Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسمی گفت: اگر واگذاری زمین‌های دولتی تا شهریور صورت نگیرد، سازمان ثبت اسناد به صورت یک طرفه سند زمین‌های مربوطه را به نام وزارت راه و شهرسازی صادر می‌کند.

 

آقای رستم قاسمی گفت:در مورد واگذاری زمین‌های دولتی بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن مشخص است که ۷۶۰۰ مورد مربوط به استان‌های مختلف است، حدود ۴ درصد را در اختیار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می گوید: رئیس‌جمهور به تمام دستگاه‌های دولتی دستور دادند تا وضعیت زمین ها حداکثر تا پایان شهریورماه تعیین تکلیف شود، اگر واگذاری صورت نگیرد سازمان ثبت به صورت یک طرفه سند زمین‌های مربوطه را به نام وزارت راه و شهرسازی صادر می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی در برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری به سوالات زیر در حوزه ساخت مسکن پاسخ داد.

سوال: چه میزان از اراضی نهضت ملی مسکن تاکنون تامین شده است؟

آقای قاسمی: اولین مسئله برای ساخت مسکن زمین است که امروز خدمت رئیس جمهور گزارش های لازم را ارائه دادیم.

اراضی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را از زمین‌های وزارت راه و شهرسازی در اختیار داریم و کار ساخت این تعداد واحد مسکونی را شروع کرده ایم.
اراضی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد هم از زمین های راه و شهرسازی در حال تغییر کاربری و الحاق به شهرها در حوزه معاونت شهرسازی است که باید تا پایان شهریورماه تعیین تکلیف شوند.

اراضی دو میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را تا پایان شهریورماه قطعا خواهیم داشت.

در مورد واگذاری زمین‌های دولتی بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن مشخص است که ۷۶۰۰ مورد مربوط به استان‌های مختلف است، حدود ۴ درصد را در اختیار داریم. رئیس‌جمهور به تمام دستگاه‌های دولتی دستور داده تا زمین ها حداکثر تا پایان شهریورماه تعیین تکلیف شود، اگر واگذاری صورت نگیرد سازمان ثبت به صورت یک طرفه سند زمین های مربوطه را به نام وزارت راه و شهرسازی صادر می کند.

قانونی وجود دارد که سبب شده تا قانون جهش تولید مسکن با مشکلاتی مواجه شود . با قانون مولدسازی به دستگاه‌ها اجازه داده شد تا با سرمایه ای که در اختیار دارند ، مولد سازی کنند. این مانع موجب شد تا کنون دستگاه‌ها زمین در اختیار ما قرار ندهند . امیدواریم به دستور رئیس جمهور تا پایان شهریور ماه این امر اتفاق بیفتد.

سوال: تا چه حد خانه های خالی شناسایی شده اند؟

آقای قاسمی: موضوع قانون مالیات بر خانه های قدیمی بسیار قدیمی است که در دولت های مختلف همواره این موضوع جزء اقدامات بود اما در این دولت حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی را شناسایی کردیم و در اختیار مجموعه وزارت اقتصاد قرار دادیم که کار بسیار بزرگ و بی نظیری است.

ممکن است  بخشی از اطلاعات ما اشتباه باشد اما اطلاعات قابل اصلاح است. اگر اطلاعات غلط باشد مردم می توانند اعتراض کنند.حدود ۶۰ هزار نفر از این ۶۰۰ هزار نفر اعتراض کردند که اطلاعات سامانه درست نیست و ما منتظر هستیم اطلاعات جدید را وارد کنند لذا اطلاعات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سوال: برای دستیابی به خانه‌های خالی در کشور نیاز به چه ابزار هایی داریم؟

آقای قاسمی:ما باید اطلاعات همه مسکن کشور را داشته باشیم که در سامانه وجود ندارد. قانون خود اظهاری را مطرح کرده است و عنوان شده که به صورت خود اظهاری مردم در این سامانه ثبت نام کنند. اما گفته شده است اگر در تاریخ مشخصی که زمان آن گذشته این اتفاق نیفتد ابزارهایی به کارگیری شود که مردم در این سامانه ثبت نام کنند.

سوال: اطلاعات چه تعداد در سامانه موجود است ؟

آقای قاسمی: تا الان ۷۲ میلیون نفر اطلاعاتشان در این سامانه ثبت شده است ،عملاً از شهریور ماه این کار شروع شده، در این دولت تنها اتفاقی که افتاده حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی برای مالیات به وزارت اقتصاد معرفی شده است . امیدواریم مردم تا پایان سال همکاری کنند تا ما بتوانیم سامانه را تکمیل کنیم.

آیا خانه های خالی را که در اختیار بانک‌ها و یا برخی از دستگاه‌های مختلف است را شناسایی کرده اید؟

آقای قاسمی: آماری که در مورد خانه های خالی داریم آمار دقیقی نیست. این آمار از یک میلیون تا دو و نیم میلیون به صورت متفاوت است، آماری که مربوط به بانک ها است را شناسایی کرده ایم و به وزارت اقتصاد معرفی شدند.

سوال: چه تعداد بنگاه املاک و مسکن در کشور وجود دارد ؟

آقای قاسمی: بر اساس آماری که در کشور وجود دارد ۳۰۰ هزار بنگاه در کشور داریم که ۱۳۰ الی ۱۴۰ هزار بنگاه در سامانه دارای کد رهگیری هستند. اگر اطلاعات کامل داشته باشیم حتی برای اجاره واحدهای مسکونی می توانیم تعیین تکلیف کنیم که سال گذشته این مسکن متعلق به چه کسی بوده، چقدر اجاره داده شده است و امسال اگر قرار شده ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند. بلافاصله سامانه به ما آلارم می دهد که این مسکن در سال گذشته به چه قیمتی و امسال هم با چه قیمتی اجاره داده شده است.

سوال: چه تعداد خانه در شهریور ماه به بهره‌برداری می رسد؟

آقای قاسمی: بعد از اینکه زمین آماده می شود ،باید طراحی های لازم بر زمین انجام شود که این امر صورت گرفته است. مسکن مهر کار بزرگی در کشور بود، ما از تجربه مسکن مهر استفاده کردیم و زمینه شهرسازی در نهضت ملی مسکن را اساساً تغییر دادیم.

از پایان شهریور ماه برنامه تحویل را خواهیم داشت که در شهرهای مختلف ایران است. باید تعدادی را هر ماه تحویل بدهیم و هر ماه تعدادی دیگری را شروع کنیم .

مسکن اساساً در کشور یک ساله ساخته نمی شود کسی نمی تواند ادعا کند که می تواند مجتمع های مسکونی را در طول یکسال بسازد.

ما در دو بخش ۲ میلیون واحدی کار را شروع خواهیم کرد تا بتوانیم به برنامه زمانبندی برسیم یعنی کار ساخت یک و نیم میلیون واحد را شروع کردیم که باید به زودی آن را به دو میلیون برسانیم.

همچنان که تعدادی را در اختیار مردم قرار می دهیم همواره باید ساخت را هم ادامه دهیم . برخی از استان‌ها سهم دو ساله را شروع کردند. بنابراین ساخت ۴ میلیون مسکن به این معنی است که برای چهار سال این کار را در کشور خواهیم کرد. اگر به طور متوسط یک میلیون بسازیم باز هم کمبود داریم برای اینکه عرضه و تقاضا را نزدیک کنیم باید برای ساخت به صورت جدی کار کنیم.

سوال: آیا الگوی اسلامی ایرانی در ساخت مسکن رعایت می شود ؟

آقای قاسمی: طراحی هایی که انجام می‌شود  باید بر اساس الگوی اسلامی ایرانی باشد. طراحی هایی که صورت می گیرد با توجه به قانون جهش تولید مسکن است.

در حوزه شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی کارهای خوبی در حال انجام است. در شهرهایی که امکانش وجود داشته باشد این امرصورت گرفته است.

با توجه به آیین نامه های جدیدی که به خصوص در حوزه زلزله در کشور وجود دارد به لحاظ کیفیت دقت فراوانی شده است. مشاورین با تجربه در کار نظارت می‌کنند تا با کیفیت ساختمان ها ساخته شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: راه و شهرسازی ، مسکن

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: راه و شهرسازی مسکن نام وزارت راه و شهرسازی قانون جهش تولید مسکن تا پایان شهریورماه تا پایان شهریور زمین های دولتی خانه های خالی تعیین تکلیف شهریور ماه آقای قاسمی رئیس جمهور هزار واحد یک میلیون دستگاه ها بر اساس زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح کلید به کلید در ۱۸ استان کشور                           

محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه بازآفرینی شهری منجر به ایجاد ارزش افزوده در محلات می‌شود،گفت: از پروژه‌های مرتبط با طرح کلید به کلید استقبال می‌کنیم و از استان‌ها نیز می‌خواهم که این طرح را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده و با جدیت بیشتری پیگیر این مهم باشند.

وی افزود: تعیین محدوده‌ها و زمین‌های مناسب و نیز شناسایی محلات دارای اولویت، گام اول اجرای طرح مذکور به شمار می‌رود که باید با همکاری ادارات کل راه و شهرسازی و نیز شهرداری‌ها صورت گیرد.

آیینی  با اشاره به اینکه برای تامین زمین از تمام ظرفیت‌های وزارت راه و شهرسازی می‌توان استفاده کرد، گفت: در شهر‌هایی که املاک و اراضی مناسب وجود ندارد می‌توان با استفاده از ظرفیت نهضت ملی مسکن و الحاق زمین به شهر مشکل کمبود زمین را برطرف کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر این که طرح کلید به کلید فرصت مناسبی برای بازآفرینی شهری به شمار می‌رود، افزود: این طرح علاوه بر این که یک قانون و لازم‌الاجراست در برنامه هفتم توسعه نیز پیش‌بینی شده است، بنابراین اجرایی شدن این طرح باید با جدیت پیگیری شود و از مزایای آن به نحو مطلوب بهره‌مند شد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که این طرح فرصت خوبی برای شهرداری‌ها نیز به شمار می‌رود، تصریح کرد: شهرداری‌ها می‌توانند با هوشمندی تعامل خوبی با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برقرار کرده و پروژه‌های مشترک تعریف کنند و از این فرصت برای گره گشایی و نفوذپذیر کردن بافت‌های ناکارآمد استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • آغاز اجرای طرح کلید به کلید در ۱۸ استان کشور                           
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن
  • واگذاری زمین به ۱۸۸ ایثارگر گلستانی در طرح نهضت ملی مسکن
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • تامین زمین برای ساخت هشت هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های سراوان و گلشن
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • تحویل نه هزار واحد مسکونی تا پایان سال
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی