Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:10:43 GMT

سیل دشتستان خسارت مالی و جانی نداشت

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۰۵۶۴

سیل دشتستان خسارت مالی و جانی نداشت

ایسنا/بوشهر فرماندار شهرستان دشتستان بابیان اینکه شهر برازجان با ۹۰ میلیمتر بارندگی در در سطح کشور رتبه اول را دارد، گفت: سیل در این شهرستان هیچگونه خسارت مالی و جانی نداشت.

احمد بنافی روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ورود توده بارشی به آسمان کشور و  به تبع آن در شهرستان دشتستان، اظهار کرد: این شهرستان در چند در حوزه‌های آبریز شهرهای برازجان و وحدتیه بخش‌های ارم و بوشکان بیشترین بارش را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بیشترین بارش در کوه‌های مرتفع شهرستان دشتستان یعنی در نقاط گیسکان، باغتاج و انارستان به میزان ۹۰ میلیمتر بوده است.

فرماندار شهرستان دشتستان خاطر نشان کرد: حجم زیاد رواناب‌های ناشی از بارندگی از طریق رودخانه‌های فصلی شهر برازجان از جمله رودخانه آرد و علی آباد سبب دچار طغیان شدید و بخش زیادی از این آب به دلیل ویژه در دره فصلی علی آباد به‌دلیل نبود دیوار حفاظتی لبریز شد.

بنافی اضافه کرد: طغیان رودخانه‌های فصلی سبب ورود آب به برخی از خانه‌ها شد و در کل شهرستان حدود ۱۲۰ واحد مسکونی دچار آبگرفتگی شدند. در همان ساعت اولیه گروه‌های جهادی و هلال احمر خانه‌ها را پاکسازی کردند وخسارت‌های اولیه برآورد شد.

وی یادآور شد: قبل از وقوع بارندگی ستاد بحران شهرستان دشتستان تشکیل و تمعیهدات لازم اندیشیده شد؛ به عبارتی اقدامات اولیه از سوی فرمانداری این شهرستان باوجود اعلام‌ غیررسمی هواشناسی برای دفع خطر احتمالی انجام گرفت.

فرماندار شهرستان دشتستان اطلاع رسانی به‌موقع عمومی به روستاها و شهرها از طریق شهرداران، بخشداران، دهیاران و امور عشایر از مهمترین عوامل موفقیت در پشت سرگذاشتن سیل دانست و تاکید کرد: لایروبی رودخانه‌ها و پاکسازی دهانه پل‌ها سبب شد سطح خسارت به حداقل برسد.

بنافی عنوان کرد: به موازات آغاز باران با توجه به پیش بینی‌هایی صورت گرفته خطر اصلی را رد شد و در ۲ محله علی آباد و والفجر که ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه انجام گرفته بود با برنامه ریزی آب منحرف شد.

وی ادامه داد: سیل بند بزرگی در رودخانه آرد توسط ماشین آلات راهداری احداث شد و همچنین ماشین آلات تجهیز شده گل‌ولای رودخانه‌ها و دهانه پل‌ها را پاکسازی کردند.

فرماندار دشتستان اقدامات خاطر نشان کرد: در شهر وحدتیه با وجود ۵۰ میلیمتر بارندگی اما رواناب به شکل آسانی از طریق رودخانه فصلی عبور کرد و حدود ۳۷  خانه در حد حیاط دچار آبگرفتگی شدند که بلافاصله اقدامات لازم انجام گرفت.

وی گفت: برای تسکین آلام مردم شهرستان دشتستان ۲۵۰۰ پرس غذای گرم از طریق ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به همراه پتو بین مردم توزیع شد.

به‌گفته فرماندار دشتستان، دستگاه‌های اجرایی به ویژه دستگاه‌های مربوط به ستاد بحران مثل هلال احمر، امور عشایر، بهداشت و درمان، شهرداری‌ها و منابع طبیعی و همچنین دستگاه‌های اجرایی خدماتی مثل شرکت آب و برق در آماده باش کامل قرار گرفتند. 

بنافی بیان کرد: پس از وقوع سیل نیز جلسه ستاد بحران با حضور استاندار بوشهر برگزار شد و تصمیماتی که سال‌ها پیش در خصوص دیواره‌های حفاظتی باید گرفته می‌شد، اما پشت گوش انداختن شده بودند با تخصیص اعتبار گرفته شد که مهمترین آن ساخت دیواره‌های حفاظتی منطقه علی آباد بود.

وی افزود: بارندگی در شهرستان دشتستان به جز خسارت مواهب نیز داشت، میزان ورودی آب از طریق رودخانه شاپور به شهرستان دشتستان روز اول ۲۰۰ مترمکعب در ثانیه بود اکنون به ۳۰۰ متر مکعب رسیده است.

فرماندار دشتستان گفت: ساخت دیواره‌های حفاظتی منطقه علی آباد اظهار کرد: کانال حاج مهدی در سرقنات که وظیفه آبیاری نخیلات در بخش سعدآباد، وحدتیه ، نظرآقا و روستاهای ذیل این بخش را دارد و در حالت عادی ۱.۲ دهم متر مکعب در ثانیه آب را انتقال می‌داد امروز تقریباً ۱۱.۲ دهم متر در ثانیه در حال انتقال آب است.

بنافی بابیان اینکه سازه‌های آبخیزداری شهرستان دشتستان در بخش ارم، بوشکان و  مرکزی ۷۵ تا ۸۰ درصد آبگیری کرده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه هنوز سد رئیسعلی دلواری آنطور که باید آبگیری نکرده است، اما برآورد می‌کنیم با توجه به باران دیروز در کازرون این سد نیز آبگیری خوبی داشته باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: شهر برازجان با ۹۰ میلیمتر بارندگی در در سطح کشور رتبه اول را دارد که خوشبختانه با تمعهیدات در نظر گرفته شده، اطلاع رسانی و آگاهی به مردم، کشاورزان و عشایر هیچ مشکل مشکل و خسارت مالی و جانی خاصی حتی در سطح احشام وجود نداشت.

فرماندار شهرستان دشتستان بیان کرد: اکنون در آماده باش کامل هستیم و پیش‌بینی می‌کنیم روزهای آینده بارش‌هایی را در سطح شهرستان داشته باشیم. کماکان ستاد بحران شهرستان دشتستان با تمرکز بر مهار سیلاب و اقدامات ایجابی در آمادگی و آماده باش کامل است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دشتستان بوشهر سیل تابستانی فرماندار شهرستان دشتستان ستاد بحران رودخانه ها علی آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۰۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی در مورد بارش رگباری و شدید باران در ۱۴ استان کشور از آماده‎باش امدادگران در این استان‌ها خبرداد.

به گزارش ایسنا، بابک محمودی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی در روز سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه شاهد بروز مداخلات جوی و تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان کشور خواهیم بود. بر این اساس در روز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان و در روز چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و برای روز پنج‌شنبه، ۱۳ اردیبهشت نیز در یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: در این شرایط لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست لذا به مردم و به خصوص ساکنان این مناطق و مسافران توصیه می‌شود که ضمن احتیاط در سفر‌های بین شهری، از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، کوهنوردی، چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع پرهیز کنند.

محمودی افزود: اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش‌ها نیز از دیگر توصیه‌هایی است که باید جدی گرفته شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: در همین راستا نیز امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در تمامی استان‌های کشور به حالت آماده‌باش کامل درآمده و تجهیزات و امکانات لازم نیز برای مقابله با حوادث و امدادرسانی در هرگونه رخداد احتمالی در اختیارشان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار | فوت یک نفر و خسارت سنگین مالی به صیادان
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور
  • سامانه بارشی جان دوباره می‌گیرد / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند
  • خسارت ۵۲ میلیارد تومانی سیل به اردستان
  • جانی دوباره درتالاب هامون جازموریان سیستان وبلوچستان