Web Analytics Made Easy - Statcounter

میرحامد اختری مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به خطر وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع گفت: در ایام گرم سال هستیم و هم زمین خشک‌تر بوده و هم دمای هوا بالاتر است و لذا زمینه برای آتش سوزی در جنگل‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه شاهد حضور گردشگران در استان‌های شمالی از جمله گیلان به واسطه جنگل‌های هیرکانی هستیم، افزود: حضور گردشگران موجب شده با آتش سوزی‌های بیشتر مواجه شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، وزش باد گرم و خشک شدن برگ درختان را عامل اصلی وقوع آتش سوزی جنگل‌ها در فصل پاییز دانست و تصریح کرد: در ایام تابستان به واسطه حضور گردشگران در عرصه‌های جنگلی حریق داریم که عامل ۹۵ درصد حریق هاست لذا با رعایت نکات ایمنی کاهش آتش سوزی در جنگل‌های ارزشمند هیرکانی را خواهیم داشت.

اختری با اشاره به کاهش تعداد حریق‌های جنگلی به وقوع پیوسته در گیلان، عنوان کرد: حضور نیرو‌های حفاظتی و قرقبانی را در سطح جنگل‌ها افزایش دادیم. همچنین اخیرا در سطح کشور به سیستم ماهواره‌ای پیشگیری از آتش سوزی مجهز شدیم؛ این سیستم اطلاعات مربوط به نقاط پیک آتش سوزی و در معرض خطر را در اختیار یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار می‌دهد و لذا افزایش حضور نیرو‌ها را در مناطق مذکور به دنبال دارد.

وی تمرکز سیستم پیشگیری از آتش سوزی را بر جنگل‌های هیرکانی دانست و گفت: با توجه به تجربیات گذشته، نقاط در معرض خطر را شناسایی کردیم و حضور نیرو‌های حفاظتی را در این نقاط افزایش دادیم؛ همچنین شاهد ارتقای توان علمی نیرو‌های حفاظتی هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه از ۲۸۷ فقره آتش سوزی در سال ۹۹ به ۱۳۹ فقره در سال ۱۴۰۰ رسیدیم، خاطرنشان کرد: شاهد کاهش ۵۱ درصدی در تعداد آتش سوزی و کاهش ۴۲ درصدی در مساحت هستیم؛ یعنی از حریق ۴۰۹ هکتاری در سال ۹۹ به حریق ۲۳۶ هکتاری در سال ۱۴۰۰ رسیدیم.

وی از کاهش ۵۰ درصدی تعداد حریق در چهار ماهه ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: از ۳۲ فقره و ۱۴ هکتار به ۱۶ فقره و ۱۲ هکتار آتش سوزی رسیدیم.

اختری با اشاره به نقش عامل انسانی در وقوع حریم جنگل، متذکر شد: به مردم توصیه می‌کنیم در تفرجگاه‌های جنگلی و علفزار‌ها آتش روشن نکنند، زیرا گاهی یک حریق کوچک تبدیل به آتش سوزی بزرگ می‌شود، اما اگر آتش روشن شد، با اطمینان صد درصدی از اطفا محل را ترک کنند. همچنین مردم محلی از آتش زدن مزارع خود در نزدیکی جنگل خودداری کنند؛ این اقدام جرم بوده و به مراجع قضایی ارجاع داده می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، اقدام به آتش زدن عمدی جنگل‌ها و مراتع با هدف افزایش سطح زیر کشت را نیز از مصادیق بارز جرم دانست و بیان کرد: ورود دستگاه قضا به این مسئله موجب کاهش حریق‌های عمدی جنگل‌ها توسط مردم محلی شده است.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف منابع طبیعی با سامانه‌های شبانه روزی و رایگان ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس بگیرند و ادامه داد: گاهی در آتش سوزی جنگل شاهد سوختن اشکوب‌ها هستیم و لذا امکان اطفای هوایی وجود ندارد و حتما باید با حضور نیروی انسانی و استفاده از آتش کوب و دمنده و کوله آب پاش و... اقدام به اطفای حریق کنیم که وضعیت استان در این بخش مناسب است.

اختری بخشی از اقدامات حفاظتی جنگل‌های هیرکانی را مبارزه با قاچاقچیان چوب دانست و گفت: باید زمینه قاچاق چوب را از بین ببریم. در این راستا زراعت چوب را از سال گذشته با جدیت راه اندازی کردیم که به عنوان ضربه گیر قاچاق عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه جنگل بیشترین آب را ذخیره و از سیلاب جلوگیری می‌کند، ادامه داد: زراعت چوب علاوه بر حفاظت از جنگل، نیاز چوبی کشور را تامین می‌کند و وقتی چوب قاچاق خریدار نداشته باشد، دیگر قاچاق نخواهیم داشت لذا با تداوم روند زراعت چوب تا ۱۰ سال آینده دیگر نیازی به چوب جنگل‌های هیرکانی نخواهیم داشت.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان در ادامه به اجرای کاداستر در سطح اراضی ملی استان اشاره و عنوان کرد: کاداستر کاربری اراضی را مشخص و مالکیت اراضی ملی و مستثنیات را تعیین می‌کند، زیرا به واسطه خطا‌های گذشته در کاربری ها، شاهد اختلاف بین مردم و دولت هستیم.

وی با بیان اینکه طرح کاداستر طی ۱۵ سال اخیر در دستور کار است، اظهار کرد: این طرح با همکاری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و ثبت اسناد و املاک استان در دست اقدام است و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد کاداستر اراضی استان به انجام رسیده است.

اختری، اجرای کاداستر در گیلان را به واسطه موقعیت جغرافیایی و پوشش گیاهی بسیار دشوار دانست و بیان کرد: با مشارکت دستگاه قضایی کاداستر به جا‌های خوب رسیده و تا پایان تابستان به اتمام می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنگل های هیرکانی زراعت چوب قاچاق چوب مدیرکل منابع طبیعی گیلان جنگل های هیرکانی آتش سوزی حضور نیرو نیرو ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۸۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • کشف ۱۳ تن چوب تاغ قاچاق در استان سمنان/۱۱ متخلف دستگیر شدند