Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا،‌ محمد صادق واعظی در گفت وگو با خبرنگار علم وآموزش ایرنا افزود: امنیت غذایی یکی از مباحث مهم در پیشرفت کشورها است، این مبحث در سال های اخیر از دغدغه های رهبری بوده است.

وی بیان کرد: به عنوان یک شرکت پرورش دهنده، این موضوع همواره یکی از دغدغه های ما بوده است و در این جهت همواره با مجامع دانشگاهی، محققان وپژوهشگاه ها در تعامل هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واعظی ادامه داد: در چند سال اخیر در زمینه امنیت غذایی، به عنوان یک شرکت پرورش دهنده بازوی اجرایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد کشاورزی و سایر ارگان ها در زمینه پرورش مرغ آرین در کشور بودیم و کارهای خوبی در زمینه تامین نیاز مرغ در کشور انجام شده است.

واعظی افزود: تقریبا سالانه دو و نیم میلیون تن مصرف گوشت مرغ کشور است. این میزان تولید گوشت مرغ فرآیندی دارد که باید  از ابتدای زنجیره از پرورش مرغ اجداد، مادری تا جوجه یک روزه و در نهایت مرغ مصرفی در نظر گرفته شود. هر آنچه بتوانیم این ضرایب تولید را بهبود دهیم به کاهش بهای تمام شده و افزایش راندمان تولید منجر می شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ در حال حاضر مرغ تقریبا در تامین پروتئین روزانه افراد بی رقیب است و روند مصرف مرغ در کشور نیز پیوسته صعودی بوده است؛ یعنی دو نیم میلیون تن مرغ در کشور ثابت نیست و پیوسته صعودی است. از این جهت باید افزایش تولید داشته باشیم، افزایش تولید از دو طریق امکان پذیر است یا به لحاظ کمی تعداد جوجه ریزی ها زیاد شود یا روی راندمان و بهره وری کار کنیم.

مدیرعامل هلدینگ کشاورزی کوثر اظهار داشت: افزایش راندمان و بهره وری همواره مد نظر ما بوده است و در این جهت پیوسته با دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در ارتباط هستیم، اما باید بیش از پیش برای این حوزه وقت بگذاریم.  هرچقدر بتوانیم تلفات را در این حوزه کاهش دهیم یا ضریب تولید را افزایش دهیم، به افزایش تولید بیشتر با همین ظرفیت موجود در کشور منجر می شود.

واعظی ادامه داد: در خصوص تامین نیاز پروتئینی کشور باید موضوع را سیستمی تر جلو ببریم. به طورمثال برای چالش و مسئله از ظرفیت دانشگاه و پتانسیل پژوهشگران و شرکت های دانش بنیانی که ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعال هستند استفاده کنیم، شاید روش های جدیدتری وجود داشته باشد که بتوانند راندمان را بالاتر ببرد.

وی بیان کرد: در حال رفع چالش ها با استفاده از این پتانسیل ها هستیم، اما همچنان چالش ها پا برجاست و اگر بتوانیم از ظرفیت دانش بنیانی کشور استفاده کنیم به مراتب روی راندمان تولید و کاهش بهای تمام شده اثر خواهد داشت. در حال حاضر توافقی که بین ما و وزارت جهاد وهمه متولیان امر وجود دارد این است که روی راندمان تولید کار کنیم. در این خصوص کارهای خوبی نیز انجام شده و در حال حاضر با فعالیتی که معاونت علمی و جهاد کشاورزی روی مرغ آرین انجام داده اند، کشورهای خارجی بسیاری مرغ آرین را مطالبه می کنند.

واعظی با بیان اینکه حوزه های دانشی کشاورزی یک مقدار زمان بر و تدریجی است، گفت: به طور مثال در خصوص پرورش مرغ، عامه مردم فکر می کنند برای رشد مرغ ها به آنها هورمون زده می شود، ‌در صوتی که این طور نیست، ‌ چندین سال در مورد تغذیه مرغ های پرورشی کار شده است تا با مقدار دانه ای که می خورد به وزن ایده آل برسد. بنابراین با توجه به اینکه روی سویه های وارداتی مرغ از سوی کشورهای محتلف کار شده است، ما نیز باید روی مرغ آرین کار کنیم و سال های بعد جایگاه مرغ آرین را در بین کشورها اعلام کنیم. فعالیت در این امر با مابقی حوزه ها که بعد از ۶ ماه تا یک سال کارکردن نتایج آن را می توان قطعی دید فرق می کند، این حوزه یک حوزه زمان بر است.

وی در خصوص اعلام نیاز به دانش بنیان ها افزود:‌ در وهله اول چالش هایمان را فهرست کردیم، در این حوزه بالغ بر ۱۰۰ چالش وجود دارد، به طور مثال چالش مگس در تابستان برای دام سنگین موجب کاهش راندمان تولید می شود. بخشی از این چالش ها احصا شده، چالش تلفات، ‌چالش مرده زایی از جمله چالش ها است، غیر از این یکسری دستاوردهایی وجود دارد که دانش بنیان هابه آنها دست پیدا کرده اند و ما در جریان نیستیم، دستاوردهای دانش بنیان ها در رونق کار بسیار موثر است و از آن استقبال می کنیم.

برچسب‌ها امنیت غذایی کشاورزی دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امنیت غذایی کشاورزی دانش بنیان ها امنیت غذایی کشاورزی دانش بنیان ها راندمان تولید دانش بنیان مرغ آرین چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سال ۱۴۰۲ در زیست بوم نوآوری و فناوری ایران،‌ سرشار از رویش ها و شکفتن ها بود. در این سال تحولات فراوانی در زمینه ی علم و فناوری در کشور رخ داد، این تحولات مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم را در عرصه ی تولید و رونق اقتصاد دانش‌بنیان هموار کرد. از این تحولات می توان به راه اندازی ستادهای جدید اقتصاد دانش‌بنیان تا اجرای آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان و....... اشاره کرد؛ این تغییر و تحولات درواقع نویدبخش دستاورد ها و توفیقاتی عظیم در آینده ای بسیار نزدیک است.

رشد چشمگیر و پرشتاب تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش حدود ۲۰۰ درصدی صادرات دانش بنیان کشور در یک سال اخیر، نشان دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و فضای مساعدی است که در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان کشور فراهم شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و رشد اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: باید به موضوعات جوان، علم و دانش توجه ویژه ای کرد. گیرایی و  انگیزه برای کسب اطلاعات علمی در یک جوان می تواند موثر در پیشرفت دانش بنیان باشد. با توجه به شعار سال، مشارکت مردم در جهش تولید و جذب نخبگان و استعدادها در شرکت های دانش بنیان مهم است. بنابراین باید در جهت رشد و توسعه ی  این شرکت ها حمایت لازم از آن ها صورت گیرد.

کیومرث سرمدی در ادامه تصریح کرد: عمده دغدغه ی مردم و مسئولین به خصوص مقام معظم رهبری موضوع معیشت و اقتصاد مردم است در واقع شعار امسال هم که مقام معظم رهبری آن را مشارکت مردم در تولید خواندند، حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف آوردن مردم پای کار و استفاده از علم و توان بالای آن هاست. در این شرایط جوانان با انگیزه و با استعداد، نخبگان و افرادی که توانایی بالایی دارند می توانند بیایند و رشد تولید را افزایش دهند. مردمی سازی اقتصاد کشور و جهش تولید و توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، مبتنی بر توسعه ی اقتصاد دانش بنیان با دانش بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت های تواتمند دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید توجه به بومی گزینی، داشته ها و توانمندی های داخلی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره ی تولید به گونه ی حمایتی باشد یعنی تولید کننده به توسعه ی تولید داخلی تشویق شود، درواقع باید هم شرکت های دانش بنیان تولید کننده تشویق شوند و هم از طرفی وزارت خانه ها و ارگان های دولتی، بخش های خصوصی را مجاب کنند تا تولیدات شرکت های دانش بنیان را خریداری و استفاده نمایند. در این شرایط قطعا تولید کنندگان در رشد تولید و همچنین افزایش کیفیت تشویق می شوند.

 

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • الگوی حکمرانی فرهنگی و دانش بنیان صنایع و تولیدات، با مشارکت مردم تدوین و تصویب می‌شود
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند