Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: برکت در لغت به معنای فزونی است و در اصطلاح به چیزی می گویند که مقدارش کم است اما آثارش زیاد است، برخی افراد برکت را به معنای زیاد تعبیر می کنند اما زیاد به معنای کمیت نیست بلکه به معنای کیفیت است یعنی چیزی که خودش کم باشد، به تعبیر و زمان عامیانه خیلی کار ازش بربیاید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمد یزدانی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز در مورد برکت، عوامل برکت افزایی و عوامل برکت زدایی اظهار کرد: این موضوع در جامعه و عصر ما و زمان کنونی خیلی کمرنگ و بعضا بی رنگ شده و شاید بتوان گفت کمتر به آن توجه و عنایت می شود؛ اما در قدیم و زمان های نه چندان دور بیشتر به چشم می‌خورد و مردم بیشتر به آن اعتقاد داشتند، متاسفانه در این عصر و زمان شاید بتوان گفت که این موضوع رو به افول و رو به زوال است که آن هم دلایل و علت های خاص خودش را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*برکت به چه معناست؟

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: برکت در لغت به معنای فزونی است و در اصطلاح به چیزی می گویند که مقدارش کم است اما آثارش زیاد است، برخی افراد برکت را به معنای زیاد تعبیر می کنند اما زیاد به معنای کمیت نیست بلکه به معنای کیفیت است یعنی چیزی که خودش کم باشد، به تعبیر و زمان عامیانه خیلی کار ازش بربیاید.

وی در ادامه با اشاره به  از نظر علامه طباطبایی «البرکه دوام و الخیر و الاستمرار» در تشریح این موضوع گفت: برکت خیرش دوام و استمرار دارد، و به کثرت و زیادی بودن تعبیر نمی شود، بلکه به اثر و اثرگذاری است برای مثال می گویند فلانی حقوقی ندارد اما همین حقوق و پول کم برکت دارد و همچنین می گویند فلانی یک زندگی چندنفره را با همین حقوق کم می گذراند ولی عکس این موضوع نیز وجود دارد، یعنی شخصی حقوق بالایی دارد اما هشتش گرو 9 است، لذا هر چه در این عالم وجود دارد دو بعد دارد  که یکی با برکت و دیگری بی برکت است و به قول معروف دوگانه است.

یزدانی ادامه در تبیین این موضوع گفت: شخصی یک جمله کوتاه می گوید ولی معانی زیادی در آن نهفته است مانند وجود نازنین حضرت علی علیه السلام و سایر ائمه و معصومین که یک جمله دو سه کلمه ای می گویند ولی یک دنیا مفهوم در آن نهفته است اما بعضی ها نیز زیاد حرف می زنند ولی حرف آنها یک ریال ارزش ندارد، یا یک نفر هفت یا هشت بچه دارد و آنها باعث اذیت پدر و مادرشان هستند، یا یک نفر یک بچه دارد اما همان بچه باعث خیر و برکت کثیر است.

محمد یزدانی عنوان کرد: اگر در صدر اسلام دقت کنید در بین اعراب رسم بر این بود که فرزند زیاد داشته باشند مخصوصا فرزند پسر، ناگفته نماند دختر یا پسر بودن فرزند مهم نیست بلکه سالم بودن و با برکت بودنش مهم است.

وی بیان کرد: شخصی بنام عاص ابن واثل که از رؤسای مشرکان مکه بود نزد پیامبر (ص) را ملاقات کرد و به او گفت: ابتر( یعنی کسی که بچه ندارد) است و نسلش قطع شده است لذا سوره کوثر به این مناسبت نازل شد و فرمود إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ ﴿١﴾ فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ ﴿٢﴾ إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿٣﴾ یعنی ما به تو خیر و برکت زیاد دادیم و می بینید که نسل پیامبر گرامی اسلام (ص) از طریق یگانه دخترش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ادامه پیدا کرد.

*ایا روز و شب یا ماهی نحس است؟

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه باید دعای ما خواستن خیر و برکت در امور باشد، بیان کرد: روایت شده پیامبر گرامی اسلام (ص) صبح که از خواب بلند شدند این دعا را می خواندند اللهم انی اسئلک خیر هذا الیوم و نوره و هداه و برکت، یعنی خدایا امروز را روز با خیر و با هدایت و با برکتی قرار ده.

یزدانی ادامه داد: همچنین امام صادق علیه السلام می فرماید: اول هر ماه که می شد پیامبر گرامی اسلام حلال ماه را که می دیدند این دعا را می خواندند، اللهم بارک لنا فی شهرنا، یعنی خدایا این ماه را ماه پر برکتی برای ما قرار بده.

محمد یزدانی خاطرنشان کرد: از این دو حدیث این نتیجه را می توان گرفت که روز و شب و ماه و سال و …  نیز می توانند با برکت یا بی برکت باشند و  این در بین خود ما مرسوم است مثلا می گوییم امروز روز خوب و با برکتی بود و یا این ماه، ماه پربرکتی است؛ البته شایان ذکر است برخی به اشتباه می گویند امروز، روز نحس و بدی است یا فلان روز، روز خوبی است یا خیلی دیده و شنیده ایم که می گویند روز ١٣ فروردین روز نحسی است.

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: باید بگویم که روز و شب و ماه و سال و عدد و غیره هیچ تقصیر و هیچ دخالتی در اینکه برای ما نحس باشد یا سود باشد، ندارد و با برکت یا بی برکت بودن هر چیزی دست خودمان و از اعمال ماست که این چیز ها درست می شود؛ برای اینکه این مسئله روشن شود فرض کنید یک ظرف یا کاسه در نظر بگیرید ما می توانیم داخل آن ظرف را با آب زلال پر کنیم یا می توانیم کاسه را با آب گل آلود و متعفن پر کنیم، ربطی به ظرف ندارد ولی تمیز یا کثیف بودن آب دست خود ماست.

وی افزود: لذا ایام و روزها و ماه ها و … بعنوان ظرف برای حوادث هستند و هر چه ما داخل ظرف بریزیم، ظرف نیز آن را می پذیرد، خود ما روز ١٣ فروردین را نحس کردیم و بعد می خواهیم نحسی آن را بدر کنیم؛ پس روز و شب تقصیری ندارد، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به حضرت علی علیه السلام فرمودند، علی جان به تو دعایی یاد می دهم که  وقتی در منطقه، سرزمین، شهر و روستایی وارد شدی آن را بخوان تا آنجا برای تو با برکت شود.

یزدانی خاطرنشان کرد: ما نیز می توانیم موقع خریدن خانه یا زمین یا ورود به یک شهر آن را بخوانیم و آن دعا در قرآن سوره مؤمنون آیه 29 آمده که، و قل رب انزلنی منزلا مبارکا و انت خیر المنزلین، یعنی خدایا این منطقه را برای من منطقه با برکت قرار بده، از طرفی روایت داریم اگر کسی خانه ندارد و می خواهد صاحب خانه شود این ذکر را زیاد بگوید و حتی در قنوت نمازهایش بخواند.

وی ادامه داد: اگر دقت کنید خداوند یک منطقه ای را در جایی به عنوان یک منطقه غیرکشاورزی معرفی می کند، در سوره ابراهیم آیه 37 آمده که ربنا انی اسکنت من ذریتی بواد غیر ذی زرع ؛ حضرت ابراهیم به خداوند می فرماید: خدایا من خانواده ام را در یک منطقه‌ای که قابل کشاورزی نیست سکونت دادم پس منطقه غیرقابل کشاورزی است اما چون خداوند خواست همان منطقه به یک منطقه قابل کشت تبدیل شد.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: در سوره آل عمران آیه 97 می فرماید، للذی ببکه مبارکا، در دستورات دین ما آمده اگر کسی بخواهد بذری بکارد و محصول با برکتی برداشت کند وقتی بذر را برای کشت در دست گرفت سه مرتبه این آیه سوره واقعه را بخواند، افرایتم ما تحرثون التم تزرعونه ام نحن الزارعون و سپس این دعا را بخواند، اللهم اجعله حبه مبارکا، و این باعث پربرکتی می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استاد حوزه و دانشگاه یک منطقه روز و شب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۵۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد

رییس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های خراسان رضوی در نشست هم‌اندیشی مسوولان دانشگاه‌های استان خراسان رضوی با فرمانده سپاه امام رضا (ع) افزود: در هیچ دینی به اندازه اسلام، به جایگاه علم بها داده نشده و اسلام پرچمدار حرکت علمی در بین ادیان مختلف است‌.

حجت‌الاسلام جواد مهدوی‌نسب با بیان این که در ناآرامی‌های اجتماعی و همچنین بحران‌های طبیعی، بسیج اولین قشری است که اقدام به خدمت‌رسانی می‌کند اضافه کرد: اگر در ناآرامی‌های سال گذشته بسیج حضور نداشت اکنون شاهد وضعیت دیگری بودیم. نیروهای بسیج در این صحنه بسیار صبور بودند و البته نیروهای امنیتی و عزیزان سپاه نیز با یک نقش پدرانه وارد شدند.

وی ادامه داد: تعداد اندکی از اساتید دانشگاهی هستند که از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند اما تیشه به ریشه اعتقادات جوانان می‌زنند و باید این اساتید شناسایی و با همگرایی میان بسیج، نهاد رهبری و مسوولان دانشگاه به آنان تذکر داده شود که در این صورت بیش از ۹۰ درصد اساتید تغییر مسیر خواهند داد. لذا نهی از منکر یکی از مهمترین اقداماتی است که باید در دانشگاه‌ها انجام شود.

مهدوی نسب با اشاره به فرمایش امام علی(ع) مبنی بر لزوم پرهیز مسلمانان از تفرقه عنوان کرد: متاسفانه در برخی از مراکز علمی، نوعی از اختلافات مسموم دیده می‌شود در حالی که بسیاری از نواقص و ضعف در عملکردها با یک تذکر برادرانه و امر به معروف حل می‌شود، اما گاهی می‌بینیم در قبال این موارد به جای تذکر برادرانه، اقدامات دیگری انجام می‌شود.

او با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: این عملیات باعث شد بعد از ماه‌ها بمباران، کودکان غزه چند شبی را راحت بخوابند و مردم کشورهای مقاومت و جهان نیز شاد شدند.

فرمانده سپاه امام رضا (ع) نیز در این نشست گفت: امروز اقتدار ما به برکت ولی فقیه است و تمام نعمات دیگر نیز در سایه این نعمت حاصل شده است. اگر ما امروز امنیت داریم، از فناوری هسته‌ای برخورداریم و استوار در مسیر انقلاب گام برمی‌داریم، همه به برکت وجود ولی فقیه است.

سردار سید هاشم غیاثی افزود:ما باید قدرتمند شویم و یا این که اراده دشمن را بپذیریم و در این ۴۵ سال نشان دادیم هیچ گاه تسلیم نشدیم و نخواهیم شد و باید در تمام حوزه‌ها نیز قدرتمند شویم و بر همین اساس قدرت علمی یکی از مهم‌ترین مولفه‌هاست و باید دانشگاهیان تلاش کنند در این حوزه قوی‌تر از همیشه مسیر را طی کنند.

وی با بیان این که باید برای تحقق مشارکت مردمی مورد تاکید رهبری تلاش کنیم اظهار کرد: ۲۱ بخش در حوزه بسیج اقشار فعال هستند که هر کدام مختص به یک قشر است و هدف از تاسیس چنین شاخه‌ای از بسیج ایجاد زمینه برای مشارکت اقشار مختلف است و برای تحقق این هدف می‌توانیم با نهادهای مختلف تعامل کنیم.

او با بیان این که ایران در حوزه‌های امنیتی سرآمد است اضافه کرد: بسیاری از کشورهای دیگر هم امنیت دارند اما آنها با تهدید مواجه نیستند اما ما با وجود تهدیدها، امنیت داریم و از اقتدار امنیتی برخورداریم و این به برکت وجود ولایت فقیه است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • قطعی آب مکرر در شهرک والفجر رباط کریم
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی