Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@14:29:48 GMT

تاثیر گرمای هوای اصفهان بر کاهش باران

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۰۰۲۰

تاثیر گرمای هوای اصفهان بر کاهش باران

مدرس دانشگاه علمی کاربردی گفت: هوای اصفهان بسیار گرم است به همین دلیل زمانی که ابرها به این منطقه می‌رسند زمین رطوبت ابرها را جذب می‌کند در نتیجه هوا شرجی می‌شود ولی باران نمی‌بارد.

فرزاد حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص گل‌آلود بودن سیلاب در استان اصفهان، اظهار کرد: خاک این منطقه خشک است و در فصل تابستان نیز این مسئله تشدید می‌شود در نتیجه خاک سطحی به آسانی فرسایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: زمانی که باران‌های شدید رخ می‌دهد به جهت اینکه آب فرصت کافی برای نفوذ در خاک ندارد جریان پیدا می‌کند و تمام لایه سطحی خاک را همراه خود به حرکت در می‌آورد در نتیجه سیلابی گل‌آلود جاری می‌شود؛ این سیلاب‌ها باعث می‌شوند بخش حاصلخیز مراتع از بین برود.

این مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری مهاباد با بیان اینکه فرسایش یک پدیده طبیعی است و در تمام نقاط کره زمین رخ می‌دهد گفت: فرسایش زمانی مشکل ساز می‌شود که مقدار فرسایش از تولید بیشتر شود؛ از آن پس پدیده فرسایش زیان بار می‌شود. به دلیل نداشتن زیرساخت‌های لازم جهت کنترل سیلاب و پیشگیری از فرسایش خاک در استان اصفهان میزان فرسایش از تولید خاک به مراتب بسیار بیشتر است. همچنین گرم و خشک بودن این منطقه مشکل خاک‌سازی را تشدید می‌کند.

حیدری ضمن بیان اینکه تغییر کاربری اراضی موجب بروز سیلاب‌های خطر آفرین می‌شود تصریح کرد: تغییر کاربری غیر اصولی باعث می‌شود سطح نفوذ پذیر خاک کاهش و شرایط ایجاد روان‌آب تشدید شود.

وی در خصوص ارتباط پوشش گیاهی و سیلاب مطرح کرد: پوشش گیاهی ظرفیت نگهداری بخشی از بارندگی را درون خود دارد، همچنین وجود هر بوته در مسیر جریان آب باعث دو شاخه شدن جریان آب و در نتیجه پراکنده شدن آن می‌شود و با پراکنده شدن آب سرعت جریان آب کاهش، میزان نفوذ پذیری خاک افزایش و احتمال وقوع سیلاب کاهش پیدا می‌کند.

این مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری مهاباد در رابطه با علت سیلاب‌هایی که اخیراً در کشور رخ داده است، گفت: مهم‌ترین دلیل وقوع این حادثه طبیعی ایجاد بارش در یک بازه زمانی کوتاه است، در این شرایط فرصت کافی جهت نفوذ آب در خاک وجود ندارد و بعد از مرطوب شدن سطح خاک، آب به سرعت جاری می‌شود. تشدید سیلاب‌ها و خسارات به وجود آمده در پی آن ناشی از تغییراتی است که توسط انسان‌ها به‌وجود می‌آید.

حیدری در خصوص کمبود بارندگی در استان اصفهان عنوان کرد: هوای اصفهان بسیار گرم است به همین دلیل زمانی که ابرها به این منطقه می‌رسند زمین رطوبت ابرها را جذب می‌کند در نتیجه هوا شرجی می‌شود ولی باران نمی‌بارد؛ وجود صنایع در اطراف اصفهان، استفاده از اتومبیل شخصی و وسایل گرمایشی گرمای هوا را تشدید می‌کند.

کد خبر 592647

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیل سیلاب سيل زده خسارت های ناشی از سیل سیلاب های شهری سیل و آبگرفتگی هشدار وقوع سیلاب فرسایش و بیابان زایی فرسایش خاک فرسایش فرسایش خاک در ایران افزایش کانون های فرسایش بادی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۰۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست اصفهان، شاخص میانگین کیفی هوای این کلانشهر سومین روز از اردیبهشت با ۸۳ AQI در وضعیت قابل قبول است.
همچنین شاخص کیفی هوا براساس سامانه‌های برخط ۲۴ ایستگاه در منطقه پروین با ۱۵۶ و زینبیه ۱۶۲ AQI در وضعیت ناسالم برای عموم در حالیکه در منطقه میرزا طاهر با ۲۹ وشهر مبارکه با ۳۸ AQI در وضعیت پاک است.
همچنین شاخص کیفی هوا در مناطق شهر سگزی با ۱۰۸، زرین شهر با ۱۴۶، دانشگاه صنعتی اصفهان با ۱۲۶ AQI ناسالم برای گروه‌های حساس است.
کیفیت هوای همچنین در مناطقی از شهر اصفهان از جمله ۲۵ آبان با ۷۴ ف احمدآباد ۸۲، انقلاب ۶۴، پارک زمزم ۹۷، خرازی ۵۸، رهنان ۷۷، سپاهان شهر ۶۰، ولدان ۸۸، کردآباد ۶۶، کاوه ۱۰۰، قهجاورستان ۸۱ و فیض ۵۱، و شهر‌های شاهین شهر با ۷۸ و خمینی شهر با ۵۳، کاشان ۶۳ ونجف آباد ۷۲ AQI در وضعیت قابل قبول است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

دیگر خبرها

  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • زمین‌های خیابان حکمت اصفهان چه زمانی تحویل داده می‌شود؟ + فیلم
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور ناسالم است
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز
  • لطافت هوای روستای گیامی پس از بارش باران در قالب تصاویر