Web Analytics Made Easy - Statcounter

سارا کیسه چی - مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران

به گزارش خبرگزاری برنا، بی شک امسال که پس از سه سال دوری شهروندان از عزاداری حضوری به دلیل شیوع پاندومی کرونا، قرار است بار دیگر شهر حال و هوای عاشورایی به خود بگیرد و مراسم عزای حسینی پر شورتر برگزار شود.

بار دیگر محرم از راه رسید؛ ماه عاشقان آقا اباعبدالله حسین(ع) که هر سال با آمدن ماه‌های محرم و صفر کمر همت به زنده و پویا نگاه داشتن نهضت حسین(ع) و یاران باوفایش می‌بندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین(ع) نام آورترین سردار دل ها  بر چکاد روشنی ها، تندیس ایمان و عشق الهی و یادآور آزادی و آزادگی است و همین فرهنگ ایستادگی اش سبب شده بیش از ۱۴۰۰ سال عاشقانش در سراسر دنیا در راهش ایستادگی کنند و به یاد تشنگی لبانش نذر دهند.

امسال نیز محرم ۱۴۰۱ از راه رسیده اما با یک تفاوت عمده نسبت به سه سال گذشته؛ امسال قرار است همچون سنوات قبل از کرونا مردم بار دیگر  از نزدیک در مجلس عزای حسینی حضور یابند.

هر ساله با برپا شدن موکب های عزاداری و فعالیت تکیه ها و دسته های سینه زنی، یک دغدغه در میان کارشناسان و دوستداران محیط زیست زنده می شود؛ آن هم کاهش استفاده از ظروف یک بار مصرف است. یادش بخیر خیلی دور نیست آن روزهایی که مردم قابلمه به دست برای نذری گرفتن در مقابل خانه ها صف می کشیدند. یا کودکان و نوجوانانی که سینی به دست سر کوچه و چهارراه ها با لیوان های شیشه ای پر از شربت نذورات را پخش می کردند تا با دعای مردم در حق‌شان عاقبت به خیر شوند.

اما با پیشرفت روزگار این سنت دوستدار محیط زیست کمرنگ شد و جایش را به ظروف یک بار مصرف داد تا هرشب در پایان مراسم عزاداری، معابر شهر از انبوه این ظروف دشمن طبیعت چهره ای ناخوشایند به خود بگیرد. اتفاق ناگواری که نه تنها قامت رفتگران شهر را خمیده می کند و سرانه مصرف پلاستیک و ظروف یک بار مصرف را به اوج خود می رساند، هزار و یک عامل بیماری زا نیز با انباشت این ظروف در طبیعت ایجاد می شود!

بی شک امسال که پس از سه سال دوری شهروندان از عزاداری حضوری به دلیل شیوع پاندومی کرونا، قرار است بار دیگر شهر حال و هوای عاشورایی به خود بگیرد و مراسم عزای حسینی پر شورتر برگزار شود، بد نیست در کنار سنت های عزاداری توجهی هم به سنت های پیشین پخش نذورات داشته باشیم. ظرف های خانگی را جایگزین ظرف های یک بار مصرف نذری کنیم تا با تاملی بر نحوه پخش نذوراتمان تغییری در رویه استفاده از یک بار مصرف هایی ایجاد کنیم که هم جان خودمان را به خطر می اندازند و هم طبیعت و محیط زیست را.

در محرم ۱۴۰۱، بیایید تغییر نگاه و اقدام های محیط زیستی را از خودمان شروع کنیم و در ماتم و عزای آقا اباعبدالله الحسین(ع) هم محیط زیست را فراموش نکنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار یک بار مصرف محیط زیست بار دیگر حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۳۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کوهستانی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به بارندگی‌های اردیبهشت ماه بیش از ۸۰ درصد از پهنه ۵ هزار هکتاری آبی تالاب کجی نمکزار آبگیری شده است.

رئیس اداره محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: آبگیری ۸۰ درصد تالاب باعث کاهش ریزگردها و تغذیه سفرهای زیر زمینی خواهد شد که یک خبر خوب در حوزه محیط زیست است.

وی افزود: تالاب کجی نمک زار در ادوار گذشته یکی از تالاب‌های دائمی ایران بوده است و پرندگان مهاجر در تمام فصول در این منطقه حضور داشته‌اند.

کوهستانی با اشاره به اینکه با گذر زمان و خشکسالی‌های به وجود آمده این تالاب به صورت فصلی آبگیری می‌شود، یادآور شد: پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار با ۲۲ هزار هکتار شامل تالاب و محدوده جنگلی است که در ۷۵ کیلومتری شهر نهبندان و در حاشیه جاده ارتباطی بیرجند - زاهدان قرار دارد.

رئیس اداره محیط زیست نهبندان با تأکید بر اینکه گز و تاغ نیز از گیاهان این تالاب است، ادامه داد: زاغ بور، هوبره، عقاب طلایی، پرستو، کبک و کلاغ سیاه نیز از پرندگان بومی و روباه، خرگوش، پامسواکی کوچک و موش خانگی هم از پستانداران موجود در تالاب کجی نمکزار شهرستان نهبندان است.

کد خبر 6092030

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی