Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@17:20:27 GMT

آمریکا و اروپا در محاصره آتش و خشکسالی

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۹۸۵۸

آمریکا و اروپا در محاصره آتش و خشکسالی

به گزارش همشهری آنلاین، پیشروی سریع آتش در ایالت کالیفرنیای آمریکا و اعلام وضعیت اضطراری در این منطقه، سوختن ۲۵۰هزار هکتار جنگل کاج در فرانسه، اعلام وضعیت اضطراری در ایالت نوئوو لئون مکزیک به‌دلیل خشکسالی و مواجه شدن پرتغال با بدترین دوره کم‌آبی در ۹۲سال گذشته، تنها بخشی از اخبار روزانه فجایع محیط‌زیستی مربوط به تغییرات جوی در اقصی نقاط جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گفته دانشمندان، تغییرات آب‌وهوایی، زمین را در ۳۰سال گذشته گرم‌تر و خشک‌تر کرده و باعث افزایش آتش‌سوزی‌های جنگلی شده است.

خبرگزاری رویترز دوشنبه گزارش داده در پی آتش‌سوزی گسترده در جنگل کلاماث در ایالت کالیفرنیای آمریکا، فرماندار این ایالت وضعیت اضطراری اعلام کرده است. این آتش‌سوزی که از جمعه آغاز شده تاکنون ده‌ها خانه را سوزانده و خسارت‌های گسترده‌ای بر جای گذاشته است. وزش باد و همچنین رعد و برق باعث شده تا شدت و محدوده آتش‌سوزی گسترش یابد و جنگل‌ کلاماث هر لحظه بیش از قبل در شعله‌های آتش بسوزد. گفته شده، مقام‌های محلی از ساکنان خواسته‌اند تا هرچه زودتر منطقه را ترک کنند. شدت حریق به اندازه‌ای است که مرکز ملی آتش‌نشانی آمریکا هشدار داده ممکن است مهار آتش حتی یک ماه به طول بینجامد. کلاماث جنگلی ملی در ایالات کالیفرنیا است که بیش از ۷هزار کیلومترمربع وسعت دارد.

فرانس‌۲۴ نیز گزارش داده که پرتغال این روزها بدترین خشکسالی تاریخ خود را پشت سر می‌گذارد. به‌گفته مقام‌های پرتغالی، بخش بزرگی از این کشور ماه گذشته در خشکسالی شدید بوده است که در ۹۲سال گذشته سابقه نداشته است. سازمان اورژانس ملی و حفاظت مدنی پرتغال نیز پیش‌تر درباره خطر آتش‌سوزی به‌دلیل سطح پایین رطوبت هشدار داده بود. براساس آخرین گزارش‌های مؤسسه حفاظت از طبیعت و جنگل‌های پرتغال از ابتدای سال‌جاری میلادی بیش از ۵۸هزار هکتار جنگل طعمه حریق شده است. یورونیوز گزارش داده که هم‌اکنون صدها آتش‌نشان در تلاش برای خاموش کردن آتش بسیار گسترده در اطراف لیسبون هستند. در فرانسه نیز آتش‌سوزی جنگل کاج در بخش جنوبی کشور بیش از ۲۵۰ هکتار از درختان را طعمه حریق کرده است. خبرگزاری رویترز با اعلام اینکه ۴آتش‌نشان در جریان اطفای حریق مجروح شده‌اند، گزارش داده همزمان با ورود فرانسه به سومین موج گرما در تابستان امسال، مناطقی در این کشور که مستعد آتش‌سوزی‌های جنگلی هستند، در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند. بنا بر آمار وب‌سایت استتیستا، اوکراین، رومانی، اسپانیا، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، پرتغال و فرانسه در ماه گذشته میلادی (جولای) بیشترین آتش‌سوزی‌های جنگلی را داشته‌اند. طبق این گزارش، در اوکراین ۳۴۵هزار و ۹۳۴هکتار جنگل در آتش سوخته است؛ این رقم در رومانی ۱۴۹هزار و ۲۶۴هکتار بوده است.

در فرانسه در سال‌جاری تاکنون نزدیک به ۲۶هزار هکتار جنگل سوخته است؛ این رقم در پرتغال نزدیک به ۲۸هزار هکتار اعلام شده است. در مکزیک نیز شرایط بحرانی اعلام شده است. رویترز گزارش داده که دولت اوایل هفته جاری به‌دلیل کمبود شدید آب در ایالت شمالی نوئوو لئون وضعیت اضطرار ملی اعلام کرده است. این مسئله از آن جهت برای دولت حائز اهمیت است که نوئوو لئون به‌عنوان پایتخت صنعتی مکزیک در ماه‌های اخیر به‌دلیل تشدید خشکسالی عملا فلج شده است. نگرانی دولت مکزیک نسبت به ادامه فعالیت اقتصادی ایالت نوئوو لئون در شرایطی است که برآوردها نشان داده است رویدادهای شدید آب‌وهوایی در نیمه نخست سال‌جاری میلادی حدود ۶۵میلیارد دلار خسارت کلی در جهان به بار آورده است.

کد خبر 695116 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها حوادث - آتش سوزی پرتغال ایالات متحده آمریکا فرانسه مکزیک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حوادث آتش سوزی پرتغال ایالات متحده آمریکا فرانسه مکزیک هکتار جنگل گزارش داده آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است

حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره خیزش دانشجویی در  دانشگاه‌های آمریکا و کشور‌های اروپایی اظهار کرد: مسئله جنبش دانشجویی  در آمریکا و اروپا یکی از مراحل تاریخی، حساس و سرنوشت ساز در غرب تلقی می‌شود.

وی افزود: بعد از گذشت نزدیک به ۷ ماه از نسل کشی در غزه و همراهی کشور‌های اروپایی و آمریکا با رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی دفاع غزه و سکوت نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی در برابر این کشتار فجیع، اکنون وجدان ملت‌های غربی بیدار شده و این بیداری مخصوصا در قشر دانشجو که از کنش‌گری بالایی برخورد نماد بیشتری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: دانشجویان در برابر سکوت و تسلط صهیونیست‌ها در تمام ارکان حکومتی و اقتصادی و سیاسی آمریکا واکنش نشان داند و با توجه به اینکه این نهاد‌های علمی و  دانشگاه‌های آمریکا و اروپا تحت تسلط صهیونیست‌ها هستند و یهودی‌ها نفوذ بالایی بر مراکز علمی و دانشگاهی دارند این خیزش تغییر وسیعی در ساختار اجتماعی و سیاسی و آمریکا و اروپا به وجود خواهد آورد. این گسل تکان دهنده‌ای است که سراسر اروپا و امریکا را فراخواهد گرفت و غربی‌ها ناچار می‌شوند در برابر جنایتی که صهیونیست‌ها در ۷ ماه گذشته علیه مردم غزه انجام داده است چاره اندیشی کنند.

هانی زاده تاکید کرد: این جنبش، جنبشی واقعی است ک معلول بر آینده سکوت و همراهی سیاست‌های آمریکا با صهیونیست‌ها است. جنبش دانشجویی  به سرعت در ۳ ایالت امریکا گسترده شد و به کشور‌ها و دانشگاه‌های مهم اروپایی گسترش پیدا کرد و اکنون در میان رهبران اروپایی و آمریکایی این سوال به وجود آمده که آیا از کابینه بنیامین نتانیاهو عبور کنند یا اینکه اسرائیل را در این شرایط رها کنند تا سقوط کند و در برابر این همه فشار بین المللی سقوط کند.

این کارشناس بین‌الملل ادامه داد:گزینه‌ای که وجود دارد این است که ممکن است کشور‌های اروپایی و آمریکا به این جمع بندی برسند که نتانیاهو و کابینه او را قربانی کنند تا رژیم صهیونیستی از  باتلاقی که در آن گرفتار شده خارج شود.

وی درباره رای دادگاه لاهه درباره دستگیری نتانیاهو گفت: به نظر می‌رسد توافقی وجود دارد که دادگاه لاهه در آینده نتانیاهو و برخی افراد کابینه او را به دلیل جنایات جنگی تحت تعقیب قرار بدهد  و مانند آن چه اوایل دهه نود میلادی در بوسنی هرزگویین و صربستان رخ داد و رهبر صرب‌ها دستگیر و محاکمه شد این سرنوشت در انتظار نتانیاهو خواهد بود.

هانی زاده ادامه داد: این جنبش بعد از جنبش مردمی و دانشجویی در آمریکا پس از جنگ ویتنام دومین جنبش تاریخ در این کشور است و بسیار مهم و تاثیر گذار است و تغییرات اساسی در رفتار‌های سیاسی و اجتماعی آمریکا و کشور‌های اروپایی خصوصا در رابطه با ملت‌های مسلمان ایجاد می‌کند و اگر ادامه پیدا کند تمام گسل‌های اجتماعی امریکا و اروپا را در برمیگیرد.

کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: خطر جدی نه تنها اسرائیل بلکه تمام اروپا و آمریکا را به شدت تهدید می‌کند و حتما تغییراتی اساسی را در سیاست‌های آمریکا و اروپا خواهیم دید.  

وی درباره حکم دادگاه لاهه گفت: حکم دادگاه لاهه کاملا جدی است و این امر منوط است به اینکه آیا نتانیاهو با ارتش خود به رفح حمله خواهد کرد و اگر این حمله انجام شد حتما حکم دادگاه دیوان کیفری لاهه اجرایی می‌شود و نه تنها بنیامین نتانیاهو بلکه برخی دیگر از اعضای کابینه او با عنوان جنایتکاران جنگی نیز تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا در محاصره؛ یورش پلیس نیویورک به دانشگاه و دستگیری ده‌ها دانشجو
  • دانشگاه کلمبیا در محاصره نیرو‌های پلیس + فیلم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • تجمع دانشجویان دانشگاه‌های شیراز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا و اروپا
  • گسترش خیزش جهانی دانشجویان حامی فلسطین / پلیس آمریکا دانشگاه کلمبیا را محاصره کرده است + فیلم
  • رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است
  • دانشجوی دانشگاه سوربن: پلیس ما را محاصره کرد و کتک زد