Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@12:47:49 GMT

ابلاغ ثبت ۱۷ میراث ناملموس به استاندار خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۴۱۵۸

ابلاغ ثبت ۱۷ میراث ناملموس به استاندار خراسان رضوی

به‌گزارش خبرگزاری مهر، در نامه علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به یعقوب‌علی نظری استاندار خراسان رضوی آمده است:

«در اجرای مواد «۱۱ و ۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت محترم وزیران و همچنین آئین نامه مشارکت در پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس شهرها و روستا مصوب ۱۴۰۰ هیئت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملّی میراث فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث گردد، مورد تأکید است.

فهرست معرف:

۱- «مهارت ساخت عروسک‌های بومی کرمانج (بوک، گلنار و خجه لوره) (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی)» به شماره ۲۵۹۶، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۲- «برف اندیل (برفندیل)، برف چال، پرژین ورو (ورف)، ورف چال، دانش و فنون سنتی بهره‌برداری از منابع آب (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی)» به شماره ۲۵۹۷، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۳- «مهارت تهیه گنم شیر / بوغدا قورقاسی- قوورقا / گندم برشته / گنم شیره / گندم شیر (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه)» به شماره ۲۵۹۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۴- «مهارت پخت یخنی پلو درگز» به شماره ۲۶۰۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۵- «مراسم روز عاشورا روستای مرزان (ارجاع به شماره ثبت‌های ۲۲۱۶.۱۸۷۳، ۶۳۵.۶۳۲ استان خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۰، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۶- «آئین علم شهر خرو (ارجاع به شماره ثبت‌های ۱۵۴۲.۱۲۹۲، ۶۳۵.۶۳۴ استان خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۱، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۷- «مهارت پخت غذای سنتی بلغور ترش» به شماره ۲۶۱۲، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۸ - «مهارت پخت نان سنتی شون جوزی زرقان» به شماره ۲۶۱۳، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۹- «دانش سنتی تهیه آلو بخارا (ارجاع به شماره ثبت ۲۱۶۰) (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۴، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۰- «سفلور بازی شامکان» به شماره ۲۶۱۵، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۱- «مراسم شبیه خوانی زنان روستای فدیشه» به شماره ۲۶۱۶، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۲- «رسم شکرانه شیر روستای سلیمانی فیروزه» به شماره ۲۶۱۷، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۳- «بازی محلی استخوان پایک روستای فدیشه / دردسو / دستمال بازی (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۸، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۴- «مهارت پخت آش سنتی مهرا / قلیله آش (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۱۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۵- «رقص کرمانجی (چولیستک) (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان رضوی)» به شماره ۲۶۲۰، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵،
۱۶- «مراسم سمنو پزان درگز (ارجاع به شماره ثبت‌های ۱۸۶۲.۱۷۳۴، ۱۶۹۱.۱۱۵۹، ۱۱۱۶.۸۹۸، ۲۲۷.۱۸۷، ۱۸۱)» به شماره ۲۶۲۱، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵.»

همچنین قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در نامه مشابه دیگر به استاندار خراسان رضوی میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «دانش بومی ساخت و بهره‌برداری از بندسار (منطقه‌ای به پیشنهاد سیستان و بلوچستان)» به شماره ۲۵۴۸، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ به ثبت رسیده است، ابلاغ کرد.

کد خبر 5555266 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: استاندار خراسان رضوی میراث ناملموس علی دارابی شهرداری تهران شورای شهر تهران محرم 1401 سیلاب شورای شهر کمیته امداد امام خمینی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان تامین اجتماعی سازمان هواشناسی آلودگی هوا قوه قضاییه ماه محرم سازمان نوسازی شهر تهران سازمان بازرسی کل کشور میراث فرهنگی ناملموس مهارت پخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود

به گزارش خبرنگار مهر، جواد قناعت، ظهر پنج شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: عملکرد شورا سال گذشته بسیار خوب بوده است.

وی تصریح کرد: سیاست دولت پیاده سازی گفتمان امام در راستای تعالی هویت اسلامی ایرانی بوده که در این راستا کارهای زیرساختی آغاز شده و در کنار آن توجه ویژه مجموعه کارکنان دولتی به موضوعات فرهنگی مورد تاکید است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: نمونه آن فعال شدن جلسات شورای فرهنگ عمومی در سطح استان بوده که در سال‌های گذشته این جلسات اینگونه منظم برگزار نمی‌شده است.

قناعت با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی در واقع قرارگاه سیاستگذاری فرهنگی در استان است، گفت: در این شورا بایدها و نبایدها در حوزه فرهنگی مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و در نهایت خروجی آن موجب مصوبه شورا می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در سال گذشته اتفاقات خوبی در این شورا افتاده که یکی از آنها پاسداشت زبان فارسی بوده و در این زمینه شورای پاسداشت زبان فارسی فعال‌سازی شده است.
قناعت ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای فرهنگی عمومی، شهرداران و دستگاه‌های اجرایی باید قانون پاسداشت زبان فارسی را رعایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید جلسات شورا جدی گرفته شود و متناسب با دستور کار افراد وارد این جلسه شوند، گفت: نباید مسیر جلسات عوض شده چون اینجا قرارگاه سیاست گذاری فرهنگی است که بر اساس اسناد بالادستی و موضوعات بومی سیاست‌ها و اولویت‌ها در استان مشخص می‌گردند و دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های فرنگی که در خط مقدم این جبهه فعالیت دارند باید دستورالعمل‌های این جلسه را رعایت کنند بنابراین نباید وارد جزئیات شویم.

استاندار خراسان جنوبی از اعضای این جلسه خواست توجه ویژه‌ای به جلسه داشته و خالی از ذهن وارد آن نشوند و با مطالعه وارد شوند.

قناعت به دیگر عملکردهای مثبت شورای فرهنگی عمومی استان اشاره داشت و افزود: طرح کنشگران عفیفانه بزرگداشت بزرگان استان تهیه نقشه مهندسی فرهنگی که بر اساس سند بالادستی تهیه شده و در مرحله رونمایی قرار دارد پیوست فرهنگی گردشگری از جمله این موارد است.

استاندار خراسان جنوبی به ساخت موزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: قبل از توجه به ساخت این مکان که البته بسیار مهم است باید ابتدا دغدغه مسئولان کشور را نسبت به این رخداد بزرگ و این معجزه الهی جلب کنیم.

قناعت با بیان اینکه این موضوع باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود و در انعکاس آن مسئولان در سطح ملی پای کار باشند، اضافه کرد: اعتبارات مربوط به این موضوع ملی بوده بنابراین دستگاه‌های مربوطه باید در سطح ملی مطالبه‌گر این امر باشند.

وی در خصوص الزامات فرهنگی تحقق شعار سال گفت: تولید محتوا برای فعالان کسب و کار برگزاری همایش‌های کنشگران مردمی در حوزه اقتصاد و همچنین استفاده از ظرفیت مساجد برای تبیین برخی از موضوعات در جامعه از جمله پرهیز از اسراف از جمله و توجه به تولیدات داخلی این الزامات است.

استاندار خراسان جنوبی به طرح نور اشاره داشت و یادآور شد: خروجی اجرای طرح نور نباید طرحی تنها سلبی باشد و تنها مربوط به نیروهای فراجا نیست.

قناعت با بیان اینکه خراسان جنوبی می‌تواند یک استان نمونه از لحاظ فرهنگی برای دیگر استان‌های کشور باشد، خاطرنشان کرد: در این راستا باید همه تلاش کنند.

کد خبر 6088470

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  • لزوم بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد