Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامیان جریان مقتدی برای دومین بار پارلمان را به اشغال درآوردند و تاکنون به دعوت‌های شخصیت‌های عراقی برای مذاکره پاسخ نداده اند.

سرویس جهان مشرق؛ نیروهای حامی جریان مقتدی پس از این که عصر چهارشنبه هفته گذشته (پنجم مردادماه) به منطقه سبز (مرکز نهادهای دولتی و اماکن دیپلماتیک) هجوم و پارلمان را برای مدتی به اشغال درآوردند بار دیگر تحرکات را در پایتخت آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرفداران مقتدی که از چند روز قبل برای تظاهرات خیابانی آماده و هماهنگ شده بودند جمعه شب (هفتم مردادماه) در خیابان های اصلی و مرکزی بغداد (میدان التحریر) تجمع و در همان ابتدا به دفاتر جریان حکمت ملی (سید عمارالحکیم) حمله کردند.

«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در سخنرانی روز اول محرم در میدان خلانی بغداد با بیان اینکه در هفته‌های گذشته شاهد تلاش‌های بسیار برای ایجاد فتنه میان طیف‌های گوناگون ملت عراق و نیز درون بزرگ‌ترین طیف اجتماعی عراق بودیم، اظهار داشت: این تلاش‌های شوم جز در پی آسیب زدن و شر رساندن به عراق و ملت عراق نیست.

وی ادامه داد: از همه نیروهای ملی و خیرخواه می‌خواهم که حساسیت‌ها و نزاع‌های سابق را کنار بگذارند و با روحیه مسئولیت‌پذیری که شایسته عراق و جایگاه آن است وارد گفت‌وگوی فراگیر شوند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با تاکید بر پایبندی به قانون و حفظ اقتدار حکومت و نهادهای آن، قهرمانی‌های حشد الشعبی را یادآور شد و گفت: امروز حشد الشعبی نهادی نظامی و ملی و موجب افتخار است. بار دیگر سالروز افتخارآمیز تأسیس آن را گرامی می‌داریم و به نیروهای حشد که آن رژه استوار و افتخارآفرین و مقتدرانه را اجرا کردند درود می‌فرستیم و این همه را تأکیدی بر ضرورت ادامه روند تحکیم نهاد حشد الشعبی و تقویت و توسعه آن برای تبدیل شدنش به پشتوانه‌ای قدرتمند می‌دانیم.

هواداران جریان مقتدی که کوچک ترین انتقاد از سوی رقبای سیاسی را تحمل نمی کنند و طرف های مقابل خود را به مرگ تهدید می کنند از مواضع حکیم در خصوص اشغال پارلمان و تاکید بر حمایت از حشد الشعبی خشمگین شدند و خودسرانه و غیرقانونی به دفاتر وی در شهرهای مختلف از جمله بغداد و بصره یورش بردند.

عناصر مقتدی که از صبر نیروهای امنیتی و گروه های سیاسی در حال سوء استفاده هستند و در اشتباهی راهبردی این خویشتنداری را ناتوانی طرف های مقابل تجزیه و تحلیل می کنند برای مراکز قضایی عراق هم خط و نشان کشیدند و جمعه شب جرثقیل های سنگین را برای برداشتن موانع بتنی اطراف ساختمان شورای عالی قضایی به خیابان آوردند.

صبح روز شنبه (هشتم مردادماه) همان گونه که انتظار می رفت نیروهای مقتدی پس از هماهنگی ها و فراخوان های گسترده تلاش برای عبور از موانع بتنی را آغاز کردند و در غیاب نیروهای امنیتی توانستند از سمت پل جمهوری وارد منطقه سبز بغداد شوند.

با ورود طرفداران مقتدی به منطقه سبز بغداد و اشفال دوباره پارلمان، مصطفی الکاظمی (نخست وزیر موقت) در پیامی کوتاه فقط اعلام کرد نیروهای امنیتی موظف به حمایت از معترضان و موسسات دولتی هستند.

کشیدن قلیان در پارلمان عراق

این موضع گیری نخست وزیر موقت عراق که پیشتر چهارشنبه هفته گذشته در زمان اشغال مجلس مطرح و خبرساز شده بود گمانه زنی ها در خصوص این که مقتدی صدر ابقای کاظمی را در شرایط فعلی دنبال می کند، تقویت کرد.

در روزهای اخیر برخی از شخصیت های سیاسی، کارشناسان و رسانه های عراقی از تلاش جریان مقتدی برای حفظ مصطفی کاظمی خبر داده بودند و ورود سریع، عجیب و بدون مانع معترضان به منطقه سبز و اشغال پارلمان را در راستای معامله با نخست وزیر دانستند.

البته تعرض به نهادهای رسمی (وزارت دفاع و...)، هجوم به مجلس، تهدید قوه قضائیه، توهین به شخصیت ها، گروه های سیاسی و نصب بنر اعدام (نوری المالکی) از چشم افکار عمومی و مردم عراق دور نماند و جریان مقتدی که مدعی اصلاح و آزادی است را به طور کامل زیر سوال برد.

در ساعات گذشته گروه های مختلف عراقی از جمله رئیس پارلمان، رئیس جمهور، طوایف و رهبران گروه چارچوب هماهنگی به روش های مختلف و با حُسن نیت جریان مقتدی را به دوری از جنگ شیعی - شیعی و گفت و گوهای ملی دعوت کرده اند و باید منتظر ماند و دید طرف مقابل پاسخ مثبت می دهد و در عمل حاضر به توافق است یا این که بر مواضع خود اصرار می کند و راه گذشته را ادامه می دهد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت گزارش اختصاصی مشرق عراق پارلمان مقتدی صدر چارچوب هماهنگی شیعی منطقه سبز بغداد نوری المالکی مصطفی الکاظمی سید عمار الحکیم خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت جریان مقتدی حشد الشعبی منطقه سبز شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس، «غفران مهدی سوادی» معروف به «ام فهد» یکی از چهره‌های اثرگذار شبکه‌های اجتماعی تیک‌تاک و اینستاگرام بود و ده‌ها هزار کاربر او را دنبال می‌کردند.   به گفته یک مقام امنیتی عراق که خواست نامش فاش نشود، یک ضارب ناشناس روز جمعه «ام فهد» را در حالی که سوار بر خودروی شخصی‌اش بود با اسلحه هدف قرار داد و به قتل رساند.    این مقام امنیتی اعلام کرده که قاتل، گوشی «ام فهد» را ربوده و از محل متواری شده است.   این قتل در «زیونه» اتفاق افتاده است؛ همان محله‌ای که «هشام الهاشمی» محقق و کارشناس امنیتی برجسته عراقی در سال ۲۰۲۰ به ضرب گلوله کشته شد.   قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، این محله محل زندگی مسئولان نظامی بود و از مناطق معتبر و شاخص بغداد محسوب می‌شد.    «غفران مهدی سوادی» اولین شخصیت برجسته رسانه‌های اجتماعی نیست که در مرکز بغداد به ضرب گلوله کشته می‌شود. سال گذشته هم «نور السفا» یا «نور بی ام»، یکی از چهره‌های مجازی با طرفداران متعدد در شبکه‌های اجتماعی نیز در این شهر به ضرب گلوله کشته شد.   یکی از همسایگان «سوادی» درباره حادثه قتل این اینفلوئنسر عراقی می‌گوید: پس از شنیدن صدای شلیک دو گلوله به خیابان آمدم و دیدم که درِ ماشین باز است و «ام فهد» روی فرمان افتاده است.   به گفته این فرد که خود را «ابو آدم» معرفی کرده، زنی که در خودرو همراه «ام فهد» بود، بلافاصله پس از حادثه از صحنه فرار کرده است.   سال گذشته یک دادگاه عراقی «ام فهد» را به دلیل انتشار چندین فیلم و ویدئو حاوی اظهارات ناپسند و رفتار‌های ناشایست عمومی در رسانه‌های اجتماعی به ۶ ماه زندان محکوم کرد.   نقش تأثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی در عراق، مدتی است از ترویج محصولات زیبایی و لباس، به پروژه‌ها و برنامه‌های دولتی گسترش یافته است.    این چهره‌های تأثیرگذار مجازی، در مراسم رسمی دولتی به عنوان چهره‌های تجاری کلیدی در حوزه‌های ورزشی، امنیتی و فرهنگی طبقه‌بندی می‌شوند.   چند روز پیش انتشار ویدئو‌هایی با حضور یک اینفلوئنسر برجسته در نود و سومین سالگرد تاسیس نیروی هوایی عراق با واکنش‌های شدیدی مواجه شد.   پس از انتشار این ویدئو‌ها بسیاری از صاحبنظران، از وزارت دفاع عراق به دلیل اجازه‌دادن به این افراد برای ضبط ویدئو از سایت‌های حساس نظامی و انتشار آنها انتقاد کردند.   این وزارتخانه از اقدام خود دفاع و اعلام کرد که در عصر رسانه‌های اجتماعی، عراق هم مانند دیگر کشور‌های جهان، از اینفلوئنسر‌ها در کنار رسانه‌های سنتی برای برقراری ارتباط با مردم استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا