Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@10:50:08 GMT

جولان خاک خارجی در نبود مدیریت کانون‌های داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۸۱۱۷

جولان خاک خارجی در نبود مدیریت کانون‌های داخلی

ایسنا/خوزستان کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به افزایش چشم‌گیر روزهای آلوده خوزستان در سال جاری گفت: امسال یک سال غباری است و شواهد و قرائن نشان می‌دهد به سال‌های ۹۰ تا ۹۵ برگشته‌ایم این در حالی است که از سال ۹۷ وضعیت شهرهای آلوده خوزستان سیر نزولی داشته است.

علیرضا آذریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس آمار موجود، استان خوزستان از اول امسال تا نیمه تیرماه روز پاکی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت ۳۹ روز با هوای قابل قبول، ۳۳ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۰ روز ناسالم، ۶ روز بسیار ناسالم و ۱۶ روز خطرناک را تجربه کرده‌ایم.

وی افزود: در چهار ماه ابتدایی سال گذشته، در خوزستان سه روز پاک آن هم تنها در فروردین‌ماه، ۹۸ روز قابل قبول، ۱۸ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، سه روز ناسالم و دو روز بسیار ناسالم داشتیم اما در این مدت روز خطرناکی گزارش نشده است.

افزایش چشم‌گیر روزهای آلوده خوزستان

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به افزایش چشم‌گیر روزهای آلوده خوزستان در سال جاری گفت: امسال یک سال غباری است و شواهد و قرائن نشان می‌دهد به سال‌های ۹۰ تا ۹۵ برگشته‌ایم این در حالی است که از سال ۹۷ وضعیت شهرهای آلوده خوزستان سیر نزولی داشته است.

آذریان ادامه داد: این بازه زمانی اوایل آغاز کارهای مدیریتی مقابله با گرد و غبار بود و حساسیت‌های زیادی در این زمینه به خرج داده شد که این اقدامات و بارش‌های خوب دال بر موفقیت در کار بود اما در نهایت با کمبود بارش و گرمایش زمین در کنار بحث‌های مدیریت آب که یکی از پیامدهای آن گرد و غبار است، این شرایط را لمس می‌کنیم.

پیش‌بینی تکرر پدیده ریزگرد

وی تصریح کرد: با توجه به شرایطی که وجود دارد قطعاً امسال شاهد تکرر پدیده ریزگرد خواهیم بود و باید نسبت به اجرای طرح‌های اضطراری مهار ریزگردها اهتمام ورزیده شود. البته باید برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت نیز داشته باشیم تا این شرایط به صورت سیکل تکرار نشود.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به تشدید گرمایش زمین و حرکت به سمت تحلیل اکوسیستم‌های طبیعی و کاهش گونه‌های جانوری و گیاهی گفت: باید در سال‌های پربارش، طرح‌های مدیریتی خوبی داشته باشیم و به این روزها فکر کنیم و طرح‌های مدیریت بهینه آب در کل کشور اجرا و به عنوان یک سیاست پیشگیرانه، همه کانون‌های داخلی کنترل شوند.

کانون‌های داخلی مدیریت نشوند، کانون‌های داخلی و خارجی جولان می‌دهند

آذریان افزود: نباید تنها به سمت گرد و غبارهای برون‌مرزی متمرکز شویم زیرا اگر مدیریت خوبی در خصوص کانون‌های داخلی انجام شود می‌توان به تشدید این پدیده خاتمه داد.

وی گفت: در واقعیت اگر یک شرایط آشفتگی و وزش باد در منطقه خاورمیانه رخ دهد کانون‌های داخلی و خارجی هر دو جولان می‌دهند.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: اگر کانون‌های داخلی پتانسیل برخاستن داشته باشند در صورت وجود باد در کشورهای همسایه ایران، تشدید پدیده گرد و غبار و ماندگاری رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: در حال حاضر به دلیل کم‌بارشی در سال‌های اخیر کانون‌های داخلی به ویژه تالاب‌های مرزی، پتانسیل برخاستن گرد و غبار را دارند. در واقعیت بسیاری از مسائل از جمله آتش‌سوزی‌های ناگهانی در تالاب‌ها و مناطق مرزی دارای پتانسیل غبارخیزی، موجب تشدید این پدیده می‌شوند.

لزوم اجرای طرح زدودن گرد و غبار کانون‌های صنعتی

آذریان بیان کرد: در ایران و کشورهای مجاور باید طرح زدودن گرد و غبار از کانون‌های صنعتی نیز اجرا شود زیرا یکی از عوامل پیشگیرانه و تسکین‌دهنده در این شرایط، مناسب بودن فیلتراسیون و استفاده از سوخت مناسب است که باید رعایت شود تا حداقل اگر این پدیده تکرر داشته باشد و باید به سمت اجرای طرح‌های بلند مدت برویم، حداقل در کوتاه مدت نیز آسیب‌پذیری کمتری داشته باشیم.

وی با اشاره به چگونگی مدیریت کانون‌های گرد و غبار افزود: در گذشته بسیاری از موارد از جمله آبیاری کانون‌های داخلی انجام شده بود اما خبرهایی که به گوش می‌رسد این است که در بسیاری از طرح‌های بیابان‌زدایی که در حال اجرا بود به دلیل نبود مدیریت مناسب، بوته‌ها در معرض از بین رفتن هستند.

آذریان بیان کرد: یکی از مسائلی که وجود داشت بحث آبیاری کانون‌های گرد و غبار با تانکر بود؛ باید توجه داشت که آبیاری‌های موقت و با تانکر تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله تامین خودرو، راننده، سوخت و هزینه‌های بالا هستند در حالی که شرایط در این مناطق باید پایدار باشد زیرا اگر به واسطه این شرایط طرح‌های مدیریت بلند مدت پیش‌بینی شود عملا بی‌فایده است.

وی افزود: در کشورهای دیگر، استفاده از آبیاری قطره‌ای و مدیریت مناسب آب موجب شده است که حتی در اکوسیستم‌های ناسازگار و گرمادوست نیز گیاهان رشد کنند.

باید درب ورودی گرد و غبار به کشور بسته شود

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: باید به سمتی برویم که همه سیاست‌ها، تمرکزها، تکنولوژی‌ها و هزینه‌ها در استان‌هایی مانند خوزستان که کریدور ورود گرد و غبار به کل کشور هستند، اینجا معطوف شود تا کل مردم از نتایج آن منتفع شوند.

وی تصریح کرد: اگر این درب ورودی غبار بسته شود عملا شهرهای دیگر هم در امان خواهند بود و در غیر این صورت کل کشور درگیر گرد و غبار می‌شود.

آذریان بیان کرد: این ذرات در هوا، می‌توانند از انتهایی‌ترین منفذ تنفسی انسان عبور کنند و از طریق انتشار وارد خون شوند و از این طریق وارد ارگان‌های مختلف شوند و سیستم ایمنی را درگیر کنند که این شرایط، عوارض مختلفی ایجاد می‌کند.

وی گفت: میزان تکرر و ماندگاری این پدیده و توان بیولوژیکی انسان در مقابل گرد و غبار نیز در بروز واکنش‌های مختلف تاثیر دارد اما در واقعیت توصیه‌های پیشگیرانه بهداشت و تصمیمات به موقع در تعطیلی‌ها می‌توانند مفید باشند اما امیدواریم دولتمردان این را مد نظر دهند که تا کی باید ادارات و مراکز آموزشی تعطیل شوند؟ باید اقدامات بلند مدت و ریشه‌ای در این خصوص انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان محیط زیست گرد و غبار خیزش گرد و خاک کانون های داخلی آلوده خوزستان روز ناسالم گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۸۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول

قیمت برخی از خودروهای موجود در بازار آزاد ۸ اردیبهشت ماه را در این خبر مشاهده می‌کنید.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روزهای گذشته به شرح زیر است؛

خودرو قیمت به تومان
پژو پارس سال (LX) ۱۴۰۲ ۸۶۵،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ TU3 مدل ۱۴۰۳ ۶۸۵،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ ۶۷۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU5P مدل ۱۴۰۳ ۱،۰۴۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰
تارا اتوماتیک v2 مدل ۱۴۰۳ ۹۹۰،۰۰۰،۰۰۰
تارا دنده ای v1 مدل ۱۴۰۲ ۸۲۵،۰۰۰،۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه‌ای ۱۴۰۳ ۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس EF7 اتوماتیک توربو آبشنال مدل ۱۴۰۳ ۹۸۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس ۵ دنده‌ توربو ۱۴۰۲ ۸۴۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس۶ دنده توربو چهار ایربک ۱۴۰۲ ۹۲۵،۰۰۰،۰۰۰
ام وی ام X22 دنده‌ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ ۸۳۰،۰۰۰،۰۰۰
اطلس G دنده‌ای ۱۴۰۳ ۵۹۵،۰۰۰،۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۲ ۳۴۶،۰۰۰،۰۰۰
ساینا s دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۵۵،۰۰۰،۰۰۰
سمند سورن پلاس ۱۴۰۳ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ ۳۹۷،۰۰۰،۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ ۴۰۲،۰۰۰،۰۰۰
شاهین G مدل ( ۱۴۰۳)اتومات

۸۶۵،۰۰۰،۰۰۰

کوییک دنده‌ای R مدل ۱۴۰۲ ۴۳۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۱ ۵۷۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰

جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار

مدل خودرو قیمت به تومان
رنو کولیوس ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
رنو تالیسمان E3 مدل ۲۰۱۸ ۵،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
میتسوبیشی اوتلندر تیپ ۵ ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سونت ۱.۵ لیتر ۲۰۲۳ ۳،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا۲k۵لیتر

۵،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰

کیا سورنتو ۴ سیلندر GT لاین مدل ۲۰۱۷ ۵،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو ۲.۰ لیتر اتوماتیک ۲۰۱۸ ۳،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو (مونتاژ) ۲.۰ لیتر آپشنال ۱۳۹۸ سایپا ۲،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای النترا ۱.۶ لیتر مدل ۲۰۲۳ ۳،۰۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای سانتافه (ix45)۴ سیلندر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۶،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای توسان (ix35) ۲ لیتر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۵۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
لکسوس NX300 H هفت کلید مدل ۲۰۱۷

۱۰،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان