Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس نعمتی نویسنده سریال‌های بوی باران، نیاز، نون و ریحون، اولین شب آرامش و... معتقد است: آیا مناسبت محرم مثل رمضان است که‌ مردم به دلیل‌ روزه پای تلویزیون و در خانه نشسته‌اند یا جنس محرم اینجور است که مردم بیرون بروند و در هیئات و دسته‌ها حضور پیدا کنند؟ آیا بهتر است سریال محرمی ده روز اول پخش شود یا بعد عاشورا که هیئت‌ها تمام می‌شود و مردم در خانه‌ها مستقر می‌شوند؟ اگر این قاعده 5why را تا آخر برویم سوالات متعددی پیش می‌آید و جواب‌هایی می‌دهیم که براساس آن می‌شود سیاست‌های دقیق‌تر و درست‌تر و موثرتری را تنظیم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس نعمتی نویسنده و فیلمنامه‌نویس سریال‌های مختلفی است، از جمله اولین شب آرامش، تاصبح، سرپرست شاید برای شما اتفاق بیفتد، گمشده و تکیه برباد است. نعمتی درباره لزوم ساخت سریال مناسبتی برای ماه محرم به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا گفت: سوال من استفاهمی‌‌انکاری نیست. ولی این مسئله که انقدر بدیهی فرض شده، که لازم است تلویزیون سریال ماه محرم داشته باشد برچه مبناست؟ اگر از قاعده 5why استفاده کنیم باید از خودمان بپرسیم: چرا فکر می‌کنیم لازم است تلویزیون برنامه یا سریال محرمی داشته باشد؟ مثلاً پاسخ می‌دهیم به دلیل نیاز مخاطب. باز باید این سوال را از خود بپرسیم چرا مخاطب نیاز داردسریال محرمی ببیند؟ می‌تواند پاسخ این باشد، برای اینکه هویت دینی‌اش تقویت شود. باز باید پرسید آیا برای تقویت هویت دینی بهترین راه ساخت سریال و برنامه در ماه محرم است یا باید در طول سال سریال و برنامه‌های خوب دینی داشت، چون محرم مردم خودشان برای تقویت هویت دینی‌شان هیئت و عزاداری می‌روند.

این نویسنده با سابقه تلویزیون ادامه می‌دهد: برای مثال سریال مختارنامه سال‌هاست که در ماه محرم پخش می‌شود مگر این سریال مناسبتی محرم بوده است؟ یک سریال الف ویژه با پخش هفتگی در روزهای جمعه بوده است. سوال دیگر  آیا هویت ملی با ساخت سریال و برنامه تقویت می‌شود یا راه‌های بهتری مثل تشویق رسانه به حضور در هیئت‌ها، سخنرانی‌ها و اقامه عزای اباعبدالله موثرتر است یا اینکه در محرم سریال ساخته شود و مردم را پای تلویزیون میخکوب کنیم و نیاز معنوی‌شان به عزاداری برطرف شود، آن مشارکت فعال در عزاداری و تاثیر سینه به سینه و نفس به نفس ضعیف نمی‌ شود؟

نعمتی با طرح سوالی ادامه می‌دهد؛ آیا مناسبت محرم مثل رمضان است که‌ مردم به دلیل‌ روزه پای تلویزیون و در خانه نشسته‌اند یا جنس محرم اینجور است که مردم بیرون بروند و در هیئات و دسته‌ها حضور پیدا کنند؟ آیا بهتر است سریال محرمی ده روز اول پخش شود یا بعد عاشورا که هیئت‌ها تمام می‌شود و مردم در خانه‌ها مستقر می‌شوند؟ اگر این قاعده 5why را تا آخر برویم سوالات متعددی پیش می‌آید و جواب‌هایی می‌دهیم که براساس آن می‌شود سیاست‌های دقیق‌تر و درست‌تر و موثرتری را تنظیم کنیم.

 وی می‌گوید: من می‌توانم همین الان ادله‌ای به نفع یا ضرر این سوالات که عرض کردم بدهم. ولی راهش این است این سوالات و سوالات دیگری که تامل کنیم به ذهن می‌آید لیست شود و روی کاغذ و نه حافظه سود و زیان‌هایش نوشته شود و تصمیم‌گیری شود. در آن صورت ممکن است در ایام کرونا که مردم در خانه حضور دارند  لازم باشد حتماً تلویزیون چند سریال محرمی داشته باشد و بعد کرونا در محرم بیشتر باید تشویق کند در هیئت‌ها و دسته‌ها حضور پیدا کنند و اگر سریالی لازم است رویکرد، هدف، مخاطب، حرف و سخن واضح و مستدل (نه مبهم و مجمل) علمی و روشمند (نه ذوقی و لیست کردن آرزوها )مشخص گردد.

نویسنده سریال اولین شب آرامش می‌گوید: اگر  روشمند‌ و علمی با این مسائل برخورد کنیم و پاسخ دهیم در این صورت فرض‌هایی که خیلی در ابتدا بدیهی انگاشته میگشود ممکن است در باز تعریف( redufinition) متفاوت یا  وضوحش بیشتر شود. در یک حرف کلان‌تر رسانه نیازمند دیزاین ( Design) و رویکرد خلاقانه حل مسئله است و لازم است از مدل‌های دیزان متدولوژی بهره ببرد، مثلاً یکی از این مدل‌ها، مدل پیشنهادی شورای طراحی انگلستان به نام daubel diamond است که تا رسیدن به redufinition وباز تعریف مسئله باید مراحل کشف(نه صرفاً فهمیدن مسئله) جمع‌آوری دیتا، بینش‌دهی و معنا‌دهی (Insight) به این دیتاها رخ دهد.

اینجوری از اثر دانیگ_ کروگر و سوگیری شناختی‌ای که افراد توانایی‌ و دانش‌شان را  بسیار بیش از اندازهٔ واقعی ارزیابی می‌کنند، فاصله می‌گیریم و در همان ابتدا سوال را قطعی نمی‌پنداریم و شروع نمی کنیم راه حل دادن.

در این صورت ممکن است در یک دیزاین و آرایش رسانه‌ای،  سریال محرمی حتما برای تلویزیون  لازم باشد و در یک دیزاین دیگر خیر.

نعمتی در پایان گفت: مهم این است محرم برای مخاطب تبدیل به یک تجربه (experience) بشود. برای آن تجربه تلویزیون(رسانه) نیازمند یک داستان مشترک میان خودش و مخاطب با موضوع محرم و خلق معنای مدنظر در این داستان است. در حقیقت داستانِ رسانه و مخاطب برای تجربه مشترکی در محرم، نه یک داستان و سریال که از یکی ازشبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رادیو و تلویزیون ماه محرم بوی باران عباس نعمتی شاید برای شما هم اتفاق بیفتد نون و ریحون سریال و برنامه سریال محرمی ساخت سریال هویت دینی ماه محرم هیئت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟

مهران مدیری مدتی است با تولید و پخش برنامه «اسکار»، در کنار پیگیری ماجرای اختلافش با صداوسیما بر سر «دورهمی» و اخیرا هم خبر ساخت سریال جدیدش، نگاه‌ها را به خود معطوف کرده است.

به گزارش ایسنا، ماجرای اختلاف نظر میان مهران مدیری و صداوسیما، با امتداد شکایت این سازمان از سازندگان «دورهمی» و جلوگیری از پخش قسمت‌های جدید برنامه مدیری، به مرحله‌ی تازه‌ای نرسیده، اما متوقف هم نشده است.

اختلاف‌نظر‌ها میان صداوسیما و مهران مدیری از آن زمان بار دیگر بالا گرفت که عنوان شد، مدیری قصد ساخت برنامه‌ای با نام «اسکار» را برای شبکه نمایش خانگی دارد و در حالی که مجوز تولید این برنامه از سوی خود ساترا داده شده بود، شائبه‌هایی مبنی بر جلوگیری از پخش وجود داشت. با این وجود و در حالی که بحث بر سر «دورهمی» و شکایت صداوسیما از مهران مدیری ادامه داشت، این کارگردان «اسکار» را ساخت که این روز‌ها در شبکه نمایش خانگی هم در حال انتشار است.

به تازگی هم خبر‌هایی مبنی بر ساخت سریال جدید مهران مدیری با عنوان «پدر قهوه» عنوان شده، اما هنوز به تایید رسمی نرسیده است؛ هرچند این کارگردان از آن دسته افرادی است که معمولا ترجیح می‌دهند پروژه‌هایشان را در بی‌خبری و در عین حال با توسل به انتشار اخبار غیررسمی پیش ببرند.

در اخباری که منتشر شده، عنوان شده است که «پدر قهوه» را می‌توان پروژه‌ی جدید مهران مدیری پس از برنامه‌ی «اسکار» دانست؛ رئالیتی‌شویی که اتفاقا استقبال چندانی هم از آن نشد و حالا داستان سریال جدید، در فضا و ساختاری کاملا متفاوت، حول موضوع مافیای قهوه در ایران می‌گذرد.

گویا قرار است ژاله صامتی ـ بازیگر محبوب سریال زیرخاکی ـ بازیگر نقش اول زن این سریال باشد. مهران مدیری نقش رئیس مافیای قهوه را ایفا کند و سام درخشانی هم یکی از نقش‌های محوری پدر قهوه را بر عهده بگیرد. همچنین از ترکیبی که برای بازیگران در نظر گرفته شده، می‌توان از همین حالا فضای کمدی کار و شباهتش با آثاری، چون مرد هزار چهره یا هیولا را متصور شد.

هرچند مدیری حدود ۱۴ سال پیش، سریال «قهوه تلخ» را هم در شبکه نمایش خانگی ساخته بود و حالا نام «پدر قهوه»، این سریال را هم به یاد مخاطبان می‌اندازد؛ سریالی که در قالب سی‌دی و دی‌وی دی منتشر می‌شد و به عنوان پرفروش‌ترین سریال رسانهٔ خانگی لقب گرفت. با این حال ناتمام ماندن انتشار «قهوه تلخ»، برای همیشه برگی پرسش‌برانگیز را در کارنامه این هنرمند و حتی شبکه نمایش خانگی رقم زد.

دیگر خبرها

  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • بدقولی کنداکتوری تلویزیون این بار با برنامه «هفت»
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • شناخت دشمن نیاز به تقویت بصیرت انقلابی دارد
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • طرح قرآنی «حیات طیبه» برگزار می‌شود
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!