Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، در این ارتباط تفاهم نامه همکاری بین اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس و دیگر سازمان های مسوول منعقد شده است ، به منظور اجرای مفاد تفاهم‌نامه در شهرستان‌های نی ریز ، بختگان، ارسنجان و شهرستان استهبان روستاهایی مشخص شده است که پس از اعتماد سازی و ورود به جامعه محلی؛ برخی مشاغل مرتبط با حوزه کشاورزان  و مشاغل خانگی پیشرو انتخاب و تکنیک‌های تامین درآمد  پایدار در این مناطق با هدف احیای بختگان اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس ، در برخی روستاها  برنامه های پایدار کشاورزی و در پنج روستا برنامه‌های معیشت سازگار می‌بایست اجرا می شود؛ طی سال جاری، پس از عقد موافقتنامه بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جهاد کشاورزی فارس،اقدامات این طرح  در استان فارس رسما ً آغاز شده است.

 به گفته مسوولان حفاظت محیط زیست فارس ،  در فعالیتهای کشاورزی پایدار، شرکتهای مجری انتخاب شده‌اند که در استان فارس سه مجری شامل شرکتهای تعاونی روستایی و کشاورزی برای پیاده سازی فعالیتهای کشاورزی پایدار و پنج مجری شامل سازمان های مردم نهاد و شرکتها برای فعالیت‌های معیشت سازگار انتخاب شده است.

در حوزه تالاب‌ها به طور مشخص باید سه راهبرد سازگاری، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مقابله‌های کوتاه مدت با خشکسالی دنبال شود ،  ضرورت مستند سازی فعالیت‌ها در پروژه مذکور،نیز مورد تاکید است ، اثرات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی طرح در بازه‌های زمانی مشخص ارزیابی و از تصاویر ماهواره و فن‌آوری فضا پایه به منظور پایش بهره‌گیری می‌شود.

 موافقت نامه "تعمیم دستاوردهای احیاء دریاچه ارومیه در تالاب بختگان استان فارس" در قالب طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، بر اساس سند همکاری دولت ژاپن، برنامه توسعه، برنامه توسعه ملل متحد UNDP و سازمان حفاظت محیط زیست و در راستای خروجی های  پروژه بین معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست و مجری ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران و و مسوولان  استان فارس به امضا رسیده است.

اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با همکاری دانشگاه شیراز و سایر اعضا ستاد احیای تالاب های استان فارس که متشکل از دستگاه‌های اجرایی است با مشارکت سازمان های مردم نهاد و جوامع بومی و محلی که از این استان منشعب می شوند تلاش هایی را برای نجات و احیای تالاب ها آغاز کرده‌اند و سازمان حفاظت محیط زیست از طرق مختلف تلاش‌های گسترده‌ای را برای نجات تالاب‌ها در کشور به صورت مداوم در دست انجام دارد که در یکی از این پروژه ها محیط زیست فارس با حمایت و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و با استفاده از کمک های بین المللی، برای رفع چالش‌های موجود در حوزه تالاب بختگان و اطراف آن اقداماتی را آغاز کرده است. 

کارشناسان محیط زیست فارس معتقدند ، بهره‌برداری‌های   از منابع آبی و شیوه های معیشتی فشار زیادی را به اکوسیستم های آبی استان فارس وارد می کند پس تلاش فراوانی برای الگوسازی برای روش های دیگر تامین معاش که علاوه بر تامین معیشت مردم و افزایش تولید و بهبود شرایط زندگی مردم به  بهبود شرایط محیط زیست  نیز کمک کند در دست اجرا است و باید بدانیم که این مهم در حال حاضر تنها به عهده سازمان حفاظت محیط زیست نیست بلکه باید در مجموعه وزارتخانه های جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و حتی همه دستگاه‌هایی که متولی حمایت از اقشار آسیب پذیر هستند  نیز تلاش کنند.

این کارشناسان می گویند ، سازمانهایی چون میراث فرهنگی و گردشگری،  کار و رفاه اجتماعی تعاون روستایی، بانکها و سایر دستگاههای مرتبط بایستی در این مهم نقش آفرینی کنند تا با هم افزایی بتوانیم به اصلاح روش‌های بهره‌برداری از منابع پرداخته و از بحرانی که در آن گرفتار شده ایم نجات یابیم. 

 موضوع کشاورزی و شیوه های بهره برداری از منابع آب و کشاورزی پایدار  را  باید تعیین و الگو سازی نمود ، همچنین   معیشت های  ناپایدار  را اصلاح و  معیشت های سازگار  را  در سطح جامعه الگوسازی  و ترویج کرد ، سازمان حفاظت محیط زیست بودجه ای به همین منظور و برای اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در نظر گرفته است  انتظار می رود سازمان جهاد کشاورزی حداقل سه برابر این بودجه را برای کشاورزی پایدار هزینه کند.

 از این رو  همه دستگاه‌های اجرایی در سطح استان فارس علاوه بر اینکه به مسئولیت خود در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن منابع طبیعی، صنایع دستی و گردشگری و غیره می پردازند ؛ در عین حال دغدغه تالاب بختگان را نیز باید داشته باشند و به اهمیت مسئله حفاظت نگهداری و مدیریت از تالاب‌ها بپردازند  و بدانند  که حفاظت از تالاب ها تنها وظیفه یک دستگاه نیست و هر یک از بخش هایی که به نحوی فعالیت و بهره برداری از تالاب را در برنامه خود دارند باید منطبق بر اولویت های توسعه پایدار برنامه ریزی کرده و اولویت های اجرایی و پروژه های خود را به نحوی اجرا کنند که منجر به مدیریت بهینه و بلندمدت منابع آبی در سطح حوضه شده و در نهایت بتواند معیشت و رفاه را برای جوامع محلی اطراف و حاشیه تالاب فراهم کند. 

اخیرا نیز کارگاه سه روزه "توان افزایی مجریان فاز جدید پروژه معیشت های سازگار با منابع تالابی در حوضه تالاب بختگان"  از تاریخ ۱۰ لغایت ۱۲ مرداد با حمایت طرح حفاظت از تالاب های ایران برگزار شد.

نبی الله مرادی معاون حفاظت محیط زیست فارس در این کارگاه اظهار داشت :  این کارگاه در راستای اجرای بهتر و هر چه دقیق تر شرح خدمات مجریان پروژه و آشنایی آنها و سایر شرکت کنندگان با رهیافت های مشارکتی و استفاده هر چه مؤثرتر از آنها، با حضور تیم تسهیلگر مجریان پروژه "تنوع بخشی به معیشت های سازگار با منابع تالابی در حوضه تالاب بختگان" و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان، صندوق خرد زنان روستایی سازمان جهاد کشاورزی استان و طرح حفاظت از تالاب های ایران، برگزار شد.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس  ادامه داد: این پروژه ها با توجه به امضای سند سه ساله همکاری با دولت ژاپن با عنوان الگوسازی مشارکت مردم در "بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشت پایدار در دریاچه ارومیه و تالاب های بختگان و شادگان با اتکا به تجارب فازهای قبلی پروژه در ۱۰ روستای حاشیه تالاب بختگان در حال اجرا است.

تالاب و دریاچه بختگان بزرگترین دریاچه استان فارس در سال‌های پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آب‌ چلیک، مرغابی و غاز است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.

این دریاچه که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد در حفظ بوم‌ ساختار و محیط زیست شهرستان‌های اطراف نیز تأثیر بسزایی دارد و در سال‌های گذشته کاملاً خشک بود و در حالی که در روزهای گذشته بر اثر بارش‌های سیلابی قدری آبگیری شد اما در گرمای تابستان معمولا باز هم به سمتی خشکی می گراید.

دریاچه بختگان در شهرستان های نی ریز و بختگان در شرق استان فارس واقع شده است. 

برچسب‌ها بارندگی تالاب ها شیراز دریاچه بختگان فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بارندگی تالاب ها شیراز بارندگی تالاب ها شیراز دریاچه بختگان فارس طرح حفاظت از تالاب های ایران سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست حفاظت محیط زیست فارس کشاورزی پایدار تالاب بختگان جهاد کشاورزی بهره برداری استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۷۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است و همه ما باید برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه به مناسبت روز ملی خلیج فارس در پیامی این روز را به دوستداران میهن اسلامی و خلیج همیشه فارس تبریک گفت که متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مسئله برای تمام هموطنان، سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان است و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده‌اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقای زیستگاه‌های بی‌بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند. خلیج فارس به لحاظ زیستی یکی از پرتاب‌وتوان‌ترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پرکشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی‌مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده‌اند، به میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.»

کد خبر 749048

دیگر خبرها

  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست