Web Analytics Made Easy - Statcounter

عاشورا، مکتبی انسان ساز است و محرم بهترین کلاس برای انتقال فرهنگ عاشورا و لذا باید هیئت ها و مراسمات به پایگاه آموزشی و تربیتی برای نسل امروزی که مورد هجمه جنگ نرم دشمنان قرار دارند، تبدیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، همه جا رنگ ماتم و عزا به خود گرفته؛ در شهرها و روستاها، علم ها و بیرق ها برافراشته شده و عزادار امام حسین(ع) و یاران با وفایش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شور حسینی همه جا را فراگرفته و دسته‌ها و هیئت‌های عزاداری برپا هستند و اشک از چشمان همه جاریست و دسته‌های زنجیرزنی از آسمان تا حسینیه دل و از آنجا تا نفس‌های تنگ غروب صف می‌کشند و هیأت های عزاداری شکوهی کم نظیر به پا می دارند و اعلام می کنند که ما ملت امام حسین هستیم و پای کار حسینیم.

محرم ماه شور و شعور است و حادثه عاشورا، ماندگارترین حادثه در عالم و نام امام حسین (ع) در تاریخ عالم همواره ماندگار خواهد ماند و حسین(ع) نوری است که هرگز خاموش نخواهد شد.

از سوی دیگر عاشورا، مکتبی انسان ساز است و محرم بهترین کلاس برای انتقال فرهنگ عاشورا و لذا باید هیئت ها و مراسمات به پایگاه آموزشی و تربیتی برای نسل امروزی که مورد هجمه جنگ نرم دشمنان قرار دارند، تبدیل شود.

واقعه عظیم عاشورا، رویدادی اثر بخش و برجسته در تاریخ بشریت است

در این زمینه نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: قیام عاشورا و شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفای وی در صحرای کربلا واقعه‌ای بسیار عظیمی بود که تمام اهل زمین، آسمان و فرشتگان را متاثر ساخت.

حجت الاسلام و المسلمین عسگر دیرباز افزود: واقعه عظیم عاشورا نه تنها واقعه تاریخی، بلکه رویدادی بوده که نقش اثر بخش و برجسته‌ای در تاریخ بشریت انسان‌ها داشته و در توسعه، پویایی و پیشرفت یک ملت تاثیر بسزایی دارد.

وی با بیان اینکه امام حسین(ع) مظهر هدایت بود و اصلی ترین هدف هدایت مردم به سمت حقانیت و کمال است، اظهار کرد: امام حسین (ع) در آخرین شبی که به دعا و راز نیاز پرداخت در واقع فرصتی بود برای دشمنان تا بدانند در برابر چه کسی ایستاده اند و به عاقبت کار خود توجه کنند.

امام حسین(ع) مفاهیم اسلامی و عرفانی را در قالب عاشورا به انسان آموزش می دهد

حجت‌الاسلام و المسلمین جواد مجتهد شبستری نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری نیز در گفت و گو با خبرنگار ما فهم درست و کامل زندگی، پیروی از پاکان و دارای زندگی پاک بودن را از آموزه های امام حسین(ع) به بشریت عنوان کرد و اظهار کرد: هم نشینی با پاکان به انسان پاکی می دهد و باعث می شود انسان به اخلاق و منش پاک روی بیاورد.

شبستری افزود: حرکت عالمانه امام حسین(ع) در واقعه عاشورا سبب شد تا دین اسلام احیا شود و به همین خاطر امام حسین(ع) امام عشق، محبت، جمال و جلال دین است.

وی گفت: امام حسین(ع) مفاهیم اسلامی و عرفانی را در قالب عاشورا به انسان آموزش می دهد و این را در صحنه های مختلف کربلا می بینیم.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مکتب عاشورا و امام حسین(ع) می خواهد بیان کند که انسان برای رفتن نیامده است، بلکه آمده تا جاودانه بماند، تصریح کرد: در مکتب عاشورا چگونه زیستن در راه خدا، راه رسیدن به حقیقت شهادت است.

مجتهد شبستری افزود: امام حسین(ع) با معرفی فرهنگ شهادت به عنوان عنصر احیاگر دین، چگونگی جاودانه زیستن را آموزش می دهد.

مجلس عزای امام حسین(ع) مجلس معرفت است

امام جمعه میاندوآب نیز در این زمینه با طرح این سوال که دلیل ماندگاری قیام امام حسین(ع) چه بود؟، گفت:در طول تاریخ صدها جنگ بوقوع پیوسته است که هیچکدام ماندگار نبوده ولی واقعه عاشورا یک حماسه ماندگار است.

حجت الاسلام و المسلمین حمید حسن زاده با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل ماندگاری قیام عاشورا اخلاص برای خدا بود، افزود: هر عملی خالصانه و برای خدا باشد ماندگار خواهد بود.

وی با تاکید بر بهره مندی از مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین(ع)، تصریح کرد: مجلس عزای امام حسین(ع) مجلس معرفت است و باید از این مجالس برای معرفت افزایی استفاده کرد.

عاشورا یک دانشگاه و مکتب برای همه زمان ها است

حجت الاسلام صادقی کارشناس علوم دینی و سیاسی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه عاشورا و قیام امام حسین(ع)، مکتب ایثار، جریان ساز و انسان ساز است، گفت: هدف از عزاداری تجدید بیعت با عاشورا واینکه جریان عاشورا فراموش نشود.

صادقی با بیان اینکه عاشورا یک دانشگاه و مکتب برای همه زمان‌ها است، افزود: واقعه عاشورا با عنصر و عامل گذشت زمان آن‌هم ده‌ها قرن، نه تنها کهنه نشده، بلکه هر چه زمان می‌گذرد روزبه‌روز پرشورتر و پررنگ‌تر می‌شود.

وی اظهار کرد: باید در مراسمات عزاداری و هیئت های حسینی که برپا می شود، فرهنگ و مکتب عاشورا برای نسل جوان تبیین شود که این موضوع یک امر ضروری است.

حجت الاسلام صادقی بیان داشت:‌ امام حسین(ع) مفاهیم اسلامی و عرفانی را در قالب عاشورا به انسان آموزش می دهد و تعریف حضرت قاسم(ع) به عنوان یک نوجوان آموزش دیده در مکتب عاشورا از مرگ با تعبیر شیرین تر از عسل، بیانگر نوع نگاه شاگردان امام حسین(ع) به زندگی و خداوند است.

کارشناس علوم دینی خاطرنشان کرد: حرکت عالمانه امام حسین(ع) در واقعه عاشورا سبب شد تا دین اسلام احیا شود، مکتب عاشورا و امام حسین(ع) می خواهد بیانگر این باشد که انسان برای رفتن نیامده است، انسان آمده تا جاودانه بماند و عزاداری ماه محرم راهی برای زنده نگهداشتن یاد و نام امام حسین (ع) و ادامه دادن راه و هدف سیدالشهدا (ع) و عمل به این اهداف است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: واقعه عاشورا آموزش می دهد حجت الاسلام مکتب عاشورا امام حسین ع انسان ساز هیئت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی

نیاز به پوشش و پرهیز از برهنگی جزو گرایش‌های فطری است که خداوند متعال آن را در وجود انسان‌ها قرار داده است. علاوه بر تاثیر حجاب در تامین سلامت روحی و فکری، حجاب در تامین سلامت جسمانی افراد جامعه نیز نقش بسزایی دارد. از طرفی شواهد تاریخی نیز فطری، فرامذهبی و فراملی‌بودن حجاب را تایید می‌کند.

در جامعه‌ای که پوشش زنان و حتی مردان از دیرباز یکی از آداب و ارزش‌های اجتماعی بوده و بدپوششی در این جامعه مذموم شمرده شده است، عادی‌شدن پوشش‌های غیرمتعارف، چه در مردان و چه در زنان، زنگ خطر استحاله فرهنگی و ارزش‌های اجتماعی را به صدا درمی‌آورد.

پوشش انسان‌ها صرف‌نظر از این‌که از نظر فطرت انسانی یک ابزار مصونیت است، برای فعالیت‌های اجتماعی زنان و مردان نیز مفید است. هر کسی باید به اندازه‌ای که خود او می‌داند و برایش مصونیت‌آفرین است، به آن عمل کند. حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنای پوشش درونی است. عواملی که باعث سلامت در جامعه می‌شوند و در صورت نبود این دو عامل، مشکلات و اثرات مخرب زیادی در جامعه به وجود خواهد آمد؛ چراکه اگر حجاب و عفاف که مکمل یکدیگرند، در افراد و جامعه رعایت شود، سبب رشد و افزایش معیار اطمینان و اعتماد در جامعه، تاثیر مثبت بر سلامت روحی و روانی در تربیت و تعلیم فرزندان و محیط اطراف می‌شود. همین امر سبب رشد عقلی و فرهنگی در جامعه و مانعی محکم در مقابل عوامل و تاثیرات منفی و مخرب است.
 
انسان، پوشش‌گریز است یا خیر؟
پیرامون موضوع حجاب و پوشش زنان مسائل مختلفی مطرح می‌شود، اما پیش از هر چیزی باید بررسی شود که آیا انسان بالطبع حجاب‌گراست یا خیر؟ پوشش دینی بانوان و حجاب از اختراعات آیین اسلامی نیست، بلکه ریشه در تاریخ دارد. در تمدن‌های کهن بشری مانند تمدن یونان و ایران نیز موضوع حجاب در بین بانوان دارای جایگاه خاصی بوده است؛ بنابراین نه‌فقط اسلام واضع قانون حجاب نبوده، بلکه در جهت جلوگیری از افراط و تفریط‌هایی که در طول تاریخ در مورد حجاب نیز به وجود آمده، به قانونمند کردن و تنظیم آن همت گماشته و آن را به‌صورتی متعادل، صحیح و متناسب با فطرت انسانی زن و غیرتمندی مرد، آن را ارائه داده است. در پاسخ به این‌که انسان پوشش‌گریز است یا خیر، باید هر دو گزاره آن بررسی شود. اگر فرض بر حجاب‌گریزی باشد، اعتبار و ارزش رعایت حجاب به‌دلیل عقلانیت و پیامد فرهنگ و تربیت فردی است. اگر فرض بر گزاره اول باشد، عدم رعایت حجاب خلاف طبع بوده است. این موضوع در حالی است که در ایران تاکنون حجاب‌گرایی فرض شده و مبنای سیاست‌گذاری بر این اساس انجام گرفته است.
 
محجبه‌های جوان؛ مرکز ثقل مواجهه با بدپوشش‌ها
در مسأله حجاب، حاکمیت با گروه‌های مختلفی روبه‌روست؛ افرادی که صرفا بدپوشش هستند، افرادی که به بدپوششی کمک می‌کنند (مانند تولیدکنندگان البسه نامناسب) و در نهایت افرادی که بی‌حجابی عامدانه را تبلیغ می‌کنند (مانند متعرضان به محجبه‌ها و افراد تبانی‌کننده با عوامل بیگانه). ولی به نظر می‌رسد که محجبه‌ها باید مرکز ثقل این مواجهه قرار بگیرند. یک فرد محجبه و عفیف وظایف بزرگی بر عهده دارد و باید الگوی مناسبی برای دیگران باشد تا آنها نیز از این هدیه الهی بهره‌مند شوند. به هر حال در مقابله با بی‌حجابی، به جای برخورد با بی‌حجابان عادی، باید این پندار که بی‌حجابان در غلبه کمی و کیفی هستند، تضعیف شود. در این راه می‌توان از ظرفیت محجبه‌ها استفاده کرد. با وجود این‌که این موضوع مورد توجه قرار گرفته، اما اجرای آن ناشیانه بوده است؛ چراکه بیشتر این افراد بانوان میانسال بوده، در حالی که بهتر است از جوانان و دانشجویان در این امر استفاده شود. با این حال باید توجه داشت که اعتدال در رفتار با بدحجابی باید رعایت شود؛ زیرا افراط در آن موجب تنش و اضطراب و منجر به عادی‌شدن بدپوششی در جامعه می‌شود. این مسأله نیازمند نهاد ستادی و نظارتی فراقوه‌ای است که منحصرا به مسأله حجاب نپردازد. می‌توان این نهاد را در قالب ستاد مبارزه با مفاسد فرهنگی ــ اجتماعی تشکیل داد. 

ارتقای صنعت مد در موضوع حجاب اسلامی
به نظر می‌رسد باید اقداماتی در جهت کاهش پوشیدنی‌های ناسالم یا نامناسب و افزایش پوشیدنی‌های سالم و مناسب، البته با کیفیت و قیمتی مناسب برای کاهش زمینه‌های فساد و بدپوششی انجام شود. بر همین اساس باید طراحان لباس در یک زیست بوم ایرانی ــ اسلامی تربیت شوند و طرح درس‌ها و نظام آموزشی خیلی قدیمی، چه در طراحی لباس و چه در طراحی پارچه ارتقا پیدا کند. مسئولان این صنعت و این حوزه باید تدابیر لازم را برای پوشش مناسب با قیمت مناسب در اختیار جامعه قرار دهند و نیاز‌های اقتصادی تولیدکنندگان نیز تامین شود. از سویی دیگر تسهیل تشکیل خانواده، تقویت روابط خانوادگی و افزایش اشتغال مناسب می‌تواند در کاهش زمینه‌های بدپوششی نیز موثر باشد. با این حال باید جایگاه حجاب به‌درستی در کشور تبیین و مشخص شود. در برخورد با پدیده بدحجابی باید مشکل فرهنگی و سیاسی آن، از یکدیگر تمایز پیدا کند و متناسب با خاستگاه‌‏های آن به برخوردی سنجیده و برنامه‏ریزی‌شده پرداخت. در برخورد با بی‌حجابان باید دقت کرد تعلیم، موعظه و دعوت به خیر، مقدم بر امر به معروف و نهی از منکر است که در این مسیر نهاد‌های آموزشی اهمیت بالایی دارند.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • هافبک مس در فرم روز‌های انتقال به استقلال 
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • مسئولیت علم در کلاس امام صادق(ع)
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • هافبک مس در فرم روزهای انتقال به استقلال
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود
  • فرهنگ مردمی سپاس از معلم نهادینه شود