Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:14:04 GMT

بچه‌خوانی تعزیه را به مدارس ببریم

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۱۶۲۱

بچه‌خوانی تعزیه را به مدارس ببریم

علیرضا سعیدی، هنرمند باسابقه حوزه تعزیه بر لزوم آموزش این هنر در مدارس تاکید می‌کند.

او در گفتگو با ایسنا، نکاتی را درباره آموزش تعزیه در نهادهای گوناگونی مانند مدارس، دانشگاه‌ها، صدا و سیما و فرهنگسراها مطرح می‌کند.

سعیدی با یادآوری اینکه در گذشته تعزیه همواره به صورت سینه به سینه آموزش داده می‌شد، می‌افزاید: دیگر آموزش سینه به سینه که از طریق پدر به فرزند به ارث می‌رسید، منسوخ شده است و به همین دلیل باید آموزش‌های دیگری را جایگزین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اضافه می‌کند: خواندن، فقط بخشی از تعزیه است ولی تعزیه وجوه بسیار مختلفی دارد که در گذشته بخشی از آن توسط پدران به پسران آموزش داده می‌شد و بخش دیگری هم قواعدی است که افراد به هنگام اجرا و به تجربه می‌آموختند.

این عضو هیات مدیره انجمن تعزیه با ابراز تاسف از جای خالی واحد آموزشی تعزیه در دانشگاه‌های هنری ادامه می‌دهد: پیش از این در دانشگاه‌های هنری فقط دو واحد آموزش تعزیه داشتیم که متاسفانه همان هم الان حذف شده است و البته کافی هم نبود. اما در حال حاضر مراکزی برای آموزش تعزیه دایر شده‌اند و حتی شنیده‌ام که قرار است دانشکده تعزیه هم راه‌اندازی شود و گویا مجوزهای اولیه‌اش هم صادر شده است. ضمن اینکه بعضی از دوستان هم به شکل شخصی، آموزش‌های فردی خود را دارند که البته اینها هیچ‌یک فعالیت‌هایی منسجم و نظام‌مند نیست.

او با تاکید بر نقش مهم رسانه ملی در شناساندن و آموزش تعزیه می‌افزاید: حرکت‌های خوبی در صدا و سیما هم انجام شده که جای خوشحالی دارد، هرچند متاسفانه این نقد هم وارد است که در این برنامه‌ها، از عناصر حرفه‌ای و فرهنگ و تفکر خوبی استفاده نشده. با این حال فعلا مهم‌ترین مرکز آموزشی تعزیه ما، مجمع آل طاها است که به شیوه آموزش‌های کلاسیک و مدون نزدیک شده است.

او درباره نگرانی بعضی از فعالان تعزیه در زمینه کمبود بچه‌خوان و حضور دختربچه‌ها به عنوان بچه‌خوان که گفته می‌شود بر خلاف قواعد تعزیه است، توضیح می‌دهد: متاسفانه در زمینه بچه‌خوانی دچار ضعف هستیم. البته استفاده از دختر بچه‌ها به این دلیل نیست که پسربچه تعزیه‌خوان نداریم بلکه به این خاطر است که دختربچه‌ها هم دوست دارند بخوانند اما این کار درست نیست. هرچند دختر بچه‌هایی داریم که خیلی هم خوب می‌خوانند. ولی با توجه به گستردگی تعزیه، نتوانستیم بچه‌خوان‌هایی در حد این گستردگی، پرورش بدهیم.

سعیدی با تاکید بر نقش مهم آموزش و پرورش در تربیت بچه‌خوان‌های تعزیه ادامه می‌دهد: آموزش و پرورش ما باید به تعزیه به عنوان یک هنر ملی و دینی توجه کند. چه ایرادی دارد که در مدارس‌مان، بچه‌خوان تربیت کنیم؟ اگر این آموزش در مدارس ما جا بیفتد، حتی بیش از نیاز گروه‌های تعزیه، بچه‌خوان خواهیم داشت.

او یادآوری می‌کند: در حال حاضر فرهنگسراها هم در زمینه تعزیه فعالیت‌هایی دارند و اصل ماجرا به آموزش و پرورش و در وهله بعدی به وزارت علوم بازمی‌گردد.

سعیدی که عضو انجمن تعزیه است، درباره وضعیت این انجمن توضیح می‌دهد: انجمن تعزیه همچنان فعال است ولی فعالیت‌های‌ اجرایی چندانی نمی‌کند چون قدرت مدیریت ندارد و این ایراد ماست. فعلا مهم‌ترین کار انجمن این است که خط و جهت می‌دهد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تعزيه بچه خوان تعزیه آموزش تعزیه بچه خوان بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، علی اکبر چراغیان در جمع نمازگزاران جمعه بردسکن از برگزاری بیش از ۴۰ عنوان برنامه در طول این هفته خبر داد و افزود:  آموزش و پرورش بردسکن در حوزه پرورشی از جمله اقامه نماز در مدارس یکی از شهرستان‌های برتر در استان انتخاب شده است و طرح سه‌شنبه‌های معنوی هر هفته با حضور امام جمعه و تعدادی از روسای ادارات در یکی از مدارس برگزار می‌شود. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن از راه‌اندازی مهد الرضا برای آموزش قرآن در رده سنی زیر۶ سال خبر داد و افزود : در همین راستا نیز توانسته ایم بیش از ۶۰ مربی قرآن  در شهرستان تربیت کنیم.
 وی به طرح قاضی در مدارس اشاره کرد و افزود : با اجرای این طرح که با مشارکت دادگستری و مشاوران اجرا می‌شود باعث شده است بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در بین دانش آموزان و والدین کاهش پیدا کند.

مدیر آموزش و پرورش بردسکن وضعیت آموزشی دانش آموزان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود :  ۱۵ درصد قبولی دانش آموزان در مقطع‌های  مختلف تحصیلی نسبت به سال تحصیلی گذشته  افزایش پیدا کرده است که از این لحاظ آموزش و پرورش شهرستان بردسکن جز  ۱۰ نواحی آموزش و پرورش در سطح استان می‌باشد. 

دیگر خبرها

  • حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • آلوس: می‌توانستیم استقلال را ببریم
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان