Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@18:01:36 GMT

ایمپلنت دندان: پروسه آن چیست؟ چقدر طول می‌کشد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۱۷۷۳

ایمپلنت دندان: پروسه آن چیست؟ چقدر طول می‌کشد؟

امروزه ایمپلنت دندان درمان ساده‌ای است که جایگزینی با ظاهری طبیعی را برای دندان‌های از دست‌رفته در اختیار می‌گذارد. ایمپلنت از ریشه‌ای تیتانیومی و روکشی سرامیکی تشکیل می‌شود، پس از کاشت ایمپلنت می‌توانید مانند همیشه حرف بزنید، غذا بخورید و لبخند بزنید. کاشت ایمپلنت دندان چند مرحله مهم دارد که در این مقاله برای‌تان توضیح می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید شما هم این سؤال را داشته باشید که درمان ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

در این مقاله با مراحل مختلف کاشت ایمپلنت دندان آشنا می‌شوید. همچنین متغیرهایی را توضیح می‌دهیم که می‌تواند بر زمان‌بندی پروسه ایمپلنت اثر بگذارد و می‌گوییم که پیش از تصمیم‌گیری درباره انجام درمان ایمپلنت باید به چه عامل‌هایی توجه کنید.

اگرچه ایمپلنت‌های تیتانیومی که امروزه از آنها استفاده می‌شود، اختراع نسبتاً جدیدی به شمار می‌آید، عمل جایگزینی دندان‌های غائب قدمتی چند هزارساله دارد. در تمدن‌های چین باستان دندانه‌هایی تراشیده‌شده از چوب بامبو کشف شده است که به عنوان جایگزین دندان طبیعی در دهان جای‌گذاری شده بود.

فرایند درمان ایمپلنت

اگرچه تمام طرح‌های درمان در بخش ایمپلنت دندانپزشکی حکیم (هوم) مطابق با نیازهای بیماران تهیه می‌شود، تمام درمان‌های کاشت ایمپلنت از مراحل زیر تشکیل می‌شود:
• مشاوره
• جراحی
• التیام یافتن زخم و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان
• جای‌گذاری روکش

چهار مرحله اصلی فوق نقشه کلی راهی را که تا رسیدن به لبخند رویایی‌تان دارید، نشانتان می‌دهد. طول درمان ایمپلنت تابعی از مدت زمان مراحل فوق است. هرچند ایمپلنت دندان روش بسیار متداولی برای جایگزینی دندان غائب است که نتایجی فوق‌العاده و ماندگار را به دست می‌دهد، کاشت ایمپلنت و طی کردن مراحل فوق ممکن است 3 ـ 15 ماه طول بکشد.

 

مشاوره

در کاشت ایمپلنت نیز مانند هر درمان دندانپزشکی دیگری، مشاوره اولیه با متخصص ایمپلنت حرفه‌ای و باتجربه نخستین گام مهم است. در جلسه مشاوره می‌توانید نگرانی‌ها یا دغدغه‌هایی را که درباره سلامت دهان و دندان‌ها دارید، با متخصص ایمپلنت در میان بگذارید و درباره مراحل درمان، چگونگی انجام شدنشان و نتایج دلخواه سؤال کنید.

فراموش نکنید که برای انجام کاشت ایمپلنت دندان باید حتما به متخصصان ایمپلنت و کلینیک‌هایی مانند کلینیک دندانپزشکی حکیم که خدمات ایمپلنت را ارائه می‌دهند مراجعه نمایید تا متخصصان ایمپلنت آنها پروسه کاشت ایمپلنت را در جلسه مشاوره با جزئیات کامل برایتان توضیح دهند. مراجعه به چنین افرادی باعث می‌شود تا از عوارض جانبی بعد از کاشت ایمپلنت دندان در امان باشید.

 

جراحی

چنانچه پس از مشاوره اولیه تصمیم گرفتید که درمان را ادامه بدهید، جراحی مرحله بعدی خواهد بود. جراحی ایمپلنت مراحل مختلفی دارد که بر مدت زمان کاشت ایمپلنت اثر می‌گذارد. اگر دندان آسیب‌دیده هنوز در دهان باشد، ابتدا دندان باید کشیده شود. متخصص ایمپلنت کل استخوان فک را در جلسه مشاوره پیش از جراحی ارزیابی می‌کند و ناحیه کاشت ایمپلنت را به دقت بررسی می‌کند. برخی بیماران به گرفت یا پیوند استخوان برای تقویت این بخش از فک نیاز دارند.

اگر دندانپزشک به این نتیجه برسد که استخوان فک به اندازه کافی قوی است، ریشه تیتانیومی را طی یک عمل جراحی جای‌گذاری می‌کند. بی‌حسی موضعی قبل از جراحی اعمال می‌شود تا دهانتان حین جراحی بی‌حس باشد. اگرچه حین جراحی هوشیار خواهید بود، اما هیچ چیزی حس نخواهید کرد. برای رفع اضطراب می‌توانید آرام‌بخشی هوشیارانه را انتخاب کنید؛ در جلسه مشاوره و ارزیابی قبل از جراحی می‌توانید درباره دریافت داروی آرام‌بخش با متخصص ایمپلنت مشورت کنید.

متخصص ایمپلنت برشی را در لثه ایجاد می‌کند تا استخوان فک زیر لثه مشخص شود. سپس متخصص سوراخ کوچکی را در استخوان فک ایجاد می‌کند تا بتواند ریشه تیتانیومی را در آن قرار بدهد؛ عمق قرارگیری ریشه تیتانیومی به اندازه عمق ریشه دندان طبیعی است. اباتمنت پیچی داخلی است که روکش به آن متصل می‌شود؛ متخصص ایمپلنت اباتمنت را داخل ریشه تیتانیومی قرار می‌دهد. وقتی متخصص ایمپلنت از محل مناسب ریشه و اباتمنت و راحتی بیمار مطمئن شد، لثه را بخیه می‌زند تا زخم بسته شود و فرایند التیام و جوش خوردن شروع شود.
جراحی کاشت یک ریشه تیتانیومی یک تا دو ساعت طول می‌کشد، بنابراین هر چه تعداد ایمپلنت‌ها بیشتر باشد، جراحی بیشتر طول می‌کشد.

شایان ذکر است که اگر داروی آرام‌بخش دریافت کرده باشید، بلافاصله پس از عمل نمی‌توانید رانندگی کنید. پس هماهنگی‌های لازم را انجام بدهید تا یکی از نزدیکان شما را پس از جراحی در کمال امنیت به خانه برساند.

 

التیام زخم و جوش خوردن

روکش در همان جلسه کاشت ریشه تیتانیومی گذاشته نمی‌شود. ابتدا باید اسئواینتگریشن رخ بدهد، یعنی ریشه تیتانیومی به استخوان فک جوش بخورد. تیتانیوم به دلیل داشتن ویژگی‌های طبیعی برای ساخت ریشه‌های مصنوعی ترجیح داده می‌شود، این ویژگی‌ها باعث شده است، نرخ موفقیت اسئواینتگریشن تیتانیوم بالا باشد.

فرایند اسئواینتگریشن اولین بار در سال 1952 و زمانی کشف شد که جراح ارتوپد نتوانست لوله تیتانیومی کار گذاشته شده در استخوان ران یک خرگوش را دربیاورد. مشخص شد که استخوان چنان به لوله تیتانیومی جوش خورده که جایگزینی محکم برای استخوان از دست‌رفته ایجاد شده است. مطالعات بیشتری انجام شد و سرانجام نخستین ایمپلنت دندان تیتانیومی در سال 1965 در دهان یک انسان داوطلب زنده قرار داده شد.

پروسه و زمان‌بندی التیام زخم و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان در تمام بیماران یکسان نیست.

جوش خوردن کامل یک ایمپلنت معمولاً 6 ـ 12 هفته طول می‌کشد. ریشه دندان مصنوعی جدید در این مدت به استخوان فک جوش می‌خورد و محکم‌تر و قوی‌تر می‌شود. در نهایت ریشه تیتانیومی آن‌قدر قوی می‌شود که پایه محکمی را برای جای‌گذاری دندان مصنوعی در اختیار بگذارد.

اکثر دندانپزشکان می‌دانند که وجود فضای خالی در میان دندان‌ها یا مشخص بودن اباتمنت باعث ناراحتی و خجالت بیماران می‌شود.

بنابراین در مدتی که منتظر هستید ریشه تیتانیومی جدید به استخوان فک جوش بخورد، روکش موقت جایگزین دندان غائب می‌شود. حتماً بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید و مراقب جایگزین موقت باشید تا مطمئن شوید که ناحیه کاشت ایمپلنت تمیز می‌ماند و دچار عفونتی نمی‌شوید که پیشرفت درمان را به تأخیر بیاندازد.


چسباندن روکش

پس از آن‌که ریشه تیتانیومی کاملاً به استخوان فک جوش خورد و دندانپزشک از التیام یافتن زخم لثه‌ها مطمئن شد، روکش دندان جدید ساخته و چسبانده می‌شود.

متخصص ایمپلنت در بخش ایمپلنت دندانپزشکی حکیم قالب‌گیری را با بهره‌گیری از فناوری پیشرفته و به کمک لابراتوار کلینیک انجام می‌دهد. تکنیسین دندان مصنوعی را از روی این قالب به‌طور سفارشی تهیه می‌کند تا از نظر شکل و اندازه با دندان‌های طبیعی بیمار همخوانی کامل داشته باشد. این روکش سفارشی به گونه‌ای ساخته می‌شود که کاملاً راحت باشد، جای خالی دندان غائب را به‌طور کاملاً یک‌دست و بدون ایجاد ناهماهنگی پر کند، از نظر رنگ با دندان‌های طبیعی همخوانی داشته باشد و لبخندی زیبا خلق کند.

پس از آن‌که روکش سفارشی جدید چسبانده شد، متخصص ایمپلنت کاملاً برای‌تان توضیح می‌دهد که چگونه باید از دندان جدیدتان مراقبت کنید. از ایمپلنت نیز باید دقیقاً مانند دندان‌های طبیعی مراقبت کنید؛ بسیار مهم است که جلسات ویزیت دوره‌ای را فراموش نکنید تا متخصص برای مراقبت از ایمپلنت جدید کمکتان کند.

 

کاشت ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان درمان ایمپلنت به وضعیت بالینی هر بیمار بستگی دارد. درمان ایمپلنت استاندارد 3 ـ 15 ماه طول می‌کشد، اما ممکن است به درمان‌ها یا عمل‌های جراحی بیشتری نیاز داشته باشید که طبعاً درمان ایمپلنت را طولانی‌تر می‌کند.

تماشاخانه ببینید| تنها پستچی قایق‌سوار که برای رساندن بسته‌ها آدرسی ندارد ببینید| عذرخواهی «ویل اسمیت» از «کریس راک» به خاطر سیلی معروف اسکار فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کاشت ایمپلنت دندان جلسه مشاوره متخصص ایمپلنت درمان ایمپلنت جوش خوردن طول می کشد جای گذاری دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۱۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»