Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» روزنامه های امروز پنج شنبه 13 مردادماه در حالی چاپ و منتشر شد که آغاز يك‌ سالگي كار دولت و وعده‌های انتخاباتی در بوته نقد، بازگشت به وين پس از وقفه 5 ماهه و نمک‌پاشی سیاسی روی زخم و درد ۸ میلیون مستأجر از مواردی است که در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

 

در ادامه تعدادی از یادداشت ها و سرمقاله های منتشره در روزنامه های امروز را مرور می کنیم:

 

نگرانی از بروز جرائم مسلحانه

حسین فصیحی طی یادداشتی در شماره امروز جوان  با عنوان نگرانی از بروز جرائم مسلحانه نوشت: مسلحانه شدن جرائم، اتفاقی ناگوار است که فضای عمومی کشور را دربر گرفته و هر روز که می‌گذرد بر دامنه آن اضافه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از سلاح برای رسیدن به اعمال مجرمانه از یک‌سو امکان موفقیت مجرمان را بیشتر می‌کند و از دیگر سو منجر به گسترده شدن دامنه وحشت و به خطر افتادن امنیت عمومی می‌شود. امکان دسترسی به اسلحه از چند سال قبل و همزمان با بروز جنگ در کشور‌های همسایه شرقی و غربی فراهم شد. نبود نظارت در مرزها، شرایطی را فراهم کرد تا قاچاق سلاح به داخل کشور به راحتی صورت گیرد، به طوری که در حال حاضر این امکان برای دنبال‌کنندگان سلاح فراهم شده که بتوانند اسلحه مورد نیازشان را از سایت‌های خرید کالا سفارش دهند. گزارش‌های بسیاری از سوی پلیس امنیت درباره بازداشت این دسته از فروشندگان سلاح منتشر می‌شود که نشان می‌دهد سازوکار‌های لازم برای امکان دسترسی به سلاح به این شیوه هم فراهم شده است. فراهم شدن امکان دسترسی آسان به اسلحه و گسترده شدن دامنه خشونت در جامعه این امکان را هم فراهم خواهد کرد که بسیاری از شهروندان ناگزیر شوند برای مراقبت از خود و خانواده‌شان اقدام به خرید و حمل سلاح کنند. انتشار تصاویری از بروز خشونت‌های مسلحانه در فضای مجازی می‌تواند به عاملی برای رسیدن به این هدف منجر شود. احساس از بین رفتن امنیت که با وقوع جرائم مسلحانه شدت بیشتری می‌گیرد، نگرانی عمده‌ای است که در فضای حقیقی و سایبری در حال انتشار است. به عنوان مثال انتشار فیلم قتل برادر حسین عبدالباقی در شبکه‌های اجتماعی که به سبک فیلم‌های جنایی رقم خورد، انتشار ناامنی در فضای عمومی جامعه را به دنبال داشت. این روز‌ها کلیپ‌های مشابهی از بروز اعمال مجرمانه به این شیوه در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود که برآیند کلی از فضای واقعی جامعه نیست، اما خط سیری است که ادامه بی‌توجهی به آن می‌تواند به گسترده‌تر شدن دامنه خشونت کمک کند. همه این اتفاق‌ها در حالی رقم می‌خورد که قانون برای دارندگان سلاح مجازات سختی در نظر گرفته است و به‌زعم آن بسیاری بدون توجه به مجازات‌های در نظر گرفته شده برای دسترسی به سلاح تلاش می‌کنند. براساس قانون هر کس به طور غیرمجاز سلاح گرم را حمل یا نگهداری کند بسته به نوع سلاح به حبس از ۹۱ روز تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد. براساس ماده ۶ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز، هر کس به صورت غیرمجاز سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری، قطعات مؤثر یا مهمات آن‌ها را خریداری، نگهداری یا حمل کند یا با آن‌ها معامله دیگری انجام دهد به مجازات‌های ذیل محکوم می‌شود:

- سلاح گرم سبک غیرخودکار، قطعات مؤثر یا مهمات آن به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون ریال.

ـ سلاح گرم سبک خودکار، قطعات مؤثر یا مهمات آن به حبس از دو تا پنج سال حبس.

ـ سلاح گرم نیمه‌سنگین و سنگین، قطعات مؤثر یا مهمات آن‌ها به حبس از پنج تا ۱۰ سال.

‌مخلص‌کلام اینکه قانون برای بسیاری از موارد غیرمجاز مثل خرید و فروش مواد مخدر مجازات سخت در نظر گرفته است، اما آسیب‌های ناشی از مواد مخدر نشان می‌دهد راهکار‌های قانونی نتوانسته مانع از بروز این دسته از اعمال مجرمانه شود. در حال حاضر استفاده از سلاح در بروز اعمال مجرمانه هر روز بیشتر می‌شود؛ بنابراین کسانی که در حوزه تصمیم‌گیری دخالت دارند نباید امیدوار باشند موارد در نظر گرفته شده در قانون بتواند جلوی بروز این دسته از جرائم را بگیرد، به همین خاطر باید به وظایف پیشگیرانه خود در این باره عمل کنند.

تایوان نقطه انفجار جهان

حسن هانی زاده تحلیلگر مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت:  سفر تحريک‌آميز و غيرقانوني نانسي پلوسي، رئيس کنگره آمريکا به تايوان در حقيقت نوعي آتش‌افروزي در جهان تلقي مي‌شود با توجه به حساسيتي که چين نسبت به تايوان دارد و از آنجا که رهبران تايوان از مدت‌ها پيش تلاش دارند تا شرايط مشابه اوکراين را براي چين ايجاد کنند لذا سفر خانم نانسي پلوسي درحقيقت اوضاع بحراني اين منطقه را بحراني‌تر خواهد کرد. به همين دليل به نظر مي‌رسد که چين در پاسخ به اين سفر يک سلسله اقدامات جدي از جمله مانورهاي دريايي در منطقه را انجام دهد و شرايط به سمت بحراني‌تر شدن و تقابل مستقيم بين چين و آمريکا حرکت کند. شکست آمريکا در بحران اوکراين و ناتواني اين کشور در حل مناقشه اوکراين و روسيه و طولاني شدن بحران اوکراين نشان مي‌دهد که آمريکايي‌ها در تمام پرونده‌هاي منطقه‌اي و جهاني با ناکامي مواجه شده‌اند و لذا اکنون به سمت چين که يک قدرت مهم اقتصادي و اتمي است متمايل شد‌ه‌اند تا شرايط مشابه اوکراين را براي اين کشور به‌وجود بياورند اما رهبران چين با تدبير و عقلانيت کامل تلاش دارند تا شبح هولناک جنگ را از منطقه دور کنند درحالي که ظرفيت آمريکا براي تقابل همزمان با روسيه و چين بسيار پايين است به همين دليل به نظر مي‌رسد که سفر خانم نانسي پلوسي به تايوان آغازي براي افزايش بحران‌هاي منطقه‌اي به‌شمار مي‌رود زيرا به صورت غيرقانوني خانم نانسي پلوسي وارد تايوان شد و حتي از رهبر تايوان هم بالاترين مدال‌ها را دريافت کرد و اين نوعي تلاش براي تحريک چين و وادار کردن اين کشور به يک عکس‌العمل شتابزده است لذا چين داراي برگ‌هاي برنده بسياري است که درحقيقت در زمان و مکان مناسب اين برگ‌ها را ارائه خواهد کرد و به همين دليل به نظر مي‌رسد که شرايط تايوان به سمت بحراني‌تر شدن و تقابل طولاني مدت چين و آمريکا حرکت مي‌کند. درمورد قتل ايمن الظواهري نيز بايد گفت نوعي تعامل بين طالبان و آمريکا صورت گرفته است. ايمن الظواهري که جانشين اسامه بن لادن تلقي مي‌شد در طول سال‌هاي گذشته نقش رهبري پايين‌تر و کمرنگ‌تري ايفا کرده و حتي از اقدام فيزيکي عليه نيروهاي آمريکايي خودداري مي‌کرد. به نظر مي‌رسد که مرحله بعدي حذف القاعده از منطقه و سپردن يک نوع نقش فرادستي به طالبان است. از اين رو نقش القاعده براي آمريکا به پايان رسيده و از آنجا که اين احتمال مي‌رفت در آينده بين القاعده و طالبان بر سر حضور آمريکا و نقش آمريکا در منطقه چالش‌هايي به‌وجود ‌آيد به همين دليل جو بايدن به صورت پيش‌دستانه و به عنوان يک برگ برنده انتخاباتي يک مهره کم اهميتي مثل ايمن الظواهري را ترور کرده درحالي که ترور الظواهري تاثيري بر وضعيت افغانستان ايجاد نخواهد کرد و درحقيقت همان اتفاقي که در دوره باراک اوباما در کشتن اسامه بن لادن رخ داد براي جو بايدن وجود دارد اما جو بايدن با قتل ايمن الظواهري ثابت کرد که همچنان در پي پروسه‌هاي تبليغاتي براي 2024 است.

 

 

رتبه‌هاي برتر كنكور و شكاف عدالت آموزشي

محمد داوري طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان رتبه‌هاي برتر كنكور و شكاف عدالت آموزشي نوشت: تركيب رتبه‌هاي برتر كنكور امسال نيز مانند سال‌هاي گذشته نشان از شكاف عدالت آموزشي دارد كه سال به سال بر عمق و گستره اين شكاف افزوده مي‌شود و بيش از هر چيزي نشان از ناكارآمدي نظام آموزشي به ويژه در زمينه شاخص عدالت آموزشي دارد؛ شاخصي كه هم يكي از شعار‌ها و مطالبات انقلاب 57 بود و هم يكي از شاخص‌هاي مورد ارزيابي نهادهاي بين‌المللي براي مقايسه نظام‌هاي آموزشي دنياست. سهم قبول‌شدگان دانش‌آموزان مدارس غيردولتي و تيزهوشان در رتبه‌هاي برتر بيش از آنكه نشان‌دهنده نقش اين‌گونه مدارس باشد، بيانگر تجميع دانش‌آموزان مستعد در مدارس خاص است و از سويي نشان از تفاوت فاحش كيفيت آموزشي در بين مدارس مختلف دارد كه مصداق آشكار انتقاد كارشناسان حوزه آموزشي به تنوع مدارس است كه سال‌هاست توسط منتقدان فرياد مي‌شود. اين آمارها بيشتر به نظام آموزشي ما آسيب مي‌زند، چراكه دانش‌آموزان و خانواده‌ها را به سمت مدارس غيردولتي و مدارس خاص ترغيب مي‌كند و باعث مي‌شود نگرش‌ها و توجه‌ها به سمت مدارس دولتي و عادي تضعيف شود و به تبع آن سطح كيفيت آموزش نيز در اين مدارس روزبه‌روز كاهش يابد و مطالبه اصلي كه يكي از مسووليت‌هاي دولت است كه قانون اساسي بر اساس اصل سي‌ام بر دوش دولت‌ها گذاشته است، به فراموشي سپرده شود و به بهانه مشاركت والدين سال به سال بر آمار مدارس غيردولتي افزوده مي‌شود و به موازات آن عدالت و كيفيت آموزشي در مدارس دولتي كاهش مي‌يابد. اگر به تركيب رتبه‌هاي برتر كنكور دقيق‌تر نظر بيندازيم، متوجه خواهيم شد چرا بيش از نيمي از شركت‌كنندگان براي انتخاب رشته اقدام نكرده‌اند، چون آنها از قبل خود را در اين رقابت نابرابر بازنده مي‌دانند و انگيزه‌اي براي شركت ندارند و به اجبار خانواده‌ها در كنكور شركت مي‌كنند و اگر آمار كساني كه با نااميدي دست به انتخاب رشته مي‌زنند را هم بر اين درصد اضافه كنيم...

 

 بي‌ترديد درخواهيم يافت كه بيش از 70 درصد شركت‌كنندگان اميدي به موفقيت در اين ماراتوني كه بي‌عدالتي قبل از شروع مسابقه باخت عده زيادي را حتمي كرده است، ندارند.

در ميان اسامي چهل نفر از رتبه‌هاي برتر كنكور، مدارس استعدادهاي درخشان ۲۹ نفر، مدارس غيرانتفاعي خاص ۹ نفر، مدارس نمونه دولتي يك نفر و مدارس دولتي يك نفر را به خود اختصاص داده‌اند كه در واقع مدارس استعدادهاي درخشان ۷۲.۵ درصد، مدارس غيرانتفاعي خاص ۲۲.۵ درصد، مدارس نمونه دولتي ۲.۵ درصد و مدارس دولتي ۲.۵ درصد در قبولي‌ها رتبه‌هاي برتر سهم دارند كه بي‌ترديد اين نسبت در ساير رتبه‌ها نيز تا حد زيادي وجود دارد.

اين نوك كوه يخ ناكارآمدي و بي‌عدالتي و ضعف كيفيت آموزش در نظام آموزشي است كه نشان از بحراني بودن آن دارد و دلايل ترك تحصيل، بي‌انگيزگي، كودكان كار، مادركودك و بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي را بايد در واقعيت‌هاي اين كوه يخ جست‌وجو كرد.اميد است به جاي تبليغ رتبه‌هاي برتر و نصب اسامي و عكس دانش‌آموزان برتر ليستي از قربانيان اين ناكارآمدي بر سر در مدارس دولتي و سردر وزارت آموزش و پرورش نصب شود تا بانيان اين وضع پاسخگو شوند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم امامزاده داوود سامانه بارشی مونسون عادل آذر شب های محرم حسن هانی زاده آرمان ملی سلاح مرور روزنامه ها محرم امامزاده داوود سامانه بارشی مونسون عادل آذر شب های محرم رتبه های برتر کنکور نظر می رسد جرائم مسلحانه ایمن الظواهری اعمال مجرمانه همین دلیل مدارس دولتی دانش آموزان نانسی پلوسی سلاح گرم فراهم شد رتبه ها ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گفته آقای بهادری جهرمی، علاوه بر این، در سال جاری برای جذب ۷۰ هزار معلمِ دیگر نیز مجوز تأمین شده تا با آزمون، استخدام شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • یک کشته در پی انفجار منزل مسکونی در قوچان
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان/ یک نفر فوت شد
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • فرصت عوامل آموزشی و تربیتی مدارس برای ثبت تجربیات خلاقانه و نوآورانه تا ۲۰ اردیبهشت
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان