Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، «عصام شرف الدین» وزیر امور پناهندگان در دولت پیشبرد امور لبنان در گفتگو با شبکه الحره درباره پرونده آوارگان سوری در لبنان اعلام کرد که بیانیه‌های صادر شده از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد باعث به تأخیر انداختن نشست ما با مقامات سوری می شود و آنها باید هرچه سریعتر تاریخی برای این دیدار تعیین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبنان بدون توجه به موضع نهادهای بین‌المللی، طرح خود را برای بازگشت آوارگان اجرا می‌کند. ما از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در خصوص طرح لبنانی‌ها برای بازگرداندن آوارگان پاسخ کتبی خواستیم و پاسخ این بود که آنها معتقدند در سوریه امنیت وجود ندارد.

این مسئول لبنانی افزود، برخی طرف‌ها و مقامات معتقدند تا زمانی که کمیساریای عالی پناهندگان راضی به بازگشت آوارگان سوری نباشد، کاری که مقامات لبنانی در رابطه با طرح بازگشت انجام می دهند، اتلاف وقت است، اما از نظر من آنچه که امروز انجام می‌شود شباهت بیشتری به اتلاف وقت دارد. من به «ایاکی ایتو» مسئول کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفتم که کشورهای کمک کننده باید به آوارگان سوری در داخل این کشور کمک کنند اما او گفت که کشورهای مذکور این مسئله را قاطعانه رد می کنند. البته مشخص است که این امتناع طرفهای بین المللی با انگیزه سیاسی می‌باشد. تاریخ سفر من به سوریه از طریق نامه کتبی سفارت سوریه به وزارت خارجه این کشور اعلام می‌گردد. من همچنین پیام‌هایی را به اداره داخلی سوریه درباره درخواست از کمیساریای عالی پناهندگان جهت بازگشت آوارگان ارسال کردم و این مسئله را در جریان سفر به این کشور پیگیری خواهم کرد.

عصام شرف الدین در ادامه از وجود یک تصمیم بین‌المللی برای نگه داشتن آوارگان در لبنان برای اهداف سیاسی صحبت کرد و با اشاره به اینکه پرونده‌های سیاسی وجود دارد که در این زمینه  مورد سوء استفاده قرار می گیرد، گفت، پیشنهادی در بروکسل وجود داشت و صحبت از ادغام آوارگان شد و وزیر امور اجتماعی لبنان این موضوع را قاطعانه رد کرد. طرف‌های بین المللی در نشست بروکسل از یک معامله صحبت کرده و گفتند که می‌توانند به لبنان پول دهند تا آوارگان سوری را نگه دارد. اما ما این مسئله را قاطعانه رد می‌کنیم.

وی همچنین این موضوع را که لبنان قصد دارد برای کسب کمک های بیشتر از جامعه جهانی، از پرونده آوارگان سوری سوءاستفاده کند کاملا رد کرده و از جامعه بین المللی خواست تا به لبنان برای اجرای طرح بازگشت این آوارگان کمک کند.

عصام شرف الدین همچنین به پیشنهاد سفیر ترکیه برای  تشکیل کمیته چهارجانبه برای کشورهای میزبان آوارگان یعنی لبنان، اردن، ترکیه و عراق و یکسان سازی مطالبات این کشورها در قبال پرونده آوارگان اشاره کرده و گفت که سفرای اردن و عراق از این ایده استقبال کردند. ترکیه از دولت لبنان نیز خواست در این زمینه همکاری کند و این مسئله نشان می‌دهد که همه کشورها لبنان را طرف اصلی پرونده آوارگان می‌دانند. اما طرح لبنان در این زمینه بسیار شفاف و قابل اجراست؛ به ویژه اگر آن را با طرح ترکیه مقایسه کنیم که خواستار بازگرداندن یک میلیون یا نیم میلیون آواره به یکباره در امتداد مرزهای شمال سوریه است. روشن است که چنین اتفاقی منجر به بروز یک فاجعه انسانی برای آوارگان می شود و دولت سوریه را از نظر اقتصادی تحت تاثیر قرار می‌دهد، بنابراین این طرح ممکن است شکست بخورد.

وی تصریح کرد، طرح لبنان بسیار آسان است و ما درباره بازگشت سالانه ۱۸۰ هزار نفر به سوریه صحبت می‌کنیم و هرماه ۱۵ هزار تن از آوارگان می‌توانند به کشور خودشان برگردند؛ درحالی که مقامات سوری متعهد شده‌اند دولت این کشور آوارگان را در امن ترین مکان اسکان خواهد داد که از همه امکانات لازم برای یک زندگی طبیعی برخوردار باشند.

مقامات لبنانی نیز معتقدند که جامعه بین‌المللی به‌دنبال حفظ آوارگان در لبنان است. «نوار الساحلی» نماینده سابق لبنان که مسئولیت پیگیری پرونده آوارگان سوری را به‌عهده داشت در این زمینه تأکید کرد، باوجود اینکه شرایط اقتصادی لبنان بسیار دشوار شده است و این کشور نمی‌تواند بار اضافی آوارگانی را که حدود یک‌سوم جمعیت لبنان را تشکیل می‌دهند تحمل کند، اما جامعه بین‌المللی تمایلی به حل پرونده آوارگان سوری در لبنان ندارد.

رسانه‌های لبنانی گزارش دادند که قرار است در جریان سفر عصام شرف‌الدین به سوریه روابط میان دو کشور به‌طور رسمی از سر گرفته شود و پرونده آوارگان نیز مورد بررسی قرار بگیرد، البته پیش از این وزرای لبنانی چندین بار سفرهایی به سوریه داشته‌اند، به‌ویژه در رابطه با پرونده انتقال گاز مصر و برق اردن از طریق خاک سوریه به لبنان، اما در سفری که قرار است عصام شرف‌الدین به دمشق انجام دهد برای نخستین بار روابط رسمی دو دولت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نجیب میقاتی نیز ۲۰ ژوئن از جامعه جهانی خواست که برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان به لبنان کمک کنند.

بر اساس داده‌های سازمان ملل متحد، بیش از ۸۵۰ هزار پناهجوی سوری در لبنان اقامت دارند، اما دولت لبنان این رقم را حدود ۱.۵ میلیون نفر اعلام کرده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: لبنان سوریه آوارگان سوری کمیساریای عالی پناهندگان پرونده آوارگان سوری بازگشت آوارگان بین المللی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سانا، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین امروز یکشنبه در سفری بی‌سابقه از آغاز جنگ سوریه پس از ۱۳ سال به دمشق رفت و با «بشار اسد» رییس جمهور سوریه دیدار کرد.

بنا بر گزارش سانا در این دیدار روابط دو کشور، راه‌های توسعه این روابط در تمامی زمینه‌ها در راستای منافع سوریه و بحرین و تلاش‌های بحرین برای موفقیت برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در منامه طی ماه آینده میلادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین اسد و الزیانی مهم‌ترین موضوعاتی را که در فهرست برنامه‌های نشست آتی سران اتحادیه عرب در راستای منافع مشترک کشورهای عربی و یکپارچه‌سازی تلاش‌ها برای رویارویی با چالش‌های مشترک کنونی وجود دارد، مورد رایزنی قرار دادند.

در این دیدار بشار اسد بر تقویت هم‌بستگی کشورهای عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات در منطقه در سایه رخ‌دادها و تحولات جهانی تاکید کرد.

علاوه بر این «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین با «فیصل المقداد» همتای سوری خود نیز در محل ساختمان وزارت امور خارجه سوریه دیدار و رایزنی کرد.

گفتنی است «بشار اسد» رییس جمهور سوریه اواخر ماه مارس گذشته به صورت رسمی از سوی «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین برای حضور در نشست آتی سران اتحادیه عرب در منامه پایتخت این کشور دعوت شد. قرار است این نشست در تاریخ ۱۶ مه در منامه پایتخت بحرین برگزار شود.

اسد سال گذشته پس از ۱۱ سال تعلیق کرسی سوریه در اتحادیه عرب، برای نخستین بار در نشست سران این اتحادیه در جده پایتخت عربستان سعودی شرکت کرد.

کد خبر 6091370

دیگر خبرها

  • دیدار و گفت‌وگوی رئیس‌جمهور سوریه و وزیر خارجه بحرین
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد
  • نعیم قاسم: جنگ ممکن است برای همیشه بازگشت شهرک‌نشینان را پایان دهد
  • (ویدئو) تشییع پیکر مادر و دختر لبنانی
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است