Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش ایرنا، واگذاری پالایشگاه کرمانشاه و ایران‌ایرتور از جمله خصوصی‌سازی‌های پرحاشیه در دولت قبل است که برخی نمایندگان مجلس از تخلفات کلان در این موضوع خبر داده‌اند.

چندی پیش هم برنامه تلویزیونی ثریا مستندی در مورد واگذاری های مذکور پخش کرد.

 در خصوص این دو واگذاری پرحاشیه، با حسین قربان‌زاده رییس سازمان خصوصی سازی مصاحبه کردیم که متن کامل آن در ادامه آمده است:

واگذاری یا ابطال واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به کجا رسید؟ چند درصد سهام به دولت برگشته است؟

۲۰ درصد در هیئت داوری، ۲۰ درصد که دولت سهام دارد، خریدار یک بلوک ۶۰ درصدی و ۲۰ درصدی جدا به او واگذار شده بود که غیر از آن ۲۰ درصدی که دولت مالک آن است، ۲۰ درصد دیگر سهام پالایشگاه را هیئت داوری رأی به برگشت داد، ولی شبهه‌ای که در مورد ارزش گذاری اموال پالایشگاه کرمانشاه وجود دارد، در این حوزه برای اینکه منافع بیت المال رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بند ۷ مفاد این قرار داد، تصریح دارد که در صورتی که بعداً مشخص شود ارزش دارایی‌های واگذار شده، واقعی نبوده یا بخشی از دارایی‌ها ارزش گذاری نشده، این امکان وجود دارد که به قیمت روز معامله ارزش گذاری شود و به دولت برگردد.

شما فرمودید یک بلوک ۲۰ درصدی و یک بلوک ۶۰ درصدی واگذار شده است، اما فقط ۲۰ درصد به دولت برگشته، سرنوشت بلوک ۶۰ درصدی که بالغ بر  ۱۰۰ هزار میلیارد دلار ارزش دارد،چه شده است؟

۶۰ درصد بلوک سهام را نمی‌توان ارزش گذاری کرد. شرکت یک ارزش گذاری کلی دارد، چون غیربورسی است باید به روش ارزش روز خالص دارایی‌ها، یعنی همه دارایی‌ها ارزش گذاری شود، ارزش گذاری همه دارایی‌ها نشان دهنده ارزش شرکت غیربورسی است، در مورد پالایشگاه کرمانشاه زمانی که قرارداد منعقد شده این کار انجام شده است، بعضی‌ها نسبت به این ارزش گذاری انتقاد دارند، می‌گویند این ارزش گذاری، ارزش واقعی نیست. خریدار تعهد داده که در صورت مغایرت قیمت با قیمت واقعی، به ارزش روز قیمت واقعی را پرداخت کند.

هیئت داوری هم که هفت نفر هستند که دو نفر رؤسای اتاق، پنج نفر افرادی که متخصصین مالی، فنی، حقوقی و غیره هستند و رئیس هیئت داوری هم که قاضی عالیرتبه (آقای میرکوهی) است، آنها رأی به تثبیت ۶۰ درصد، بازگشت ۲۰ درصد دادند. در مورد مطالبه، ما به عنوان دادخواست جدید مطالبه کردیم که این ارزش گذاری بند ۷ قرارداد، ارزیابی شود و  مابه التفاوت قیمت از خریدار گرفته شود.

پس هیچ سازشی صورت نگرفته است؟

اصلاً سازش معنا ندارد، سازش، وقتی در دادگستری طرح دعوا می‌شود، مطابق اصل ۱۳۹ قانون اساسی فقط در اختیار هیئت دولت است.

چرا اقدامی برای استرداد سهام ایران ایرتور انجام نشده است؟

چرا اساساً باید انجام شود؟ ابتدا وزارت دفاع از طریق تعاونی هسایار سهام ایران ایرتور را خریداری کرد، ولی به دلیل مشکلاتی که در این واگذاری بود، و اقساطی که پرداخت نشد، آن زمان مطابق قرارداد فروش وکالتی انجام گرفت که خریدار جدید با فروش وکالتی، سهام این شرکت را خریداری کرد ،  حسه نقدی و اقساط را پرداخت کرد و عملاً در آستانه آزادسازی سهام قرار دارد.

فقط یک ادعا از تعاونی هسایار، خریدار قدیم وجود دارد نسبت به اینکه وامی که آن زمان گرفته شده توسط تعاونی هسایار تضمین شده و درخواست داده که این باید توسط خریدار جدید تضامینش جابه جا شود.

آیا شما معتقد هستید که هیچ تخلفی در این واگذاری صورت نگرفته است؟هنوز پرونده تخلفات دولت قبل در این واگذاری باز است؟

اصلاً هر تخلفی هم صورت گرفته باشد، هر کسی که مدعی تخلف است هر زمانی می‌تواند،شکایت کند. در حال حاضر سازمان خصوصی سازی اصل قرار داد، پرداختی متناسب با قرارداد به صورت نقدی و اقساطی، وضعیت فعلی شرکت نسبت به آنچه تحویل گرفته  شده است، را مورد بررسی قرار می‌دهد. اینها هم جزو نظارت‌های سازمان خصوصی سازی است،

درباره هر دو موردی که شما گفتید، نظارت‌ها در مورد عملکرد توسط صورت مالی حسابرسی شده است. هر شرکتی سالانه صورت مالی دارد، این صورت مالی را فقط خودش و هیئت مدیره تأیید نمی‌کنند، حسابرس، صورت مالی را تأیید می‌کند، در مورد این دو شرکت، عملکرد، عملکرد سودآوری بوده، آنچه که در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ هم در واقع محور است، ارتقای کارآیی و بهره وری بنگاه است.

نمایندگان، اصحاب رسانه و افکار عمومی دغدغه درستی داشتند،نباید منافع دولت مخدوش شود، باید واگذاری به ارزش واقعی انجام شود، این موارد باید رصد شود.

در مورد کرمانشاه که اصلاً مطالبه خود ما بوده که این بررسی شود و اساساً بند قراردادی هست.

در مورد ایران ایرتور، در مورد ارزش گذاری چنین شبهه‌ای وجود ندارد، موضوع در مورد تضامین تسهیلاتی است که آنجا مطرح است که آن مورد کماکان در حال بررسی است، آن ربطی به اصل قرارداد و پرداخت اقساط ندارد،

 شما می‌گویید عملکردشان خوب بوده در گزارشی که سال ۹۸ ارائه شد، ایران ایرتور ۸۸ برابر سرمایه شرکت زیان انباشته داشته است؟ این نشان دهنده عملکرد موفق است؟

الان چقدر است؟

این گزارش سال ۹۸ ارائه شد.

اصلاً این طور نیست، ایران ایرتور از زمانی که واگذار شد دو یا سه هواپیما داشت و الان بالغ بر ۱۵-۱۴ هواپیما دارد و افزایش سرمایه داده است، خریدار آمده و پول جدیدی وارد شرکت کرده است.

سازمان خصوصی سازی طبق وظیفه، عملکرد خریدار را رصد می‌کند، در مورد زیان انباشته، ایران ایرتور علاوه بر اینکه زیان انباشته ندارد به سودآوری رسیده، سودآوری هم در صورت‌های مالی سال گذشته‌ این شرکت مشهود است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۹۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها

خریداران بلوک ۸۵درصدی سرخابی‌ها در صورت انجام تعهدات خود از تخفیف ۱۰ درصدی مبلغ کل قرارداد واگذاری برخوردار خواهند بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 85 درصد از سهام سرخابی‌ها روز دوشنبه هفته گذشته(سوم اردیبهشت) به‌قیمت هر سهم استقلال 3 هزار و 46 ریال و ارزش کل معامله این باشگاه در بازار سهام حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان و قیمت هر سهم باشگاه پرسپولیس 3 هزار و 580 ریال و ارزش کل معامله رقمی حدود 3 هزار و 200 میلیارد تومان معامله شد.

بر این اساس، 6 بانک «شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین» جزو متقاضیان خرید سهام باشگاه پرسپولیس و چهار شرکت از هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی پارس و پتروشیمی بندر امام از جمله خریداران باشگاه استقلال بودند.

این گزارش می‌افزاید: خریداران سهام این دو باشگاه در صورت انجام اقدامات زیر از تخفیفات مقرر برخوردار خواهند بود و سقف برخورداری خریدار از مبالغ تخفیفات به گونه‌ای است که مجموع آنها در هر صورت از 10 درصد مبلغ کل قرارداد واگذاری بیشتر نباشد:

الف) در صورتی که خریدار بتواند نسبت سود ناخالص به درآمد عملیاتی را از سال دوم واگذاری به بعد حداقل در سطح 25 درصد حفظ نماید به ازای هر سال تحقق این نسبت معادل 30 درصد تخفیف در مبلغ یک قسط برخوردار خواهد بود. در صورت افزایش این نسبت به 30 درصد، تخفیف قابل اعمال معادل 40 درصد خواهد بود.

ب) در صورتی که درآمد حاصل از برند، علائم تجاری و تبلیغات محیطی طی 3 سال متوالی در طول قرارداد نسبت به سال قبل از آن حداقل 50 درصد افزایش یابد خریدار به ازای هر سال تحقق این نسبت معادل 30 درصد از مبلغ یک قسط مشمول تخفیف خواهد بود.

ج) در صورتی که میانگین نسبت درآمد حاصل از فروش بازیکن شامل نقل و انتقال و یا حق رشد به کل درآمدهای عملیاتی شرکت طی 5 سال پس از واگذاری 30 درصد باشد، معادل 20 درصد از مبلغ یک قسط مشمول تخفیف خواهد بود.

د) در صورت کسب عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا معادل 50 درصد و یا کسب قهرمانی در لیگ برتر معادل 20 درصد تخفیف از مبلغ یک قسط بهره‌مند خواهد شد.

همچنین خریداران بلوک‌های 85 درصدی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در صورت احراز شرایط مقرر در شیوه‌نامه تشویق بخش خصوصی و تعاونی از مزایای این شیوه نامه به شرح زیر برخوردار خواهند بود:

الف) افزایش سقف کل زمانی و مجموع تعداد اقساط برای خریداران بخش خصوصی تا میزان یک سوم و برای خریداران بخش تعاونی تا میزان دو پنجم جمع مدت و تعداد اقساط مصوب.

ب) بازپرداخت پلکانی اقساط با شیب 10 رشد سالانه برای خریداران بخشهای خصوصی و تعاونی، به ماخذ 100 درصد برای رقم میانه دوره اقساط.

ج) نرخ سود فروش اقساطی برای خریداران بخش‌های تعاونی و خصوصی واقعی به ترتیب معادل 20 و 21 درصد و سایر خریداران معادل 23 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • ابهام در اعزام الناز رکابی به مسابقات گزینشی المپیک
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟
  • بعد از واگذاری سرخابی ها به بخش خصوصی؛ پرسپولیس و استقلال تذکر گرفتند!
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم