Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم زمین‌ البرز سازمان زمین‌شناسی گفت: حوضه بالادستی امامزاده داود از نظر وقوع سیل، یک حوضه پرخطر به شمار می‌رود.

به گزارش ایران اکونومیست از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «مرتضی شیخ» با اشاره به نتایج مطالعات میدانی از منطقه سیل‌زده امامزاده داود افزود: عدم رعایت حریم رودخانه و محدود و محصور کردن مسیر اصلی تخلیه آب، موجب شده ساکنان این منطقه درگیر سیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وقوع سیل در امامزاده داود تهران که ناشی از بارش‌های مرتبط با جریانات مونسون است، گفت: بر اساس بازدیدهای اولیه‌ای که از این منطقه انجام شده، شکل حوضه آبریز، شیب زیاد و سنگ شناسی بستر حوضه نشان می‌دهد که حوضه بالادستی امامزاده داود از نظر وقوع سیل، یک حوضه پرخطر به شمار می‌رود.

این مقام مسوول ادامه‌داد: از سوی دیگر این نوع توده‌های هوایی، مستعد بارش‌های ناگهانی با حجم بالایی از بارندگی در زمان کوتاه هستند، این موارد موجب شده که از این حوضه به عنوان یک منطقه پر خطر از لحاظ وقوع سیل یاد شود که نمونه آن رخداد سیل در بالادست امامزاده داود بوده است.

شیخ خاطرنشان‌کرد: در این رخداد حجم زیادی از آب و رسوبات وارد منطقه شده و از سوی دیگر عدم رعایت حریم رودخانه و محدود و محصور کردن مسیر اصلی تخلیه آب، باعث شده که ساکنان این منطقه درگیر سیل شوند.

وی بیان‌داشت: به‌طور کلی در این رخداد سه شاخص اصلی شکل حوضه آبریز، شیب و جنس بستر آن نشان‌گر پرخطر بودن این حوضه از دیدگاه سیل‌خیزی است.

رییس مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم زمین البرز یادآور شد: رودخانه‌های دائمی موجب می‌شوند که آب به‌تدریج بار رسوبی را از حوضه خارج کند، اما در حوضه بالادست منطقه امامزاده داود حمل رسوبات انباشته شده حاصل از هوازدگی، با بارش ناگهانی موجب شکل‌گیری جریان با بار رسوبی بالا شده که از قدرت تخریب بالایی برخوردار بوده و این اتفاقی است که در منطقه امامزاده داود رخ داد.

وی با تاکید بر اینکه در برخورد با چنین رخدادهایی توجه به دو نکته «رعایت حریم رودها» و «جدی گرفتن هشدارها» مهم است، خاطرنشان‌کرد: لزوما هر هشداری منجر به سیل نمی‌شود، اما زمانی که برای سیلاب هشدار داده می‌شود، باید به این هشدارها توجه شود.

شیخ تصریح‌کرد: سیلاب یک فرآیند طبیعی است و اگر به صورت علمی با آن مواجه شویم و از خطرات آن دوری کنیم، می‌توانیم حتی از فواید آن استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه برای کاهش آسیب‌های ناشی از مخاطرات نباید در معرض این مخاطرات قرار بگیریم، ادامه‌داد: زمانی که حریم رودها رعایت نشود، باید منتظر مخاطرات آن باشیم.

رییس مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم زمین البرز اضافه‌کرد: سیل دارای دوره بازگشت است و بر خلاف زلزله زمان بیشتری برای واکنش به آن داریم، ضمن آنکه سازمان هواشناسی نیز در خصوص وضعیت جوی اطلاعات لازم را منتشر می‌کند و بر اساس این اطلاع رسانی‌ها می‌توانیم از آن دوری کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سیل فقط حریم خود را تخریب کرده، گفت: مساله اصلی این است که از ورودی تا خروجی آب در روستای امامزاده داود به صورت غیر طبیعی با احداث کانال، حریم خروجی آب را کوچکتر کرده‌ایم و این امر سبب شده است تا این تخریب انجام شود.

شیخ با بیان این‌که بخشی از حیاط صحن امامزاده بر روی این کانال بوده، تصریح‌کرد: با توجه به ویژگی‌های هر منطقه باید برای هر نوع ساخت‌وسازی در نزدیکی رودخانه‌ها مطالعات مختص آن انجام شود و متناسب با ویژگی آن منطقه اقدام به ساخت و ساز کنیم، ضمن آنکه در زمان اعلام هشدار، هشدارها را جدی بگیریم تا خود را در معرض مخاطرات قرار ندهیم.

به گزارش ایران اکونومیست، ساعت یک و ۳۰ دقیقه بامداد پنجشنبه (۶ مرداد) در پی بارش شدید در تهران و رانش زمین، سیل در منطقه امامزاده داود (ع) در شمال پایتخت جاری شد و حجم زیادی از گل و لای را در این منطقه و روستاهای اطراف برجای گذاشت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گزارش ملی سیلاب ها ، سیل ، سازمان هواشناسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گزارش ملی سیلاب ها سیل سازمان هواشناسی امامزاده داود وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۳۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مهرداد اصغری، مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در مرکز و جنوب استان اردبیل در اظهار کرد: واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در شهرستان نمین با حمایت بنیاد برکت به بهره‌برداری رسید و فاز توسعه این واحد نیز پس از سال‌ها تعطیلی احیا شده و به چرخه تولید بازگشت.
وی افزود: با بهره‌برداری از این واحد تولیدی در حال حاضر برای ۴ نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد شده است.
مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت بیان کرد: طی ۵ سال گذشته از ۶ هزار طرح اشتغال‌زایی در سطح استان اردبیل حمایت شده است که سهم شهرستان‌های مرکزی و جنوبی استان از این میزان ۴ هزار و ۴۰۰ طرح با اعتباری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
اصغری ادامه داد: بنیاد برکت طرحی به نام زنجیره سبز دارد که هدف آن حمایت از تولید محصولات کشاورزی است که به امنیت غذایی ختم می‌شود.
مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در مرکز و جنوب استان اردبیل تصریح کرد: سقف تسهیلات بنیاد برکت برای طرح‌های خوداشتغالی ۱۵۰ میلیون تومان است که این رقم در حوزه‌های کشاورزی، شیلات و دامداری تا ۳۰۰ میلیون تومان نیز افزایش می‌یابد و بازپرداخت آن به شکل تنفس‌دار هر ۶ ماه یکبار انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • غرق شدگی یک جوان در محدوده امامزاده ردان
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود