Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سید سلمان ذاکر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با اشاره به تولید و فروش سیگار در داخل کشور از سوی دو شرکت خارجی چندملیتی JTI  و BAT که صاحبانی انگلیسی، آمریکایی و ژاپنی دارند، اظهار کرد: شرکت‌های خارجی با رویکرد افزایش مصرف سیگار در کشور ما فقط به فکر کسب سود برای خود و خروج سرمایه از کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به واردات مواد اولیه (توتون و تنباکو) این دو شرکت از خارج، افزود: این شرکت‌ها بدون توجه به سلایق و علایق ملت ایران به دنبال تغییر مزاج ملت هستند و به کیفیت محصولات خود توجه چندانی ندارند. این برای سلامت جامعه خطری بزرگ است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید نسبت به واردات محصولات دخانی از سوی این شرکت‌های خارجی چندملیتی احساس مسئولیت کرده و نظارت جدی بر کیفیت این محصولات داشته باشند.

ذاکر با اشاره به ندادن مالیات از سوی شرکت‌های چندملیتی، گفت: این شرکت‌ها هنوز مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و درصدی را هم که برای ارزش‌افزوده محصولات خارجی مشخص کرده‌اند، بسیار کم و نسبت آن با تولیدات داخلی عادلانه نیست و این خلاف سیاست‌های حمایتی دولت از تولید داخل است، بنابراین وزارت صمت و وزارت اقتصاد خیلی فوری این موضوع را اصلاح کنند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: مجلس هم به این موضوع ورود خواهد کرد و نخواهد گذاشت شرکت‌های خارجی هم به‌سلامت جامعه آسیب برسانند و هم سرمایه کشور را چپاول کنند.

وی با بیان اینکه در همه کشورها، شرکت‌های دخانیات مسئولیت‌ها و وظایف اجتماعی مثل توجه به‌سلامت و ورزش مردم را بر عهده دارند، گفت: سوال ما از مسئولین شرکت‌های خارجی چندملیتی این است که چرا نباید از درآمد حاصل از سود تولید و فروش سیگار برای سلامت مردم هزینه شود و آنها چرا از این ماجرا فرار کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه باید مجلس و مسئولین دولتی نظارت جدی بر عملکرد شرکت‌های خارجی چندملیتی تولید سیگار داشته باشند، گفت: با توجه ‌به اینکه مواد اولیه این شرکت‌ها از خارج وارد می‌شود و نظارت چندانی بر آنها صورت نمی‌گیرد، باعث نگرانی است که این محصولات بر سلامت مردم تأثیرات منفی زیادی داشته باشند.

ذاکر با بیان اینکه در حال حاضر سیگار موجود در بازار ایران از ۳ طریق شرکت‌های خارجی چندملیتی، شرکت دخانیات ایران و همچنین قاچاق تأمین می‌شود، گفت: کمتر از ۱۰ درصد بازار فروش داخل در اختیار شرکت دخانیات ایران است و این باعث تأسف است.

وی با بیان اینکه شرکت دخانیات برای افزایش تولید و همچنین کیفیت محصولات دخانی گام‌ برداشته است، تصریح کرد: شرکت دخانیات در حال حاضر به وظایف اجتماعی خود و همچنین سلامت مردم توجه خاصی دارد و در همین راستا به ورزش مردم و هزینه برای سلامت مردم توجه شده است. امیدواریم که سیاست‌های خوب  در شرکت دخانیات ادامه یابد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه باید حمایت‌های قانونی، مالی و همچنین در اختیار دادن تسهیلات ویژه برای شرکت دخانیات مورد توجه باشد، گفت: بسته حمایتی شرکت دخانیات برای کشاورزان توتون و تنباکو کار که در اسفند سال گذشته رونمایی شد، مشوق خوبی برای کشاورزان تولیدکننده است که خوشبختانه موجب جلب رضایت آنها شده و باید سهم شرکت دخانیات ایران از بازار فروش افزایش یابد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: روشنگری‌های خوبی در راستای مبارزه با فساد و مافیا در شرکت دخانیات انجام شده و تلاش‌های خوبی برای تقویت تولید داخل و کیفیت محصولات صورت گرفته است.

ذاکر با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شرکت دخانیات ۲ رویکرد اساسی در صنعت دخانیات را شاهد هستیم، گفت: یکی تأمین نیروی انسانی متخصص، باتجربه، ماهر، جوان و تزریق آن‌ها به بدنه شرکت باهدف تحول در محصولات دخانیات است.

وی افزود: قطعاً با این نیروهای انسانی انقلابی دارای روحیه جهادی شرکت دخانیات از حالت ورشکستگی نجات خواهد یافت و توان رقابت با شرکت‌های خارجی را پیدا خواهد کرد.

نماینده ارومیه در مجلس تصریح کرد: رویکرد دیگر مدیریت جدید شرکت دخانیات تحول در صنعت دخانیات و حمایت از کشاورزی باهدف خودکفایی و صادرات محصولات دخانی است. در همین راستا در بازسازی صنایع، به‌روزرسانی و بهسازی کارخانه‌ها و ماشین‌آلات قدیمی قدم‌های خوبی برداشته شد و به کمیت و کیفیت تولید نیز توجه خوبی شده است.

ذاکر افزود: در سال‌های گذشته عمده‌ترین مشکل شرکت دخانیات نداشتن یک استراتژی هدفمند بود که لازم است با حمایت دولت و مجلس، ضمن خروج از وضعیت قبلی، نظارت بر عملکرد شرکت‌های خارجی نیز توسط این شرکت ملی که همه زیرساخت‌های فنی و دانش لازم را دارد، صورت پذیرد و در این مسیر مجلس و دولت باید برای حفظ منافع ملی قوانین حمایتی لازم را تصویب کنند.

برچسب‌ها کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی وزارت اقتصاد و امور دارایی سازمان غذا و دارو صمت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی وزارت اقتصاد و امور دارایی سازمان غذا و دارو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی وزارت اقتصاد و امور دارایی سازمان غذا و دارو صمت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شرکت های خارجی چندملیتی کمیسیون اجتماعی مجلس شرکت دخانیات شرکت ها سلامت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۷۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید

هنوز شمار بسیار کمی از افراد برای سرطان ریه غربالگری می‌شوند و درصد غربالگری در سرطان ریه نسبت به سایر سرطان‌های شایع بسیار پایین‌تر است.

برای همین در حالی که در آمریکا در سال ۲۰۲۱ میزان غربالگری برای سرطان روده بزرگ ۷۲ درصد و برای سرطان پستان ۷۶ درصد بوده است.، کمتر از ۶ درصد افراد واجد شرایط برای غربالگری سرطان ریه کمتر از ۶ درصد است.

به گزارش همشهری آنلاین، سرطان ریه علت اصلی مرگ‌های مربوط سرطان در جهان است، اما شناسایی زودرس این سرطان می‌تواند به طور قابل‌توجهی پیامدها بالینی سرطان ریه را بهبود بخشد.

میزان بقای سرطان ریه در مراحل اولیه حدود هفت برابر بیشتر از سرطان ریه‌ای است که در بدن منتشر شده است.

اغلب بیماران در مراحل اولیه سرطان ریه هیچ علامتی ندارند و بیماری تا زمانی که مراحل پیشرفته‌تر برسد که درمان آن سخت‌تر است تشخیص داده نمی‌شود و این وضعیت نیاز به غربالگری مؤثر سرطان ریه را نشان می‌دهد.

کارگروه پیشگیری آمریکا غربالگری سرطان ریه را برای افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که در حال حاضر سیگار می‌کشند یا قبلاً در طول ۱۵ سال گذشته سیگار می‌کشیده و بعد ترک کرده‌اند یا دست‌کم ۲۰ سال سیگار کشیده‌اند، توصیه می‌کند.

«پاکت- سال» واحدی است که برای تخمین قرار گرفتن افراد در معرض سیگار در طول عمر مورداستفاده قرار می‌گیرد و از ضرب کردن شمار کلی سال‌هایی که شخص سیگار کشیده است در میانگین پاکت‌های سیگار کشیده شده در هر روز به دست می‌آید. برای مثال، اگر شخصی برای ۵۰ سال نیم پاکت سیگار کشیده باشد، میزان سیگار کشیدنش ۲۰ پاکت در سال می‌شود.

سی‌تی‌اسکن با دوز پایین برای غربالگری سرطان ریه

یکی از موانع اصلی غربالگری سرطان ریه میزان پایین آگاهی و شناخت عمومی در این باره است. بسیاری از افراد از این موضوع که واجد شرایط غربالگری سرطان ریه هستند، آگاه نیستند یا درباره آنچه انتظار می‌رود در روند غربالگری رخ دهد، سوءبرداشت دارند.

غربالگری سرطان ریه شامل سی‌تی‌اسکن با دوز کم سالانه است. سی‌تی‌اسکن یک روش تصویربرداری تشخیصی است که از پرتوهای ایکس برای ایجاد تصاویری مشروح به شکل سطح مقطع‌ از درون بدن استفاده می‌کند.

غربالگری هر ۲۵۰ بیمار به پیشگیری از یک مورد مرگ ناشی از سرطان ریه می‌انجامد. در مقایسه ۶۴۵ نفر باید با ماموگرافی غربالگری شوند تا بتوان از یک مرگ ناشی از سرطان پستان جلوگیری کرد.

برخی از افراد به علت قرارگیری در معرض پرتوتابی درباره انجام سی‌تی‌اسکن احتیاط به خرج می‌دهند. اما میزان پرتوتابی ناشی از سی‌تی‌اسکن با دوز کم حدود ۱.۴ میلیون میلی سیورت است (میلی سیورت واحد علمی اندازه‌گیری پرتوتابی یونیزه کننده است).

میزان پرتوتابی پس‌زمینه‌ای که هر شخص ممکن است به طور میانگین در طول یک سال زندگی بر روی کره زمین دریافت کند، ۳ تا ۵ میلی سیورت است.

همه فرآیند تصویربرداری از ریه در غربالگری سرطان ریه فقط چند دقیقه وقت می‌گیرد و نیاز به سوزن، دارو یا تزریق وریدی ندارد. بیمار در طول این اسکن روی یک میز چرخان دراز می‌کشد و دست‌هایش را در بالای سرش می‌گذارد. تکنسین ممکن است از بیمار بخواهد برای۵ تا ۱۰ ثانیه در حالیکه از میان دستگاه اسکن‌کننده می‌گذرد، نفسش را حبس کند.

متخصص رادیولوژی نتایج آزمایش را در گزارشی برای پزشک خلاصه می‌کند. اگر نتایج از لحاظ یافته‌ها در ریه منفی باشند، بیمار پس از یک سال برای اسکن دیگری بازمی‌گردد. اگر نتایج مثبت باشند، معمولاً به این معنا است که متخصص رادیولوژی یک گره ریوی یا نقطه‌ای مشکوک درون ریه دیده است. همه گره‌های ریوی سرطانی نیستند و بیماران ممکن است نیاز به تصویربرداری‌های اضافی یا نمونه‌برداری داشته باشند تا برای ثابت کردن یافته‌ها داشته باشند.

منبع: Conversation

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • استقبال از «گارفیلد» در اولین هفته فروش/ یک فیلم خانوادگی
  • آغاز فروش اقساطی محصولات کرمان موتور (اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول