Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، نقی شعبانیان روز یکشنبه در آیین معرفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: فرصت سعی و خطا برای مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی نداریم و باید گام‌های موثر و پشتوانه علمی و تحقیقاتی که احتمال موفقیت بیش از ۹۰ درصدی دارد برای این عرصه‌ها برداشته شود.

وی تاکید کرد: لازمه مدیریت پایدار جنگل، نگاه جامع به موضوعات این عرصه‌ها از جمله مدیریت حوضه آبخیز است و در این راستا همه بخش‌های منابع طبیعی باید مدیریت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: فعالیت‌های آبخیزداری باید با چشم‌انداز بلندمدت و در مسیر ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی جنگل و مرتع باشد اما باید کوتاهی در حفظ عرصه‌های منابع طبیعی  را با اقدامات کوتاه مدت برای جلوگیری از سیلاب جبران کنیم.

وی به وقوع سیل روزهای گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: دلیل اصلی و مهم وقوع این بلای طبیعی، کم‌توجهی به منابع طبیعی و بهره‌برداری بی‌رویه و غیرکارشناسی از آن است.

حفظ منابع طبیعی با بسیج همه امکانات

شعبانیان افزود: حفظ منابع طبیعی به تنهایی از عهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بر نمی‌آید و همه بخش‌های دولتی و مردمی برای حفظ آن باید پیشگام شوند.

وی تاکید کرد: برای حفظ منابع طبیعی، مردم از منابع طبیعی و آبخیزداری جلوتر بوده و مطالبه‌گری دارند و باید این نوع نگاه را به فال نیک گرفته و ارتباط مردم و منابع طبیعی را بیشتر کرد.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: برای پای کار آوردن همه بخش‌های در حفظ منابع طبیعی ، سخن رهبر معظم انقلاب که فرمودند "فرهنگ منابع طبیعی باید به فرهنگ  عمومی تبدیل شود" را باید سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم.

شرایط ویژه برای گلستان حفظ منابع طبیعی

شعبانیان با اشاره به وضعیت منحصر به فرد منابع طبیعی گلستان، گفت: این استان شمالی از شرایط ویژه برای سرمایه‌گذاری در حفظ منابع طبیعی برخوردار است که باید بیش از گذشته به آن توجه کرد.

وی وجود بیشه‌زارها، علف‌زارها، استپ و بیابان‌ها را دیگر شرایط ویژه عرصه منابع طبیعی گلستان برشمرد و گفت: اگر به بیابانی‌شدن بخش شمالی این استان بی‌توجهی کنیم با گسترش این پدیده و افزایش عرصه‌های بیابانی مواجه خواهیم شد.

حل مشکل مسکن دغدغه دولت سیزدهم  

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان هم در این جلسه گفت: حل مشکل مسکن در جامعه دغدغه مهم رییس جمهور و دولت سیزدهم بوده که در این استان شمالی هم حل آن با مشارکت دستگاه های مرتبط از جمله اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری پیگیری می‌شود.

سیدمحمدرضا سیدالنگی افزود: منابع طبیعی و آبخیزداری استان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن، همراهی خوبی در تامین زمین داشته که آثار آن در آینده با شتاب گرفتن ساخت خانه برای متقاضیان آشکار می‌شود.

وی با تاکید بر این که منابع طبیعی و آبخیزداری سازمانی پُرکار در ارایه خدمات به جامعه به شمار می‌رود، گفت: این دستگاه برای موفقیت بیشتر در ارایه خدمات نیازمند کار انقلابی و جهادی است.

تامین زمین برای ساخت مسکن در  ۱۰۰ روستای گلستان

مدیرکل پیشین منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم در این مراسم گفت: از ابتدای امسال برای شتاب در اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تامین زمین برای ساخت خانه و توسعه ۱۰۰ روستای استان توسط این اداره کل انجام شد و هزار و ۸۰ هکتار در اختیار دستگاه مرتبط قرار گرفت.

عبدالرحیم لطفی افزود: واگذاری زمین در ۵۰ روستای دیگر استان برای تامین زمین مورد نیاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دست پیگیری است .

وی در حوزه اقدامات این اداره کل گفت: اجرای طرح حدنگاری اراضی ملی به صورت ۱۰۰ درصد، واگذاری طرح‌های مرتعداری، اجرای طرح‌های آبخیزداری و جذب پنج هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب سفر دولت سیزدهم ، گنجاندن استان در جذب اعتبارات بیابان‌زدایی و جذب هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار سفر دولت سیزدهم از جمله اقدام های مهم این اداره کل است .

وی همچنین از همکاری مسوولان دستگاه قضایی در حفظ منابع طبیعی گلستان قدردانی کرد.


مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم گفت: منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص حفظ منابع طبیعی در استان گلستان مد نظر قرار دارد و از این ظرفیت برای دستیابی به اهداف نظام و توسعه استان بیشتر استفاده خواهد شد.

حمید سلامتی افزود: علاوه بر این استفاده از ظرفیت کارشناسی و نیروهای خبره ، مشارکت دستگاه ها و مردم برای حفظ عرصه های منابع طبیعی با نقشه راه و تقویت مدیریت حریق در گلستان مورد تاکید است.


دراین آیین از ۱۹ ماه خدمت عبدالرحیم لطفی به عنوان مدیرکل سابق منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان قدردانی شد.

گلستان با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۱۳۰ هکتار از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و جنوب با سمنان همسایه است.

این استان مرزی دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و گرم است و منابع طبیعی متنوعی شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار و دریا دارد.

اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.

برچسب‌ها استان گلستان منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل گرگان سیل مراسم تودیع

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان گلستان منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل استان گلستان منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل گرگان سیل مراسم تودیع منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان حفظ منابع طبیعی منابع طبیعی دولت سیزدهم تامین زمین اجرای طرح اداره کل عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۲۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی