Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، برنامه «گنجینه» شبکه مستند چهارشنبه ۱۲ مرداد در دومین سالگرد درگذشت خسرو سینایی و به یاد این کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، آهنگساز، نوازنده و شاعر ایرانی با پخش مستند «مرثیه گمشده» روی آنتن می‌رود.

«مرثیه گمشده» به کارگردانی خسرو سینایی سال ۶۲ ساخته شد و روایت زندگی هزاران لهستانی است که در سال‌های جنگ جهانی دوم به ایران پناهنده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم، قصه مهاجرت لهستانی‌ها را از میان عکس‌های به جا مانده از آن دوره (۱۳۲۰ و ۱۳۳۲) و در گفتگو با افرادی که آن دوره را به خاطر دارند واکاوی کرده، یکی از مصاحبه شونده‌های «مرثیه گمشده» آنا بورکوفسکا است که برادرش را در اردوگاه‌های سیبری از دست می‌دهد و پس از مهاجرت در تهران با مردی ایرانی ازدواج کرده است و برای همیشه در این کشور می‌ماند. سینایی برای ساخت این مستند از رئیس جمهوری لهستان نشان ویژه این کشور را دریافت کرده است.

سینایی فارغ‌التحصیل کارگردانی و فیلم‌نامه‌نویسی از آکادمی هنرهای نمایشی و رشته تئوری موسیقی از کنسرواتوار وین بود، او از سال ۱۳۴۶ در وزارت فرهنگ و هنر و از سال ۱۳۵۲ در تلویزیون ایران شروع به کار کرد. او فعالیت سینمایی خود را در سال ۱۳۵۸ با کارگردانی فیلم «زنده باد …» آغاز کرد. او افزون بر نویسندگی و کارگردانی، ساخت موسیقی و تدوین برخی از آثارش را نیز بر عهده داشته است. سینایی در سال ۱۳۸۴ فیلم کوتاه «فرش، اسب، ترکمن» از مجموعه فرش ایرانی را کارگردانی کرد.

از جمله آثار این هنرمند می‌توان به «جزیره رنگین»، «کویر خون»، «مثل یک قصه»، «گفتگو با سایه»، «فرش»، «عروس آتش»، «کوچه پاییز»، «در کوچه‌های عشق»، «یار در خانه»، «هیولای درون»، «زنده باد …» و تهران امروز اشاره کرد.

خسرو سینایی مرداد ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.

مجموعه برنامه «گنجینه» به تهیه‌کنندگی حنیف شهپرراد در شبکه مستند تولید شده است و چهارشنبه‌ها ساعت ۲۱ با نگاهی به سینمای مستند ایران در دهه‌های گذشته پخش می‌شود.

کد خبر 5555029 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: خسرو سینایی فیلمنامه نویسی جنگ جهانی دوم شبکه مستند سیما محرم 1401 روایت محرم تئاتر ایران حسینیه مهر شبکه نسیم عاشورا تماشاخانه ایرانشهر شبکه دو سیما تعزیه خوانی حبیب الله صادقی هنرمندان تئاتر خورشید کاروان سریال ایرانی خانه هنرمندان ایران خسرو سینایی مرثیه گمشده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۲۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ارتباط ساواک با پدر مهران غفوریان چیست؟/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بخشی از اعترافات مقامات و بازجوهای ساواک در فضای مجازی بازنشر شده که در آن یکی از ساواکی‌ها به نام «خسرو غفوریان» در حال صحبت درباره امام خمینی و تعریف شدید از بنیانگذار انقلاب است که قاعدتاً به واسطه فرار از سرنوشتی است که آن روزها در انتظار امثال این ساواکی بود. شباهت چهره‌ این فرد با مهران غفوریان و هم‌نام بودنش با این بازیگر سینما و تلویزیون، گمانه‌زنی‌ها را درباره‌ احتمال اینکه خسرو غفوریان همان پدر مهران باشد افزایش داد.

به گزارش تابناک، عبدالرضا داوری، فعال رسانه‌ای و مشاور سابق محمود احمدی‌نژاد، در این باره در شبکه‌ی اجتماعی ایکس نوشت: «چند شب قبل در شبکه مستند، فیلم کنفرانس مطبوعاتی کارکنان ساواک در سال ۱۳۵۸ پخش شد. نکته جالب در این ویدیو، معرفی خسرو غفوریان به عنوان مدیر پشتیبانی بخش آموزش ساواک است. خسرو غفوریان، پدر مهران غفوریان است که ۲۰ سال کارمند ساواک بود و پس از آزادی از زندان، چند سال قبل درگذشت.» این در حالی است که مهران غفوریان پیش از این تصویری از پدرش در لباس نیروی دریایی منتشر کرده و نوشته بود: «بابا جونم خیلی دلم برات تنگ شده، میدونم که هوامو داری میدونم که یک روز دوباره میبینمت، دوستت دارم بابا روز پدر رو بهت تبریک میگم جناب ناخدا خسرو غفوریان». پس از انتشار این ویدیو مهدی غفوریان، برادر مهران غفوریان در واکنش به انتشار این ویدیو در اینستاگرام همه چیز را رد کرد و گفت: «ایشان را نمی‌شناسم و پدر من نیست. پدر من ناخدا یکم کمیسر دریایی خسرو غفوریان بود.»

245245

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902467

دیگر خبرها

  • تکلیف لواندوفسکی در بارسلونا مشخص شد
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • ماجرای ارتباط ساواک با پدر مهران غفوریان چیست؟/ عکس
  • تصاویر جنجالی؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟!
  • تصاویر پدر ساواکی مهران غفوریان
  • پخش فصل جدید «رخ‌ مادر» از امشب
  • بیک زاده: پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری؟ من اگر جای او بودم می پذیرفتم! / فیلم
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا