Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@08:33:43 GMT

«آلو بخارا» و «یخنی پلو» ثبت ملی شدند

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۳۶۱۵

«آلو بخارا» و «یخنی پلو» ثبت ملی شدند

معاون میراث‌فرهنگی کشور در دو نامه جداگانه مراتب ثبت ملی ۱۷ میراث‌فرهنگی ناملموس را به استاندار خراسان رضوی ابلاغ کرد.

به‌گزارش خبرگزاری برنا، در نامه علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به یعقوب‌علی نظری استاندار خراسان رضوی آمده است: 

«در اجرای مواد «۱۱ و ۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت وزیران و همچنین آیین نامه مشارکت در پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس شهرها و روستا مصوب ۱۴۰۰ هیئت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملّی میراث فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث گردد، مورد تأکید است.

فهرست معرف:

۱- «مهارت ساخت عروسک‌های بومی کرمانج (بوک، گلنار و خجه لوره) (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی)» به شماره ۲۵۹۶، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۲- «برف اندیل (برفندیل)، برف چال، پرژین ورو (ورف)، ورف چال، دانش و فنون سنتی بهره‌برداری ازمنابع آب (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی)» به شماره ۲۵۹۷، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۳- «مهارت تهیه گنم شیر/ بوغدا قورقاسی- قوورقا/ گندم برشته/ گنم شیره/ گندم شیر (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) » به شماره ۲۵۹۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۴- «مهارت پخت یخنی پلو درگز» به شماره ۲۶۰۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۵- «مراسم روز عاشورا روستای مرزان (ارجاع به شماره ثبت‌های۲۲۱۶.۱۸۷۳، ۶۳۵.۶۳۲ استان خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۰، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۶- «آیین علم شهر خرو (ارجاع به شماره ثبت‌های ۱۵۴۲.۱۲۹۲، ۶۳۵.۶۳۴ استان خراسان رضوی) » به شماره ۲۶۱۱، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۷- «مهارت پخت غذای سنتی بلغور ترش» به شماره ۲۶۱۲، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۸ - «مهارت پخت نان سنتی شون جوزی زرقان» به شماره ۲۶۱۳، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۹- «دانش سنتی تهیه آلو بخارا (ارجاع به شماره ثبت ۲۱۶۰) (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۴، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۰- «سفلور بازی شامکان» به شماره ۲۶۱۵، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۱- «مراسم شبیه خوانی زنان روستای فدیشه» به شماره ۲۶۱۶، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۲- «رسم شکرانه شیر روستای سلیمانی فیروزه» به شماره ۲۶۱۷، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۳- «بازی محلی استخوان پایک روستای فدیشه/دردسو/دستمال بازی (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی) » به شماره ۲۶۱۸، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۴- «مهارت پخت آش سنتی مهرا / قلیله آش (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی) » به شماره ۲۶۱۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۵- «رقص کرمانجی (چولیستک) (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی) » به شماره ۲۶۲۰، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

۱۶- «مراسم سمنو پزان درگز (ارجاع به شماره ثبت‌های ۱۸۶۲.۱۷۳۴، ۱۶۹۱.۱۱۵۹، ۱۱۱۶.۸۹۸، ۲۲۷.۱۸۷، ۱۸۱) » به شماره ۲۶۲۱، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵.»

همچنین قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در نامه مشابه دیگر به استاندار خراسان رضوی میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «دانش بومی ساخت و بهره‌برداری از بندسار  (منطقه‌ای به پیشنهاد سیستان و بلوچستان)» به شماره ۲۵۴۸، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ به ثبت رسیده است، ابلاغ کرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس مهارت پخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۳۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا

حوزه‌های علمیه کشور برای دهه کرامت تدارک ویژه دیده و در هزار نقطه کشور و ۴۰۰ نقطه جهان برنامه‌ خواهند داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محسن اراکی در دیدار اعضای ستاد ملی دهه کرامت، گفت: پیش از امام رضا(ع) مذهب تشیع در انزوا قرار داشت.

وی با اشاره به اینکه در آثار شعرا و هنرمندان می‌توان به این موضوع یقین پیدا کرد، افزود: این موارد موضوعاتی است که هنوز به درستی در تاریخ تحقیق نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تبیین این نکات موجب می‌شود مردم قدر وضعیت امروز تشیع را بدانند، گفت: عجیب‌ترین پدیده اجتماعی عشق مردم به اهل بیت(ع) است.

وی با اشاره به اینکه نقش اولاد امام کاظم(ع) در انتشار این عشق و جوشش بی‌نظیر بوده است، خاطرنشان کرد: اقداماتی که دهه کرامت انجام می‌شود نیز به معنای ترویج و تقویت این عشق و جوشش است.

آیت الله اراکی با بیان اینکه این عشق و شور باید به جریان اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: در دوران صفویه برخی مداحان با حضور در بازارها به نوحه خوانی می‌پرداختند که یک اقدام بسیار موثر در تربیت مردم بود.

وی با اشاره به اینکه ارزش دهه کرامت باید حفظ شده و به یک اقدام روتین تبدیل نشود، گفت: مراسم دهه کرامت باید زنده، با روح و پویا باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولاد امام کاظم(ع) در کشور کانون‌های جریان فرهنگی هستند، افزود: اولاد امام کاظم(ع) محبت اهل بیت(ع) و اسلام را در نقاط مختلف به صورت یک جریان اجتماعی ترویج دادند.

وی با اشاره به اینکه مسئله حب اهل بیت(ع) در تمام جریانات اسلامی وجود دارد، بیان کرد: هیچ جریان اجتماعی به قدرت و گستردگی جریان محبت اهل بیت(ع) وجود ندارد.

آیت الله اراکی با بیان اینکه تمام کار اهل بیت(ع) معجزه و فرابشری است، افزود: باید این معجزات را تبدیل به داستان و فیلم کرده و به مردم معرفی کرد.

نماینده حوزه‌های علمیه کشور در ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیز در دیدار با آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: به عنوان حوزه علمیه اعتقاد داریم که دهه کرامت باید طراوت بخش باشد.

حجت الاسلام سید حسن طیب حسینی با اشاره به اینکه برنامه‌های دهه کرامت باید امید افزا، نشاط آفرین و مروج شادی حلال باشد، افزود: شعار جهاد تبیین باید یکی از برنامه‌های محوری در دهه کرامت باشد.

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تلاش داریم از ترویج برنامه‌های بدون وجاهت شرعی جلوگیری شود، عنوان کرد: به عنوان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در طول دهه کرامت در هزار نقطه کشور و 400 نقطه جهان برنامه‌هایی خواهیم داشت.

وی از تولید محتوای فاخر، به روز و مورد نیاز اقشار مختلف در قالب‌های مختلف یاد کرد و گفت: حدود 5 هزار مورد از این محتواها از هم‌اکنون قابل استفاده است.

 طیب حسینی تصریح کرد: برگزاری نشست‌های علمی و همایش‌های ملی و بین المللی در دستورکار حوزه‌های علمیه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان