Web Analytics Made Easy - Statcounter

نصرالله شفیعی قرآن‌پژوه نوشت: شاید با نوشتن این یادداشت برخی از نگارنده خرده بگیرند که در این اوضاع و احوال که خیلی‌ها منتقد گشت ارشاد هستند و فیلم‌هایی از برخورد خشونت‌آمیز عوامل این گشت در فضای مجازی با خانم‌های بی‌حجاب منتشر می‌شود از مستندات قرآنی گشت ارشاد سخن گفتن مناسب نباشد. در پاسخ باید گفت این مطلب در چارچوبی منطقی و قرآنی نوشته شده و ناظر به اصل چنین اقدام، جدای از نوع برخی از برخوردهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر وقت از ساماندهی وضعیت حجاب سخن به میان می‌آید، بلافاصله عده‌ای ذهن‌ها را متوجه گشت ارشاد می‌کنند و با تمام توان علیه آن تبلیغ می‌کنند. به گونه‌ای وانمود می‌کنند که گشت ارشاد مأموریت قلع و قمع خانم‌های بی‌حجاب یا بدحجاب را بر عهده دارد.

به شکلی تبلیغ می‌کنند که گشت ارشاد هیچ جایگاه قانونی ندارد و نیرویی سرکوبگر است که مأموریتش توهین و بگیر و ببند و درگیری با بی‌حجاب‌هاست.

بیشتر بخوانید:

مجید انصاری : اصلا سراغ نداریم علی(ع) با یک بدحجاب برخورد کرده باشد / برخی برخوردهای ماموران با زنان ، منکراتی تر از بدحجابی است

نتیجه تکاندهنده مشاوره مقام «ستاد نهی از منکر» با ۲۰۰۰ نفر دستگیر شده / عملکرد گشت ارشاد هیچ اثر مثبتی نداشته

گشت ارشاد فعال شد تا ضعفهای دولت فراموش شود؟

اعتراض به مصونیت آقازاده‌ها از گشت ارشاد / اگر راست می‌گویند بروند به دختران و پسران الهیه و ولنجک و... گیر بدهند

در این زمینه به چند نکته اشاره می‌شود:

۱. در جامعه اسلامی هر نوع فعل حرام در ملاعام غیرقانونی و ممنوع است و مرتکب آن متخلف محسوب می‌شود و طبق قانون باید در باره او تصمیم گرفت. در این زمینه به این نکته باید اشاره کرد که هر انسانی یک حریم خصوصی دارد که هیچ کس حق تعرض به آن را ندارد. به عنوان مثال اگر کسی در چاردیواری منزل خویش کار حرامی مرتکب شد دیگران حق ندارند متعرض او شوند و یا دستگاه قضایی او را مجازات کند؛ اما اگر کسی حریم اجتماعی را زیر پا گذاشت و گناهی مرتکب شد دستگاه‌های ذیربط می‌توانند با او برخورد کنند، از این جهت که محیط اجتماع، حریم عمومی است و انجام تخلف در فضای اجتماعی زیر پا گذاشتن حقوق عمومی است.

۲. پوشش اسلامی از یک جهت موضوعی شخصی است و از یک جهت عمومی. از این جهت که وقتی فردی پا در اجتماع می‌گذارد تبدیل به موضوعی اجتماعی می‌شود. عدم رعایت پوشش اسلامی در جامعه موجب آسیب به اخلاق و روحیات سایر آحاد جامعه می‌شود و زمینه‌ساز فساد و بی‌بند و باری خواهد شد. از همین روی چنین رفتاری جرم قانونی محسوب می‌شود و فرد مجرم طبق قانون باید پاسخگوی رفتار خود باشد.

۳‌. امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و تکالیف دینی است که عمل به آن بر همه آحاد جامعه با حفظ شرایط آن واجب است.

یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر از سوی مردم همین موضوع تذکر به کسانی است که رعایت شؤون اسلامی را نمی‌کنند. بدون تردید یکی از دلایل گسترش ناهنجاری‌ها در جامعه از جمله بی‌حجابی مردم مسلمان هستند که به این وظیفه دینی و شرعی خود عمل نمی‌کنند.

۴. امر به معروف و نهی از منکر علاوه بر آنکه یک وظیفه عمومی است یک وظیفه حکومتی نیز هست که کوتاهی از آن زیبنده نظام اسلامی نیست.

در این زمینه قرآن مجید می‌فرماید: الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ (حج/ ۴۱)
[همان کسانی که هر گاه در زمین به آن‌ها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا می‌دارند، و زکات می‌دهند، و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند، و پایان همه کارها از آن خداست!].

خداوند در این آیه به صراحت اعلام می‌دارد که یکی از وظایف مؤمنان که در جوامع اسلامی به قدرت می‌رسند و حکومت را به دست می‌گیرند علاوه بر دو وظیفه دیگر، امر به معروف و نهی از منکر است.

امر به معروف و نهی از منکر مصادیق فراوانی دارد. توصیه مشفقانه به کسانی که حجاب اسلامی را در محیط اجتماع رعایت نمی‌کنند یکی از مصادیق این فریضه دینی است.

بنابراین گشت ارشاد پاسخ عملی به این آیه قرآن است‌ که‌ توسط حاکمان صورت می‌پذیرد.

۵. گشت ارشاد در راستای وظیفه‌ای که بر عهده دارد همان ارشاد و راهنمایی است؛ یعنی عمل به امر به معروف و نهی از منکر است. در انجام این وظیفه باید تمامی شروط امر به معروف و نهی از منکر رعایت شود. از جمله این شروط: رفتار توأم با مهربانی و بدون خشونت است، دیگر اینکه آمر به معروف و ناهی از منکر باید خود عامل به آن چیزی باشد که دیگران را به آن توصیه می‌کند. به هیچ وجه نباید افرادی که خود پایبند به اصول اخلاقی اسلام نیستند به عنوان وظیفه‌ای سازمانی این کار را انجام دهند. بدون تردید امر به معروف و نهی از منکر از سوی این‌ها نه تنها اثر مثبتی ندارد بلکه بازخورد منفی نیز خواهد داشت.

۷. امر به معروف و نهی از منکر برای انتقام یا مجازات نیست. برخی‌ها تصور می‌کنند در برخورد با یک خانم بی‌حجاب باید با برخورد تند کلامی یا رفتاری او را متوجه اشتباه خود کنند و به او بفهمانند که دیگر چنین تخلفی را مرتکب نشود در حالی که فلسفه اصلی امر به معروف و نهی از منکر هدایت فرد خاطی است. در این زمینه باید با مهربانی و حکمت و موعظه حسنه و سخن سدید و نیکو فرد خاطی را راهنمایی کرد.

۲۱۲۱۷

کد خبر 1657065

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گشت ارشاد حجاب امر به معروف و نهی از منکر گشت ارشاد بی حجاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۶۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم

ایسنا/گیلان معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداختیم و توجه نکردیم، گفت: در جنگ روایت‌ها آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم و رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

محمد جلائی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» و جشنواره «فصلی رسانه‌های گیلان» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه در یک کلام به عنوان رساننده پیام رسالت مهمی را بر عهده دارند، اظهار کرد: جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» فرصتی است تا از تلاش رسانه‌های استان در ایام برگزاری انتخابات و دعوت سرمایه‌های اجتماعی به مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای، تجلیل و قدردانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان افزود: نقش رسانه در بمباران اخبار و تحلیل‌ها و هجمه‌ رسانه‌های معاند که می‌توانست مانع مشارکت و حضور مردم در انتخابات شود، بسیار اثرگذار و مشهود بود.

جلائی گفت: به سبب تولیدات مختلف رسانه‌ای بالاترین مشارکت در آستارا با حضور ۷۲ درصدی مردم پای صندوق‌های رای رقم خورد و شهرستان تالش هم بیشترین انگیزه رقابتی را با ۶ داوطلب فعال در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت.

معاون سیاسی استانداری گیلان بیان کرد: در شهرستان مرزی آستارا پویشی توسط یک فرد با نگاه ویژه راه افتاد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات خیلی در دعوت و مشارکت مردم اثرگذار بود، در این پویش که به صورت کلیپ ۳ دقیقه‌ای تهیه شده بود اقشار مختلف با جملات «من رای می‌دهم برای وطنم، من رای می‌دهم برای آستارا، من رای می‌دهم برای حاج قاسم و غیره» علت حضور خود را عنوان می‌کردند و به همین دلیل آستارا شهر اول در مشارکت شد.

وی ادامه داد: اگر اینجا هستیم باید بدانیم آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ثابت می‌کند رسانه در دو مسیر حکمت و موعظه حسنه در حرکت است؛ چرا کشورهای غربی حامی و دارنده رسانه با ابزار تمام عیار نتوانستند افکار عمومی را در حمایت از رژیم اشغالگر جذب کنند یا افکار عمومی را در خصوص فلسطین اقناع کنند زیرا در کنار حکمت، خرد و اندیشه، در نظر گرفتن عاطفه و احساس هم مهم است.

جلائی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۶ سوره زخرف بیان کرد: جلوه‌های دنیایی که امروز در محضر مدیا جلوه می‌کند در جهت تحقیر است، دشمنِ رسانه‌های با جهان بینی، رسانه‌هایی هستند که جامعه هدف‌شان را بدون در نظر گرفتن احساس تحقیر می‌کنند و زمینه پذیرش محتوای‌شان را باورمند می‌کنند. امروز در جهان فسادهای گوناگون را می‌بینید و رسانه‌هایی که در نکوهش ارزش‌ها، بی ارزشی را تبلیغ و ترویج می‌کنند و با این کار الگو و سرمشق جدید را معرفی می‌کنند مثلا اگر انسان پول زیاد نداشته باشد، اگر نتواند به زیباترین‌ها دست یابد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه در ملاک ارزش‌گذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران تقوا باید سرلوحه باشد، تصریح کرد: توجه به خوبی‌ها و ارزش‌ها در رسانه یک فن است و باید در تولید محتواها هوشیارانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداخته‌ایم و توجه نکردیم، ادامه داد: در جنگ روایت‌ها و آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم.

جلائی یادآور شد: امروز رژیم اشغالگر قدس، آمریکا، انگلیس و فرانسه شکست خورده در حوزه مدیا هستند زیرا انسان‌ها امروز در دنیا یک رسانه شدند و موج آزادی‌خواهی فلسطین و حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دنیا راه افتاده است.

معاون سیاسی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید جلسات با جراید و اصحاب رسانه مستمر برگزار شود، گفت: آسیب‌هایی وجود دارد که رسانه باید شناسایی، تحلیل و بررسی کند و راهکار تخصصی ارائه دهد. رسانه باید به نواقص و کاستی‌ها ورود کند و حتی به صورت تخصصی به حوزه‌های مختلف عمران، انتخابات، راه، کشاورزی، تصادف، جمعیت، فرزندآوری و غیره بپردازد، پس باید رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود
  • تاکید بر برخورد قانونی با سایتهای ضد اخلاقی مازندران در فضای مجازی
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • عفاف و حیا حافظ حریم انسانی و شخصیت وجودی زن و مرد است
  • رئیس پلیس آگاهی تهران: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • تقاضای پلیس از مردم: از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • دفاع جوان کاشمری از ۳ دختر نوجوان در مقابل اراذل‌واوباش