Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، رشد روزافزون جمعیت و مهاجرت پذیری نیازمند حفظ ارزش‌ها و هویت فرهنگی و اجتماعی جامعه است و در این راستا مراکز و اماکن فرهنگی نقش مهمی در جامعه برعهده دارند. 

اماکنی مانند فرهنگسراها محیطی جهت تبادل نظر، ایده و نظر هستند و بر تقویت همبستگی، افزایش سطح شناخت، انسجام، حفظ هویت بومی و فرهنگی و تعاملات اجتماعی تاثیرگذار بوده و فعالیت‌هایی که در این مراکز انجام می‌شود بر توسعه فرهنگی و پویایی جامعه نقش به‌سزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در شهرقدس مراکز فرهنگی و ورزشی متعددی تحت مدیریت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قدس هستند که می‌توان به ۳ فرهنگسرا به نام‌های فرهنگسرای قرآن و عترت در بلوار مصلی، فرهنگسرای جوان در خیابان شهید خاکسار و فرهنگسرای خانواده در خیابان شهیدان گودرزی و ۵ خانه فرهنگ با عناوین خانه فرهنگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در خیابان مبارزان، خانه فرهنگ علامه طباطبایی در ۲۰ متری ولیعصر(عج)، خانه فرهنگ علامه دهخدا در خیابان امام سجاد(ع)، خانه فرهنگ شهدای سرخه‌حصار در خیابان امام علی(ع)، خانه فرهنگ شهدای کاووسیه در شهرک کاووسیه و یک سرای محله در شهرک ابریشم، ۲ کتابخانه و ۱۳ فضای ورزشی در نقاط مختلف شهر اشاره کرد.

 

همچنین برخی فرهنگسراها مانند فرهنگسرای محله جواد آباد نیز افتتاح شد که با کمبود نیرو مواجه بود و سپس تعطیل شد. 

طی دوره شیوع کرونا که منجر به تعطیلی اماکن مختلف در سطح شهر شده بود، کلاس‌های حضوری فرهنگسراها نیز ادامه پیدا نکرد و در این مدت صندلی‌های خالی بدون حضور مربیان، نوجوانان و کودکان در کلاس‌ها خودنمایی می‌کرد اما پس از فروکش کردن شدت این ویروس و فعالیت حضوری مراکز و اماکن بازهم اثری از برگزاری کلاس‌های آموزشی نبود.

این مسئله ادامه داشت و با گذشت بیش از یک ماه از فصل تابستان، تعطیلی مدارس و آغاز فصل اوقات فراغت دانش‌آموزان هنوز هم فرهنگسراهای شهرقدس تعطیل هستند که این مسئله موجب گلایه‌مندی خانواده‌ها شده و به همین منظور از چند فرهنگسرا و خانه فرهنگ بازدید میدانی انجام شد. 

صبح یک روز کاری به سراغ خانه فرهنگ محله کاووسیه رفتیم که ابتدا با در بسته مواجه شدیم و پس از چند دقیقه منتظر ماندن یکی از اهالی خانه رسید و طی گفت‌و‌گویی که انجام شد غیرفعال بودن این محل و سایر فرهنگسراها محرز بود و وقتی علت را جویا شدیم عدم انعقاد قرار داد با مربیان اعلام شد و گفتند حتی دو کلاسی که برای سال جاری اختصاص یافته بود براثر عدم توانایی در تامین بودجه، تشکیل نشد و مربیان نیز خانه نشین شدند. 

 با گذر کردن از یکی از محلات پرجمعیت شهر به فرهنگسرای خانواده رسیدیم و از آنجا هم پیگیر تشکیل کلاس‌ها شدیم و آنها هم گفتند حدود ۳ سال است که کلاسی برگزار نشده و ممکن است اتفاقاتی در روزهای آینده بیفتد که اگر کلاسی برگزار شود به خانواده‌ها اطلاع رسانی می‌کنیم.

این موضوع را از فرهنگسرای خانواده و خانه فرهنگ علامه طباطبایی نیز پیگیری کردیم و آنها نیز دلایل مشابهی اعلام کردند. 

 

از زاویه‌ای دیگر طبق گزارش انتشار یافته از درآمد شهرداری قدس در سال ۱۴۰۰، میزان درآمد از مراکز فرهنگی، عدد عجیب حدود ۴۴۰ هزار تومان بوده، در حالی که در سال ۱۳۹۹ بیش از ۸۶ میلیون تومان گزارش شده که گفته می‌شود این مبلغ ناشی از وصول مطالبات گذشته بوده است. 

اخیرا در مراکز تحت نظارت این سازمان ثبت نام دوره‌های آموزشی انجام گرفته اما طی پیگیری‌هایی که از فرهنگسراها انجام شد برخی مراکز تعداد محدودی کلاس برگزار خواهند کرد و در صورت به حد نصاب نرسیدن نیز برگزاری دوره‌ها لغو خواهد شد.

از آنجا که فرهنگسراها در توسعه فضاهای فرهنگی با توجه به نیازهای خانواده، جوانان و نوجوانان در جامعه اثرگذار بوده و علاوه بر سالم‌سازی اوقات فراغت موجب مهارت‌ورزی و افزایش سطح دانش آنها می‌شوند لازم است مسوولان امر و دستگاه‌های نظارتی به این مسئله توجه جدی‌تر داشته و نسبت به فرآیند مدیریتی در راستای حقوق شهروندی، رسیدگی به امور کارکنان و بودجه‌هایی که صرف ساخت این اماکن شده شفاف‌سازی کرده و اقدام اثرگذاری داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگسرا سازمان فرهنگی شهرقدس حقوق شهروندی خانه فرهنگ کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۳۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد

به گزارش همشهری‌آنلاین، در نخستین بازی مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی فوتبال ایران، مس رفسنجان در یک نبرد تماشایی موفق به شکست پیکان شد و به جمع ۸تیم برتر این رقابت‌ها صعود کرد. مس در خانه بازی می‌کرد و در سراسر زمان مسابقه تیم برتر میدان بود. البته از آن‌سو رضا عنایتی هم تیم بسیار جوانی را با میانگین سنی تقریبا ۲۲سال به زمین فرستاده بود که همین جسارت، قابل ستایش به‌نظر می‌رسد. در هر صورت بازی در طول ۱۲۰دقیقه با تساوی یک - یک به پایان رسید و این در حالی است که انبوه موقعیت‌های گل نارنجی‌ها پشت سر هم از دست رفت. در این میان درخشش محمدرضا دیناروند، دروازه‌بان جوان پیکان هم یکی از نکات ویژه بازی بود که توجه بسیاری از ناظران را جلب کرد. به این ترتیب مس رفسنجان بعد از شکست استقلال، موفق به عبور از سد پیکان هم شد تا به قول محرم نویدکیا شانس خودش را برای قهرمانی در این مسابقات بیازماید.

این روزها اما دنیا به کام محرم است. کمتر کسی می‌توانست تصور کند بازگشت او به مربیگری در لیگ برتر بعد از حدود یک سال‌ونیم خانه‌نشینی، چنین نتایج درخشانی داشته باشد. نویدکیا تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده ساکت الهامی را تحویل گرفت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن سر و سامانی به آن بخشید. بد نیست بدانید مس محرم در جدول دور برگشت با ۱۵امتیاز از ۹بازی بعد از پرسپولیس و استقلال در رده سوم قرار دارد. در جام‌حذفی هم گفتیم که موفقیت‌های مس باعث شده این تیم آرزوهای بلندبالایی برای خودش تعریف کند. مهم‌تر از همه اینها اما اخلاق و رفتار توأم با نجابت و وقار نویدکیاست که دوست و دشمن را به تحسین واداشته. از محرم و تیمش لذت ببریم و آرزو کنیم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

کد خبر 847369 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه مس رفسنجان جام حذفی فوتبال

دیگر خبرها

  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • استوری مشترک مربیان و بازیکنان پرسپولیس؛ به جنگیدن ادامه می دهیم!
  • درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • فوتبال اروپا مربی بزرگ کم آورده!
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • تجلیل و تکریم خانواده شهدا باید به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود