Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@22:03:52 GMT

چرایی راه‌اندازی سانتریفیوژهای جدید

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۲۵۴۴

چرایی راه‌اندازی سانتریفیوژهای جدید

به گزارش ایران آنلاین، اقدام سازمان انرژی اتمی اجرای قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی است؛ بندی از مصوبه‌ای که اجرای آن ایران را به لحاظ مذاکراتی در موضع قدرت قرار داد و طرف‌های غربی را وادار به بازگشت به میز مذاکره کرد، به همین دلیل اجرای بخش‌هایی از این مصوبه تکمیل پازلی با هدف نهایی رفع تحریم‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 شب گذشته بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی از راه‌اندازی و تزریق گاز به سانتریفیوژهای جدید یا پیشرفته خبر داد. هرچند او گفت که این اقدام در راستای مصوبه مجلس در زمینه اقدامات راهبردی برای رفع تحریم‌ها است اما قرابت زمانی آن به تحریم‌هایی که آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده است کمی معنادار به نظر می‌رسد.

بهروز کمالوندی دوشنبه شب در گفت وگویی تلویزیونی گفت: «دستور راه اندازی صدها ماشین جدید سانتریفیوژ عصر امروز داده شد که متشکل از انواع ماشین پیشرفته IR۶ و IR۱ است.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: «این اقدام را در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ایران و رسیدن به حداقل میزان غنی‌سازی ۱۹۰ هزار سو انجام شده که کف نیاز کشور است. در این رابطه با آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع رسانی شده است.»

همچنین روز گذشته، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که اسامی شرکت‌های جدیدی را به دلیل ارتباط با ایران در فهرست تحریم قرار داده است و معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا بعد از تحریم‌های یکجانبه این کشور علیه ایران، گفت: آمریکا تا زمان بازگشت ایران به برجام، به اعمال تحریم‌های بیشتر علیه فروش نفت خام و محصولات پتروشیمی ایران ادامه می‌دهد.

در حالی که گمانه زنی‌ها و اظهاراتی در خصوص احتمال برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران با ۱+۴ در وین منتشر می‌شود، به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها با اعمال تحریم‌های جدید به دنبال اهرم‌سازی و افزایش توان چانی‌زنی خود هستند، اما واکنش و اقدام به موقع سازمان انرژی اتمی ایران، این تلاش آمریکا را خنثی کرده و آن را به بوم رنگی تبدیل کرد که به سمت خودشان برگردد.

طرف غربی همواره ثابت کرده است که در قبال هرگونه انفعال، زیاده‌خواهی را در پیش می‌گیرد و به دنبال فرار از تعهدات خود است و به همین دلیل تنها راه برای وادار کردن آنها برای بازگشت به تعهداتشان، مقابله به مثل و اعمال فشار است.

در اصل این اقدام اخیر که شب گذشته اعلام شد اجرای بندی از مصوبه مجلس شورای اسلامی است، مصوبه‌ای که اجرای آن ایران را به لحاظ مذاکراتی در موضع قدرت قرار داد و طرف‌های غربی را وادار به بازگشت به میز مذاکره کرد. به همین دلیل اجرای بخش‌هایی از این مصوبه تکمیل پازلی با هدف نهایی رفع تحریم‌ها است.

به نظر می‌رسد یک هماهنگی مناسب در دولت جه در حوره سیاسی و چه در حوزه فنی وجود دارد که برآیند تصمیمات و اقدامات مقوم جایگاه و موضع مذاکراتی کشور است. از طرفی برعکس و در نقطه مقابل، به ویژه آمریکا همچنان افتراق و اختلاف شدیدی حتی در درون هیات حاکمه این کشور وجود دارد که باعث شده است که دولت بایدن نتواند تصمیم به بازگشت به توافق بگیرد و کاهش محبوبیت بایدن در نظرسنجی‌ها مزید بر علت شده است و او را در نقطه ضعف قرار داده است.

از طرفی ورود جدی اروپا برای مذاکرات لغو تحریم‌ها، با تحریم‌های جدید آمریکا با ابهامات جدی روبرو شد و به نظر می‌رسد اروپا علیرغم میانجیگیری‌های خود اما نتوانسته است آمریکا را برای اجرای تعهدات برجامی‌اش قانع کند.

مهم‌ترین نکته این است که غرب باید بداند در صورت ادامه تحریم‌ها و عدم بازگشت به تعهدات باید هزینه آن را نیز بپردازد، ضمن آنکه تمام اقداماتی ایران به عنوان طرفی است که هنوز عضو برجام است و همه اقدامات هسته‌ای را اطلاع رسانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌دهد اما طرف دیگر همواره با نقض مفاد توافق قطعنامه ۲۲۳۱ رفتار غیرقانونی انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان انرژی اتمی نظر می رسد تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۲۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم

به گزارش صدای ایران از ایرنا، آمار‌های بانک مرکزی از شاخص‌های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیار‌های سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالا‌های سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازار‌های دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

دیگر خبرها

  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم