Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، فایننشال تایمز نوشت: این دیدارجنجالی نگرانی هایی را درباره امکان اقدام تلافی جویانه چین برانگیخته است.

این رسانه افزود: پلوسی قرار است روز چهارشنبه با «تسای اینگ ون» رئیس جمهوری دیدار کند که باعث نگرانی در مورد پاسخ نظامی احتمالی چین شده است.

سه نفر از افراد آگاه از برنامه های سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته اند که پلوسی به عنوان بخشی از سفر گسترده تر به آسیا که از روز یکشنبه در سنگاپور آغاز شد، در تایپه با رئیس جمهوری تایوان دیدار خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به رغم اینکه پلوسی به دلیل نگرانی های امنیتی، تایوان را در برنامه سفر رسمی خود - که شامل ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیز می شود - وارد نکرده بود، اما فایننشال تایمز برای اولین بار گزارش داد که او اولین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواهد بود که در ۲۵ سال گذشته به تایوان سفر می کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه از چین خواست تا در صورت سفر پلوسی به تایوان، مسئولانه عمل کند و «درگیر تشدید تنش نشود».

بسیاری از جمهوری‌خواهان و تعداد کمی از دموکرات‌ها از پلوسی خواسته‌اند که ادامه دهد و استدلال می‌کنند که هر تصمیمی برای به تعویق انداختن یا لغو این سفر به منزله تسلیم شدن در مقابل چین است. اما کاخ سفید نگران است که ممکن است این سفر باعث ایجاد بحران در سراسر تنگه تایوان شود. تنش ها در این تنگه در سال گذشته افزایش یافته است.

جان کربی، رئیس ارتباطات شورای امنیت ملی روز دوشنبه در کاخ سفید گفت: «هیچ دلیلی» وجود ندارد که پکن یک سفر احتمالی را به «بهانه‌ای برای افزایش فعالیت‌های نظامی تهاجمی» تبدیل کند.

کربی مکررا از تایید سفر پلوسی به تایوان در یک نشست خبری خودداری کرد، اما گفت: «ما این موضوع را از نزدیک رصد می کنیم و ما مطمئن می شویم که او یک دیدار امن و مطمئن داشته باشد.»

پلوسی که از منتقدان قدیمی چین، به ویژه در حوزه مسائل حقوق بشر است. وی ارشدترین قانونگذاری است که از زمان سفر «نیوت گینگریچ»، رئیس مجلس پیشین آمریکا در سال ۱۹۹۷به تایوان، به این کشور سفر کرده است.

پکن در کل با همه سفرهای قانونگذاران آمریکایی به تایوان که بر آن ادعای حاکمیت دارد، مخالف است. اما حساسیت به سفر پلوسی بیشتر است، زیرا او پس از معاون رئیس جمهور، دومین مقام ریاست جمهوری است و به همان حزب بایدن تعلق دارد.

سفر پلوسی همچنین تنها چند ماه پیش از بیستمین کنگره حزب کمونیست چین انجام می شود. انتظار می رود شی جین پینگ رئیس جمهور چین برای  رهبری این کشور بر عهده بگیرد.

پکن، آمریکا را متهم کرده است که سیاست «چین واحد» را کمرنگ کرده است . در چنین سیاستی واشنگتن، پکن را به عنوان تنها دولت چین به رسمیت می شناسد و در عین حال موضع آن را مبنی بر اینکه تایوان بخشی از چین است، می پذیرد، هر چند که  تأیید نمی کند.

ارتش آمریکا برای محافظت از پلوسی که با هواپیمای نیروی هوایی آمریکا پرواز می کند، آماده شده است. تعداد کمی از کارشناسان معتقدند که چین تلاش خواهد کرد هواپیمای حامل پلوسی را ساقط کند، اما جت های جنگنده چینی می توانند آن را رهگیری کنند. این می تواند باعث ایجاد یک وضعیت خطرناک شود زیرا ارتش آمریکا مجبور به مداخله برای محافظت از پلوسی و هیات همراه وی می شود.

برچسب‌ها چین نانسی پلوسی تایوان پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چین نانسی پلوسی تایوان چین نانسی پلوسی تایوان پکن سفر پلوسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»

دولت رئیس‌جمهور ایالات متحده با فشار مجدد از سوی دیگر دموکرات‌ها برای تحت تأثیر قرار دادن رژیم صهیونیستی برای عدم تهاجم گسترده به رفح، شهری که تقریبا نیمی از ۲.۳ میلیون نفر ساکنان نوار غزه در آن پناه گرفته‌اند، مواجه است.

به گزارش ایسنا، ۵۷ نفر از ۲۱۲ دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نامه‌ای را امضا کردند که در آن از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا هر اقدام ممکنی را برای منصرف کردن کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از حمله همه‌جانبه به این شهر نزدیک مرز مصر انجام دهد.

در نامه این چهره‌های دموکرات آمریکا آمده است: «ما از شما می‌خواهیم با استناد به قوانین و سیاست‌های موجود، فورا از برخی کمک‌های نظامی تهاجمی به کابینه اسرائیل، از جمله کمک‌هایی که با تکیه بر قوانین کنونی است، استفاده کنید تا از حمله تمام‌عیار به رفح جلوگیری شود.»

به گزارش رویترز، کاخ سفید به درخواست برای اظهارنظر در مورد این نامه که به رهبری نمایندگانی چون «پرامیلا جایاپال» و «مادلین دین» تدوین شده بود، پاسخ نداده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر گفت هنوز طرحی برای حمله وعده داده شده رژیم صهیونیستی به رفح که از غیرنظامیان محافظت کند، ندیده است و تکرار کرد که واشنگتن نمی‌تواند بدون چنین طرحی از چنین حمله‌ای حمایت کند.

حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ملت فلسطین، آن هم در سالی که آمریکا انتخابات ریاست جمهوری در پیش دارد، فشار سیاسی مضاعفی بر دوش این رئیس‌جمهور دموکرات، به‌ویژه از سوی دموکرات‌های جوان وارد کرده است. این امر موجی از آرای اعتراضی «عدم تعهد» را در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها ایجاد کرد و همچنین موج اعتراضات طرفداران فلسطین را در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به راه انداخته است.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • قرارداد همکاری اوپن‌ای‌آی با فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد