Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه علمیه گفت: اگر انسان هنگام مشکلات و بلاها، بنده خدا باشد، خدا نیز درهای الهی را به روی او باز می‌کند.

به گزارش خبرنگار معارف ایران اکونومیست حجت الاسلام مسعود عالی در دومین شب از عزادارای ماه محرم در هیات آیین حسینی با اشاره به آیات ۲۲ تا ۲۸ سوره یوسف گفت: داستان زلیخا در قرآن آمده و درسی بزرگ است که اگر انسان در بلاها و مشکلات بندگی کند و خط قرمزهای الهی را زیرپا نگذارد، خدا نیز او را راهنمایی می کند و به همین دلیل درها را به روی حضرت یوسف باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

                                                Rewind 10 Seconds Next Up           Live 00:00 00:00 35:38   Chromecast Closed Captions Settings Fullscreen  

وی افزود: البته گاهی ممکن است باز شدن درهای الهی دیر و زود شود تا خدا ببیند بندگی انسان تا کجاست ولی باید یقین داشته باشید که این کمک الهی به مو می رسد ولی پاره نمی شود. چون خدا وعده داده تو با من باش تا به تو کمک کنم.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی از ویژگی های مومن این است که از فرصت های زندگی بیشترین استفاده را بکند و همچنین بتواند تهدیدهای زندگی را به فرصت تبدیل کند. بلا و نعمت از امور نسبی است. مثلا باران ممکن است برای یک نفر نعمت باشد و برای دیگری بلا باشد. قرآن برای افراد مومن شفا و رحمت است و برای منکران آن بلاست.

وی با اشاره به آیه هفتم سوره ابراهیم گفت: گاهی ما با عکس العمل های خودمان بلا را به نعمت و نعمت را به بلا تبدیل می کنیم. مثلا عکس العمل مناسب در مقابل نعمت ها این است که انسان، چه به صورت زبانی و چه عملی شاکر باشد که در آن صورت خدا آن نعمت را بیشتر می کند. از طرف دیگر اگر عکس العملی نامناسب یعنی ناشکری در مقابل نعمت ها نشان دهیم، خدا آن نعمت را به بلا و نقمت تبدیل می کند. بنابر این خدا می فرماید نه فقط نعمت را از شما می گیرم که برای شما گرفتاری هم ایجاد می شود.

این استاد حوزه از شهید قاسم سلیمانی به عنوان شخصیتی یاد کرد که از تهدیدها بهترین فرصت را ایجاد می کرد و افزود: بزرگترین سگ های هار در دوره ما داعش بود که در واقع یک طرح کاملا مطالعه شده در منطقه غرب آسیا بود و برای کل منطقه و به ویژه ایران یک تهدید به شمار می رفت. یعنی می خواستند با فروش اسلحه مردم منطقه را به جان هم بیاندازند و کشورهای اسلامی را تجزیه یا ضعیف کنند تا قدرتی در مقابل استکبار وجود نداشته باشد و از طرف دیگر محور مقاومت یعنی ایران را از بین ببرند یا تضعیف کنند و اسلام را به عنوان یک دین خشن جلوه دهند. چون گرایش به اسلام بعد از حادثه ۲۰ شهریور افزایش یافته بود.

وی افزود: به همین دلیل داعش بدترین جنایت ها را انجام می داد و فیلمبرداری های هالیوودی می کردند و تا حدی نیز موفق شدند که جلوی گرایش به اسلام را بگیرند. آنان می خواستند طی ۳۰ سال این منطقه به آشوب کشیده شود ولی حاج قاسم سلیمانی و مدافعان حرم طی شش سال این غائله را جمع کردند و این تهدید بزرگ با اهداف متعدد به یک فرصت تبدیل شد و به جای این که اسراییل به عنوان قدرت منطقه تبدیل شود ایران، قدرت منطقه شد. 

عالی اضافه کرد: حاج قاسم یک نابغه نظامی بود. مجله فارین پالیسی اسم ۱۰ نفر از نخبگان و نابغه های نظامی را نقل کرده که اولین نفر شهید سلیمانی بود.

وی با اشاره به حادثه کربلا گفت: بزرگترین بلا در زمان سید الشهدا پیش آمده بود که آن حضرت فرمود وقتی کسی مثل یزید حاکم شود، باید فاتحه اسلام را خواند. آن حضرت و یارانش کمترین کاری که خلاف بندگی باشد، انجام ندادند و شب عاشورا خدا را شکر می کردند.

این کارشناس مذهبی افزود: اوج بندگی امام حسین در گودال قتلگاه بود که وقتی صورتش بر زمین و تیر بر سینه اش خورده بود، با خدا مناجات کرد و گفت خدایا من کاری نکرده ام و آن حضرت ذره ای از خدا طلبکار نبود که بگوید خانواده اش را آورده است. امام حسین(ع) بنده ای بود که در بلا بندگی کرد و خدا فرمود من عالم را برای تو قرار می دهم. لذا امام حسین خصوصیتی پیدا کرد که هیچ امامی این مقام را پیدا نکرد و خدا چیزهایی به امام داد که به هیچ یک از انبیاء و اولیاء نداده است.

وی اضافه کرد: خدا به جای شهادت، به امام حسین (ع) سه چیز داد. یکی این که امامان از نسل آن حضرت هستند. گویی دنباله کار امام حسین (ع) را پیش ببرند تا امام زمان (عج) همان حکومت و دولت مستقر اهل بیت را که می خواست برقرار کند، ایجاد نماید و بر اساس اعتقاد شیعه، سیدالشهدا (ع) اولین کسی است که بعد از امام زمان رجعت کرده و حکومت خواهند کرد. 

عالی افزود: دومین ویژگی، مستجاب شدن دعا زیر قبه امام حسین (ع) است؛ به گونه ای که ائمه نایب می گرفتند تا برای آنان زیر قبه سیدالشهدا دعا کنند و سومین ویژگی این است کهخدا شفا را در تربت امام حسین (ع) قرار داد. خاک کربلا کیمیاست. خوردن خاک قبر پیامبر اکرم (ص) حرام است ولی خوردن تربت سیدالشهدا به نیت شفا، جایز است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کربلا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کربلا امام حسین آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رازهای زیارت اربعین» اثر محمد سند با تحقیق ابراهیم حسین بغدادی و ترجمه محمد خنیفرزاده در ۱۷۶ صفحه در مجتمع فرهنگی فاطمیه اصفهان تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

نویسنده اثر حاضر مطالب ارزنده‌ای درباره فلسفه زیارت اربعین و وسعت انعکاس آن بر روح و روانِ بشر بیان کرده است. کشش و شیفتگی شدیدی که این شعیره مقدس به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به طور ویژه و به دیگر شهدای کربلا به طور عام در وجود ما می‌دواند، کانون توجه ما در این کتاب است؛ چیزی که موجب می‌شود روحیه باصفای انسان با ایمان در جامعه‌ای که در آن به سر می‌برد، ممتاز و برجسته کند و نمونه فاخری از همزیستی بر پایه عشق و محبت الهی را در میان همنوعان خود رقم زند.

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «زیارت اربعین، تعالی‌بخش فطرت انسانی» نیروی محرک در زیارت اربعین، مهدویت در امتداد عاشورا و شعائر حسینی و نظارت مداوم کشورها بر زیارت اربعین را بررسی کرده و حرمت مناسبت و موسم اربعین، سکولاریسم نوین و زیارت امام حسین (ع) و دلیل تمرکز بر زیارت امام حسین (ع) را شرح داده و گنبد حسینیِ آسمان و تربت روحانی آن، حورالعین، پرتوی از نور حسین (ع) و دیدار امام حسین (ع) و فراموشی حوریان را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زیارت اربعین، تمدن یا حکومت» ابعاد زیارت اربعین امام حسین (ع)، قرآن کریم و فرهنگ و تمدن و قواعد جهانی نظام اهل بیت (ع) را بیان کرده و جایگاه علمی نظام حوزه در پژوهش‌های غربیان، راز موفقیت نظام تشیع و رازهای قواعد حاکم بر نظام اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

«فلسفه شعائر حسینی» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن یعقوب و گریه او بر یوسف (ع)، شعار حضرت مهدی (عج) و اهل بیت (ع) قطب و محور مودت تبیین شده و تفاوت‌های اسلام عمومی با اسلام ایمانی، فلسفه ولایت و رجعت سران عدالت الهی به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 6089496 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • دستگاه قضایی پیگیر حقوق مالباختگان شرکت‌های خودرویی در قزوین
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • مشکلات فرهنگی با ارائه آمار و ارقام رفع نمی‌شود
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود
  • عکسی از سیدحسین خمینی در هنگام نماز بر پیکر مادرش
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد