Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی بارش های شدید باران با فعالیت سامانه مونسون ٧٠٠ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی سیستان وبلوچستان وارد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بارش های مونسونی در شهرهای مختلف سیستان وبلوچستان منجر به سیلابی شدن مسیل ها، طغیان رودخانه های محلی و مسدود شدن برخی شریان های اصلی و فرعی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با وجود هشدارهای اداره کل هواشناسی که از هفته ها قبل برای وقوع باران‌های سیل‌آسا در سیستان وبلوچستان داده شده بود اما بارش باران فصل تابستان خسارات زیادی در بخش های زیرساختی، را‌ه‌های روستایی وارد کرد و بسیاری از زیرساخت‌های روستایی دچار مشکل شد و منازل نیز با آبگرفتگی روبه رو شدند.

با تمام این تفاسیر عمق ماجرا آنجاست که علیرغم وجود هشدارها؛ همه ساله در فصل مونسون که از اواخر بهار تا اواخر تابستان ادامه دارد دریای عمان و جنوب سیستان و بلوچستان دستخوش تغییرات جوی شده و باران ها و بادهای موسمی دریا را مواج و رودخانه ها را دستخوش طغیان می کنند و سیلاب جاری می شود؛ اما هنوز تدبیری قاطعانه برای مهار آب ها از سوی متولیان امر در دستور کار قرار نگرفته و شاهد خروج این مایه حیات از کشور هستیم.

 

امسال نیز با فعالیت سامانه بارشی و بارش باران برخی شهرستان ها و مناطق در گیر سیلاب شدند و خسارت هایی هم به بخش کشاورزی وارد و منجر شد تا اینبار فارق از گرمای هوا و آتش سوزی نخیلات؛ زحمات چندین ساله به ویژه  یکساله اخیر کشاورزان در جلو چشمانشان نابود و خستگی مهمان تن رنجورشان شود.

٩٠ میلیارد ریال برآورد اولیه خسارت بارندگی‌ به کشاورزان "خاش"

شیرزاد کمالی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش با بیان اینکه در جریان بارندگی‌های مونسون اخیر به محصول خرمای ربی ١٠٠ هکتار از نخلستان های ایرندگان و کارواندر و ١٨ رشته قنات شهرستان خسارات سنگینی وارد شد، گفت: برآورد اولیه میزان کل خسارات وارده به بخش کشاورزی حدود ٩٠ میلیارد ریال است.
 

 

به گفته وی، اکیپ های بررسی خسارت محصولات کشاورزی در سطح شهرستان در حال برآورد نهایی خسارت هستند.

خسارت ٣۵ میلیارد تومانی بارندگی به بخش کشاورزی "تفتان"

فضل اله کرد، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفتان بیان کرد: بیش از۱۰۰میلیمتر در کمتر از دو ساعت در شهرستان تفتان باران بارید که بر اساس بررسی میدانی میزان خسارت اولیه واحدهای تولیدی و زیر ساخت‌های آسیب دیده بخش کشاورزی در این شهرستان از سیلاب سامانه مونسون حدود ۳۵ میلیارد تومان است.
 

 

وی گفت: عمده خسارات وارده به ۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی، ۲۰واحد دامداری روستایی و ۱۲۰ رأس دام سبک، ۴۸ رشته قنات و ۱۲ حلقه چاه، چهار کیلومتر کانال‌ انتقال آب و هشت کیلومتر انتقال آب بالوله، سه بند و سازه آبخیزداری و هشت باب استخر وارد شده است.

بارندگی افزون بر ۲۱۰ میلیارد ریال خسارت بخش کشاورزی "مهرستان" وارد کرد

عبداله سپاهی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان مهرستان گفت: طی بارندگی‌های اخیر بالغ بر ۲۱۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی شهرستان خسارت زد، که بیشترین خسارت بارندگی‌های سیل آسای اخیر به ٢٢ رشته قنات در بخش‌های آشار، مرکزی و بیرک بود.
 

 

وی ادامه داد: سایر خسارت وارده به چاه های کشاورزی، بندهای حفاظتی اراضی، اراضی زراعی و باغی، محصولات کشاورزی شامل انار، انگور، ذرت، سورگوم و سبزی صیفی و جایگاه های دامداری سنتی است.

مدیر جهاد کشاورزی مهرستان تصریح کرد: از طریق ستاد بحران و مساعدت بخش خصوصی تعداد پنج مورد بند حفاظتی اراضی خسارت دیده در روستاهای  گوری،کهن ملا، کهن رسولبخش، پیرچاه و ناصر آباد ترمیم شد.

خسارات سنگین بارندگی‌های اخیر به بخش کشاورزی "فنوج"

عیسی قاضی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فنوج گفت: بر اثر بارندگی‌های مونسون بیشترین خسارت به کشاورزان بخش کتیج وارد شد که بر اساس برآورد اولیه ٢٣۵ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی فنوج راوارد شده است.
 

 

وی افزود: ریزش و ترشیدگی خرمای هزار و٩٠٠ هکتار از نخلستان ها، آسیب شدید به ۱۰ رشته قنات و ۱۰ کیلومتر کانال‌های آبیاری، تخریب زمین های کشاورزی حاشیه رودخانه ها به دلیل عدم وجود سیل بند حفاظتی و محصولات سبزی و صیفی و تنباکو از عمده خسارات بارندگی‌های مونسون چند روز گذشته در سطح شهرستان فنوج است.

این مسئول ادامه داد: ۲ گروه ارزیاب خسارت در مناطق آسیب دیده مشغول برآورد نهایی میزان خسارت وارده به کشاورزان هستند.

خسارت ٢٢٠ میلیارد تومانی بارندگی‌های مونسون به بخش کشاورزی "سرباز"

اسمعیل رنگ بست، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز در ادامه بیان کرد: در جریان بارندگی‌های مونسون اخیر ٨٠ درصد محصول خرمای٢ هزار و ٣٠٠ هکتار از نخلستان های شهرستان سرباز ریزش کرده و مابقی دچار ترشیدگی شد.
 

 

وی تخریب ٢۵ حلقه چاه، ١۶ رشته قنات، نیم هکتار گلخانه، بندهای خاکی حفاظتی جوار اراضی کشاورزی، محصول انار باغات و برنج، علوفه و سبزیجات، اراضی زراعی و باغی حاشیه رودخانه بدون سیل بند حفاظتی را از دیگر خسارت های بارندگی‌های سیل آسا در منطقه برشمرد.

به گفته این مسئول؛ برآورد اولیه میزان خسارت وارده به کشاورزان منطقه بیش از ٢٢٠ میلیارد تومان است.

بیش از ٢٠٠ میلیارد ریال خسارت بارندی به بخش کشاورزی "نیکشهر"

عبدالستار سهراب زهی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیکشهر اظهار کرد: بیشترین میزان خسارت باران های مونسون اخیر به هزار و ٧٠٠ هکتار  از خرماهای آماده برداشت نخلستان های این شهرستان وارد شده که تداوم و شدت بارندگی ها موجب ریزش و ترشیدگی این محصول مهم کشاورزان شهرستان شد.

به گفته وی، طغیان رودخانه های این شهرستان موجب تخریب٢۵ رشته قنات در بخش های آهوران، مرکزی و بنت نیکشهر شد، همچنین سیل و بارندگی به چاه های کشاورزی، کانال های آبیاری، سیستم انتقال آب با لوله و دام ها خسارت زیادی وارد کرده است.

سهراب زهی گفت: ارزیابی دقیق میزان خسارت با مساعدتر شدن آب و هوا توسط کارشناسان این مدیریت کماکان ادامه دارد.

٧٠٠ میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت مونسون به بخش کشاورزی سیستان وبلوچستان

سید محمد رضا سید حسینی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان پیرامون آخرین وضعیت خسارات بارندگی مونسون به بخش کشاورزی استان بیان کرد: بر اساس گزارش  اکیپ های بررسی و ارزیابی خسارات،  میزان خسارت اولیه واحدهای تولیدی و زیر ساخت‌های آسیب دیده بخش کشاورزی استان از سیلاب سامانه مونسون حدود ٧٠٠ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی عمده خسارات وارده به ٢٠ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی، ١١١واحد دامداری روستایی و ٨٨٠ رأس دام سبک، ٢٧١ واحد گلخانه، ٢٣٧ رشته قنات و ۵٣ حلقه چاه،  ١٣ کیلومتر جاده بین مزارع، ٢٢ کیلومتر کانال‌ انتقال آب و ١٣ کیلومتر انتقال آب بالوله، ٩١ بندو سازه آبخیزداری،  منابع تأمین آب عشایر و ١٢ باب استخر برشمرد.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مونسون به بخش کشاورزی بارندگی های مونسون اراضی زراعی و باغی ٧٠٠ میلیارد تومان سیستان وبلوچستان میلیارد ریال برآورد اولیه میزان خسارت رودخانه ها بارندگی ها نخلستان ها رشته قنات انتقال آب وارد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی

ایسنا/مازندران معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به پیش‌بینی بروز تنش آبی در نزدیک به ۳۲ هزار هکتار از کشتزارهای سراسر استان گفت: هرچند که در بارش‌ها، امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخص‌های منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی ضروری است.

کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی کشور است چراکه تأمین امنیت غذایی را در بر دارد، در این میان مازندران بعنوان قطب کشاورزی کشور نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند.

تعیین قیمت خرید تضمینی برنج، سختی کاشت، داشت و برداشت محصول، افزایش دستمزد کارگران، نبود کودهای شیمیایی مورد نیاز و افزایش قیمت‌ها در این بخش، واردات برنج در هنگام برداشت و فروش محصول، بخشی از دغدغه‌های شالیکاران مازندران است که در چند سال اخیر مشکل کم‌آبی دغدغه جدیدی است که به مشکلات کشاورزان اضافه شده است زیرا پایه و اساس کشاورزی، وجود آب مورد نیاز است.

کشاورزی سنتی با کشت محصولات آب‌بر در حالی در مازندران ادامه دارد که  تنش آبی هرساله دغدغه شالیکاران است.

با توجه به افزایش تنش آبی در استان کارشناسان پیشنهاد اصلاح الگوی کشت دارند، مسئله‌ای که به سبب نبود قانون در زمینه الگوی کشت به یک ضعف در اجرای این برنامه مهم و راهبردی تبدیل شده است.

همچنین راهکار برون رفت از مشکلات تنش آبی را به مدیریت مصرف آب و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، ارقام دانش بنیان، اصلاح نژاد مقاوم در شرایط گرم و کم آبی به کشاورزان و نگاه آموزش محور به حوزه کشاورزی می‌دانند.

در بررسی وضعیت آبی استان و اینکه آیا وضعیت بارش امسال جوابگوی حوزه کشاورزی خواهد بود و آیا کشاورزان در فصل کشاورزی سال جاری با تنش آبی مواجه خواهند شد پاسخ متولیان امر به این حوزه را جویا شدیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این خصوص اظهار کرد: امسال ذخیره آب در سدهای مازندران ۵۳ درصد افزایش یافت.

حیدر داوودیان افزود: بارندگی مناسب در سال آبی جاری سبب شده که ذخیره آب در سدهای استان نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد.

وی یادآور شد: مجموع ذخیره آب سدهای استان در حال حاضر به ۲۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۵۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به بارندگی‌های ثبت شده در مازندران طی سال آبی جاری تصریح کرد: از یکم مهر ۱۴۰۲ تا ۷ فروردین حدود ۴۱۰ میلی‌متر بارندگی در مازندران داشتیم که چهار درصد افزایش نسبت به دوره درازمدت را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: همین بارش‌ها و همچنین ذوب شدن ذخایر برفی بالادست سبب شده آورد رودخانه‌های استان نیز طی این بازه زمانی به یک میلیارد و ۱۵ میلیون متر مکعب برسد، البته در این شاخص هنوز نسبت به دوره درازمدت عقب‌ماندگی داریم و کاهش ۲۰ درصدی وجود دارد.

مولدسازی راهکاری برای تأمین اعتبار طرح‌های زیرساختی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران قانون مولدسازی را راهکاری مناسب برای تأمین اعتبار طرح‌های زیرساختی عنوان کرد و گفت: مولدسازی باید در این شرکت برای تأمین اعتبارات مورد نیاز تکمیل طرح‌ها جدی گرفته شود، به ویژه برای سد هراز باید به سمت استفاده از قانون مولدسازی برویم، زیرا با اعتبارات عمومی امکان تامین اعتبار مورد نیاز ساخت این سد وجود ندارد.

 باران اردیبهشت هفت میلیون متر مکعب به ذخیره سدهای استان اضافه کرد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بارش‌های بهاری ابتدای اردیبهشت علاوه بر تقویت سفره‌های زیرزمینی و سیراب کردن زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها، حدود هفت میلیون متر مکعب آب وارد مخزن سدهای استان کرد.

سید محمد موسوی خاطرنشان کرد: در سد شهید رجایی تا کنون حدود ۳.۵ میلیون متر مکعب ذخیره‌سازی صورت گرفته و مجموع حجم آب ذخیره شده در این سد از ۷۵.۵ میلیون متر مکعب فراتر رفته است.

وی درباره ذخیره سد آیت‌الله صالحی مازندرانی هم گفت: در این سد نیز از بارش‌های اخیر تا کنون سه میلیون متر مکعب به ذخیره اضافه شده و حجم فعلی آب موجود در مخزن به ۱۳۸ میلیون متر مکعب رسید.

به گفته وی در سایر سدهای کوچک استان نیز با وجود تخلیه سد برای مصرف کشاورزی ذخیره‌سازی مجدد صورت گرفته و برخی از این سدها نیز سرریز داشتند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که دبی فعلی رودخانه هراز ۲۴ متر مکعب بر ثانیه است، اظهار کرد: کل حجم آورد هفت رودخانه مهم استان شامل تالار، هراز، چالوس، بابلرود، چشمه‌کیله، تجن و نکارود طی سال آبی جاری، از یکم مهر ۱۴۰۲ تا پنجم اردیبهشت یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون متر مکعب بود که ۲۷ درصد نسبت به درازمدت کمتر است.

به گفته وی مجموع بارندگی ثبت شده امسال در مازندران از ابتدای سال آبی تا کنون ۴۶۶ میلیمتر بود که نسبت به درازمدت سه درصد و نسبت به پارسال که  ۳۱۵ میلی‌متر بود ۴۸ درصد افزایش دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به پیش‌بینی بروز تنش آبی در نزدیک به ۳۲ هزار هکتار از کشتزارهای سراسر استان اظهار کرد: هرچند که در بارش‌ها، امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخص‌های منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی ضروری است.

ضرورت برنامه ریزی مدیران برای جبران تنش آبی

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان بابل نیز محور اقتصاد استان را فعالیت کشاورزی برشمرد و گفت: نقش مازندران در ارزآوری و تامین امنیت غذایی کشور برکسی پوشیده نیست، لذا ضروریست در تامین نیازهای حداقلی کشاورزان تلاش مضاعف شود.

علی پیرفلک با اشاره به اینکه شایسته نیست کشاورزان دغدغه و مشکل کود، سم و سوخت مورد نیاز کشاورزی داشته باشند، یادآور شد: لازم است در کمترین زمان ممکن این مشکلات مرتفع شود.

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان بابل با اشاره به تنش آبی موجود در حوزه کشاورزی تصریح کرد: به بهانه ایجاد خطر برای حفره‌های زیرزمینی، کشاورزان را از اخذ پروانه چاه‌های کم عمق محروم نکنید بلکه با تشکیل کارگروه، پروانه حفر چاه صادر شود.

وی اظهار کرد: در ۲۵ فروردین سال گذشته ۴۵ متر مکعب دبی رودخانه در هراز بود که بین چند شهرستان بدون ایجاد مشکلی توزیع می‌شد اما این میزان به ۱۱ متر مکعب یعنی به یک چهارم کاهش یافت که تنش آبی را امسال شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه باید متولیان امر برای جبران تنش آبی منابع آبی جدید برای خود برنامه ریزی و طراحی کنند، گفت: لایروبی آب‌بندان‌ها، لاینینگ انهار، حفر چاه‌های عمیق کشاورزی و برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی از جمله این اقدامات است.

برداشت غیر مجاز و کاهش ۵۰ میلیون متر مکعبی حجم آب‌های زیرزمینی بابل

رئیس اداره امور آب شهرستان بابل نیز با اشاره به اینکه وضعیت بارش در شهرستان بابل نرمال و سدهای ما ۹۶ درصد  پرآب شده و۶۰ درصد افزایش آب داشته است، گفت: ۹۶ درصد مخزن سد البرز پر است که نسبت به پارسال ۶۰ درصد بیشتر و همچنین سد شیاده ۹۸ درصد پر است که نسبت به پارسال ۱۰۰ درصد بیشتر شده است.

جابرصفری افزود: با افزایش آب در رودخانه‌های بابل آبدهی رودخانه حوزه شهرستان در حد نرمال است.

 رئیس اداره امور آب شهرستان بابل از کاهش ۴۰ درصدی آب نسبت به میزان نرمال رودخانه هراز خبر داد و گفت: با کاهش ۴۰ درصدی آبدهی رودخانه هراز نسبت به میزان نرمال خود مواجه هستیم، که با وجود این کاهش امسال با تنش آبی بیشتر مواجه خواهیم بود.

وی یادآور شد: حجم آب زیرزمینی شهرستان بابل به دلیل برداشت غیر مجاز نسبت به حجم نرمال آبخوان ۵۰ درصد (۵۰ میلیون متر مکعب) کاهش داشت که این امر آسیب جدی محسوب می‌شود.

صفری با اشاره به اینکه برای دست‌یابی به حد نرمال میزان آب مناسب، باید جلوی کشت دوم گرفته شود، ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، کشت‌های کم آب‌بر جایگزین کشت دوم  شود.

رئیس اداره امور آب شهرستان بابل با اشاره به اینکه ۹۷ آب‌بندان‌ آبگیری شده و وضعیت خوبی دارد، یادآور شد: بیشترین تنش آبی شهرستان از حوزه دشت هراز است که در مجموع برای پنج شهرستان۲۳۰ میلیون مترمکعب کمبود آب داریم.

وی افزود: اگر سد مخزنی هراز که حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد احداث شود تمام مشکلات شهرستان‌های همجوار حل می‌شود.

صفری خاطرنشان کرد: ۲۷ هزار حلقه حفر چاه غیرمجاز داشتیم و برای هشت هزار حلقه چاه پروانه صادر شد.

وی ادامه داد: برابر آماربرداری سال ۱۴۰۰ حدود ۲۷ هزار حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان شناسایی شد و از سال ۱۳۹۸ تا کنون حدود هشت هزار حلقه چاه تعیین تکلیف و برای آنها پروانه بهره برداری صادر شده است.

صفری با بیان اینکه با تجهیز ۱۰ حلقه چاه عمیق می‎توان مشکل تنش آبی لاله آباد و بخش مرکزی را حل کرد، گفت: چاه‌های عمیق شهرستان جهت تجهیز، بررسی و اولویت سنجی شده‌اند که ۱۰ حلقه چاه دارای اولویت اول برای تجهیز معرفی و در صورت تجهیز این چاه‌ها بخشی از مشکلات کم آبی در بخش لاله آباد و مرکزی حل خواهد شد.

وی همچنین از وجود ۱۶۶ سردهنه در بابل خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • خسارت ۳.۲ میلیاردی سیل اخیر به تأسیسات پارک ملی هفتادقله
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی