Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌ گزارش همشهری آنلاین، بازار سهام از اواخر اردیبهشت ماه با یک روند نزولی مواجه شده و با وجود رشدهای کوچک مقطعی این روند نزولی همچنان ادامه دارد. طبق آمارهای موجود شاخص کل بورس تهران در این مدت ۱۲ درصد افت کرده است.

نکته مهم‌تر اما این است که ارزش روزانه معاملات هر روز در حال کاهش است و میزان خروج پول از بازار سهام شتاب گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها نشان می‌دهد ارزش روزانه معاملات خرد بازار سهام در دوران اوج بازار در سال۹۹ به ۲۵هزار میلیارد تومان هم افزایش یافته بود، اکنون به محدوده ۲هزار میلیارد تومان رسیده است.

همچنین طبق برخی محاسبات فقط از ابتدای امسال ۵۰هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شده است. این ارقام همگی بیانگر آن است که بازار سهام وارد دوره رکود شده و تمایل سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بورس کاهش یافته است.

آن‌طور که تحلیلگران می‌گویند این روند رکودی در بلندمدت می‌تواند به هدایت نقدینگی به سمت بازارهای تورم زا منجر شود برخی آمارها نشان می‌دهد در شرایطی که بازار سهام در چند ماه گذشته با رکود مواجه بوده است بخشی از نقدینگی راهی بازارمسکن شده و زمینه افزایش قیمت را در این بازار فراهم کرده است.

دلایل رکود

در شرایط فعلی اتفاق نظری درباره دلایل رکود در بورس وجود ندارد برخی دلایل رکود را به افزایش نرخ بهره بین بانکی نسبت می‌دهند و برخی بر این باورند که افزایش ریسک‌های بازار سرمایه عامل نزول و رکود در بورس است.

مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه درباره نقش افزایش نرخ سود بین بانکی بر بازار سهام می‌گوید: دغدغه فعالان بازار سرمایه در مورد افزایش نرخ بهره بین بانکی، دغدغه درستی است. به هر حال یکی از بازارهای رقیب برای بازار سرمایه بازار پول است و افزایش نرخ بهره بانکی علاوه بر بحث رقابت، موجب افزایش هزینه‌های مالی بنگاه‌های تولیدی نیز شده است. از سوی دیگر برخی سهامداران با دریافت اعتبار از سیستم کارگزاری یا تسهیلات بانکی، اقدام به خرید سهام کرده‌اند و با افزایش نرخ بهره بانکی، بهای تمام‌شده خرید سهام‌شان افزایش یافته است.

او با بیان اینکه درحال حاضرنرخ بهره بین بانکی در ایران، بالاترین نرخ در منطقه است توضیح می‌دهد: بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ بهره بانکی در ۲سال گذشته به‌طور محسوسی افزایشی بوده و این روند برای بازار سرمایه خطرناک است.

حسن کاظم‌زاده دیگر کارشناس بازار سرمایه اما نظر دیگری دارد و به افزایش ریسک‌های موجوددر بازارسرمایه اشاره می‌کند و می‌گوید: بخش قابل توجهی از فعالان بازار سرمایه هم‌اکنون دیدگاه مثبتی برای سرمایه‌گذاری در بورس ندارند چون فضای کلی سرمایه‌گذاری به‌دلیل ریسک‌های موجود با ابهام زیادی مواجه است.

او توضیح می‌دهد: سیاستگذاری‌ها دچار تغییر می‌شوند، فضای اقتصاد جهانی رکودی است و بازارهای رقیب هم که در حال تاختن هستند. طبیعی است که فعلا کسی رغبتی برای خرید سهام نداشته باشد. اینقدر گردوغبار زیاد است که اصلا کسی فرصت‌های آینده را نمی‌بیند.

به‌گفته او اصلا کسی نمی‌بیند سهام خیلی از شرکت‌ها می‌توانند تا ۲سال آینده سودآوری داشته باشند. امیدواریم هر چه سریع‌تر این گردوغبار فروکش کند.

شهاب موسوی، از کارشناسان بازار سرمایه هم، درباره ریسک‌های موجود در بازارسرمایه می‌گوید: دو، ریسک را از ریسک‌های اصلی می‌دانم. نکته اول رفتار سیاستگذاران و دیگری رفتار فعالان بازار است.

او می‌افزاید: انتظاری که فعالان بازار به‌طور غیرمنطقی در شرایط رکود دارند، انتظار بیش از حدی است. به‌نظر من فعالان بازار رکود سرمایه‌ای را درک نکردند. درست است در اقتصاد تورم وجود دارد، اما این تورم در بازارهای دارایی دیگر نفوذ نکرده پس در بازار سرمایه نیز آن اتفاق نمی‌افتد. ریسک‌هایی که بازار سرمایه و فعالان بازار را تهدید می‌کند اینها هستند.

نزول بورس دلیل دیگری دارد

همزمان با تحلیل‌های مختلف کارشناسان درباره نزول بورس، دیروز رئیس سازمان بورس دلایل دیگری را عامل نزول بورس دانست و گفت: در روند بازار متغیرهای مختلفی تأثیرگذار بودند که یکی از آنها تغییر قیمت‌های جهانی بود. محاسبه کنید فقط از ابتدای خردادماه تا به امروز قیمت جهانی کالاهای اساسی به چه اندازه‌ای تغییر کرده‌ است. باید توجه داشته باشیم که بازار سرمایه، بازار انتظارات است.

مجید عشقی افزود: درست است که در ۳ماه ابتدای سال گزارش‌های بسیار خوبی از بازار و شرکت‌ها داشتیم اما با توجه به کاهش قیمت‌های جهانی بازار دقیقا هوشمندانه عمل کرد و اثری که کاهش قیمت‌های جهانی روی بازار سرمایه ‌گذاشت اثر کمی نبود. در برخی از کالاها با کاهش محسوس قیمت‌ها مواجه شدیم که بر بازار سرمایه اثر قابل‌توجهی داشت.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: در همین مدت قیمت محصولات فولادی، مس و پتروشیمی در بورس کالا کاهش محسوسی را تجربه کرد، البته هر چند که قیمت برخی‌ از این محصولات هنوز از قیمت‌های سال۱۴۰۰ بالاتر است اما روند کاهشی داشتند و نمی‌توان اثر کاهش قیمت‌های جهانی برخی از کالاها را بر بازار سرمایه انکار کرد.

عشقی با بیان اینکه دولت هرگز انگیزه‌ای ندارد که جلوی رشد بازار سرمایه را بگیرد و مانع از رشد شاخص شود، گفت: بازار براساس متغیرهای مؤثر رفتار می‌کند. البته قبول دارم یک‌سری تصمیمات مانند افزایش نرخ بهره بانکی در بازار سرمایه اثرگذار بود ازاین‌رو به رئیس بانک مرکزی گفتم که وقتی در ستاد اقتصادی دولت تصمیمی مبنی بر تعیین نرخ بهره بین بانکی گرفته شده، عبور از این عدد باعث بی‌اعتمادی می‌شود از این‌رو درخواست کردیم نرخ بهره بین بانکی را کاهش دهند و پایبند به تصمیمات اقتصادی باشند.

دولت تسلیم التهابات بازار سرمایه نمی شود | اظهارات جدید وزیر اقتصاد درباره شیوه حمایت دولت از بورس کد خبر 695080 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه بانک مرکزی بورس تهران نقدینگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه بانک مرکزی بورس تهران نقدینگی نرخ بهره بین بانکی افزایش نرخ بهره قیمت های جهانی نرخ بهره بانکی بازار سرمایه فعالان بازار بازار سهام قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۸۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۶۵۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحدی قرار گرفت و هفته دوم اردیبهشت را با سبزپوشی آغاز کرد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد ۱ هزار و ۳۹۵ واحدی در ارتفاع ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۹ همت و ۶۲۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۳۵۶ هزار و ۶۶۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های شپنا، شستا، وبملت، شتران، وغدیر و وتجارت بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد فملی بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با ریزش ۸۵ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحدی قرار گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۹۴ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۱۶ هزار و ۷۹۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه، فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۱۲ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های آریا، شگویا، خاور و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد‌های تجلی، حسینا و فجهان بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • تداوم حملات رژیم صهیونیستی در سراسر غزه و افزایش شهدا
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس