری همان چیزی است که نیاز امروز ما است و هیچ وقت کهنه نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین منابع ما در زمینه مطالعه تمدن سازی دانشگاه، آثار شهید مطهری است که باید به سهم خودمان در تقویت این مجموعه تلاش کنیم.

مقیمی در پایان از برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران زمین هم‌زمان با نود سالگی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: بر اساس آثار شهید مطهری، دانشگاه جندی‌شاپور نقطه عطفی است که وجوه مشترکی را برای تمدن اسلامی و ایرانی ایجاد کرد. امروز اگر می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی ایرانی دست یابیم، دانشگاه باید یکی از مهم‌ترین کانون‌های توجه ما باشد؛ لذا امروز به شدت به آثار شهید مطهری نیاز داریم تا با رویکرد دانشگاه تمدن ساز بتوانیم آثار مورد نیاز درباره قدمت نهاد علم در ایران را استخراج و نقشه راهی بر اساس اندیشه شهید مطهری تنظیم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • مقیمی: سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • سابقه دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان