Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال به برکت بارندگی‌های خوب و پر شدن حجم سدها در استان کردستان زمینه مناسبی برای رونق کشاورزی و برداشت محصول شد و خوشبختانه در حال حاضر سدهای استان ۴۸.۸ درصد آب دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، با توجه به بارندگی و پتانسیل خوب آب های سطحی در استان کردستان و استفاده از منابع آب و خاک بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به مهار آب‌های جاری، ساخت سدهای مخزنی، ایستگاه‌های پمپاژ و ایجاد شبکه های انتقال و توزیع آب در بخش های کشاورزی، صنعت، شیلات، شرب و بهداشت گردشگری و بسته بندی و صادرات آب توجه جدی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: تعداد سدهای استان کردستان با اعمال سدهای مشترک ۱۸ سد است که تعداد ۸ سد در حال بهره برداری و مابقی اجرایی می باشند.

وی گفت: سدهای گاوشان کرمانشاه، تالوارزنجان، شهید کاظمی بوکان دارای منافع مشترک با استان و سدهای قوچم، آزاد، ژاوه در اختیار شرکت آب و نیرو هستند. حجم مخازن سدهای استان در حال حاضر 1390 میلیون متر مکعب است که این رقم در سال گذشته 1308.7 میلیون متر مکعب بود.

 

آریانژاد به برخی شاخصهای اقلیمی در استان کردستان (ارقام : میلیارد متر مکعب) اشاره کرد و ادامه داد: در دراز مدت میزان تلفات آب  ناشی از تبخیر56% و این شاخص در آمار 15 سال أخیر به 63% رسیده است.

افزایش دما و تغییر رژیم بارش عامل اصلی افزایش تلفات است

وی با بیان اینکه آمار گویای این است که بارش 3% کاهش وتلفات ناشی از تبخیر 7% افزایش داشته است افزود: یکی از عواملی که باعث افت منابع آب زیرزمینی خصوصا در دشتهای شرقی استان می شود حفر بسیار چاه غیرمجاز است. 

وی ادامه داد: حفر و بهره برداری از چاه های غیرمجاز در سال های اخیر لطمات جبران ناپذیری به سفره های آب زیرزمینی وارد نموده است و اقدامات درخور توجهی نیز از سوی شرکت آب منطقه ای استان کردستان در راستای برخورد با مالکین چاه های غیرمجاز صورت گرفته است که به بخشی از این اقدامات اشاره می شود:


1-    استقرار 20 اکیپ گشت و بازرسی حفاظت از منابع آب در سطح استان


2-     از ابتدای فعالیت گروه های گشت و بازرسی و اجرای پروژه انسداد چاه های غیرمجاز تا پایان سال 1400 به تعداد 550 حلقه چاه غیرمجاز با حجم تقریبی23.2میلیون مترمکعب در محدوده شهرستان های قروه و دهگلان انسداد یافته است.


3-     تهیه و تدوین برنامه جامع سازگاری با کم آبی استان و برنامه ریزی در راستای تعیین تکلیف نهایی چاه های غیرمجاز در سطح استان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان با اشاره به مصوبات حوزه آب در سفر ریاست جمهوری به کردستان افزود: جمع اعتبارات مصوب در سفر ریاست جمهوری به کردستان در حوزه آب، یک هزار و 475 میلیارد تومان است که شامل پروژه های اولویت دار شرکت آب منطقه ای کردستان می گردد که شامل: سد عباس آباد بانه ، چراغ ویس سقز، ساختمان سد و شبکه آبیاری زیویه، سورال و امیرآباد رمشت، تکمیل پروژه آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس، تکمیل ساختمان شبکه آبیاری گاران، ساختمان شبکه آبیاری و زهکشی سنگ سیاه، تکمیل ساختمان سد سیازاخ، آبرسانی به شهرهای دارای تنش آبی است.

وی یاداور شد: میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر است، بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر است، میزان بارش در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

وی کردستان را استانی پرآب میدانند که متوسط ارتفاع بارندگی در آن حدود ۲ برابر میانگین کشوری است ولی با حدود ۷/۴ میلیارد مترمکعب منابع آبی تنها ۲۵ درصد از ظرفیت آبی خود را استحصال میکند و از این میزان هم ۸۱ درصد در بخش کشاورزی استفاده میشود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: منابع آبی کردستان ۸/۳ درصد از ظرفیت‌های آبی تجدید شونده سالانه کشور را شامل می‌شود و ۸۹ درصد آن منابع آب سطحی و ۱۱ درصد منابع آب زیرزمینی است، نکته قابل توجه در این میان اینکه ۶۹ درصد استحصال از منابع آب زیرزمینی (چاه، چشمه و قنات) است.

آریانژاد در راستای سازگاری با کم آبی تصریح کرد: الگوی مصرف آب و انرژی باید تغییر کند چراکه مصرف آب در کشور ما دو برابر آمارهای جهانی است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای کردستان چاه های غیرمجاز استان کردستان سدهای استان آب زیرزمینی میلی متر منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۹۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایلام

حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام در نشست شورای اداری استان با اشاره به اینکه طی ۲ سال گذشته، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های استان هزینه شده است، اظهار داشت: از این میزان ۵ هزار میلیارد تومان صرف زیرساخت راه‌های مواصلاتی استان در حوزه اربعین است.

وی در ادامه افزود: استان ایلام دارای، ده بیمارستان دولتی و سه بیمارستان خصوصی است و بیش از ۵۰۰ پزشک و ۱۹۳ سالن ورزشی و تعداد ۳۷ هزار ورزشکار سامان‌دهی شده دارد.

استاندار ایلام با بیان اینکه سال گذشته ۳۲۰ هزار تن گندم در استان تولید شده است، عنوان کرد: با توجه نزولات جوی امسال تولید گندم به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.

وی اضافه کرد: بیمارستان ملکشاهی طی دو ماه آینده و سد میمه با ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی در ماه‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

بهرام نیا همچنین تصریح کرد: استان ایلام ۵۹۰ روستا دارد و تراکم جمعیت شهری ۶۸ و تراکم جمعیت روستایی ۳۲ درصد و دارای ۴۳۵ کیلومتر مرز مشترک با سه استان کشور عراق است.

نماینده عالی دولت در استان ایلام اضافه کرد: استان ایلام دارای ۶ درصد منابع نفتی و ۱۱ درصد منابع گازی است که بخشی از ظرفیت‌ها بالفعل شده است.

وی در ادامه مطرح کرد: طرح‌های بزرگ نظیر ارغوان‌گستر، ان‌جی‌ال دهلران، فولادگستر ایوان و کاغذ‌سنگی چرداول، سد میمه دهلران، تصفیه‌خانه ایوان و ملکشاهی در آستانه افتتاح هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • مدیریت سدهای مشترک با استان‌های همجوار، به اردبیل واگذار شود
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در این شهر درگذشت + عکس | او در چه سالی بازنشسته شده بود؟
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایلام
  • دولت با نظام بانکی شوخی ندارد
  • رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند