Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی در پانسیون برای کسانی که امکان مالی اجاره اتاق یا منزل را ندارند تنها راه زندگی در تهران است. دانشجویان، کارگران و مردان مجردی که به امید یافتن کار به تهران می آیند مشتریان این پانسون ها هستند که بهترینشان از حداقل امکانات رفاهی و بهداشتی برخوردار است.

روزنامه شهروند در گزارشی به وضعیت پانسیون ها در تهران پرداخته که متن کامل آن را در ادامه می خوانید:

 کافی است نگاهی به سایت‌های خریدوفروش و اجاره بیندازید، آن‌وقت دست‌تان می‌آید که حدفاصل چهارراه ولیعصر تا انقلاب و از آن‌طرف ویلا و شریعتی بیشترین پانسیون‌های تهران را در خودش جا داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمی دورتر و در اطراف میدان راه‌آهن و خیابان مختاری نیز تعداد این پانسیون‌ها کم نیست. البته طبیعی به نظر می‌رسد، آن هم به خاطر اینکه مسیر تردد مسافر در این محدوده بالاست و تعداد زیادی از افرادی که تازه به تهران می‌آیند، ترجیح می‌دهند به جای خانه اجاره‌کردن در این پانسیون‌ها اقامت کنند.

15 نفر در یک خانه
آگهی‌اش در دیوار خورده، صدای مرد میانسال از آن سوی تلفن می‌آید که در پاسخ به سوالت در مورد پانسیون می‌گوید اینجا مردانه است. بعد که می‌گویم آنجا را برای یکی از اقوامم می‌خواهم، می‌گوید اینجا موتور ممنوع است. سه اتاق دارد که در هر اتاق پنج تخت است.

کولر آبی را جزو آپشن‌هایش نام می‌برد و با تحکم می‌گوید یک یخچال هم در سالن داریم که همه می‌توانند از آن استفاده کنند. توضیح می‌دهد که برای اجاره ماهانه هر تخت پول پیش نمی‌گیرند، اما اجاره ماهیانه باید در اول هر ماه پرداخت شود، نه آخر ماه که در واقع خیالش راحت شود مستاجر پانسیون حتما پولش را پرداخت کرده است.

قطعا اگر شما هم به‌دنبال پانسیون گشته باشید، حتما پانسیون‌های خیابان چهارراه ولیعصر به چشم‌تان خورده است، زیرا در بیشتر سایت‌ها نام این پانسیون‌ها به چشم می‌خورد.

پانسیون‌ها در کوچه‌پس‌کوچه‌های چهارراه ولیعصر کم نیستند. یکی از این پانسیون‌ها ساختمانی بزرگ با در‌های فلزی است که هیچ تابلویی هم روی آن مبنی‌بر اینکه این مکان پانسیون است، وجود ندارد.

یکی از کسانی که در این خوابگاه‌ها زندگی می‌کند، توضیح می‌دهد که برای پذیرش افراد در ابتدا قرارداد یک‌ماهه با آنها امضا و در آن یک ماه آنها را به‌صورت مستمر نظارت می‌کنند. او توضیح می‌دهد که اجاره این خوابگاه یک‌میلیون تومان است. یک اتاق چهار تخته بدون هیچ امکاناتی.

اینجا حتی یک کمد هم نداریم و چون همه وسایل‌شان را داخل اتاق می‌گذارند، همیشه شلوغ است. او توضیح می‌‌گوید که فضایی برای خشک‌کردن لباس وجود ندارد یا در این روز‌های گرم تابستان که دمای هوا گاهی به ۴۰ درجه می‌رسد، سیستم سرمایشی اتاق ما خراب است.

او در ادامه می‌گوید که اینجا هر مشکلی داشته باشد، امنیت خوبی دارد، به‌خاطر اینکه در ماه اولی که هر کسی به این پانسیون می‌آید، کاملا رصد می‌شود و به همین دلیل افراد نااهل به این پانسیون نمی‌آیند.

وزن‌تان را کم کنید به این خوابگاه بیایید
پانسیونی دیگر در کوچه‌پس‌کوچه‌های خیابان انقلاب بود. ساختمانی چهار طبقه که دیوارهای سیمانی و فروریخته‌اش حکایت از سن بالای ساختمان داشت.

مسئول خوابگاه می‌گوید: «شب ساعت 11 باید اینجا باشید. سن‌تان زیر 50 سال باشد و موتور هم بی‌موتور. از همه مهم‌تر اینکه وزن‌تان زیر 100 کیلو باشد، زیرا اینطور استهلاک وسایل داخل خوابگاه بیشتر می‌شود.»

او بیان می‌کند که در هر اتاق پنج تخت است.

در هر طبقه چهار اتاق است و با یک حساب سرانگشتی هر طبقه می‌شود 20 نفر و چهار طبقه‌اش 80 نفری می‌شوند.

این ساختمان آپشن‌های زیادی دارد؛ لباسشویی اتوماتیک داشته و در هر طبقه هم یک‌دستگاه تلویزیون وجود دارد. آشپزخانه هر طبقه مشترک است و یک یخچال هم در هر طبقه وجود دارد. نظافت با خود افراد است و به‌نوبت باید راه‌‌پله‌های هر طبقه را تمیز کنند.

او می‌گوید که اینجا کسی به کسی کار ندارد و همه نوع آدم داریم. همچنین به خاطر شرایط خوب و قوانین سفت‌وسختی که داریم، کرایه بیشتری نسبت به خوابگاه‌های دیگر دریافت می‌کنیم.

ما 2میلیون تومان به‌عنوان ودیعه دریافت می‌کنیم و برای تنها اتاق خالی‌مان که پنج تخته است، کرایه یک‌میلیون و 200هزار تومان است.

این مرد توضیح می‌دهد که اتاق‌ها 15 متری است و هر اتاق پنج تخت دارد، اما قوانین تردد بسیار سختگیرانه است.

درِ ورودی خوابگاه رأس ساعت یازده‌ونیم‌ بسته می‌شود و بعد از آن هیچ‌کس اجازه ورود و خروج ندارد. سیگارکشیدن در محیط ساختمان و حتی بیرون آن هم ممنوع است.

فکر می‌کنم تنها مشکلی که افراد ساکن در این مجموعه داشته باشند، شستن لباس‌هاست، زیرا 80 نفر در این مجموعه زندگی می‌کنند که تنها یک لباسشویی در آنجا وجود دارد و بعضی‌ اوقات صف طولانی برای شست‌وشوی لباس ایجاد می‌شود.

اما این وضعیت در همه خوابگاه‌ها حاکم نیست، برخی خوابگاه‌ها هم به قول خودشان لاکچری هستند، مثل پانسیون دخترانه خیابان شریعتی که صاحبش می‌گوید جزو پانسیون‌های لاکچری به شمار می‌رود.

او توضیح می‌دهد که در این پانسیون همه وسایل نو هستند و هر طبقه دارای لابی و فضای باز مجلل است. در این ساختمان اتاق‌های vip هم داریم و تمام امکانات مانند سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه در هر اتاق وجود دارد.

بسته به اینکه اتاق‌ها تک‌تخته یا دو تخته و بیشتر باشند، قیمت اجاره آنها نیز متفاوت است. او می‌گوید که اینجا دو سری اتاق داریم؛ اتاق‌های معمولی و اتاق‌های vip.

اتاق‌های معمولی از دو تخته شروع می‌شود که اجاره هر تخت این اتاق‌ها 4میلیون و 500تومان است. چهار تخته‌ها 4میلیون تومان اجاره ماهانه آنهاست و 6 تخته‌ها 3میلیون و 500 و اگر متقاضی اتاق هشت تخته باشید، باید 3میلیون تومان پرداخت کنید.

اما اتاق‌های vip قیمت بیشتری دارد. اتاق یک‌تخته اجاره‌اش 5میلیون و 500هزار تومان است، دو تخته 4میلیون تومان و چهارتخته 3میلیون و 500هزار تومان. هشت تخته‌ها ارزان‌تر است و 2میلیون و 500هزار تومان می‌شود.

او توضیح می‌دهد که هر مستاجری باید 3میلیون هم ودیعه بپردازد و البته خشکشویی لباس‌ها هم با پرسنل مجموعه است و همه اتاق‌ها یخچال، کمد، آویز لباس و کشو دارد.

9 پانسیون تحت نظارت اتحادیه هتل داران
مقدم عضو انجمن هتلداران به «شهروند» توضیح می‌دهد که تنها 9 پانسیون زیر نظر این اتحادیه قرار دارد و بقیه پانسیون‌ها یا زیر نظر دانشگاه است یا به‌صورت شخصی اداره می‌شود و تحت نظارت اتحادیه هتلداران و پانسیون‌های کشور قرار ندارند.

اما همه مراکزی که تحت نظارت ما قرار دارند، کاملا با آنچه در قوانین و پروتکل‌های ما نوشته‌شده، همخوانی دارند و نمی‌توانند از این مسائل تخطی کنند.

دانشجویان بیشترین متقاضی
دانشجویان بیشترین متقاضی پانسیون هستند، این را مسئول یکی از پانسیون‌های دخترانه در خیابان پونک می‌گوید. اجاره هر تخت در این پانسیون 110هزار تومان است و این روزها مشتری بیشتری دارد. دلیلش هم معلوم است، اجاره‌ها بالا رفته و دانشجوها توان پرداخت اجاره‌خانه را ندارند.

او می‌گوید: «با وجود آنکه الان تابستان است، همه تخت‌ها پر شده و ما تخت خالی نداریم. این در حالی است که در گذشته اینطور نبود و اصولا ما تابستان‌ها خلوت‌تر بودیم. اما شلوغی این روزها نشان می‌دهد که فشار اقتصادی مردم را به این سمت می‌کشاند که مجبورند تخت اجاره کنند.»

پانسیون خالی کمتر پیدا می‌شود
پانسیون شلوغ 120نفری در خیابان مختاری محل تردد خیلی‌ها شده است. این روزها جای خالی ندارد و خیلی‌ها می‌آیند شماره می‌گذارند که اگر تخت خالی بود، حتما با آنها تماس‌بگیریم.

مسئول این پانسیون مرد جوانی است که توضیح می‌دهد بیشتر افرادی که این روزها پانسیون کرایه می‌کنند یا شغل آزاد دارند یا کارمندند. اما این را هم می‌گوید که فکر نکنید فقط افرادی اینجا می‌آیند که از شهرستان‌ها آمده‌اند.

برخی از آنها بچه تهرانند، اما چون می‌خواهند مستقل باشند یا محل کارشان به محل زندگی‌شان نزدیک‌تر باشد، پانسیون اجاره می‌کنند. او می‌گوید پانسیون‌ها مشکلات زیادی دارند و مدیریت یک چنین مجموعه‌هایی کار آسانی نیست، فقط کافی است یک نفر بیاید که کمی آدم نااهلی باشد.

او توضیح می‌دهد که چند باری هم در پانسیون دعوا شده است، اما مدیریت کردیم و توانسته‌ایم ماجرا را حل‌وفصل کنیم.

او ادامه می‌دهد که اجاره‌خانه‌ها آنقدر بالا رفته است که تا پیش از این جوان‌هایی که خانه مجردی داشته‌اند دیگر توان پرداخت اجاره‌خانه را ندارند و مجبورند یک تخت از پانسیون را کرایه کنند.

البته این به نفع‌شان است، زیرا پانسیون‌ها همه امکانات زندگی را دارد و آنها کافی است فقط با یک کوله‌پوشتی از لباس به پانسیون بیایند. دیگر نیازی به خرید وسایل خانه ندارند.

گزارش: ملیحه محمودخواه

تماشاخانه ببینید| درگیری میمون‌ها در شهر/ مردم بدون دخالت تماشاچی هستند ببینید| عملکرد تحسین برانگیز کانال‌های زیرزمینی تخت جمشید در مهار سیل فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: او توضیح می دهد پانسیون ها خوابگاه ها او می گوید پنج تخت اتاق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۴۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفانی که پرده‌ها را کنار زد

مردم در دنیای امروز و پس از جنایات عریان رژیم صهیونیستی و حمایت آشکار غرب به رهبری آمریکا از این جنایات، به مرحله‌ای از بیداری و آگاهی رسیده‌اند که دیگر به‌سختی می‌توان آنها را فریب داد. این آغاز ضربه‌ای سهمگین به حیثیت پوشالی غرب است که ماجراهای مهمی در پیش دارد.

