Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@06:22:49 GMT

(تصاویر) زن روسی ۳۰۰ سلبریتی را به ایران آورد

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۰۸۳۲

(تصاویر) زن روسی ۳۰۰ سلبریتی را به ایران آورد

در حالی که دنیای غرب در حال اسلام‌هراسی است و چهره مخدودشی از ایران به جهانیان نشان می‌دهد، یک بانوی روسی به همراه همسرش به منظور مبارزه با ایران هراسی، جمعی از هنرمندان و افراد تأثیرگذار روسیه را با ایرانِ واقعی آشنا می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دنیای استکبار به ویژه غربی‌ها که موقعیت خود در ایران را در خطر دیدند، مردم دنیا را از ایران و ایرانی ترساندند و پس از آن پای اسلام را نیز به مبارزه‌های خود باز کرده و با تبلیغات منفی سعی در اسلام‌هراسی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلوگیری از ایران‌هراسی در روسیه

در سال‌های اخیر با توجه به افزایش محبوبیت ایران در منطقه و رشد دستاورد‌های ایران اسلامی به ویژه در عرصه‌های علمی، دنیای غرب، فشار بر ایرانیان را تشدید و تلاش برای تخریب چهره ایران اسلامی را در جهان تشدید کرد.

رایزن‌های فرهنگی ایران در کشور‌های مختلف در سال‌های اخیر با برنامه‌های متنوع، سعی در اصلاح این روند و نشان دادن ایرانِ واقعی به توده مردم و به ویژه نخبگان داشتند و با برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های ایران‌شناسی یا حتی اعزام گروه‌های مختلف تأثیرگذار به کشورمان، توسعه فرهنگ اصیل ایرانی را در دستور کار قرار دادند.

با این وجود، هنوز هم در برخی از کشور‌های جهان وقتی نامی از ایران و ایرانی می‌آید، مردم با ترس و نگرانی از آن سخن می‌گویند و حتی تصور می‌کنند که ایران اسلامی، کشوری به دور از دستاورد‌ها و امکانات جهانی است. بعضی از آن‌ها حتی ایران را در شمار کشور‌های عربی تلقی می‌کنند!

یک بانوی روسی که در سفری به چین با جمعی از ایرانیان آشنا می‌شود، بازدید از ایران برایش جالب به نظر می‌آید و به این ترتیب با وجود مخالفت‌های خانواده به ایران اسلامی سفر می‌کند تا خودش از نزدیک ایران را ببیند.

در نخستین سفر کریستینا به ایران، باور‌های او تغییر می‌کند و در حالی که تصور داشت با کشوری بدون امکانات رفاهی مواجه شود، ایران را کشوری باثبات، متمدن و همراه با امکانات روز جهانی می‌بیند و پس از ازدواج با مردی ایرانی، سعی می‌کند تا ایران واقعی را به مردم روسیه نشان دهد و از این طریق با ایران‌هراسی مبارزه کند.

مامان! من ایرانم...

کریستینا بوش‌چه که در حاشیه نمایشگاه محصولات صادرات‌محور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور داشت، هشتگی با عنوان «مامان_من_ایرانم» راه می‌اندازد و مردم کشورش را با تولید محتوای متنوع درباره زیبایی و ظرفیت‌های ایران اسلامی، قشر فرهیخته و تأثیرگذار روسیه را با ایران آشنا می‌کند.

او در این باره می‌گوید: وقتی با یکی از دوستانم به ایران آمدم، دوستم با مادرش تماس گرفت و در حالی که نگرانی زیادی در کلام و وجودش موج می‌زد، گفت که «مامان! من ایرانم». اما وقتی چند روز در ایران بود، دیگر نه تنها دغدغه‌ای نداشت، بلکه عاشق ایران شد و با خوشحالی این جمله را به مادرش گفت و حتی دوستان دیگر خود را هم برای سفر به ایران اسلامی تشویق کرد.

تبلیغ برای مبارزه با ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی آن هم در قالب تولید محتوای فرهنگی از اقدامات این بانوی روسی است که توانسته بسیاری از سلبریتی و افراد بانفوذ روسیه را با ایران اسلامی آشنا کند. کاری که شاید بسیاری از رایزن‌های فرهنگی ما در کشور‌های مختلف از آن غافلند و برای تبلیغ فرهنگ ایرانی اسلامی و مبارزه با ایران‌هراسی تنها به برگزاری کلاس‌های کلیشه‌ای اکتفا کرده‌اند.

نگاه اولیه روس‌ها درباره ایران؛ برای سفر اسلحه بیاوریم؟

او با بیان اینکه وقتی برای تبلیغ ایران و مبارزه با اسلام‌هراسی مردم روسیه را درباره ظرفیت‌های ایران اسلامی آشنا کردم و آماده سفر شدند، آن‌ها نگران امنیت خود بودند، می‌گوید: اوایل توریست‌های روسی وقتی که قرار بود به ایران بیایند، از من می‌پرسیدند که برای سفر اسلحه هم لازم است؟

یعنی رسانه‌های غربی چنان تصویری از ایران ارائه داده بودند که گویا تا این اندازه ناامن است، اما وقتی به ایران آمدند، نگاه متفاوتی از ایران داشته و حتی در رسانه‌های روسیه از زیبایی‌های ایران سخن گفتند و یکی از مجریان روسی پس از بازگشت از ایران روی آنتن زنده شبکه‌های اصلی روسیه، شعری در وصف ایران سرود و خواند که با استقبال جمعی از مردم این کشور مواجه شد.

وقتی توریستی به کشوری سفر نکرده باشد و فقط درباره آن کشور مطالبی در رسانه‌ها و فضای مجازی آن هم مخالفان و معاندان آن کشور خوانده و دیده باشد، نمی‌تواند تصویر روشنی از کشور مقصد داشته باشد.

به همین دلیل تصورش با واقعیت‌ها ممکن است یکسان نباشد. آن هم درباره ایران اسلامی که تبلیغات منفی از سوی بیگانگان در فضای مجازی پررنگ است و همواره دشمنان سعی دارند ایران را کشوری عقب‌مانده جلوه دهند و مانع حضور توریست‌ها در ایران اسلامی هستند. چرا که می‌ترسند با حضور خارجی‌ها در ایران، توطئه آن‌ها برملا شود.

برای شناخت یک کشور و فرهنگ و مردم هر سرزمینی، سفر به آنجا بهترین راه شناخت به شمار می‌رود. بر همین اساس، حضور جمعی از سلبریتی‌های روسی در ایران موجب شد تا قشر فرهیخته و اثرگذار روسیه، ایران واقعی را دیده و درباره آن تبلیغات مختلفی هم کنند؛ تا جایی که حتی برخی از مردم روسیه که ساکن فرانسه هم بودند، با تبلیغات آن‌ها به ایران علاقه‌مند شدند و از ایران اسلامی به عنوان یکی از بهترین و زیباترین کشور‌های جهان یاد می‌کنند.

مبارزه با اسلام‌هراسی توسط بانوی روسی

کریستینا می‌افزاید: برخی از دوستان ما که ساکن فرانسه بودند، ایران آنقدر برایشان جذاب بود که می‌گفتند ما دوست داریم در ایران زندگی کنیم. ایران کشوری بسیار زیباست، اما به دلیل تبلیغات منفی برخی رسانه‌ها، طوری در بین مردم نشان داده شده است که آن‌ها از حضور در ایران واهمه دارند و اصلا حاضر نیستند به این کشور سفر کنند. اما وقتی درباره ایران واقعی با آن‌ها سخن می‌گوییم و سفری به ایران دارند، تازه متوجه می‌شوند که چقدر این تبلیغات کذب بوده و اصلا ایران آنطوری که در غرب نشان داده می‌شود، نیست.

علاوه بر این، یکی از موضوعاتی که دشمنان برای ایران‌هراسی مطرح می‌کنند، لزوم داشتن حجاب برای توریست‌هاست. اما بسیاری از توریست‌های روسی نه تنها حجاب را مانعی برای سفر به ایران نمی‌دانند، بلکه حتی از آن استقبال کرده و عاشق حجاب می‌شوند.

توریست‌های روسی در سفر به ایران عاشق حجاب می‌شوند

با این وجود، در هفته‌های اخیر در رسانه‌ها از حضور زنان روسی بدون حجاب در ایران سخنانی به میان آورده‌اند که حتی سیدعزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ضمن تکذیب این ادعا گفته است: دیدم در فضای مجازی گفته‌اند با روس‌ها توافق شده که توریست‌های روس حجاب نداشته باشند یا مشروب سرو شود که صحت ندارد.

کریستینا که با وجود علاقه به ایران اسلامی هنوز توانایی صحبت کردن به فارسی را ندارد، در این باره می‌گوید: زنان روسی سفر به ایران را با حجاب پذیرفته‌اند و می‌دانند که باید به قوانین ایران احترام بگذارند. برای همین هم وقتی قرار است به ایران بیایند، نه تنها لباس‌های پوشیده انتخاب می‌کنند، بلکه حتی سعی دارند متفاوت از کشور خود باشند و بسیاری نیز معتقدند که با حجاب در هر جایی که باشند، مصون‌تر خواهند بود.

این بانوی روسی که در زمینه مبارزه با ایران‌هراسی در کشورش تلاش می‌کند، می‌گوید: ما بیش‌تر افراد تأثیرگذار روسی از هنرمندان، مجری و خواننده‌های روسی را به ایران می‌آوریم که این افراد هم از اینکه در مدت حضور در ایران حجاب داشته باشند، استقبال کرده و برخی از آن‌ها معتقدند که با حجاب زیباتر می‌شوند و در صفحات شبکه‌های اجتماعی خود بسیاری از تصاویری که باحجاب هستند، به اشتراک می‌گذارند و سایر دنبال کنندگان آن‌ها هم به این واسطه حجاب را برای یک بار هم که شده امتحان می‌کنند.

کریستینا که با همسرش برای مبارزه با ایران‌هراسی در روسیه و ایران فعالیت می‌کند، در سال‌های اخیر حدود ۳۰۰ سلبریتی روسی را به ایران آورده و بازدید از شهر‌های مختلف ایران را در برنامه سفر‌های آن‌ها گنجانده است.

تأثیر فرهنگ ایرانی در زندگی مردم روسیه

محمدرضا بوش‌چه، همسر کریستینا می‌گوید: حضور قشر فرهیخته روسی در ایران، موجب شده تا بسیاری از مردم روسیه نسبت به ایران رویکرد مثبتی داشته باشند و به سفر به این کشور علاقه نشان دهند. در حالی که در سال‌های گذشته بسیاری از مردم روسیه معتقد بودند ایران مخروبه است و امکانات عادی هم ندارد، اما با حضور گردشگران و هنرمندان روسی در ایران، این نوع طرز فکر تغییر کرد و بسیاری از مردم روسیه علاقه‌مند به ایران و ایرانی‌ها شده‌اند و با توجه به برداشته شدن ویزا بین ۲ کشور، سفر‌های تفریحی مردم روسیه به ایران افزایش یافته است.

توریست‌های روسیه به مردم ایران علاقه بسیاری دارند و در محافل مختلف از خونگرمی و مهمان‌نوازی ایرانیان سخن به میان می‌آورند؛ تا جایی که برخی از هنرمندان روسی پس از سفر به ایران حتی سفرنامه‌ای نوشته‌اند که موجب شده تا بسیاری از مردم این کشور به ایران و ایرانی علاقه بیش‌تری نشان داده و سفر به ایران را در برنامه‌های خود قرار دهند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مبارزه با ایران هراسی توریست های روسی ایران و ایرانی بسیاری از مردم مردم روسیه ایران اسلامی سفر به ایران اسلام هراسی بانوی روسی توریست ها برای سفر رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۰۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • خجالت بکشید!
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • عملیات وعده صادق وجدان مردم آزادیخواه جهان را بیدار کرد
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • ببینید | عاقبت سلبریتی هایی که به ایران پشت پا زدند چه شد؟
  • انهدام انبار مهمات ارتش اوکراین به دست روس‌ها