Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه امروز سه شنبه در نشست سه جانبه وزرای خارجه، تجارت و حمل و نقل ترکیه، ازبکستان و جمهوری آذربایجان در تاشکند گفت: توافق صادرات امن غلات اوکراین به بازارهای جهانی که در ۲۲ جولای در استانبول با تلاش های ترکیه و سازمان ملل متحد امضا شد، پیامدهای مثبتی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام دیپلماتیک از آفریقا تا آسیا تأثیر مثبتی خواهد داشت.

چاووش‌اوغلو با اشاره به اهمیت این قبیل نشست‌ ها گفت: در کنار تحولات منطقه‌ ای، رقابت سیاسی و نظامی بین قدرت‌ های بزرگ، اثر جنگ سرد جدید ایجاد کرده است. یک طرف منطقه ما همسایه روسیه و غرب است و طرف دیگر چین است. اثرات اجتماعی-اقتصادی همه‌ گیری کرونا کماکان ادامه دارد.

وی اضافه کرد: مدیریت فشار مهاجرت ناشی از درگیری‌ ها و بحران‌ های اقتصادی به یک چالش جهانی تبدیل شده است. اثرات بحران آب و هوا، انرژی و غذا در هر منطقه احساس می‌ شود. این شرایط بحرانی فرصت و همچنین خطراتی را به همراه دارد. علیرغم تعمیق رقابت قدرت‌ های بزرگ، اوراسیا و جاده تاریخی ابریشم دوباره به یک مسیر تجاری مرکزی تبدیل شده است.

چاووش‌ اوغلو با اشاره به اینکه بیشترین حجم تجارت جهان بین اروپا و آسیا است، ابراز داشت: کشورهایی که در مرکز این جریان تجاری قرار دارند نیز باید این ثروت را مدیریت کنند. مشکلات ژئوپلیتیکی فرصت‌ هایی را برای کریدور میانی ایجاد می‌ کند که جایگزینی برای کریدور شمالی چین و اروپا است، ترانزیت از طریق کریدور میانه و دریای خزر هم از نظر هزینه و هم از نظر امنیت عرضه بسیار حائز اهمیت است.

چاووش‌ اوغلو با اشاره به اینکه جنگ اوکراین آزمون مهمی بود، گفت: این جنگ اهمیت خطوط حمل و نقل پایدار و امن را بار دیگر به ما یادآوری کرد. اهمیت تنوع مسیر و منابع در انرژی نیز بسیار مهم است. جنگ همچنین شکنندگی سیستم جهانی را در زمینه انرژی و امنیت غذایی آشکار کرد. بسیاری از کشورهای توسعه نیافته به دلیل جنگ با خطر گرسنگی مواجه شدند.

وی اضافه کرد: از مذاکرات (جمهوری) آذربایجان با ارمنستان در زمینه حمل و نقل و تعیین مرزها حمایت می‌ کنیم. همچنین در حال برداشتن گام‌ هایی برای عادی‌ سازی روابط از طریق مذاکرات با نمایندگان ویژه و با مشورت باکو هستیم.

کد خبر 5554556

منبع: مهر

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان ازبکستان ترکیه غلات مولود چاووش اوغلو عراق ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی روسیه فلسطین تایوان نانسی پلوسی جنگ اوکراین لبنان افغانستان ایران اوکراین تنش آمریکا و چین جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنیه: حماس خواهان رسیدن به یک توافق جامع است

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که این جنبش یک سری تماس با میانجی‌گران و جناح‌های مقاومت داشته است که بر جدیت و مثبت بودن موضع جنبش قبل از دور کنونی مذاکرات صحه می‌گذارد.

براساس گزارش خبرگزاری سما فلسطین، او افزود: پیش از اعزام هیات به قاهره، جلسات و رایزنی‌های فشرده‌ای را بین داخل و خارج از کشور انجام داده و از مواضع مثبت و منعطف وی با اهمیت تکیه بر اولویت جنبش در توقف تجاوز به فلسطینیان الهام گرفته‌ایم. این یک موقعیت اساسی و منطقی است و پایه و اساس آینده‌ای با ثبات‌تر را می‌گذارد.

هنیه با اشاره به عدم تمایل صهیونیست‌ها برای توقف جنگ و حمله به رفح، پرسید: اگر آتش‌بس اولین نتیجه آن نباشد، معنای توافق چیست؟

هنیه تاکید کرد که جهان به گروگان یک دولت افراطی تبدیل شده است که مشکلات و جنایات زیادی در غزه دارد و رئیس آن می‌خواهد برای ادامه تجاوز و گسترش دایره درگیری توجیهات دائمی ابداع و تلاش‌های میانجی‌ها و طرف‌های مختلف را خراب کند.

رئیس دفتر سیاسی حماس تاکید کرد: آمریکا که این اشغالگران را پوشش داده است، به جای در اختیار گذاشتن سلاح‌های تخریبی و کشتتر جمعی، باید جلوی آن را بگیرد.

هنیه بار دیگر تاکید کرد که جنبش همچنان مشتاق دستیابی به یک توافق جامع و بهم پیوسته است که به تجاوز پایان می‌دهد، عقب نشینی ارتش صهیونیستی را تضمین می‌کند و به یک توافق جدی مبادله اسرا دست می‌یابد.

دیروز شنبه هیاتی از جنبش حماس و مقامات قطری و آمریکایی برای شرکت در مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا وارد قاهره پایتخت مصر شدند در مقابل، رژیم صهیونیستی از اعزام هیات خود خودداری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • ثبت نام دوره مربیگری درجه C آسیا در یزد تکمیل شد
  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • هنیه: حماس خواهان رسیدن به یک توافق جامع است
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • هنیه: توافق باید جامع و دارای مراحل پیوسته باشد
  • امیرعبداللهیان: با اتخاذ موضع هماهنگ کشورهای اسلامی، حقوق ملت فلسطین محقق می‌شود
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اندونزی