Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:46:13 GMT

مراکز جامع علمی کاربردی منحل شده احیا می شوند

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۳۴۲۰

مراکز جامع علمی کاربردی منحل شده احیا می شوند

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد فتحیان روز دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان اظهار داشت: کردستان استانی ممتاز و ثروتمند در بخش‌‎های مختلف است که توزیع مراکز علمی کاربردی در همه شهرستانهای آن باید بر اساس نیاز و بصورت یکسان باشد.

وی اضافه کرد: همجواری با اقلیم کردستان عراق مزیتی برای کردستان است که می تواند با جذب دانشجو از عراق، تکنسین کارآمد تربیت کرده و ضمن کمک به ارزآوری علمی، زمینه بین المللی شدن دانشگاه‌های علمی و کاربردی استان را فراهم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی و کابردی کشور با بیان اینکه دانشگاه علمی کابردی با محوریت علم نافع و اثربخش شکل گرفت و در همین مسیر با رویکرد اشتغالزایی گام بر می دارد، افزود: برنامه‌ها و دوره های آموزشی این دانشگاه بر اساس تقاضا محوری و نیازمندیهای صنعت تدوین می شود که باید به سمت تکمیل این چرخه به پیش رفت.

فتحیان با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ مرکز علمی کاربردی بر اساس رای شورای عالی اداری در سال ۱۳۹۶ منحل و تعطیل شد که ضربه بزرگی به این دانشگاه بود، افزود: برخی از این مراکز امکانات و تجهیزات بسیار خوبی در اختیار داشتند که در صدد بازگرداندن آنها هستیم.

وی افزود: برنامه ششم توسعه قید کرده که سهم مهارتی آموزش عالی به ۳۰ درصد برسد که این عدد هم اکنون ۱۲ درصد است و باید با جدیت بیشتری در حوزه آموزش عالی وارد آن شد.

معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی و کابردی کشور با اشاره به اینکه از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار حدود یک میلیون نفر یعنی ۴۰ درصد فارغ‌التحصیل دانشگاهی هستند، ادامه داد: در زمینه ناتوانی مهارتی این افراد، یا دانشگاه نتوانسته مهارت لازم را ایجاد کند و یا توقع افراد بالا بوده است ولی آنچه که مسلم است این است که عملا پیوند لازم بین صنعت، بازار کار و دانشگاه ایجاد نشده است و در برنامه جدید دانشگاه علمی کاربردی این خط سیر با جدیت دنبال می شود.

فتحیان با بیان اینکه ۵۷۰ واحد مرکز علمی، کاربردی در ۳۲ استان  با ۳۷ هزار مدرس در کشور فعال است، اضافه کرد: ۲۲۰ هزار دانشجوی شاغل و ۲ میلیون فارغ التحصیل از این دانشگاه داریم.

وی به تدوین و اضافه شدن ۱۲۵ رشته جدید در حوزه های جدید از جمله فناوری اطلاعات در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ۹۰۰ عنوان برنامه درسی و ۸۰۰ دوره کوتاه مدت در این دانشگاه، راهبردی برای تقویت اشتغال است.

معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی و کابردی کشور افزود: دانشگاه علمی کاربردی یک زیست بوم رابط بین اکوسیستم بازار کار، اجتماع و مراکز آموزش عالی  است و سیاست ما توسعه کمی و کیفی مراکز برای جلوگیری از انحلال است.

وی اظهار داشت: نظارت بر مراکز با رویکرد فعال ماندن آنها و بصورت هدایتی و حمایتی است و تمامی فرآیندهای دانشگاه در حال هوشمندسازی است و نظارت واقعی بر خروجی فرآیند یعنی دانشجو تمرکز دارد.

فتحیان اضافه کرد: صلاحیت حرفه‌ای یک امر مهم است که در کشورمان مغفول واقع شده است و شاغلین در مشاغل مختلف باید صلاحیت و توانمندی لازم را داشته باشد که نیاز است مراکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای شکل گیرد.

به گفته وی هشت سطح صلاحیت حرفه‌ای در کشور داریم که سه سطح آن به حوزه فنی و حرفه ای بر می گردد و سطوح بالاتر از آن بیشتر جنبه دانشگاهی دارد .

وی گفت: ارتباط با صنایع و حوزه بازار کار استان به عنوان شریک استخدامی تقویت شود تا پذیرش دانشجو و تامین نیرو برای صنایع در ارتباط دوسویه افزایش یابد .

فتحیان، لزوم آینده پژوهی و برنامه های مطالعاتی برای مشاغل دانش بنیان را یادآور شد و افزود: ۸۰ درصد مشاغل کنونی تا ۲۰ سال آینده از بین خواهد رفت و به همین منظور باید با آینده نگری، خبرگان استانی زمینه‌های شغلی مختلف را به تدریس در مراکز علاقمند کنیم تا به ارتقای کیفیت مشاغل بیانجامد.

در این مراسم با قدردانی از خدمات علمی عادل سی و سه مرده، شاهین فکور به عنوان رییس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان معرفی شد.

برچسب‌ها کردستان فناوری اطلاعات دانشگاه جامع علمی کاربردی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان فناوری اطلاعات دانشگاه جامع علمی کاربردی کردستان فناوری اطلاعات دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاه جامع علمی علمی کاربردی حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۳۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است، گفت: سرمنشأ موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی انقلاب اسلامی است - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی که صبح امروز با حضور قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد، با تبریک فرارسیدن روز معلم اظهار کرد: در آستانه دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت متفکر و اندیشمند و اسلام شناس نامی این عصر مرحوم شهید مطهری هستیم که این روز به حق روز معلم نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: شهید مطهری یکی از ذخایر علمی کشور و از اساتید فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن بود و آثار بسیاریدر موضوعات مختلف نگاشته است و تأمل عمیق در مسائل مختلف اندیشه اسلامی را در بیانات و کلمات زیبایی بیان فرمودند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: روز معلم روز بسیار مهمی است، در مکتب آسمانی اسلام شاید موضوعی مهمتر از مسأله علم نداشته باشیم، اولین آیه‌ای که بر پیامبر نازل شد به خوبی جایگاه علم در دین مبین اسلام را مشخص نموده است.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به آیاتی از سوره علق تصریح کرد: خداوند در قرآن می‌فرمایند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ،خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ، الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ... آیات نورانی قرآن مکتب تعلیم و تربیت اسلامی را به زیبائی هرچه تمام ترسیم کرده است و به تناسب اهمیت علم برای سعادت بشر، جایگاه معلم نیز روشن و مشخص است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد:علم هنگامی که در ظرف انسان مومن قرار گیرد مثل یک مشعل نورانی است که راه تاریک زندگی هر انسانی را روشن می کند؛ پیامبر اکرم(ص) فرمود: "إنَّما بُعِثتُ مُعَلِّما" من معلم برانگیخته شده‌ام و ائمه اطهار و بزرگان دین نیز هر یک معلمانی برجسته و راهنمایانی بسیار شایسته بوده‌اند.

رئیس دیوان عالی کشور: نظارت الکترونیکی بر محاکم را محور کار قرار دادیم

وی تصریح کرد: معلم حق فراوانی به گردن همه دارد و ‌‌تاثیر گسترده‌ای در تشکیل ساختار شخصیت انسان دارد به گونه‌ای که یک فرد در طول دوران تحصیل از پیش‌دبستانی تا دانشگاه در ارتباط مستقیم با معلم قرار دارد و این معلم است که می تواند شخصیت وجودی انسان را بسازد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد:  امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: "کسی که یک حرف به من بیاموزد من را بنده خودش کرده است" این سخن به روشنی جایگاه علم و معلم را در اسلام نشان می‌دهد، مقام معلم مقام والایی است  و معلمان وارثان انبیاء شمرده می‌شوند.

رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا اظهار کرد: حوادث اخیر در قلب کشورهای غربی توسط دانشجویان دانشگاه‌های دنیای غرب و برخی کشورهای اروپایی در دفاع از مردم مظلوم غزه نشان داد که وجدان مراکز علمی، دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها بیدار شده است و نمی‌توانند در برابر جنایت‌ها، وحشی‌گری، نسل‌کشی وآدم‌کشی علیه مردم مظلوم فلسطین سکوت کنند.

وی ادامه داد: موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه به گونه‌ای است که رژیم غاصب صهیونیستی با صرف هزینه‌های بسیار و ‌آمریکا با اتخاذ سیاست‎های پنهانش نتوانسته‌اند؛ این اعتراضات و موج بیدار باش و آگاهی را سرکوب کنند، موجی که سرمنشأ آن انقلاب اسلامی است؛ روزی که امام راحل (ره) فرمودند انقلاب صادر می‌شود،  معنی و مفهوم آن را در اعتراضات اخیر دانشجویان  آمریکا مشاهده می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: دنیا در ظلم و ستم باقی نخواهد ماند و ان شاءالله با آمدن منجی حقیقی ، عدل و داد به دست منجی صورت خواهد گرفت.

وی همچنین روز کارگر را به کارگران عزیز و زحمت‌کش که یکی از ارکان تاثیرگذار در رشد ‌و پیشرفت کشور هستند تبریک گفت و افزود: اگر قشر کارگر نباشد؛ قطعاً زندگی مختل خواهد شد، روز کارگر را به کارآفرینان و کارگران که با تولیدات خود گام های پیشرفت کشور را در عرصه اقتصادی استوارتر نموده اند؛ تبریک و تهنیت می گویم.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به جایگاه کارگر در اسلام  تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) 1400 سال پیش دست کارگر را بوسید و این نمادی از اهمیت جایگاه کار و‌کارگر در اسلام است که نمونه ای از آن  را در هیچ کجا نمی‌توانید پیدا کنید.

به گزارش تسنیم، گزارش پرونده‎های اصراری حقوقی در جلسه امروز هیأت عمومی با موضوع عسرو حرج زوج و زوجه در خصوص طلاق، مورد بررسی قرار گرفت؛ که رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به تشکیل کارگروه خانواده در دیوان عالی کشور از قضات حاضر در جلسه خواست ضمن آسیب شناسی پرونده‌های طلاق، راهکارهای خود را در این زمینه ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی در دستور کار سازمان فنی‌وحرفه‌ای است
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام