Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «زی‌ام‌ئی ساینس»، گروهی از پژوهشگران «مرکز تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی» در ژاپن می‌گویند: ما این روزها خیلی عادت به دیدن جنگل‌ها نداریم؛ نه تنها به این علت که در شهرها و دور از طبیعت زندگی می‌کنیم بلکه به این علت که جنگل‌های کمتری هم وجود دارد.

این پژوهشگران گزارش داده‌اند که در مدت ۶۰ سال گذشته (از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۹ میلادی) وسعت جنگل‌های جهان به میزان ۸۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ میلیون هکتار کاهش یافته است. هر چند در این مدت ۳۵۵.۶ میلیون هکتار جنگل جدید ایجاد شده اما از سوی دیگر ۴۳۷.۳ میلیون هکتار جنگل هم نابود شده است.

این محققان در مقاله خود توضیح داده‌اند: روند مداوم از دست رفتن و تنزل جنگل‌ها بر استحکام اکوسیستم‌های جنگل‌ها تاثیر می‌گذارد و توانایی آنها برای تولید خدمات ضروری و حفظ تنوع زیستی را کاهش می‌دهد. این مساله همچنین بر زندگی حداقل ۱.۶ میلیارد نفر در سطح جهان و به خصوص در کشورهای در حال توسعه تاثیر می‌گذارد چرا که آنها برای مقاصد مختلف به جنگل‌ها وابسته هستند.

این گروه تحقیقاتی به سرپرستی «رونالد سی. استوک» دانشمند محیط زیستی، با استفاده از داده‌های جهانی درباره بهره‌برداری از زمین‌ها، روند تغییر در پوشش جنگلی جهان در مدت ۶ دهه گذشته را پیگیری کرده‌ است. 

این محققان گزارش داده‌اند که از دست رفتن جنگل‌ها عمدتا در کشورهای با درآمد پایین به خصوص در مناطق استوایی (tropics) روی داده است. از سوی دیگر رشد جنگل‌ها بیشتر در کشورهای با درآمد بالا و دور از مناطق استوایی روی داده است.

به گفته محققان، این نتایج از فرضیه انتقال جنگل‌ها حمایت می‌کند؛ بر اساس اطلاعات پایگاه داده فرا-تحلیل سامانه‌های اجتماعی-اکولوژیک «دارتموث»، با افزایش درآمد در کشورهای فقیر، جنگل‌زدایی تا مرحله خاصی افزایش می‌یابد اما بعد از آن شروع به کاهش می‌کند.

کشورهای ثروتمند به جای غره شدن باید به این فکر کنند که انتقال به سمت جایگاه بالاتر اجتماعی-اقتصادی موجب کاهش جنگل‌زدایی نمی‌شود بلکه آن را به جای دیگری صادر می‌کند. در واقع مردم ثروتمند به دیگران پول می‌دهند تا آنها درخت‌های خود را قطع و جنگل‌های خود را نابود کنند.

این مقاله می‌افزاید: با وجود این الگوی مکانی (spatial ) که مطابق آن جنگل‌ها عمدتا در کشورهای کمتر توسعه یافته نابود می‌شوند اما نقش کشورهای توسعه‌یافته‌تر در نابودی جنگل‌های جهان هم باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.

این کاهش جنگل‌ها در کنار افزایش جمعیت جهان در بازه زمانی مورد بررسی موجب شده که سهم سرانه جنگل هر انسان روی زمین از ۱.۴ هکتار در سال ۱۹۶۰ به نیم هکتار در سال ۲۰۱۹ کاهش یابد.

جنگل‌ها از ارکان اصلی اکوسیستم‌های طبیعی هستند که به اشکال مختلف از زندگی انسان حمایت می‌کنند و از این رو کاهش سهم سرانه جنگل،‌ به شدت نگران‌کننده است. همچنین این سوال پیش می‌آید که چه زمانی ممکن است جنگل‌ها مضمحل شوند و قادر به حمایت از زندگی ما نباشند و اینکه سهم سرانه جنگل ها در جهان «ناکافی و بیش از اندازه کم» خواهد بود؟

این حقیقت که جنگل‌زدایی در مناطق استوایی جهان متمرکز است نیز نگرانی را تشدید می‌کند زیرا جنگل‌های این مناطق از متراکم‌ترین نوع جنگل‌ها در جهان هستند و از این رو از دست رفتن هر هکتار جنگل در این مناطق معادل نابودی چندین هکتار در مناطق دیگر است. جنگل‌زدایی گسترده همچنین تاثیر منفی شدیدی بر توانایی ما برای کاستن از شتاب تغییرات آب و هوایی خواهد داشت.

برچسب‌ها تغییرات آب و هوا جنگل تخریب محیط زیست برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا جنگل تخریب محیط زیست تغییرات آب و هوا جنگل تخریب محیط زیست برگزیدگان علم جنگل زدایی سهم سرانه جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۷۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۹ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۷۴ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، قیمت جهانی طلا در معاملات روز شنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا در روز گذشته، کاهش یافته است.

قیمت هر اونس طلا امروز با 0.09 درصد کاهش به 2301 دلار و 74 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش 0.04 درصدی به 2308 دلار و 60 سنت رسیده است.

لیست حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی آمریکا که در روز گذشته توسط وزارت این کشور منتشر شد نشان می‌دهد تنها 175 هزار شغل به اقتصاد این کشور اضافه شده که بسیار پایین‌تر از 243 هزار شغلی است که اقتصاددان‌ها پیش‌بینی کرده بودند. این رقم در ماه مارس برابر با 315 هزار شغل بود.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/14

همچنین این اطلاعات نشان می‌دهند نرخ بیکاری در آمریکا از 3.8 تا 3.9 درصد افزایش یافته و متوسط درآمد سالانه هم تنها 0.2 درصد بالا آمده است، در حالی که 0.3 درصد پیش بینی می‌شد.

تاجران حالا تخمین می‌زنند بانک مرکزی آمریکا اولین بار نرخ بهره را در ماه سپتامبر پایین بیاورد و 87 درصد احتمال می‌دهند نرخ بهره 0.25 درصد پایین بیاید. همچنین پیش بینی می‌شود کاهش بعدی نرخ بهره در دسامبر 2024 باشد. این بدان معناست که نرخ بهره در پایان سال جاری میلادی بین 4.75 تا 5 درصد خواهد بود.

بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.52 درصد کاهش به 26 دلار و 69 سنت رسید و پلاتین با یک افزایش 0.28 درصدی، 957 دلار و 44 سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/65

 

دیگر خبرها

  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