Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، در مقطعی که برنج ایرانی بالاتر از ۱۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود، سیل‌زدگی ۳۰۰ تن برنج وارداتی در زاهدان می‌تواند بدترین خبر برای بازار باشد، چراکه فعلا کسی حاضر نیست مسئولیت این سهل‌انگاری را بر عهده بگیرد.

در این بین برخی فعالان بازار با اشاره به تجربیات گذشته، معتقدند که درنهایت این مردم هستند که باید هزینه این اتفاق را در  قالب گرانی محصول بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا از یک سو بازار با کمبود مواجه می‌شود و از سوی دیگر ممکن است این تنها راهکار واردکنندگان برای جبران خسارت باشد.

حتی پیش از اینکه برنج‌های وارداتی دچار سیل‌زدگی شوند، عباس توکلی، رئیس انجمن واردکنندگان برنج، ۲۱ تیر ماه در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهوری خواستار افزایش قیمت مصوب برنج خارجی شد. حال بعید نیست که با اتفاق اخیر، واردکنندگان با جدیت بیشتری این موضوع را دنبال کنند.

البته اخیراً امیر طالبی، معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران، در یک برنامه رادیویی، تصریح کرد: امیدواریم در فصل برداشت برنج طبق روال سال‌های گذشته شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار باشیم.

هفته گذشته نیز ممنوعیت فصلی واردات برنج لغو شد تا برنج وارداتی تنظیم‌گر بازار شود؛ اما آیا با زیرآب ماندن صدها تن برنجی که قرار بود بازار را تنظیم کند، می‌توان به کاهش قیمت‌ها امید داشت؟

گمرک: هشدار دادیم

سازمان گمرک در واکنش به سیل‌زدگی برنج‌های وارداتی اعلام کرد: پیش از این از شرکت انبارهای عمومی و صاحبان کالا خواستیم که کالا را در محوطه تخلیه نکنند. بنابراین محموله برنج وارداتی با مسئولیت، رضایت و تعهد صاحب کالا تخلیه شد.

مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: واردکنندگان تابع شرایط هستند. آن‌ها مجبورند هر چه شرایط حکم می‌کند، بپذیرند؛ اما این پذیرش حکم تأییدی بر اهمال نیست. آنها باید پیش از واردات انبارسازی می‌کردند. حتی به فرض اطلاع واردکننده، تأمین نشدن زیرساخت‌های مناسب، شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت است.

وی ادامه داد: در حال حاضر روزانه حدود ۱۵۰۰ تن برنج وارد می‌شود که فقط ۹۰۰ تن آن داخل انبارهاست. متأسفانه در گمرک زاهدان زیرساخت نگهداری از محموله‌های وارداتی وجود ندارد. این در حالی است که هدف از تأسیس گمرک زاهدان افزایش مبادلات تجاری با پاکستان بود. حال نبود این زیرساخت‌ها ممکن است باعث از دست رفتن تجارت با پاکستان شود.

البته گمرک واردات چند برابری برنج نسبت به ظرفیت موجود را عامل بروز این اتفاق اعلام کرد. مسئولان این سازمان می‌گویند که دو هفته پیش به صاحبان کالا به صورت کتبی تذکر داده‌اند. گویا مقام‌های استانی هم در جریان این خطر احتمالی بوده‌اند.

پرداخت خسارت بر عهده کیست؟

اما پس از بروز این اتفاق کسی حاضر نیست مسئولیت آن را بر عهده بگیرد. در این میان پرداخت خسارت بر عهده سازمان انبارهای عمومی به‌عنوان مرجع تحویل‌گیرنده گذاشته شد؛ اما یکی از واردگنندگان، اظهار کرد: محموله برنج وارداتی برخی صاحبان کالا به طور کامل آسیب دید. ظاهراً مسئول رسیدگی به این موضوع و جبران خسارت، انبارهای عمومی است. ولی زمانی که به نماینده آنها در زاهدان اعلام کردیم، به ما گفتند چون بار شما در محوطه گمرک تخلیه شده، خسارتی بابت آن پرداخت نمی‌کنیم.

با این حال بعد از ورود مسئولان از جمله دادستانی به موضوع، انبارهای عمومی تا حدودی از موضع اولیه خود عقب‌نشینی کردند؛ اما هنوز ساز و کار پرداخت خسارت مشخص نیست. به همین دلیل این بیم وجود دارد که خسارت‌دیدگان با بالابردن قیمت سایر محموله‌ها درصدد جبران خسارت از جیب مردم برآیند.

این اولین باری نیست که کالاها در محوطه‌ای باز رها و دچار خسارت می‌شوند. حتی در زمستان و سردترین روزهای سال هم که احتمال بارش بالاست، شاهد چنین رویه‌ای بودیم. بهمن سال گذشته بود که ۱۵هزار تن جو وارداتی در بندر چابهار به دلیل عدم ترخیص به‌موقع و از آن طرف بارندگی و رطوبت بالا جوانه زدند و سبز شدند. موضوعی که تأثیر مستقیم روی قیمت جو گذاشت. حال این تجربه در بازار برنج هم تکرار می‌شود؟

ممنوعیت فصلی برنج وارداتی برداشته می‌شود؟

در مقطع کنونی دولت برای کنترل بازار قصد دارد ممنوعیت فصلی واردات برنج را حذف کند، البته برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که هنوز وزارت کشاورزی بخشنامه لغو ممنوعیت که توسط گمرک صادرشده را ابلاغ نکرده است.

از سوی دیگر، برخی نمایندگان مجلس، به‌ویژه نمایندگان شهرهای شمالی به شدت به لغو ممنوعیت تاخته‌اند. تا جایی که برخی از آن‌ها واردات را عامل کاهش تولید و افزایش قیمت برنج ایرانی دانسته‌اند!

منبع: تجارت نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ممنوعیت فصلی برنج وارداتی انبارهای عمومی برنج وارداتی بر عهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، بهرام عین‌اللهی، از برنامه وزارت بهداشت برای گسترش مراکز دندانپزشکی دولتی خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم تا کنون ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در بخش دولتی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه تلاش ما فعالیت مراکز دندانپزشکی دولتی به صورت دو یا سه نوبته در طول شبانه روز است، افزود: یکی از راه‌های تقویت خدمات دندانپزشکی، افزایش تعداد مراکز و ساعات کاری آنها در بخش دولتی است و حتی به دنبال برون سپاری خدمات دندانپزشکی هستیم تا دندانپزشکان بتوانند با استفاده از امکانات بخش دولتی، خدمات مورد نیاز را با تعرفه دولتی به مردم ارائه کنند.

عین اللهی، حضور در بین مردم و دیدار چهره به چهره با آنها را از برنامه‌های وزارت بهداشت در دولت عنوان کرد و گفت: در سفرهای استانی رئیس جمهور، میز ارتباطات مردمی وزارت بهداشت برای رسیدگی به مشکلات مردم برپا شده و باعث آشنایی با مشکلات مردم و اتخاذ تصمیماتی برای مقابله با کاستی‌ها می‌شود.

وزیر بهداشت، عمده مشکل مردم در این منطقه از تهران را مربوط به بیمه اتباع بیگانه فاقد شناسه و دسترسی به برخی داروهای خاص دانست و افزود: در این منطقه داروخانه‌های زیادی فعال هستند؛ اما نیاز است که خدمات دارویی تقویت و داروخانه‌های مرجع همانند ۱۳ آبان از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران، راه اندازی شود. البته برخی از مشکلات مردم این منطقه مربوط به سایر دستگاه‌های اجرایی است که به آنها منعکس می‌شود.

عین اللهی همچنین در خصوص دسترسی به برخی داروهای بیماران خاص، گفت: داروها دو دسته‌اند؛ برخی از آنها جنبه درمانی و برخی دیگر جنبه نگهداری دارند. متأسفانه برخی بیماری‌های ژنتیکی، دارو و درمان مؤثری ندارند و داروهای آنها بیشتر جنبه نگهداری دارند. خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان داروهای مشابه خارجی را با کیفیت بالا تولید می‌کنند؛ اما برخی بیماران به استفاده از داروهای خارجی اصرار دارند که این موضوع، تخصصی و نیازمند نظرات پزشکان متخصص است اما آنچه مسلم است، نه تنها در کشور بلکه در بسیاری از کشورهای منطقه، تقاضا برای داروهای تولید شده در شرکت‌های دانش بنیان ایرانی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • نفت در مدار رشد؟
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت جدید برنج اعلام شد