Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، ترکمنستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ابتکار خود مبنی بر «آسیای مرکزی؛ منطقه صلح، اعتماد و همکاری» را اعلام کرد.

«آق سلطان اتایوف» نماینده دائم ترکمنستان در سازمان ملل متحد با ارائه متن در نود و هفتمین نشست اجلاس مجمع عمومی، به نمایندگی از قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان گفت: زمان آن فرا رسیده است که برای صلح پایدار در منطقه، تامین صلح و امنیت پایدار در افغانستان تعامل مستمر 6 همسایه نزدیک این کشور با دولت «طالبان» برقرار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتایوف با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه دارای ظرفیت‌های زیادی برای همکاری و توسعه هستند، افزود: میراث معنوی، فرهنگی و تاریخی مشترک آنها را متحد می‌کند. آنها همچنین شبکه‌های حمل و نقل و ارتباطات و اقتصادی را به اشتراک می‌گذارند که مکمل یکدیگر هستند.

در این نشست نماینده پاکستان نیز خاطرنشان کرد که کشورش متعهد به ایجاد پیوند و همکاری در تجارت، سرمایه گذاری، حمل و نقل، انرژی و سایر بخش‌ها با همسایگان آسیای مرکزی است.

 نماینده آمریکا نیز با اشاره به اینکه این قطعنامه زمینه را برای همکاری نزدیکتر بین دولت‌های کشورهای آسیای مرکزی فراهم می‌کند، تاکید کرد: پایبندی آنها به اصول دیپلماسی پیشگیرانه نه تنها به تقویت امنیت کشورهای منطقه کمک می‌کند، بلکه حیاتی است. ضمن اینکه به رعایت دقیق منشور، وحدت ملی، حاکمیت، استقلال سیاسی و تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه احترام گذاشته می‌شود.

این قطعنامه  برگزاری سال بین المللی صلح و اعتماد توسط سازمان ملل را به طور منظم هر 5 سال یکبار تعیین می‌کند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: مجمع عمومی سازمان ملل متحد ترکمنستان آسیای مرکزی منطقه صلح اعتماد و همکاری برقراری تعامل با طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۱۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد

جعفر قناد باشی کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان گفت: سفر آقای رئیسی به پاکستان گام مهم دیگر در جهت اجرای سیاست برقراری و گسترش روابط با همسایگان است. ضمن اینکه در دولت سیزدهم این سیاست موفقیت بسیاری داشته و کارگشا‌ترین و موثر‌ترین سیاست می‌تواند در عرصه اقتصادی ما باشد.

وی ادامه داد: همچنین گام موثر دیگری می‌تواند باشد در جهت گسترش همکاری‌ها با کشور‌های اسلامی؛ زیرا پاکستان یک کشور اسلامی مهم در جهان است و با توجه به جمعیت مهم ۲۰ میلیونی می‌تواند برای ما مهم باشد. همچنین اقدام مهمی در جهت امنیت منطقه‌ای است. زیرا از پاکستان سوء استفاده‌های زیادی می‌شود و هرچقدر که ما روابط بهتری داشته باشیم امنیت بیشتر خواهد بود.

وی افزود: در این سفر شاهد امضای تفاهم نامه‌های متعددی بودیم که نشان می‌دهد این سفر کاری بود نه اینکه تشریفاتی باشد بلکه وارد گسترش همکاری‌ها شدیم. استقبالی که از رئیس جمهور به عمل آمد از سوی مقامات و مردم پاکستان نشان دهنده زمینه‌های مثبت برای گسترش روابط است، زیرا دو کشور اشتراکات مناسبی در فرهنگ و تاریخ خود دارند و پاکستان نزدیکی بیشتری با ما دارد.

قناد باشی افزود: این سفر یادآور سفر مقام معظم رهبری به پاکستان در زمان ریاست جمهوریشان بود که در آن زمان هم سفری به پاکستان داشتند و نمونه‌های بسیار افتخار آمیزی از روابط دو کشور به نمایش گذاشته شد. البته دو کشور موانعی هم در توسعه روابط خواهند داشت برای مثال کشور‌های غربی قطعا تحمل  این توسعه روابط را ندارند و خواهان اختلاف هستند و در تلاشند تا بدبینی‌هایی ایجاد کنند. باید افکار عمومی به این موارد توجه کنند و بدانند آنچه در قالب تفرقه افکنی دنبال می‌شود بخش زیادی از آن به وسیله کشور‌های غربی دنبال می‌شود که در تلاشند سیاست موفق همکاری با همسایگان ایجاد نشود و در تلاشند تا این را توسط مردم ما دنبال کنند.

وی گفت: پاکستان و ایران هردو کشور همسایه دارای فرهنگ مشترک هستند که امنیت و توسعه هرکدام اثر مسقیمی بر یکدیگر دارد همچنین علاقه مندی‌های دو کشور به همکاری بیشتر خواهد انجامید. یکی از مسائلی که سبب آشنایی بیشتر خواهد شد این است که گردشگری بین دو کشور راه بیفتد. به خصوص گشردشگری نخبگان باعث افزایش روابط دو کشور خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد