Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@07:44:07 GMT

قدردانی ایزدی های عراق از فداکاری های الحشد الشعبی

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۲۵۵۴

قدردانی ایزدی های عراق از فداکاری های الحشد الشعبی

اقلیت ایزدی عراق که شماری از آنان در دوران اشغال بخش هایی از عراق به دست گروه تروریستی داعش به قتل رسیده یا اسیر شدند، در هشتمین سالگرد این فاجعه انسانی از الحشد الشعبی تقدیر کردند.

به گزارش مشرق، «سعید بطوش» از سران ایزدی و رئیس حزب «التقدم» (پیشرفت) منطقه «سنجار» در استان نینوا این باره به خبرگزاری «المعلومه» گفت که ایزدی ها قدردان پشتیبانی و کمک های الحشد الشعبی در مقابله با گروه تروریستی داعش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یا یادآوری جنایت داعش در منطقه سنجار افزود که الحشد الشعبی ضامن واقعی امنیت سنجار است و اقلیت ایزدی بعد از جنایت ها و کشتارهایی که در حق آنها روا داشته شد، به الحشد الشعبی اعتماد و اتکای زیادی دارد.

بطوش افزود: همچنان به حمایت از الحشدالشعبی ادامه خواهیم داد و هرگونه تعرض به آن را رد می کنیم زیرا این نیرو قادر به هدف قرار دادن هر توطئه ای است که کشورمان را تهدید کند.

وی ادامه داد که ایزدی ها مدیون کمک های الحشد الشعبی در دفع حملات و شکست گروه تروریستی داعش هستند و هیچ گاه این حمایت ها و کمک ها را فراموش نخواهند کرد.

بطوش تاکید کرد که با توجه به فداکاری های الحشد الشعبی در دوران اوج فعالیت داعش و نیز وجود برخی تهدیدهای تروریستی و به منظور تامین و برقراری امنیت در سنجار، ایزدی های این منطقه همچنان خواستار حضور الحشد الشعبی برای حمایت از مردم هستند.

الحشد الشعبی در محدوده مرزی بخش سنجار ( واقع در استان نینوا) تا خاک سوریه، بارها حملات تروریست های داعش را دفع کرده است و نقش قابل توجهی در امنیت مرزهای عراق دارد.

گروه تروریستی داعش، اردیبهشت ۹۳ در حمله به شمال عراق و با ارتکاب جنایت های غیر انسانی چندین شهر و روستاهای این کشور از جمله موصل، سامرا، سنجار و تکریت را اشغال کرد.

در پی هجوم داعش، سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) با فتوای جهاد کفایی آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالییقدر شیعه عراق تشکیل شد؛ نیروهایی که با پیروی از مرجعیت دینی و اتحاد و همبستگی مردمی توانستند در یک نبرد بی امان ۳.۵ ساله به پیروزی‌های بزرگی دست یابند و کار این گروه مخوف تروریستی را در اواخر تابستان ۱۳۹۶ یکسره کنند.

الحشد الشعبی اصلی ترین نیرو در مقابل تهاجم داعش و نبرد با تروریست های تکفیری بود، نیروهای الحشد الشعبی با انجام چندین عملیات، موفق شدند شهر سنجار و روستاهای ایزدی نشین اطراف این منطقه را از چنگال داعش آزاد کنند.

همچنین «برهم صالح»، رئیس جمهوری عراق در بیانیه ای با یادآوری جنایت های داعش علیه ایزدی ها گفت که با غم و اندوه و درد فراوان هشتمین سالگرد قربانیان ایزدی را به یاد می‌آوریم، در جایی که این جنایت شنیع و غیرانسانی با هدف محو و ریشه کنی اقلیت ایزدی انجام شد.

صالح نوشت که این جنایت بسیار غم انگیزی بود که وجدان های بشری را به دلیل قتل جمعی زنان و مردان، کودکان و سالمندان جریحه دار کرد، این رخداد بی شک جزو زشت ترین اعمالی است که در تاریخ معاصر جهان روی داد.

رئیس جمهوری عراق تاکید کرد که قصاص عاملان این جنایت وظیفه و حقی است که هرگز به حاشیه نخواهد رفت و ما بر اهمیت تداوم تلاش های سازمان ملل متحد و جامعه جهانی برای پاسخگو کردن و مجازات تروریست ها و دست اندرکاران این جنایت که علیه بشریت بود تاکید می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تصویب قانون بازماندگان ایزدی کمترین وظیفه مقام های عراقی است و ما باید برای جبران خسارت، توانمندسازی بازماندگان قربانیان این جنایت و تضمین بازگشت امن و پایدار ایزدی‌های آواره به سنجار و بازسازی این شهر و اطلاع از سرنوشت نامعلوم حدود ۲۷۰۰ دختر و پسر ربوده شده توسط داعش و تقویت تلاش های داخلی و جامعه جهانی در این زمینه تلاش کنیم.

گروه تروریستی داعش، سوم آگوست ۲۰۱۴ (۱۲ مرداد ۹۳) در هجوم به سنجار و اشغال این شهر، شماری از ایزدی ها را به قتل رساند.

پیش از حمله داعش به شمال عراق در تابستان سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۵۵۰ هزار ایزدی در این کشور زندگی می‌کردند که حدود ۳۶۰ هزار نفر از آنان موفق به فرار به کشورهای دیگر شدند ولی شماری از زنان و دختران این اقلیت به اسارت اعضای داعش درآمدند و به مناطق مختلف تحت سیطره تروریست ها در عراق و سوریه منتقل شدند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۱۷ با اتفاق آراء از این سازمان خواستند تا تیم تحقیقاتی را برای کمک به عراق در حفظ و جمع آوری شواهد و مدارک مربوط به اقدامات داعش که مصداق جنایت جنگی و نسل کشی بوده اند، تشکیل دهد.

«کریم خان»، رئیس تیم تحقیقاتی تحت هدایت سازمان ملل متحد اعلام کرد که شواهد آشکار و قانع‌کننده‌ای در اختیار دارد که نشان می دهد گروه تروریستی داعش مرتکب نسل‌کشی علیه اقلیت ایزدی‌ در سال ۲۰۱۴ شده است.

رئیس این تیم تحقیقاتی خاطر نشان کرد که از جمله جنایات داعش علیه ایزدی ها، جداسازی زنان و کودکان از خانواده هایشان و مفقود شدن آنها بود.

گروه تروریستی داعش در طول سیطره خود بر یک سوم خاک عراق پلیدترین جنایات و کشتار را علیه مردم این کشور از جمله اقلیت ایزدی مرتکب شد که یکی از شدیدترین آنها، جنایت عناصر این گروه در روستای «کوجو» در اطراف منطقه سنجار در ماه اوت سال ۲۰۱۴ میلادی بود.

درپی بیرون راندن گروه تروریستی داعش از منطقه سنجار در اواخر سال ۲۰۱۵ میلادی بود که شماری گورهای جمعی کشف شد که حاوی پیکرهای اهالی منطقه سنجار و اطراف آن از جمله زنان و کودکان و سالخوردگان بود.

براساس اعلام برخی رسانه های عراقی، داعش بیش از شش هزار و ۴۰۰  ایزدی را در طول تاخت و تاز خود در شمال عراق ربود که سه هزار و ۲۰۰  نفر از آنها توانستند فرار کنند و برخی نیز نجات یافتند اما سرنوشت مابقی همچنان نامعلوم است.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت برهم صالح سازمان ملل متحد گروه تروریستی داعش ایزدی های عراق حشدالشعبی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت گروه تروریستی داعش الحشد الشعبی الحشد الشعبی منطقه سنجار اقلیت ایزدی تروریست ها ایزدی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • استفانو پیولی: برای کسب این نتیجه فداکاری کردیم؛ سعی می کنیم رده دوم را حفظ کنیم
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا
  • اردوغان: حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • داعش در افغانستان از بین رفته است