به گزارش ایسنا، عباس شمسعلی در سرمقاله کیهان نوشت: این روزها تصاویر تکان‌دهنده‌ای از اعتراض گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا به جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و علیه سکوت و حمایت‌های آمریکا و سردمداران کشورهای غربی در قبال این جنایت‌ها پیش چشمان مردم دنیا قرار گرفته است، اعتراضی که با سرکوب خشن پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا و بازداشت صدها دانشجو و تعدادی از اساتید معترض روبه‌رو شده است. 
این قیام دانشجویان علاوه‌بر اینکه به صورت سریالی از چند دانشگاه به دانشگاه‌های مختلف آمریکا سرایت کرده است، حتی به کشورهای دیگر نیز رسیده است و دانشجویانی در فرانسه و استرالیا و... در حمایت از دانشجویان آمریکایی و در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی به میدان آمده‌اند.
این اتفاقات اخیر در ادامه تظاهرات کم‌سابقه در ماه‌های گذشته در سراسر جهان نشان از برخاستن موجی عظیم از بیداری و آگاهی در بین مردم جهان پس از طوفان الاقصی و پس از عیان شدن بیش از پیش جنایات جنون‌آمیز رژیم جعلی صهیونیستی دارد، موجی که شاید کمتر کسی می‌توانست آن را پیش‌بینی کند.
طوفان‌الاقصی بود که در بیش از ۶ ماه گذشته، توانست ذهن بی‌اطلاع نگاه داشته‌شده مردم را در بسیاری از نقاط جهان متوجه نقطه‌ای از این زمین کند که یک رژیم جنایتکار طی ۷۵ سال با انواع حمایت‌ها و کمک‌های سیاسی، مالی، تسلیحاتی و... از سوی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی انواع جنایت‌ها را علیه یک ملت مظلوم و ستم‌دیده روا داشته بود.
 این‌بار اما انواع و اقسام دستگاه‌های تبلیغاتی کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی نتوانست این حجم از جنایت در ۶ ماه را از چشم جهانیان پنهان نگاه دارد. مگر می‌شود قتل عام و نسل‌کشی با این حجم و گرفتن جان بیش از ۳۴ هزار انسان بی‌گناه از جمله هزاران زن و کودک معصوم و تخریب وحشیانه خانه و بیمارستان را پنهان کرد؟ مگر می‌شود کشف صدها پیکر دست‌بسته از گورهای دسته‌جمعی داخل محوطه بیمارستان‌ها که به دست جنایتکاران صهیونیست به قتل رسیده‌اند را کتمان کرد؟
اکنون صدای مظلومیت مردم غزه به برکت خون کودکان بی‌گناه و آه مادران داغدیده فلسطینی به گوش مردم جهان رسیده است و وجدان‌های بیدار در اقصی نقاط عالم نمی‌توانند سکوت کنند. این را در تظاهرات مردم سراسر دنیا در حمایت از مردم غزه و محکومیت جنایات صهیونیست‌ها و در برافراشته شدن پرچم فلسطین در ورزشگاه‌ها و دانشگاه‌های دنیا می‌توان دید. 
اکنون طوفان الاقصی پرده از چهره واقعی سردمداران پرادعای غرب برافکنده است و دیگر کسی نمی‌تواند ژست‌های تهوع‌آور انسان دوستانه یا نگرانی آنها از تضییع حقوق زنان و کودکان را باور کند.
وجدان‌های بیدار در دنیا می‌پرسند، اگر ادعای سردمداران کشورهای غربی در خصوص حقوق بشر، حقوق زنان و کودکان و در خصوص کرامت انسانی واقعی بود، چرا طی ۶ ماه گذشته نه‌تنها در برابر انواع و اقسام جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌گناه و زنان و کودکان غزه سکوت کرده‌اند بلکه از هرگونه حمایت و تجهیز رژیم صهیونیستی نیز دریغ نکرده‌اند؟
این چهره واقعی و بی‌پرده سران آمریکا و دیگر رهبران غربی است که در برابر مردم دنیا قرار گرفته است. این واقعیت عیان شده نهادهای بین‌المللی از شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های حقوق بشری و... است که سال‌ها با سکوت و انفعال خود در برابر رژیمی جعلی و سفاک، در نسل‌کشی مردم فلسطین دست خود را آلوده کرده‌اند. نهادهایی که گاه کوچک‌ترین مسئله داخلی در یک کشور در حوزه زنان و... را با انواع موضع‌گیری‌ها و دخالت‌ها مورد توجه قرار می‌دهند و گاه در برابر هزاران جنایت چشم می‌بندند.
و چه خوش‌باور بودند عده‌ای در کشورمان که فریب ادعا و ظاهر و ژست انسان‌دوستی و دفاع از حقوق بشر غربی‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را خورده بودند! حال این خوش‌باوران باید پاسخ دهند مگر هزاران زن و کودک اهل غزه که بی‌رحمانه به خاک و خون کشیده شدند، زن و کودک نبودند تا مدافعان دروغین حقوق بشر نگران آنها شوند؟ مگر نهادهای غربی و بین‌المللی با تنظیم و تجویز و تحمیل اسنادی مانند ۲۰۳۰ خود را مدافع حقوق و شرایط زندگی کودکان دنیا نشان نمی‌دادند؛ اکنون این مدعیان دروغین در قبال سرنوشت کودکان مظلوم در غزه و به خون کشیده شدن جسم کوچک‌شان نگرانی و حساسیتی ندارند؟
این طوفان رسواکننده نقاب از چهره فریبنده و واقعی سران آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و بسیاری از کشورهای غربی انداخته است.
از سوی دیگر؛ همین اعتراضات گسترده دانشجویان آمریکایی، تبدیل به صحنه رسوایی و عیان شدن همه دروغ‌های سران آمریکا و غرب در خصوص آزادی بیان، کرامت انسانی، جایگاه دانشجو و دانشگاه و حتی زنان شده است.
بازداشت همراه با ضرب و شتم صدها نفر از دانشجویان و تعدادی از اساتید به جرم اعتراض آرام علیه جنایات اسرائیل و سکوت و حمایت آمریکا در قبال این جنایت‌ها، لشکرکشی و استقرار تیربار در صحن دانشگاه و تهدید به اخراج از تحصیل؛ آبرویی برای قبله آمال غربزدگان خوش‌باور باقی گذاشته است؟ حمله وحشیانه پلیس به دانشجویان دختر و کتک‌زدن و بر زمین کشاندن آنها در کجای حقوق بشر ادعایی آمریکایی‌ها و طرفداران چشم و گوش بسته آنها قرار دارد؟
اگر یک هزارم این برخوردهای وحشیانه علیه دانشجویان به‌ویژه دختران دانشجوی آمریکایی؛ در ایران رخ داده بود؛ اکنون از سخنگوی وزارت خارجه و دولت آمریکا و کشورهای غربی تا شورای امنیت سازمان ملل، از رسانه‌های غربی و سازمان‌های بین‌المللی تا برخی رسانه‌های غربگرای داخلی، از هنرپیشه‌های‌ هالیوودی تا برخی سلبریتی‌های وطنی مشغول سبقت گرفتن از یکدیگر در سیاه‌نمایی و هجمه علیه جمهوری اسلامی بودند، اما اکنون نه از فلان هنرپیشه آمریکایی مثلاً نگران زنان ایرانی که در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ موضع‌گیری می‌کرد و نه از سلبریتی‌های داخلی و نه از رسانه‌های وابسته، صدای اعتراضی در سرکوب بی‌رحمانه و وحشیانه دختران و پسران دانشجوی آمریکایی به گوش نمی‌رسد.
گاه وقتی در ایران یک استاد دانشگاه پس از ۴۰ سال تدریس در یک روال قانونی بازنشسته می‌شود، انبوه رسانه‌های داخلی و خارجی نظام را به خفقان و مخالفت با علم محکوم می‌کنند، 
حال باید دید این رسانه‌ها درباره به زمین کوبیدن استاد زن آمریکایی توسط پلیس و دستبند زدن به وی در محوطه دانشگاه تنها به جرم اعتراض به جنایات اسرائیل نظری ندارند؟ 
کاش دلباختگان ساده‌اندیش غرب در داخل؛ اکنون که وجدان‌های بیدار در دنیا به میدان آمده‌اند اندکی با خود خلوت کنند و از خود بپرسند، این همان نظام ارزشی غربی و قبله آمالی بود که به هر بهانه‌ای آن را چماق کرده و بر سر منتقدان غرب می‌کوبیدند؟
این واقعیت است که مردم در دنیای امروز و پس از جنایات عریان رژیم صهیونیستی و حمایت آشکار غرب به رهبری آمریکا از این جنایات، به مرحله‌ای از بیداری و آگاهی رسیده‌اند که دیگر به‌سختی می‌توان آنها را فریب داد. این آغاز ضربه‌ای سهمگین به حیثیت پوشالی غرب است که ماجراهای مهمی در پیش دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • طوفانی که پرده‌ها را کنار زد
  • پشت پرده «شیعه» شدن ژوزه مورایس؛ ازدواج با شیدا مقصودلو؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • پشت پرده بازگشت احتمالی علی علیپور به پرسپولیس
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • پشت پرده حضور اورونوف در پرسپولیس؛اوسمار حقیقت را فاش کرد