Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@11:50:44 GMT

نخستین کشتی حامل غلات اوکراین حرکت خود را آغاز کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۲۳۱۵

نخستین کشتی حامل غلات اوکراین حرکت خود را آغاز کرد

پس از چند ماه توقف صادارت غلات اوکراین به دلیل جنگ، نخستین کشتی حامل غلات این کشور صبح امروز (دوشنبه) بندر «اودسا» را به سمت لبنان ترک کرد.

به گزارش ایرنا، وزارت دفاع ترکیه در این باره اعلام کرد که این محموله در قالب نخستین کشتی پس از آغاز بحران اوکراین؛ حامل ذرت است و ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح امروز دوشنبه به وقت محلی بندر «اودسا» اوکراین را به سمت لبنان ترک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت دفاع ترکیه در بیانیه ای نوشت: توافق شد که کشتی «رازونی» حامل ذرت با پرچم «سیرالئون» ساعت ۰۸:۳۰ به وقت محلی بندر اودسا را ​​به سمت لبنان ترک کند.

کشتی رازونی که در سال ۱۹۹۶ ساخته شده است با ۱۸۶ متر طول و ۲۵ متر عرض قابلیت حمل ۳۰ تن غلات را دارد.

وزارت دفاع ترکیه افزود که کشتی های دیگر نیز پس از تکمیل مراحل بارگیری «در امتداد خطوط دریایی» حرکت خود را آغاز می کنند.

وزیران دفاع روسیه و ترکیه و وزیر زیرساخت اوکراین ۳۱ تیر ماه گذشته طی نشستی در استانبول با حضور «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد، در خصوص «حمل و صادرات ایمن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» توافق نامه امضا کردند.

این توافق تضمین کننده صادرات غلات دپو شده در بنادر اوکراین در دریای سیاه به سراسر جهان است.

توافق صادرات غلات ۱۲۰ روزه است که مقامات اوکراین وعده دادند طی ۱۰ روز شرایط را برای عملیاتی کردن آن فراهم کنند.

 در همین راستا، دیروز یکشنبه «ابراهیم کالین»، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «کانال ۷» این کشور اعلام کرد که تدارکات برای خروج کشتی‌های حامل غلات اوکراین از بنادر اودسا رو به اتمام است.

کالین گفت که کشتی‌ها بارگیری شده و آماده حرکت از اودسا  هستند.

وی ادامه داد که به احتمال زیاد نخسیتن کشتی صبح فردا (دوشنبه) از بندر اودسا خارج خواهد شد..

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: نمی‌خواهم با خوش‌بینی دور از واقعیت حرف بزنم، اما اگر این توافقنامه انتقال غلات با موفقیت اجرا شود، بعید نیست که راه را برای آتش‌بس، مبادله اسرا و مذاکرات جدید صلح هموار کند.

از سوی دیگر، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین شنبه گذشته در پی بازرسی‌ از بندر «چورنومورسک» در منطقه اودسا، اعلام کرد که آمادگی‌های لازم برای آغاز روند انتقال غلات طبق توافقنامه راه‌اندازی کریدور استانبول، تکمیل شده است.

زلنسکی ضمن تاکید بر آمادگی اوکراین برای صادرات غلات، گفت که منتظر اخبار شرکا برای آغاز روند ارسال هستیم، طرف ما در آمادگی کامل است و همه سیگنال‌ها را به شرکای خود، سازمان ملل و ترکیه ارسال کرده‌ایم.

در همین پیوند نیز یک مقام مسئول سازمان ملل اعلام کرد که مقام‌های اوکراینی حدود ۱۰ روز زمان خواسته‌اند تا بنادر را برای صادرات غلات آماده کنند. کشتی‌هایی که به سه بندر تعیین شده وارد می‌شوند برای اطمینان از اینکه حامل سلاح نباشند بازرسی خواهند شد و همه طرف‌ها توافق کرده‌اند که این کشتی‌ها را هدف حمله قرار ندهند.  

بر اساس این توافق، کنترل بندرهای اودسا، چرنومورسک و یوژنی که محل صادرات غلات خواهند بود، در اختیار طرف اوکراینی است.  

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت اوکراین رجب طیب اردوغان روسیه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت صادرات غلات کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد

وزیر خارجه ترکیه در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی گفت: این بحران می‌تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته است. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد که ما آن را محکوم کردیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه خبری العربیه در خصوص وضعیت غزه با بیان اینکه علیرغم تلاش های انجام گرفته، هنوز راهی برای پایان یافتن قتل عام در این منطقه یافت نشده است، اظهار داشت: نه اسرائیل گامی به عقب برمی دارد و نه حماس. براساس اظهارات طرفین، خاموش شدن صدای سلاح ها نزدیک نیست.

وی با بیان اینکه ترکیه از اقدامات مصر و قطر حمایت می کند، گفت: در سال های 2008 و 2009، ترکیه در جنگ غزه نقش آفرینی کرده و میانجی بود. آن زمان من مسئول میت بودم و امروز هم به عنوان وزیر خارجه برای غزه تلاش می کنیم. اگر از این تراژدی درس نگرفته و به سمت ایجاد دو دولت نرویم، این آخرین جنگ غزه نخواهد بود. برعکس، در آینده جنگهای بزرگتر و خرابی های بیشتری انتظارمان را می کشند. بر این اساس باید تلاش بیشتری کرده و طرح دو دولتی را اجرایی کنیم.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه بنیامین نتانیاهو خواسته حماس برای پایان جنگ را غیرقابل قبول خواند و شرایط آن را نپذیرفت، اظهار داشت: مقامات اسرائیل نیز از حماس را گناهکار شناخته و از او به عنوان یک"لولو" استفاده می کنند تا اهداف و نیتهای خود را پنهان کنند. آنها در مجامع بین المللی حماس را یک گروه رادیکال که علاقه ای به توافق ندارد نشان می دهند. 

فیدان در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی نیز گفت: این بحران می تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته اما این احتمال وجود دارد. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد و ما این حمله را محکوم کردیم. این اتفاق، زیر پا گذاشتن قوانین و آداب و رسوم بین الملل بود. ایران در معرض یک تحریک آشکار قرار گرفت و بر همین اساس با مقابله به مثل ایران، منطقه به نزدیکی یک فاجعه بزرگ نزدیک شد. 

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به اینکه انتظار ورود مقاومت یمن به درگیری غزه را نداشتیم، اظهار داشت: کسی فکر نمی کرد که آنها ورود کنند و دریای سرخ را ببندند. اما دیدیم که این بحران به یمن هم گسترش یافت.

وی در خصوص عملیاتهای ترکیه علیه پ ک ک و احتمال یک عملیات جدید نیز اظهار داشت: با دولت عراق درباره اینکه چه گامهایی می تواند بردارد گفتگو داریم. تا همین اواخر، بغداد پ ک ک را تنها مسئله منطقه کردستان می دانست و بر همین اساس ابتکار عملی به خرج نمی داد. اما ما با ارائه اسنادی که نشان می داد پ ک ک در سنجار، سلیمانیه، مخمور و بعضی مناطق دیگر فعالیت دارد، بغداد را قانع کردیم که باید این مسئله را در مرکز حل و فصل کند.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: عملیات زمینی علیه پ ک ک ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جاده‌ای 2600 ساله که پدر «راه‌آهن» به حساب می‌آید(+عکس)
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • آغاز عملیات آبرسانی به روستای کم رضوان بندر لنگه
  • حرکت تیم کشتی قوچان لاک‌پشتی است
  • کشتی‌گیران اسرائیلی به دلیل تحریم ترکیه، از حضور در المپیک پاریس محروم شدند
  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • یمن: عملیات در دریای مدیترانه بزودی آغاز خواهد شد