Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@17:51:02 GMT

دانشگاه باید به همگرایی حوزه صنایع‌دستی کمک کند

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۵۱۶۹

دانشگاه باید به همگرایی حوزه صنایع‌دستی کمک کند

به‌گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، اساتید و رؤسای دانشگاه‌های هنر امروز دوشنبه ۱۰ مرداد در تالار آبی معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی برگزار شد.

مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در این نشست گفت: باید در حوزه صنایع‌دستی همگرایی ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه و بخش آموزش باید به این همگرایی کمک کنند تا فاصله‌ها کم شود. برگزاری نشست‌های تخصصی باید موجب جریان‌سازی شود.

او افزود: اگر بخواهیم تفکر استراتژیک در حوزه صنایع‌دستی داشته باشیم باید حتماً رویکردمان انتقادی، خلاق و نتیجه‌محور باشد.

جلالی تصریح کرد: باید دایره ارتباطی درستی برای استفاده درست از اعتبارات داشته باشیم. اگر حلقه‌های زنجیر به یکدیگر وصل نشود، نمی‌توان کار خاصی انجام داد. برای اینکه در حوزه صنایع‌دستی پیشرفت کنیم و نوآوری داشته باشیم باید در عین حفظ ماهیت هنری به آبشخورهای دیگری مانند دانشگاه، اقتصاد و صنعت متصل شویم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: در چرخه تأمین و تولید باید از طراحی محصول، تولید و اصلاح کارگاه‌ها گرفته تا چگونگی عرضه به بازار، فروش و مصرف ارزش‌آفرینی، مطالعه و پژوهش کنیم.

او ادامه داد: زیرساخت‌های آکادمیک و پژوهشی باید به بدنه عملیاتی متصل شود. خط مشی‌های خوبی در صنایع‌دستی داریم، در حوزه سیاست‌گذاری نیاز داریم خودمان را نشان دهیم. در حوزه خط مشی باید حوزه‌های آکادمیک به ما کمک کند، برنامه‌های خوبی در این زمینه داریم که در سطح کشور اجرا می‌شود.

جلالی تصریح کرد: چیزی که فقدان آن حس می‌شود و باید در این نشست به آن پرداخته شود، طراحی برای اتصال یکی از این برنامه‌ها به خط مشی‌هاست.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: مفهوم صنایع‌دستی سیال است. من یک سه ضلعی کارشناس، محصول و مشتری را در این مفهوم ارائه می‌کنم. این روزها به شدت بدنه کارشناسی ضعیف شده و همگرایی هم ندارد، باید این حوزه را قوی کنیم.

او اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم به نتایج مستمری برسیم باید بتوانیم این مغزی که سیاست‌گذاری می‌کند و اندام‌هایی که دارند کار می‌کنند را با یک شبکه مویرگی به یکدیگر برسانیم و متوازن کنیم.

جلالی تأکید کرد: نیاز به باورسازی، نگرش‌سازی، تغییر نگرش و رفتارسازی داریم. رویکرد و کارکردی را که دانشگاه‌ها نسبت به مقوله صنایع‌دستی می‌دهد برای من مهم است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در این نشست از اساتید دانشگاه درخواست کرد تا در جایگاه حقیقی و حقوقی که دارند، درباره کارهایی که تاکنون انجام نشده و کارهایی که می‌شود انجام داد، صحبت کنند.

او ادامه داد: برای اطلس معنایی که تازه ایجاد شده است نیاز به کمک دانشگاه داریم تا بتوانیم دایره معنایی جدیدی برای هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ایجاد کنیم.

جلالی درباره برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی گفت: سه تحول محتوایی، رویکردی و سازوکار برای این معاونت در نظر گرفتم. شاکله اداری معاونت صنایع‌دستی باید تبدیل به شاکله فرهنگی شود. باید به سمت اتفاق‌هایی برویم که موجب جریان‌سازی در حوزه صنایع‌دستی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در ادامه از اساتید دانشگاه و صاحب‌نظر در حوزه صنایع‌دستی تقاضا کرد تا شاخص‌های ماهیتی هنرهای سنتی را مشخص و در حوزه تولید محتوا و متن کمک کنند.

او تصریح کرد: به حوزه صنایع‌دستی نگاه موزائیک بخشی نداشته باشیم، نگاهمان باید فرابخشی باشد.

جلالی گفت: در این نشست سعی کردیم تا رویکردهای معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با دانشگاه نزدیک شود. همچنین باید بازارسازی و بازارپردازی در بخش صنایع‌دستی سامان دهیم.

در ادامه این نشست، رؤسای دانشگاه‌های هنر درباره موضوعات پایان‌نامه‌های مرتبط با صنایع‌دستی، سرفصل‌های آموزشی، رویکرد سنتی، تجاری‌سازی، تحول محتوایی، تحول رویکردی، پژوهش‌های کاربردی نکاتی را مطرح کردند.

همچنین برخی از اساتید دانشگاه، طراحی صنعتی را حلقه مفقوده صنایع‌دستی دانستند و راز موفقیت صنایع‌دستی را توسعه گردشگری بیان کردند.

کد خبر 5553355 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع دستی مریم جلالی دانشگاه تهران شهرداری تهران امام زاده داود سیلاب سیل امامزاده داوود شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان هواشناسی ماه محرم محرم 1401 مدیریت بحران سازمان تامین اجتماعی شورای شهر آتش نشانی فراجا معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور حوزه صنایع دستی معاونت صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۵۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ موسوی با بیان اینکه سالانه هفت هزار تن آثار مسی در استان تولید می‌شود، گفت: این میزان تولیدات توسط سه هزار هنرمند فعال در حوزه مسگری انجام می‌شود و همچنین سه هزار هنرمند نیز در زمینه چاقوسازی و دیگر رشته‌ها فعال هستند.

وی در ادامه به فعالیت حدود چهار هزار گیوه دوز در استان اشاره کرد و افزود: هنرمندان گیوه دوز به صورت خانواری در امر تولیدات این هنر دستی فعال هستند که مشارکت قشر‌های مختلف مردم در حوزه صنایع دستی را نشان می‌دهد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم این اداره کل در سال جهش تولید با مشارکت مردم، حمایت از هنرمندان صنایع دستی است، گفت: هم اکنون مواد اولیه رشته‌های هنری نظیر مس و ملیله، گران بوده که در حد توان خود حمایت‌های لازم را برای تهیه آنها در دستور کار قرار داده ایم.


وی با بیان اینکه این اداره کل در سال گذشته حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وام به متقاضیان صنایع دستی پرداخت کرد، افزود: در مجموع با احتساب اعتبارات سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، این تسهیلات به حدود ۸۰۰ متقاضی اعطاء شد.

موسوی با تأکید بر اینکه پرداخت وام به هنرمندان صنایع دستی در راستای رونق بخشی به کار آنها و تهیه مواد اولیه و خرید تجهیزات انجام می‌شود، گفت: ایجاد اشتغال در بخش صنعت هزینه‌های بالایی دارد، اما در حوزه صنایع دستی با مبلغ کمتری می‌توان اشتغالزایی کرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه سود بانکی تسهیلات پرداختی چهار درصد و به نوعی قرض الحسنه است، ادامه داد: این نوع تسهیلات برای ایجاد اشتغال خانگی صنایع دستی نقش اساسی دارد و می‌تواند اثرگذاری بهتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در تحقق نامگذاری شعار سال بسیار موثر است، افزود: طبق پیش بینی‌ها اشتغال صنایع دستی استان طی امسال به حدود ۷۰۰ نفر خواهد رسید.

موسوی با بیان اینکه مهمترین عامل رونق صنایع دستی، توجه به صادرات است، گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما طی امسال صادرات محصولات صنایع دستی به ویژه در حوزه مس، چاقو و ملیله از طریق گمرک استان است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: هدف این اداره کل صادرات تجمیعی محصولات مختلف صنایع دستی استان است و برنامه ریزی‌ها بر این موضوع مهم بیشتر متمرکز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای وابسته در زابل
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود