Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@19:05:34 GMT

دست رنج کشاورزان فهرجی بر روی درخت خشکید

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۷۸۷۱

دست رنج کشاورزان فهرجی بر روی درخت خشکید

کشاورزان فهرجی این روز‌ها در گرمای سوزان تابستان و فصل خرماپزان آماده می‌شوند که دسترنج یکساله خود را برداشت کنند، اما قهر طبیعت، شیرینی خرما را به کام کشاورزان تلخ کرده است.

کدوری یکی از کشاورزان فهرجی ساکن روستای عامریه که بخش زیادی از محصول کشاورزی اش خشکیده می‌گوید: تمام محصول ما بر روی شاخه‌های درختان خشکیده و ازبین رفته است و تمام زندگی من بخاطر خشکیدگی خرما از بین رفته است و حتی نمی‌توانم به ۳ کارگری که در این باغ کار می کنند دستمزد ماهیانه بدهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشاورز در ادامه گفت: از دولت می‌خواهیم به کمک کشاورزان بیاید و بخشی از خسارت ما کشاورزان را پرداخت کند.

او عامل خشکیدگی خوشه‌های خرمایش را طوفان‌های شدید شن می داند.

 

حسین خورشیدی رئیس شورای اسلامی شهرستان فهرج و از کشاورزان این منطقه نیز گفت: کشاورزان همه ساله با عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما روبرو هستند و امسال نیز محصول خرما قبل از برداشت، ریزش بی سابقه دارد و نخلستان‌ها بالای ۸۰ درصد دچار خشکیدگی شدند.

او همچنین گفت: چندین سال برای علت عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما از سوی جهاد کشاورزی کار، بررسی و تحقیق می‌شود، اما تاکنون نتوانسته اند راه حلی مناسب برای خشکیدگی خوشه‌های خرما ارائه کنند از مسئولان کشوری می‌خواهیم به شهرستان فهرج سفر کنند، مشکلات کشاورزان را از نزدیک ببینند و به داد ما برسند تا ما بتوانیم در این منطقه زندگی کنیم و اگر این روند ادامه پیدا کند ناچار می‌شویم به شهر‌ها مهاجرت کنیم.

 

هوشنگ رضوانی از دیگر کشاورزان منطقه است که می‌گوید: ۸۰ درصد محصولات کشاورزی ما خشکیده است و صندوق بیمه نیز خسارات کشاورزان را جبران نمی‌کند از مدیرکل سازمان جهادکشاورزی استان می‌خواهیم این مشکل در ستاد بحران استان مطرح شود تا از ستاد بحران استان جبران این خسارات شود.

محققان وارد میدان شدند

محمد خیراندیش مدیرکل سازمان جهادکشاورزی شمال استان درگفت و گو با خبرنگار فهرج گفت: عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما خسارات زیادی به کشاورزان شرق استان وارد کرده است.

او گفت: در سفری که به این منطقه داشتیم کشاورزان گله‌مند بودند البته تیمی از محققین، اساتید دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی بررسی علل خشکیدگی خوشه‌های خرما را شروع کردند و خشکیدگی خرما را بررسی می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان ممکن علل خشکیدگی خوشه‌های خرما را بررسی و راه جلوگیری از آن را به کشاورزان اعلام خواهند کرد.

خیراندیش در جلسه کارگروه کشاورزی و رفع موانع تولید شهرستان فهرج گفت: خشکیدگی خوشه‌های خرما از مشکلات اساسی این شهرستان است بطوری که میزان خشکیدگی برخی از باغات به بالای ۷۰ درصد می‌رسد.

خیراندیش می‌گوید: طبق مطالعات صورت گرفته خشکیدگی خوشه‌های خرما یک عامل خاص ندارد و باید تمام عوامل دخیل بررسی شوند.

 

 

هوای گرم خرما را خشکاند

حسین سعید نیا فرماندار شهرستان فهرج گفت: توفان‌های مهیب محصولات خرمای کشاورزان را تحت الشعاع قرار داده و باعث ازبین رفتن این محصول شده است.

او گفت: امسال افزون بر ۶۰ درصد محصولات خرمای کشاورزان دچار خشکیدگی شده و از بین رفته است.

سعید نیا می‌گوید: نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیر این مشکل است و از ما خواسته اند که این موضوع را هرچه سریعتر بررسی و میزان خسارت را به وی و جهادکشاورزی استان اعلام کنیم.

به گفته سعید نیا، شهرستان فهرج سالانه بیش از ۳۷ هزار تن خرما تولید می‌کند که امسال بخش اعظم آن ازبین رفته است.

رئیس ستاد بحران شهرستان فهرج، گفت: از وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم به شهرستان فهرج سفر کند. بصورت مکتوب از استاندار نیز خواستیم در سفر وزرا به شهرستان‌ها، اولویت شهرستان فهرج برای سفر وزرا، سفر وزیر جهاد کشاورزی باشد تا مشکلات کشاورزان این شهرستان را کاهش بدهیم.

  شهرستان فهرج سومین تولید کننده خرما در استان بشمار می‌رود که بخشی از خرمای تولیدی این شهرستان به استان‌های دیگر و کشور‌های مختلف صادر می‌شود.

گزارش از عظیم میراولیایی

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برداشت خرما خشکیدگی خرما خسارت گرما خشکیدگی خوشه های خرما شهرستان فهرج جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۷۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است

یوسف منصوری: همانگونه که اطلاع داریم کشاورزی یکی از صنعت های مهم در بحث اقتصاد کشور می باشد که می تواند در تورم و مشکلات اساسی کشور نقش بسزایی ایفا و برای تأمین غذای جامعه، توسعه اقتصادی، حفظ منابع طبیعی و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و کیفیت در محصول کشاورزی میتواند از مشکلات جدی در کیفیت محصولات و همچنین تورم اقتصادی جلوگیری کند

شهرستان شوش یکی از شهرستانهای مهم کشور در بحث تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی است که در سال های گذشته مقبولیت و حرف برای گفتن داشت. به گفته مسئولان در سال گذشته خوزستان رتبه اول در کشور را کسب کرد و شهرستان‌های شوش و کرخه در خوزستان دارای بالاترین آمار در برداشت گندم بودند.

در سالهای گذشته قطع برق چند ساعته برای چاه های عمیق کشاورزی در دو شهرستان شوش و کرخه مسبب کم شدن کیفیت در برداشت محصول استراتژیک گندم بود به طوری که در هر بیست و چهار ساعت شبانه روز، هشت ساعت برق چاه های عمیق کشاورزی در سطح شهرستان شوش و کرخه قطع می شد که به دلیل کشت تمام زمینهای موجود کشاورزان، امکان آبیاری تمام زمین کشت شده در مابقی ساعت های مجاز استفاده از برق در شبانه روز، کافی نبود و این موضوع باعث پایین آوردن کیفیت،تناج محصول و نارضایتی کشاورزان مناطقی از شهرستان گردید.

اغلب کشاورزان درگیر با موضوع قطع هشت ساعته برق چاه های عمیق، کشاورزان بخش فتح المبین در غرب کرخه از توابع شهرستان شوش بودند که با چندین بار مطالبه از محمدکعب عمیر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وقت شهرستان کردند که متاسفانه نتیجه ای ملموس برای آن قشر حاصل نگردید

کشاورزان با پیگیری های خود پس از نشستهای فی مابین در شهرستان و با عزیمت چندین باره به مرکز استان، تقبل و تعهد برای دستور العمل های تحمیلیِ نو و ابتکاری آن سازمان را پذیرفتند، و قطعی برق را از هشت ساعت به پنج ساعت تقلیل شد تا از زیان صددرصدی نجات و ناچار به کار خود ادامه دهند.


در چند روز گذشته مسئولان دولتی از عدم قطعی برق در تابستان امسال خبر داده اند که انتظار می رود در فرصت پیش آمده و چند ماه قبل از کشت محصول گندم، مسئولان شهرستان پیگیر این موضوع باشند چرا که گندم شهرستان شوش از کیفیت بی نظیری در سطح جهان برخوردار است تا کشاورزان شهرستان و منطقه فتح المبین با خیالی آسوده کمک حال اقتصاد کشور در بحث با ارزش و مهم گندم باشند

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900037

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج