Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، بعد از یک‌سال پرتنش در بازار برنج، آمار و اخبار منتشر شده در این حوزه نشان می‌دهد امسال باید شاهد فراوانی و احتمالا ارزانی در این بازار باشیم. درست یک‌سال از زمانی می‌گذرد که اعلام خبر کاهش تولید برنج باعث شوک قیمتی در این بازار شد.

روند رشد قیمت، از نیمه دوم سال گذشته پرشتاب‌تر شد و برنج مرغوب ایرانی با قیمت‌هایی بیش از ۱۵۰ هزار تومان روزبه‌روز از دسترس بخش بیشتری از مردم خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما برخلاف سال گذشته مسئولان وزارت جهادکشاورزی از افزایش تولید برنج خبر می‌دهند. این وزارتخانه همچنین با تدبیری که امسال در زمینه لغو ممنوعیت فصلی واردات اندیشید، تمام بهانه‌های گرانی برنج را حذف کرد و به‌نظر می‌رسد نه‌تنها افزایش قیمتی در زمینه برنج در کار نیست بلکه می‌توان به کاهش قیمت این کالای اساسی هم امیدوار بود.

افزایش ۲۰ تا ۲۵درصدی تولید برنج

درحالی‌که مجری طرح برنج وزارت جهادکشاورزی یک‌ ماه پیش میزان تولید امسال برنج را ۲میلیون تن اعلام کرده بود، با نزدیک شدن به فصل برداشت این محصول، پیش‌بینی‌های آماری بهتری از تولید امسال منتشر شده است.

براساس گزارش معاونت بازرگانی داخلی وزارت جهادکشاورزی امسال حداقل ۲۰درصد افزایش تولید در زمینه برنج را شاهد خواهیم بود که با توجه به تولید ۱.۸میلیون تنی سال گذشته برای امسال ۲.۲میلیون تن تولید پیش‌بینی می‌شود.

به‌گفته مجید حسنی‌مقدم، معاون بازرگانی داخلی وزارت جهادکشاورزی، امسال میزان برنج تولید داخل در وضعیت مطلوب قرار دارد و شاخص‌های بازار هم این موضوع را نشان می‌دهد که قیمت‌ها نزولی است.

آمار ارائه شده از مشاور نظام صنفی کشاورزی بیش از ۲۰درصد است. محمدجواد خاکزاد، از افزایش ۲۰ تا ۲۵درصدی تولید برنج نسبت به سال قبل خبر داده و میزان تولید این محصول را برای امسال بیش از ۲میلیون ‌و ۲۰۰هزار تن اعلام کرده است.

به‌گفته او، این میزان دست‌کم ۴۰۰هزار تن بیش از پیش‌بینی‌های قبلی است. از سوی مسئولان دیگر وزارتخانه آمارهای بالاتری هم اعلام شده است.

مجری طرح برنج وزارت کشاورزی حالا میزان تولید برنج در سال‌جاری را فراتر از ۲میلیون ‌و ۴۰۰هزار تن دانسته و اعلام کرده که این حجم تولید نسبت به میانگین سال‌های تولید نرمال حدود ۲۰درصد و نسبت به سال گذشته که میزان تولید کمتر از نرمال بوده است، ۳۰درصد افزایش تولید دارد.

شایگان ادیبی، بخشی از افزایش تولید را ناشی از استقبال کشاورزان از کشت قراردادی دانسته است.

به‌گفته او ۴۶هزار هکتار از اراضی شالی شمال کشور تحت پوشش کشت قراردادی قرار گرفت و وزارت کشاورزی علاوه‌بر در اختیار قرار دادن نهاده‌ها به کشاورزان توصیه‌های لازم برای افزایش تولید را به آنها ارائه داد، از این‌رو این طرح با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰درصدی در استان‌های شمالی اجرا شد. علاوه‌بر استان‌های شمالی که تولیدکننده عمده برنج کشور هستند، کشت این محصول از سال‌های گذشته در برخی از استان‌های دیگر نیز دنبال شده است؛ استان‌هایی که هم‌اکنون گرفتار خشکسالی هستند.

مجری طرح برنج وزارت کشاورزی درباره توقف تولید برنج در برخی از استان‌ها ازجمله خوزستان و تأثیر آن میزان تولید، با اشاره به اینکه کشت و برنامه‌ریزی تولید برنج را در ۳استان شمالی کشور دنبال کردیم، افزود: کشت اول برنج در ۳استان شمالی کشور در سطح ۵۰۰هزار هکتار صورت گرفته و کشت مجدد ۵۰هزار هکتاری نیز در مازندران خواهیم داشت و با درنظر گرفتن این حجم کشت برنج در استان‌های شمالی را به ۵۵۰هزار هکتار خواهیم رساند.

به‌گفته وی، برداشت مجدد برنج یا همان رتون نیز در ۹۰هزار هکتار از اراضی شالی استان‌های شمالی صورت خواهد گرفت. علاوه‌بر کشت قراردادی، افزایش مکانیزاسیون عرصه‌های شالیکاری و همچنین استفاده از ارقام جدید کیفی و مقاوم برنج ازجمله دلایلی است که برای افزایش میزان برداشت امسال عنوان شده است.

اعلام قیمت جدید برنج

از میان آمار و ارقام برنج، آنچه بیش از همه برای مصرف‌کنندگان اهمیت دارد، قیمت برنج است. افزایش قیمت این محصول در سال گذشته حاشیه‌های زیادی را پیرامون منشأ این گرانی ایجاد کرد و درحالی‌که بسیاری واسطه‌ها را دلیل گرانی می‌دانستند، شواهد نشان می‌داد قیمت خرید مستقیم از کشاورزان نیز به‌شدت افزایش یافته است.

مشاور نظام صنفی کشاورزی در گفت‌وگویی خبری در این زمینه گفت: همه‌ساله در پیک برداشت، قیمت برنج کاهش پیدا می‌کند اما متأسفانه به دلیل وجود واسطه‌ها و دلالان این افت قیمت به مصرف‌کننده نمی‌رسد.

به‌گفته خاکزاد، قیمت کنونی هر کیلو برنج طارم در کارخانه کمتر از ۸۰ هزار تومان و برنج پرمحصول ۵۰ هزار تومان است که حداکثر ۸۵ تا ۸۷هزار تومان باید به مصرف‌کننده در تهران عرضه شود.

این مقام مسئول پیش‌بینی کرد با توجه به شرایط تولید و ذخایر برنج در انبارهای کشور امسال قیمت برنج افزایشی نداشته باشد اما معاون دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه قیمت برنج در سال۱۴۰۰ بسیار منصفانه بود، اعلام کرد که قیمت جدید برنج سال۱۴۰۱ به‌زودی اعلام می‌شود.

حسنی‌مقدم، با بیان اینکه برنج تولید داخل سال گذشته با نرخ مناسبی قیمت‌گذاری شده بود، افزود: هر چه از فصل برداشت برنج فاصله می‌گیریم، حجم موجودی برنج کاهش می‌یابد و طبیعتا به‌دلیل آنکه عرضه کاهش می‌یابد، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند.

معاون دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهادکشاورزی گفت: از ۲هفته قبل که وارد فصل برداشت شدیم قیمت‌ها نزولی است و امیدواریم این روند ادامه‌دار باشد و قیمت‌ها به نرخ‌های مناسب و متعادلی برسد.

زمان کاهش قیمت برنج ایرانی اعلام شد | جدیدترین قیمت برنج ایرانی در بازار را ببینید کد خبر 694515 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار برنج وزارت جهاد کشاورزی گرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت تنظیم بازار برنج وزارت جهاد کشاورزی گرانی استان های شمالی افزایش تولید میزان تولید تولید برنج برنج وزارت قیمت برنج سال گذشته پیش بینی استان ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۹۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته