Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران می تواند گاز روسیه را در قالب قرارداد‌های خرید و فروش به بازار‌های همسایه صادر کنیم و به سمت تبدیل شدن به هاب گازی منطقه حرکت کنیم. به گزارش پول نیوز، روسیه یکی از قدرت‌های مهم نظام بین الملل و شریک استراتژیک ایران است که دو کشور اهداف و مواضع مشترکی را در سطح سیاست خارجی دنبال می‌کنند و ارتقا همکاری اقتصادی دو کشور باید به صورت مطلوب ارتقا یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایران و روسیه از نظر ذخایر گازی در جهان پیشتاز هستند. ۳۰ درصد ذخایر گازی جهان در اختیار این دو کشور است و امضای تفاهم‌نامه در حوزه انرژی، موجب افزایش قدرت و جایگاه دو کشور در عرصه بین‌المللی می‌شود.

تهران و مسکو در مواضع سیاسی و امنیتی در مجامع بین المللی همراهی بسیار خوبی با هم دارد در مبارزه با داعش و دفاع از خط جبهه مقاومت همکاری‌های مشترکی بین دو کشور وجود دارد و باید این تعامل در حوزه همکاری‌های اقتصادی هم تقویت شود.

امضای قرار داد در حوزه انرژی بین ایران و روسیه می‌تواند منافع خوبی برای طرفین داشته باشد و در شرایطی که دو کشور از طرف غرب تحریم شدند در بی اثر کردن تحریم‌ها اثر گذار است.

وی با ابراز امیدواری از عملیاتی شدن تفاهم نامه حوزه انرژی بین ایران و روسیه بیان داشت: کشور‌های اروپایی در تصمیمات خود استقلال ندارند و تابع نظام استکباری هستند، اما روسیه به صورت مستقل تصمیم‌گیری می‌کند که تصمیم این کشور برای همکاری‌های اقتصادی در حوزه انرژی می‌تواند برای ایران مهم باشد.

روسیه به عنوان یکی از بزرگترین کشور‌های تولیدکننده نفت خام تکنولوژی پیشرفته‌ای برای استخراج نفت در اقلیم‌های سخت و دشوا دارد و متخصصین کشورمان هم تجربیات خوبی در این زمینه دارند مسلما همکاری در این حوزه برای تبادل تکنولوژی میان شرکت‌های روسی و ایرانی می‌تواند در توسعه میادین نفتی و گازی ایران تاثیرات مثبتی داشته باشد و دستاورد‌های مثبتی برای کشور به همراه داشته باشد.   محمدرضا اکبری مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه درباره ظرفیت‌های همکاری دو کشور در حوزه گاز گفت: یکی از اشتباهاتی که همواره در رویکرد دیپلماسی انرژی ایران وجود داشت، این بود که خودمان را رقیب روس‌ها تعریف می‌کردیم، هر چند که ایران در حوزه صادرات گاز قدرت مانور خاصی هم نداشت.

وی گفت: منطقی‌تر این بود که مبتنی بر منطق تقسیم بازار‌ها با روس‌ها وارد تعاملات استراتژیک می‌شدیم و در بازار‌هایی که ایران دسترسی داشت، ولی روس‌ها مسیری نداشتند، از ظرفیت گاز روسیه برای تجارت گاز و تبدیل به هاب گازی منطقه استفاده می‌کردیم.

فرصت احیای جایگاه ایران در بازار گاز منطقه با کمک روس‌ها

اکبری اظهار داشت: با وقوع جنگ اوکراین و تحریم‌های غرب، روس‌ها جریان صادرات گاز به اروپا را محدود کردند و الان مازاد گاز دارند، ما باید هر چقدر می‌توانیم گاز روسیه را در قالب قرارداد‌های خرید و فروش به بازار‌های همسایه صادر کنیم. یعنی گاز را به قیمت پایین از روسیه بخریم و با قیمت بالاتر این گاز را خودمان به کشور‌های منطقه صادر کنیم.

مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: کسری گاز در ایران در حال حاضر، موجب شده است که جایگاه کشور در بازار گاز تضعیف شود و سهم ما از تجارت گاز اندک باشد که می‌توان این خلا را با استفاده از گاز روسیه جبران کرد.

وی تاکید کرد: آمریکا قصد دارد با اعمال تحریم‌ها، مانع از امضای قرارداد گازی ایران با سایر کشور‌ها شود و اکنون این فرصت فراهم است که با سپر روس‌ها، محدودیت‌های تحریمی را از بین ببریم و فضا را برای امضای قرارداد‌های آتی با کشور‌های همسایه باز کنیم.

مزیت اقتصادی و محیط‌زیستی واردات گاز از همسایگان شمالی

اکبری گفت: حدود ۹۰ درصد از گاز ایران در جنوب کشور تولید می‌شود و انتقال گاز به شمال و فلات مرکزی هزینه‌بر بوده و بهتر است ایران از طریق خطوط شمالی ترکمنستان و ارمنستان گاز مورد نیاز را وارد کند و در عوض گاز تولید شده در جنوب کشور را با قیمت بالاتر به کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر کند.

مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: می‌توان با واردات گاز از کشور‌های شمالی، تامین سوخت گاز نیروگاه‌های شمال کشور را تضمین کرد. مثلا الان نیروگاه نکاء در ۱۰ ماه از سال از سوخت مایع استفاده می‌کند که قیمت آن بسیار بالاتر از گاز است. با واردات گاز می‌توان در مصرف سوخت مایع صرفه‌جویی کرد و آن را با قیمت بالاتری صادر کرد. همچنین از منظر زیست‌محیطی هم برای کشور بهتر است.

تجارت گاز با روسیه، ترکمنستان را نیز به افزایش تعامل گازی با ایران ترغیب می‌کند

وی اظهار داشت: علاوه بر مسیر ارمنستان، این امکان وجود دارد که به صورت برگشت‌پذیر گاز از خط لوله صادرات ترکمنستان به روسیه، وارد این کشور شده و سپس به ایران منتقل شود.

اکبری در پایان گفت: واردات گاز روس‌ها از مسیر ترکمنستان، این کشور را نیز ترغیب می‌کند که با صادرات یا سوآپ گاز با ایران بتواند به بازار‌های حاشیه خلیج فارس یا پاکستان دسترسی پیدا کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قدرت گازی استراتژیک استراتژیک مالی نظام بین الملل واردات گاز حوزه انرژی گاز روسیه بازار ها دو کشور کشور ها گاز روس روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۴۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد

تهران- ایرنا- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی، پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم داروی جدید، تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای در شرف تعطیلی، اصلاح قانون کار برای تبدیل قرارداد موقت به دائم از جمله اقدامات دولت سیزدهم در حوزه کار و کارگری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید صولت مرتضوی صبح امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسم دیدار رئیس جمهور با کارگران، گزارشی از عملکرد فعالیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه و اظهار کرد: به روایت‌های متعدد و با راستی‌آزمایی امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که در سال ۱۴۰۲ تعداد یک میلیون شغل ایجاد شده است.

وی افزود: بر اساس گزارش رسمی بالغ بر ۷۵۰ هزار اشتغال خالص در کشور ایجاد شده است، یعنی اشتغال منهای بازنشستگان و مشمولان بیمه بیکاری و این به آن معناست که ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی که خالص آن ۷۵۰ هزار نفر می‌شود.

وزیر کار تاکید کرد: از سوی دیگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای تامین منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سیاست‌های ابلاغی تامین اجتماعی نیز اقداماتی انجام داده است. پس از ابلاغ سیاست‌ها همکاران ما در دولت در بخش‌های مختلف بسیج شدند و اقدامات مهمی را انجام دادند.

مرتضوی ادامه داد: گسترش بیمه اجتماعی پایه برای دانشجویان و زنان خانه‌دار، ایجاد پوشش بیمه درمان پایه رایگان از طریق بیمه سلامت برای ۵ دهک اول درآمدی، استقرار سامانه پایش فقر و شناسایی کامل فقرا، افزایش مستمری مددجویان کمیته امام (ره)، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، تدوین برنامه‌های راهبردی برای اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه و بازمانده از تحصیل، پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم داروی جدید، پوشش هزینه‌های درمان ناباروری و بیماری‌های خاص، ایجاد ثبات و امنیت شغلی و حمایت از مشاغل ایجادی، تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحدهایی که در شرف تعطیل بودند، به ظرفیت اسمی رساندن سایر کارخانه‌ها که از ۱۰ هزار واحد عبور کرد، اصلاح قانون کار برای تبدیل قرارداد موقت به دائم از جمله مهم‌ترین اقدامات وزارت کار است. ‌

کد خبر 749370

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!