Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@20:09:24 GMT

ایران چهارمین مصرف کننده بزرگ گاز در جهان است

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۱۰۸۷

ایران چهارمین مصرف کننده بزرگ گاز در جهان است

رتبه بندی مصرف گاز از نظر شاخص جمعیتی دو پرسش مهم از تولید و مصرف مقایسه ایران با آمریکای شمالی مقایسه ایران با آمریکای مرکزی / جنوبی مقایسه ایران با اروپا مقایسه ایران با آفریقا مقایسه ایران با آسیا پاسیفیک مقایسه ایران با کشورهای CIS مقایسه ایران با خاورمیانه جمع بندی: ضدالگو و شاهکار در مصرف

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، در هفتاد و یکمین گزارش سالانه شرکت بریتیش پترولیوم (BP)، با عنوان «مرور آماری انرژی جهان ۲۰۲۲»، میزان تولید و مصرف گاز در کشورهای مختلف جهان ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشخصات چهار کشور که دارای بالاترین رتبه تولید و مصرف در سال ۲۰۲۱ را دارند و نیز نرخ رشد مصرف از ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ در جدول زیر آمده است.

جدول شماره ۱- کشورهای دارای رتبه اول تا چهارم تولید و مصرف گاز - سال ۲۰۲۱

ردیف

کشور

رتبه

میزان تولید گاز

(میلیارد مترمکعب / سال)

سهم تولید

گاز در جهان

میزان مصرف

(میلیارد مترمکعب / سال

سهم مصرف گاز در جهان

نرخ رشد مصرف (۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱)

تولید

مصرف

۱

آمریکا

۱

۱

۹۳۴.۲

۲۳.۱

۸۲۶.۷

۲۰.۵

۲.۳

۲

روسیه

۲

۲

۷۰۱.۷

۱۷.۴

۴۷۴.۶

۱۱.۸

۰.۹

۳

ایران

۳

۴

۲۵۶.۷

۶.۴

۲۴۱.۱

۶

۴.۶

۴

چین

۴

۳

۲۰۹.۲

۵.۲

۳۷۸.۷

۹.۴

۱۰.۹

-مجموع تولید گاز دنیا در سال ۲۰۲۱: ۴۰۳۶.۹ میلیارد مترمکعب

مجموع مصرف گاز دنیا در سال ۲۰۲۱: ۴۰۳۷.۵ میلیارد مترمکعب

نسبت تولید به مصرف: -۰.۶

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با توجه به دادههای شرکت BP درباره میزان تولید و مصرف گاز در جهان در سال ۲۰۲۱، سهم ایران در حوزه تولید گاز دنیا، ۶.۴ درصد و در عرصه مصرف، شش درصد است. این امر به این معناست که میزان تولید به مصرف، بسیار نزدیک و فقط ۰.۴ درصد است.

در بین چهار کشور نخست، در زمینه تولید و مصرف گاز، فقط چین، مصرف بیشتری نسبت به تولید دارد که البته باید جمعیت بالای آن مدنظر قرار گیرد. همچنین با وجود جمعیت و وسعت بیشتر روسیه و آمریکا نسبت به ایران، وضعیت این دو کشور از نظر شاخص تولید به مصرف، نسبت به کشور ما بهتر است. نرخ رشد مصرف طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ نیز بیانگر این است که مصرف گاز ایران نسبت به آمریکا و روسیه، در ۱۰ سال اخیر، بیشتر بوده است.

رتبه بندی مصرف گاز از نظر شاخص جمعیتی

یکی از نکات مهم، درباره نسبت بین میزان تولید و مصرف گاز، جمعیت کشورهاست. در بین کشورهای دارای بیشترین تولید و مصرف گاز، چین با حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رتبه اول جمعیت، آمریکا با حدود ۳۳۳ میلیون نفر رتبه سوم جمعیت، روسیه با حدود ۱۴۲ میلیون نفر رتبه نهم جمعیت و ایران با حدود ۸۵ میلیون نفر رتبه هفدهم جمعیت جهان را دار است.

اگر شاخص جمعیتی را ملاک قرار دهیم، مصرف گاز ایران از چین، بسیار بالاتر و از آمریکا نیز کمی بیشتر است، اما از روسیه کمتر است. از این منظر، روسیه، ایران، آمریکا و چین در رتبه‌های اول تا چهارم قرار می‌گیرند و ایران در مصرف گاز، رتبه دوم و روسیه رتبه اول را کسب می‌کند.

در این زمینه، چنانچه شاخص اقلیمی یا سردسیری روسیه را در بیشتر ماههای سال و وسعت این کشور و همچنین وسعت آمریکا را لحاظ کنیم، مصرف بالاتر گاز در روسیه نسبت به ایران و مصرف گاز در آمریکا، تا حدی توجیهپذیر است، اما مصرف غیربهینه در کشور ما، غیرقابل توجیه است.

دو پرسش مهم از تولید و مصرف

از طرف دیگر، آمار منابع معتبر داخلی از جمله وزارت نفت و شرکت ملی گاز، درباره تولید و مصرف گاز در ایران، تا پایان سال ۱۴۰۰ شمسی که حدود سه ماه نخست سال ۲۰۲۲ را نیز شامل می‌شود، نشان می‌دهد از مجموع ۲۶۹ میلیارد مترمکعب گاز تولیدشده در سال ۱۴۰۰، حدود ۲۳۸.۵ میلیارد مترمکعب یعنی حدود ۹۰ درصد آن، مصرف داخلی داشته و فقط کمتر از هفت درصد یعنی ۱۷ میلیارد مترمکعب به صادرات اختصاص یافته است. با توجه به رتبه‌های ایران در ذخیره، تولید و مصرف گاز، دو پرسش زیر، قابل تأمل است:

چرا علیرغم جایگاه دوم جهان از نظر ذخایر گازی، در حوزه تولید، سوم هستیم؟ چرا سرانه مصرف گاز در ایران بالاست؟

در پاسخ به سوال اول، می‌توان به نبود سرمایه گذاری لازم برای بهره‌برداری از ظرفیت‌ها و میادین گازی طی سالهای گذشته و به گفته وزیر نفت، ضرورت ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری طی هشت سال آینده اشاره کرد.

ساده‌ترین و توجیه پذیرترین پاسخ، برای پرسش دوم این است که کشورهای آمریکا، روسیه و چین نیز مانند ایران، علاوه بر رتب ه های بالای تولید، در مصرف بالاترین رتب ه ها را دارند. با این حال، این موضوع، زوایای عمیق‌تری دارد و همانطور که درباره شاخص جمعیتی و اقلیمی مطرح شد، دادههای خام و بدون تحلیل مسیرهای غلط را پیشرو قرار می‌دهد.

موضوع دیگر، شاخص منابع گازی است که در این زمینه، روسیه با حدود ۴۸ هزار میلیارد مترمکعب، با اختلاف پیشتاز است و ایران با حدود ۳۴ هزار میلیارد مترمکعب و قطر با حدود ۲۴ هزار میلیارد مترمکعب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

در صورتی که اف زایش ظرفیت تولید و سرمایهگذاری مناسب در زیرساخت‌ها و میادین گازی طی سالهای آینده، صورت نگیرد و سرانه گاز خصوصاً خانگی و تجاری در کشور، همچنان بالا و تراز گاز منفی باشد، صادرات به واردات تبدیل شده و بعید نیست قطر با توجه به مزیت‌هایی مانند تجارت بینالمللی گسترده، جمعیت کم، رعایت الگوی مصرف و سرمایهگذاری عظیم، گوی سبقت را از ایران برباید و بر کرسی نخست تولید گاز در منطقه خاورمیانه تکیه زند.

مرور ۱۰ کشور برتر دارنده منابع گازی جهان و مقایسه آن با تولید و مصرف گاز در جدول قبلی، بیانگر این است که در صورت افزایش نیافتن ظرفیت تولید و رعایت نکردن الگوی مصرف داخلی، همچنان باید منتظر قطعی گاز صنایع برای تأمین گاز خانگی و بحران‌ها و خسارات ناشی از آن باشیم.

جدول شماره ۲- ۱۰ کشور برتر دارنده منابع گاز در دنیا - سال ۲۰۲۱

رتبه

کشور

رتبه میزان ذخیره ثابت گاز

(میلیارد مترمکعب / سال)

۱

روسیه

۴۷,۷۹۸

۲

ایران

۳۳,۹۸۰

۳

قطر

۲۳,۸۷۱

۴

عربستان

۱۵,۹۱۰ (سال ۲۰۲۲)

۵

آمریکا

۱۳,۱۶۷ (سال ۲۰۲۰)

۶

ترکمنستان

۱۱,۳۲۶

۷

چین

۶,۶۵۴

۸

امارات

۶,۰۸۸

۹

نیجریه

۵,۷۴۸

۱۰

ونزوئلا

۵,۶۶۳

 

 

مقایسه مصرف گاز ایران با هفت منطقه دنیا و بیش از ۱۰۰ کشور جهان

با وجود تمایزهای اقتصادی، تجاری، اقلیمی، جمع یتی و فرهنگی بین ایران و سایر کشورهای دنیا، در حوزه شاخصهای مؤثر بر مصرف گاز، مقایسه میزان مصرف ما با جهان و وضعیت عجیب رعایت نشدن الگوی مصرف، چشم اسفندیار صنعت گاز ایران به شمار می‌رود. تحلیل دادههای آماری شرکت BP به عنوان منبع معتبر تحلیل حوزه انرژی، گویای وضعیت نامطلوب مصرف گاز در ایران در مقایسه با سایر نقاط جهان، شامل آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و جنوبی، اروپا، آفریقا، کشورهای CIS یا مشترکالمنافع (روسیه و برخی جمهوری‌های شوروی سابق)، آسیا پاسیفیک (آسیای شرقی، آسیای جنوب شرق و اقیانوسیه) و خاورمیانه است.

مقایسه میزان مصرف گاز کشور با هفت منطقه یادشده در سایر نقاط دنیا، طی سال گذشته میلادی (۲۰۲۱)، که در جدول شماره سه ارائه شده، نشاندهنده پادشاهی مصرف گاز در ایران است.

جدول شماره ۳- میزان مصرف گاز مناطق مختلف دنیا در مقایسه با ایران، ۲۰۲۱ (منبع: BP2022)

ردیف

منطقه جغرافیایی

مجموع میزان مصرف گاز

(میلیارد مترمکعب / سال)

توضیحات ویژه

ایران ۲۴۱.۱ -

۱

آمریکای شمالی

۱۰۳۴.۱

(بدون آمریکا): ۲۰۷.۳

۲

آمریکای مرکزی و جنوبی

۱۶۳.۳

-

۳

اروپا

۵۷۱.۱

(مجموع آلمان، ایتالیا و انگلستان): ۲۳۹.۹

۴

آفریقا

۱۶۴.۴

-

۵

آسیا پاسیفیک

۹۱۸.۳

(بدون چین، ژاپن، کرهجنوبی، تایلند، پاکستان و مالزی): ۲۴۰.۶

۶

کشورهای CIS

610.8

136.2 (بدون روسیه)

۷

خاورمیانه

۵۷۵.۴

۲۱۷ (بدون ایران و عربستان)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نتایج حاصل از تحلیل جدول شماره سه درباره میزان مصرف گاز در هفت منطقه جغرافیایی جهان، در ادامه تشریح شده است.

مقایسه ایران با آمریکای شمالی

مصرف گاز ایران از مجموع مصرف کشورهای مکزیک و کانادا در آمریکای شمالی (بدون ایالات متحده)، حدود ۱۵ درصد (۳۳ میلیارد مترمکعب)، بیشتر است.

مقایسه ایران با آمریکای مرکزی / جنوبی

مصرف گاز ایران از مجموع مصرف کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی، مانند آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پرو، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و دیگر کشورهای این منطقه، حدود ۳۲ درصد (۸۰ میلیارد مترمکعب) بیشتر است.

مقایسه ایران با اروپا

مصرف گاز ایران، تقریباً معادل سه کشور اروپایی، آلمان، ایتالیا و انگلستان با مجموع ۲۳۹.۹ میلیاردمترمکعب است که از کشورهای پرمصرف گاز در این قاره محسوب می‌شوند. همچنین اگر غیر از سه کشور یادشده، ترکیه با ۵۷.۳ و فرانسه با ۴۳ میلیارد مترمکعب مصرف گاز را نیز مستثنی کنیم، سایر اروپاییها، حدود ۲۳۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌کنند.

این آمار، به این معناست که ایران حتی از مجموعِ بیش از ۳۰ کشور اروپایی، ۱۰ میلیارد مترمکعب، گاز بیشتری مصرف می‌کند. به تعبیر دیگر، مصرف داخلی گاز در ایران، تقریباً نصف مصرف کل اروپا و حتی بیشتر از آن است. البته استفاده از برق به عنوان انرژی غالب کشورهای اروپایی، وابسته بودن برق به گاز و وسعت محدود اغلب کشورهای قاره سبز، در این مقایسه، تأثیرگذار است.

مقایسه ایران با آفریقا

مصرف گاز ایران از مجموع گاز مصرفی تمام کشورهای آفریقایی از جمله الجزایر، مصر مراکش، آفریقای جنوبی و سایر کشورهای قاره سیاه، حدود ۳۲ درصد (۸۰ میلیارد مترمکعب) بیشتر است.

مقایسه ایران با آسیا پاسیفیک

چنانچه کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، تایلند، پاکستان و مالزی را از کشورهای آسیاپاسیفیک جدا کنیم، مصرف گاز ایران، به تنهایی تقریباً معادل یا کمی بیشتر از مجموع سایر کشورهای این منطقه، یعنی حدود ۲۰ کشور است. چهار کشور یادشده (غیر از چین)، به عنوان کشورهای پرمصرف‌تر، در این منطقه، مجموعاً حدود ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌کنند.

مقایسه ایران با کشورهای CIS

اگر روسیه را به عنوان دومین کشور پرمصرف دنیا، از فهرست کشورهای CIS یا همان مشترک المنافع، استثنا کنیم، ایران از مجموع کشورهای این منطقه از جمله آذربایجان، ترکمنستان، بلاروس، قزاقستان، ازبکستان و سایر کشورهای CIS، حدود ۴۴ درصد (۱۰۴ میلیارد مترمکعب) گاز بیشتری مصرف می‌کند.

مقایسه ایران با خاورمیانه

چنانچه علاوه بر ایران، عربستان را با ۱۱۷.۳ میلیارد مترمکعب مصرف سالانه گاز که رتبه دوم، بعد از ایران در خاورمیانه است، لحاظ نشود، مصرف گاز ایران از مجموع کشورهای منطقه، حدود ۱۰ درصد (۲۵ میلیارد مترمکعب) بیشتر است.

جمع بندی: ضدالگو و شاهکار در مصرف

اگرچه برای مقایسه دقیق‌تر مصرف گاز در ایران با سایر کشورهای دنیا در مناطق مختلف، شاخصهای متعددی مانند جمعیت، وسعت، نوع انرژی مصرفی غالب، اقلیم و حتی فرهنگ کشورها باید لحاظ شوند. با این همه، آنچه عیان است، رعایت نشدن الگوی مصرف گاز در ایران است. مصرف بالاتر گاز در ایران، از مجموع مصرف ده‌ها کشور در اروپا، آمریکا، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه، در سال گذشته، زنگ خطر جدی برای اقتصاد و انرژی ایران را به صدا درآورده است.

از آنجا که بیش از ۵۰ درصد گاز مصرفی کشور، یعنی بالغ بر ۱۲۰ میلیارد مترمکعب، به گاز خانگی و تجاری اختصاص دارد، بهینه سازی مصرف خانگی گاز با اعمال سیاستهای تشویقی و تنبیهی دقیق مانند اصلاح تعرفه‌ها، حذف یارانه‌های پنهان مشترکان پرمصرف و علاوه بر آن سرمایه‌گذاری به منظور افزایش ظرفیت تولید، ضرورتی انکارناپذیر است.

در صورت اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی ۱۰ تا ۱۵ درصدی، مصرف سالانه گاز، بین ۲۵ تا ۴۰ میلیارد مترمکعب، کاهش می‌یابد و صادرات، ارزآورزی و رونق تولید بیشتر می‌شود. برای جلوگیری از روند فزاینده مصرف و پیشگیری از بحران قطعی گاز صنایع عمده مانند پتروشیمی و فولاد یا واردات گاز در آینده، علاج واقعه، قبل از وقوع باید کرد.

منبع: مهر لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر مصرف گاز اخبار انرژی اخبار مرتبط بازار نفت تیره شد ۱۴۰۱/۵/۱۰ کشف و جمع آوری ۶۳ مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز ۱۴۰۱/۵/۹ صادرات ۳۲ میلیون دلاری نفت ایران در فروردین ماه ۱۴۰۱ ۱۴۰۱/۵/۹ مجلس با بررسی دو فوریتی لایحه اصلاحی قیر موافقت کرد ۱۴۰۱/۵/۹ قطعا دریاچه ارومیه احیاپذیر است ۱۴۰۱/۵/۹ سیلاب های اخیر ۹.۵میلیون مترمکعب به ذخایر آبی استان تهران اضافه کرد ۱۴۰۱/۵/۸ آخرین ویدیو ها مبارزه کامل هالک ایرانی با گوریل قزاقستانی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۱۰:۳۲ استقبال ویژه مردم از عادل فردوسی پور در کرج + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۱۰:۲۲ گریه های حامد سلطانی برای مرگ همسرش با روضه خوانی حدادیان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۰۹:۴۷ گربه ای که عاشق توپ بسکتبال است + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۰۸:۵۱ آبروریزی هالک ایرانی در مقابل حریف قزاق + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۰۸:۴۵ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۰:۴۸ ایران چهارمین مصرف کننده بزرگ گاز در جهان است ۱۰:۴۷ تست بینایی؛ شما هم جز ۷ درصدی هستید که گرگ را می بینید؟ ۱۰:۴۱ تست روانشناسی: یک مجسمه انتخاب کنید و از رازهای آینده با خبر شوید ۱۰:۳۲ مبارزه کامل هالک ایرانی با گوریل قزاقستانی + فیلم ۱۰:۳۱ دانلود نوحه و مداحی برای شب سوم محرم ۱۴۰۱ ۱۰:۳۰ مردم کدام کشورها بیشترین ملک را در دبی می خرند؟ ۱۰:۲۱ بورس به رنگ سبز کم رنگ / فشار فروش افزایش می یابد؟ ۱۰:۱۳ هر فرد چقدر از اموالش را می تواند وصیت کند؟ ۱۰:۰۱ آپارتمان های منطقه ۳ تهران چند؟ ۰۹:۵۸ قیمت بیت کوین کاهش یافت ۰۹:۵۵ ۳۷ میلیون دلار؛ هزینه قطع یک روز اینترنت در ایران ۰۹:۴۷ کاظمی قمی: کمیته‌ ای مشترک برای جلوگیری از درگیری مرزی با افغانستان تشکیل می‌شود ۰۹:۳۲ احتمال وقوع سیل در ۷ استان ۰۹:۳۰ کدام خودروها در بورس کالا عرضه می شوند؟ ۰۹:۲۳ بازار نفت تیره شد ۰۹:۱۹ طلا در شیب منفی ۰۹:۱۵ چالوس و آزادراه تهران-شمال بازگشایی شدند ۰۹:۱۰ بهترین تغذیه برای سلامت کلیه ها ۰۹:۰۶ سوالات کنکور ۱۴۰۱ لو رفته بود؟ ۰۹:۰۰ قیمت جدید ماشین لباسشویی ال جی چند؟ (جدول) ۰۸:۵۱ گربه ای که عاشق توپ بسکتبال است + فیلم ۰۸:۴۵ آبروریزی هالک ایرانی در مقابل حریف قزاق + فیلم ۰۸:۳۵ ترافیک سنگین در بزرگراه نواب و امام علی (ع) ۰۸:۰۲ ترکیب اعضای حقوقی هیات مدیره چکاوه مشخص شد ۰۷:۳۰ ۳ شب سفر هوایی به قشم چقدر هزینه دارد؟ + جدول ۰۲:۳۷ معرفی ماشین های لوکس جهان ۰۱:۰۶ کشف جنبه های پنهان شخصیت تنها با یک تست ۰۰:۵۳ فال ابجد روزانه امروز دوشنبه ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۰۰:۴۸ چطور موهای خود را در خانه کراتین کنیم؟ ۰۰:۴۱ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۳۵ فوت و فن پخت حلوا رولی مناسب محرم ۰۰:۳۱ فال حافظ امروز دوشنبه ۱۰ مرداد / شکسته گشت چو پشت هلال قامت من ۰۰:۲۶ شکل هایی از اضطراب‌ که بیچاره تان می کنند ۰۰:۲۰ فال روزانه شخصی ۱۰ مرداد ۰۰:۰۱ ۱۰ قابلیت کمتر شناخته شده ویندوز ۱۱ که شما را مجذوب خود می کنند ۲۳:۵۴ افکار و عاداتی که افراد را در طبقه «فقیر» و «ثروتمند» قرار می دهد ۲۳:۴۳ توضیح پدیده مونسون به زبان علمی و ساده + فیلم ۲۳:۴۱ با منوی صبحانه ماه تولدتان آشنا شوید ۲۳:۳۸ در صورت توافق با VAR کمک داور ویدیویی در لیگ برتر فوتبال خواهیم داشت ۲۳:۳۴ چگونه سلامت باتری گوشی اندرویدی خود را بررسی کنیم؟ ۲۳:۲۳ پاهای توت فرنگی چیست؟ + راه های درمان ۲۳:۱۰ زمین های دولتی واگذار نشود، به نام وزارت راه و شهرسازی سند می خورد ۲۳:۰۶ خطرات مصرف زیاد دارچین؛ خانم های باردار مراقب باشند ۲۲:۵۲ زنان بیشتر در خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند یا مردان؟ ۲۲:۲۶ همسرم پیش مشاور نمیاد، چه کار کنم؟ ۲۲:۲۶ پیش بینی وقوع رعد و برق و بارش تگرگ در تهران ۲۲:۰۳ بارش های سیل آسا در کشور ادامه دارد ۲۱:۵۵ درد در ۷ ناحیه شکمی که نباید شوخی گرفت ۲۱:۵۳ فوت و فن شستن «فرنچ پرس» ۲۱:۴۴ شیرجه زدن در آب چه خطراتی برای سلامتی دارد؟ اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مصرف گاز اخبار انرژی مقایسه ایران با آمریکای تولید و مصرف گاز مصرف گاز در ایران میلیارد مترمکعب میلیون نفر رتبه میزان مصرف گاز آمریکای شمالی آمریکای مرکزی آسیا پاسیفیک سایر کشورهای شاخص جمعیتی هالک ایرانی میزان تولید سال ۲۰۲۱ گاز در جهان جدول شماره الگوی مصرف مجموع مصرف کشورهای CIS تولید گاز گاز مصرف ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ ۵ ۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴

اتو اکسپو چین در چند سال اخیر به یکی از بزرگ ترین و مهم ترین رویدادهای خودرویی جهان تبدیل شده و شرکت جی ای سی (JAC) نیز با توجه به اهمیت این اتو شو، سبد کاملی از محصولات خود را در نمایشگاه حاضر کرد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کمپانی جی ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودروهای سواری و کار و تجاری فعالیت می کند و اکثر محصولاتش هم موفق شدند به بازار ایران ورود کنند.

برای نمونه می توان به جک S5 اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوورها را برای خود کند و مورد استقبال مردم واقع شود. به بیانی دیگر می توان گفت که معروفیت برند جی ای سی در ایران با فروش بی نظیر S5 رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.

جی ای سی در سال های اخیر علاوه بر تولید خودروهای متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت های مطرح چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است. سیر پیشرفتی که در مورد آن صحبت می کنیم به حدی بوده که با نگاهی کلی به سبد محصولات حاضر از طرف این خودروساز در اتو اکسپو پکن 2024 و همچنین مقایسه آن ها با تولیدات قدیمی تر جی ای سی، می توان به راحتی مسیر تکاملی خودروهای این برند چینی را درک کرد.

جدا از تمام نکاتی که پیش تر به آن ها اشاره شد، حضور جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.

لازم به ذکر است که در سال های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودروهای تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.

این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگوهای نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.

با ورود به غرفه جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن 2024، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می کرد. بهتر است بدانید که نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه ای جی ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی های روز خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.

به طور کلی جی ای سی چهار پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن ها پلتفرم DI که مختص خودروهای کوچک و متوسط مانند EV3 است، تجاری سازی شده و به مرحله تولید رسیده.

نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش های نهایی طراحی شان را سپری می کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودروهای آفرودی و MPVها کاربرد خواهند داشت.

جی ای سی با چه خودروهایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟

از مهم ترین خودروهای این برند که احتمالاً به زودی در خیابان های ایران تردد خواهند کرد می توان EV3 را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودروهای هاچ بک و درون شهری، می تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خانم ها قرار گیرد. جک EV3 دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت 70 کیلووات است.

این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری های استوانه ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به 150 کیلومتر بر ساعت می رسد.
دیگر محصولی که در غرفه جی ای سی معرفی شد، X8 بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو از یک پیشرانه 1.5 لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید 174 اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز 250 تا 280 نیوتن متر اعلام می شود و در نهایت از طریق گیربکس 7 سرعته دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل خواهد شد.

JS6 هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS6 قرار است در نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.

همان طور که می دانید شرکت جک علاوه بر خودروهای سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاوردهای خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ نام آشنا را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.

در بخش دیگری از غرفه، ون RF8 که یک MPV محسوب می شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت.

آرایش صندلی ها در این MPV به صورت 2+2+3 بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته باشند و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوورها و SUVهای خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می شود.

در پایان می توان نتیجه گرفت که حضور جی ای سی در چنین رویداد بزرگی می تواند نشان دهنده آمادگی این شرکت برای تولید محصولات متنوع تر و پیشرفته تر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • بیمه البرز، حامی چهل و چهارمین دوره جام جهان پهلوان تختی
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)