Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@05:56:06 GMT

آئین سنتی علم بندی در میاندوآب برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۵۵۵۷

آئین سنتی علم بندی در میاندوآب برگزار شد

برافراشتن پرچم و عَلَم برگرفته و یادآور مهمترین هدف امام حسین (ع) از قیام کربلا که همان برافراشتن پرچم اسلام است وعلم نیز نماد استقامت و پیروزی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، آئین سنتی علم بندی، یکی از آئین های ویژه ماه محرم است که جایگاه ویژه ای در میان مردم میاندوآب داشته و در روز سوم محرم در میاندوآب وشهرهای مختلف آذربایجان برگزار شده و هیئت های عزاداری در محلات مختلف شهرها، علم هایی بزرگ به نشان علم علمدار کربلا به اهتزار در می آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آئین سنتی، امروز نیز علم ها به نشانه استقامت و پیروزی شیعه در جای جای شهر برافراشته شدند.

قبل از برافراشتن علم نیز مداحان دسته جات و هیئت های عزاداری در محل برگزاری مراسم، به ذکر مصیبت و سینه زنی پرداخته و بسیاری از افراد که برای این روز نذری پیش بینی کرده بودند نیز نذر خود را ادا کردند.

در این سنت دیرین و کهن، امروزه در مناطق شهری علم ها معمولا از لوله های فلزی ساخته شده  ولی در برخی مناطق روستایی هنوز هم علم های چوبی پابرجا بوده و در روز سوم محرم برافراشته می شوند و در بیستم ماه صفر همزمان با اربعین شهدای کربلا به پایین کشیده می شود.

در روز سوم محرم، هیئت های عزاداری پذیرای عزاداران حسینی  در نقاط مختلف و شهرستان های همجوار بوده و در مراسم علم بندی، ذبح قربانی و توزیع آش، نان روغنی، شیر و شربت نذری در بین عزاداران به وفور دیده می شد و دهها راس گوسفند که برای این روز نذر شده اند در پای علم ذبح شده و دیگر نذورات مردم از جمله آش، شله زرد، شیر و شربت بین عزاداران پخش می شود.

معمولا علم های کوچک توسط مردم و علم های بلند با کمک جرثقیل در هنگام اذان ظهر برافراشته می شوند و در این هنگام می توان صداهای یاحسین(ع) و یا ابوالفضل(ع) را از جای جای شهر شنید.

بعد از مراسم علم بندی و در شب سومین روز محرم است که دسته جات عزاداری در خیابان ها حضور یافته و به عزاداری خیابانی می پردازند و این مراسمات معمولا با حضور دسته جات در خیابان ها تا سیزدهم محرم ادامه می یابد.

برافراشتن پرچم و عَلَم  برگرفته و یادآور مهمترین هدف امام حسین (ع) از قیام کربلا که همان برافراشتن پرچم اسلام است وعلم نیز نماد استقامت و پیروزی است.

در مورد چرایی برافراشتن علم در سومین روز محرم، باید گفت که در باور عزاداران حسینی  در میاندوآب، حضرت باب الحوایج (ع) این پرچم را در سومین روز از ماه محرم همزمان با اطراق کاروان حسینی در کربلا برافراشته و اکنون نیز در میاندوآب و آذربایجان به منظور زنده نگهداشتن قیام حسینی و تحقق عزت، آزادی و سربلندی اسلام، در این روز علم برپا می کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برافراشتن پرچم علم بندی علم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد

به‌گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، مریم حاجی‌ابراهیمی روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر گفت: در سال گذشته ۴۳ دوره و کارگاه آموزشی صنایع‌دستی در قالب آموزش شاغلان و دوره‌های آموزشی ترویجی کوتاه‌مدت برای ۸۳۹ نفر اجرایی شد. معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گلستان افزود: از این تعداد دوره آموزشی، ۲۸ دوره در حوزه آموزش شاغلان صنایع‌دستی برای ۶۱۰ هنرمند ازجمله رنگرزی سنتی، رودوزی‌های سنتی، زنجیره ارزش خرد، توانمندسازی فعالان صنایع‌دستی، آسیب‌شناسی صنایع‌دستی، بازاریابی دیجیتال، بازرگانی و صادرات، استانداردسازی، طراحی ظروف موزه‌ای رشته سفال و فلز، جایگاه سفالینه‌های منقوش جرجان در دوران معاصر، طراحی محصول سوزن‌دوزی ترکمن و… برگزار شد. او خاطرنشان کرد: همچنین ۱۵ دوره آموزشی عمومی صنایع‌دستی هم برای ۲۲۹ علاقه‌مند به صنایع‌دستی در رشته‌های رودوزی‌های سنتی، سفال و سرامیک، نساجی سنتی، چرم و تولیدات چرمی دست‌دوز، خراطی چوب، ابریشم‌بافی، نساجی سنتی در رده‌های مقدماتی و پیشرفته اجرایی شد. حاجی‌ابراهیمی گفت: در سال ۱۴۰۲ هنرمندان شاخص و توانمند استان در راستای توسعه و ترویج این هنر صنعت به آموزش صنایع‌دستی به‌صورت مجازی هم پرداختند. او افزود: در سال جاری اجرای دوره‌های آموزشی در رشته‌های اولویت‌دار و سایر رشته‌های صنایع‌دستی استان بر اساس ظرفیت‌سنجی به ترتیب اولویت در شهرها و روستاهای استان، خصوصاً شهر و روستاهای ملی به‌منظور برندسازی جغرافیایی و مکانی موردتوجه قرار می‌گیرد.

       

دیگر خبرها

  • ویدیو/ آیین بیل‌گردانی؛ سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • آئین دوهزار ساله بیل‌گردانی در نیم‌ور برگزار شد
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • سمینار تخصصی «هوش مصنوعی مولد در روابط عمومی» در اتاق تبریز برگزار شد
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد
  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم
  • آئین آغاز ساخت پایگاه سلامت شهدای کهنه دژ برگزار شد